Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio vystymas

aš savo mažylių vysčiau iki3 mėnkol jau vystiti dėkiuku nebeįmanoma buvo nes rankytes vitiek ištraukdavobet kuo toliau suvystidaviau laisviau kad ir išsitraukttai ir įprato rankom į viršų ištrauktom miegoti ir ramiausiai miega biggrin.gif nebevystau jau iki šiol ant šoniuko kaldrikė uždedu ir miega skaniausiai iki ryto thumbup.gif
Atsakyti
Vystem ir mes nakciai, iki kokio 1,5 men,nes niekaip neuzmigdavo kitaip. Paskui ismoko issilaisvint,tai ir nebevystom ir miega gerai jau dabar,nebesiblasko
Atsakyti
Kai buna pikta ir pati negali uzmigti,tai suvystau, nes labai makaluoja rankytem ir pati save prikelia. Bet paskui aisku visada issitraukia rankytes. Man tai kazkaip atrodo barbariska,kai tuos kudikius anksciau vystydavo visalaik ir taip stipriai,kad kaip mano mama sako,uz koju pakelti galima ir vaikas nesulinksta blink.gif Kazkoks siaubas doh.gif Juk vaikas taip suvarzytas, suspaustas, negali ne pajudet vargselis unsure.gif
Atsakyti
as irgi vystyciau, bet man niekaip neiseina blush2.gif tuoj viskas isyra, kai tik maze pajuda, bet ateina anyta ir suvysto ir mazoji labai rami, sypsos, zvalgos patinka jai biggrin.gif ir nieko cia blogo tikrai nematau. Pritariu Padukelei, kad maziukai jauciasi saugesni, nes tokie suspauti jie buvo ir musu pilveliuose nestuke.gif
Atsakyti
As pradejau vystyti nuo 5 men, kai tikras strakalas-makalas pasidare. Valgydamas sukineja galvyte, dairosi, kartu tampo mano speneli - praskaudejo gal menesi, o jau buvau uzmirsus, ka tai reiskia. Cia forume kazkur paskaiciau apie vystyma ir pabandziau - tvarkingai pavalge ir uzmigo net keletui valandu. Jauciausi kaip nugaletoja, nes vos tik sunus pradejo vartytis, tai ir sugedo jo miegas. Visas piktas, irzlus, nedamiegojes, akytes raudonos, nutrintos. Dabar visada, kai tik pamatau, kad miego nori, tuoj suvystau, duodu kruti ir nesu i lovyte jau uzmigusi.
Atsakyti
Mano mergytei kai suėjo mėnuo labai nerami pasidarė.Dieną visiškai nemiegojo.Užsupdavau ant rankų,tik padedu į lovytę iškart verkdavo.Mums net gydytoja mikstūrą išrašė raminančią,bet nepadėjo.Mama atėjo,užvystė ir mažė iškart užmigo ir ilgai miegojo.Tai vat tada ir supratau,kad trukdo jai rankytės.Bandžiau prieš kelias dienas nevystyti,bet vistiek nemiegojo schmoll.gif Tai visą laiką,kai pamatau,kad nori miego,užvystau ir ramu thumbup.gif Žinoma nelabai norisi vaikelį vystyti,bet ką daryti,nekankinsiu gi vaiko.Juk norisi,kad mažė būtų nuotaikoj,o ir aš pati tuomet pailsėjusi jaučiuosi smile.gif Žinoma ne visi vaikai vienodi,kaikurių nereikia vystyti,bet vat kai kuriems ištikrųjų trukdo rankytės.Labai norėčiau,kad netektų ilgai vystyti ir,kad mažė nebesiblaškytų.
Atsakyti
jauciu reiks ir man pabandyti.MB jau senai zyzia kad vystyciau,nes rankytem makaluojasi.Labiausiai ne kai migdosi,o kai maitinu-stumia kruti rankytem,blaskosi,isiverkia.Net ligoninej kai pamate kad neimanoma maitinti paeme ir suvyste ax.gif man taip ziauru atrodo,baisu kad nenutirptu ten rankytes,o ir zmoniskai suvystyti nemoku biggrin.gif bet greiciausiai teks blink.gif
Atsakyti
Kaip idomiai cia apie ta vystyma kalbama. As trecia vaika auginu, bet ne vieno nevysciau tongue.gif .Maniskiai ramiai miegojo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Maziausias alergiskas, buna isbertas, tai tik tada rankytem mataskuoja, bet miegot miega. Jei kitiems vystymas padeda, tai kodel gi nevystyti g.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gicia @ 2007 07 12, 00:17)
Kaip idomiai cia apie ta vystyma kalbama. As trecia vaika auginu, bet ne vieno nevysciau tongue.gif .Maniskiai ramiai miegojo thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif . Maziausias alergiskas, buna isbertas, tai tik tada rankytem mataskuoja, bet miegot miega. Jei kitiems vystymas padeda, tai kodel gi nevystyti g.gif  thumbup.gif

Tau pasisekė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mikki @ 2007 07 11, 22:09)
jauciu reiks ir man pabandyti.MB jau senai zyzia kad vystyciau,nes rankytem makaluojasi.Labiausiai ne kai migdosi,o kai maitinu-stumia kruti rankytem,blaskosi,isiverkia.Net ligoninej kai pamate kad neimanoma maitinti paeme ir suvyste ax.gif man taip ziauru atrodo,baisu kad nenutirptu ten rankytes,o ir zmoniskai suvystyti nemoku biggrin.gif bet greiciausiai teks blink.gif

Man ne iš pirmo karto gavosi,greit išsikapanodavo iš vystyklo biggrin.gif bet paskui pamačiau pati savo klaidas,dabar jau gerai išeina thumbup.gif
Atsakyti
Aš suvystydavau retkarčiais, dažniausiai tas besimakaluojančias rankytes ir kojytes palaikydavau pati kol užmigs, bet kai mano dviejų rankų neužtekdavo, tada pagelbėdavo suvystymas. Tiesa, kai mažoji užmigdavo aš ją išvystydavau ir miegodavo ramiai.
Kiekvienas vaikiukas skirtingas, nėra ko čia labai stebėtis ar piktintis. Norint kiekviena pas bet kuria kitą rastume nepriimtinų dalykų. Ir ką, visos kažkaip gyvename ir auginame savo vaikučius.
Atsakyti
as kol dar visai mazuliukas buvo taip pat lengvai suvystydavau , nes labai makaluodavo rankutes , tai kai uzmigdavo nuimdavau, bet jau senai taip nebedarom, ismokom uzmigt ir taip smile.gif
Atsakyti
Mamytes, kurios vystot savo vaikelius, atsipeikekit, juk ne viduramziuose gyvenam! Pries tai darydamos pasiskaitykit kompetentingu moksliniku veikalu, straipsniu, isitikinkite ar tai yra gerai, ir tik tada tai darykite. Simtus kartu rasyta ir kartota, kad vystyti negalima, jog tai yra nenaturalu, tokie vaikai daug veliau atranda savo kojytes, rankytes, veliau pradeda vaikscioti, kalbeti, sypsotis, yra baikstus, turi ivairiu bendravimo problemu, tai veikia jo emocini gyvenima, yra daugiau agresyvaus elgesio apraisku...o sakyti, kad mano vaikas anskti pradejo kalbeti nors ir vysciau yra naivu...juk nezinote kada jis butu pradejes kalbeti, jei butumet nevyscius....
Buvo atlikti tyrimai ir buvo irodyta, kad vystymas sukelia oksitocino trukuma ir kortizolio, kitaip sakant streso hormono, pertelkiu...toliau seka serotonino, dopamino, norepinefrino iseikvojimas...
Taip pat irodyta, kad tamprus (suglaudus kojas) kūdikio vystymas, ypač kai laisvi klubų sąnarių raiščiai, gali turėti įtakos klubų displazijos vystymuisi
Psichoistorikai vaiku vystyma laiko vienu is vaiku smurto apraisku. Jis, kaip ir kitos vaiku smurto apraiskos, yra susijes su psichiniais sutrikimais nuo psichoziu iki neuroziu. Nejaugi tikite, kad vystymas netures jokio poveikio jusu vaikeliui, kad jis to net nepastebes??? Naujagimio smegenys 'dirba' 250 proc. daugiau nei suaugusiojo...Vaikuciai tiesiog susitaiko su ta mintimi, kad yra vystomi, kaip ir bet kuris kitas zmogus, ypac toks bejegis...suo ir kariamas pripranta...Daugumoje pasaulio saliu vystymas isnyko iki 18 amziaus pr., idomu, kodel pas mus jis vis dar praktikuojamas...
As pati asmeniskai manau, kad tai yra vaikucio luosinimas...VIETOJE TO, KAD VYSTOTE, JEI KUDIKIS VERCIAU JI GLAUSKITE KUO ARCIAU IR KUO DAZNIAU PRIE SAVES...O KOJYCIU IR RANKYCIU KOORDINACIJA PALAIPSNIUI ATSIRAS smile.gif IR KUO GREICIAU - TUO GERIAU ! PAGALVOKITE - AR TURITE TEISE STABDYTI AR DAR KAZKAIP KITAIP APSPRESTI VAIKO VYSTYMASI???
Atsakyti