Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXVIII tema

Sveikutes. As irgi vel pas jus su savo bedelem verysad.gif Tik pas Jus randu atsakymus ir patarimus 4u.gif 4u.gif
Mano mazeliui (greit 4 men.) pradejo berti kojytes. Tokiais spuodiugais idomiais. Jei tarkim mazius po nakties pabunda ir prie tu koju nesiliecia - tai beveik nieko nesimato, bet jei pvz keiciu pampersa ir jis su rankom prades prie ju listi - iskyla tokie rasvi spuogeliai. Bet tik kojos. Veidukas ir visas kunelis svarus. Ar tai gali pasireiksti nuo mano valgomo maisto (ji jau ir taip riboju, jokiu pieno pr. ir pan).
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2010 12 11, 19:24)
Sveikutes. As irgi vel pas jus su savo bedelem verysad.gif Tik pas Jus randu atsakymus ir patarimus 4u.gif  4u.gif
Mano mazeliui (greit 4 men.) pradejo berti kojytes. Tokiais spuodiugais idomiais. Jei tarkim mazius po nakties pabunda ir prie tu koju nesiliecia - tai beveik nieko nesimato, bet jei pvz keiciu pampersa ir jis su rankom prades prie ju listi - iskyla tokie rasvi spuogeliai. Bet tik kojos. Veidukas ir visas kunelis svarus. Ar tai gali pasireiksti nuo mano valgomo maisto (ji jau ir taip riboju, jokiu pieno pr. ir pan).

As pasidaryciau paseli nuo odos, gal koks A. Stafilokokas apsigyveno g.gif
O i maista kazkaip dazniausiai reaguoja veidukas tokiu mazuliuku, bet nebutinai.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 12 11, 20:46)
As pasidaryciau paseli nuo odos, gal koks A. Stafilokokas apsigyveno  g.gif
O i maista kazkaip dazniausiai reaguoja veidukas tokiu mazuliuku, bet nebutinai.

Kai mes AS turejom, tai tie spuogeliai su baltom virunelem buvo g.gif O cia Bet sakau, kas idomiausia - tik kojytes - visi linkiai svarus, rankytes, niu visas grazus...
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2010 12 11, 20:13)
Kai mes AS turejom, tai tie spuogeliai su baltom virunelem buvo g.gif O cia Bet sakau, kas idomiausia - tik kojytes - visi linkiai svarus, rankytes, niu visas grazus...

zinok vienos mano drauges dukrytei berdavo kojytes kaip su zarnynu kas budavo negerai, tai jei sugerdavo geruju bakteriju kursa ir praeidavo. gal jums ir visai ne tas, bet sakau, gal verta pabandyt...
Atsakyti
mes tai vargstam , atrodo ir dietos laikomes, bet va šast ir išbėrė dar daugiau. Imu galvot gal toks nekaltas dalykas kaip bulvė ar obuolys alergizuoja. Net nebežinau ką čia daryt. Keisčiausia, kad pagėrėjimas būna po nakties, o vakare vėl baisu. ar yra dar kam taip? ir ką manot apie Elidel tepalą??
Atsakyti
Gal istikruju reiks geruju bakteriju pagerti... g.gif Bandysiu dar susisiekti su alergologe, pas kuria savo pirmaji vedziojau (Rudzeviciene) ir paklausti jos nuomones.
Vat, po nakties paliete kojas ir vel jos pabertos doh.gif
QUOTE(calykusu @ 2010 12 12, 00:35)
mes tai vargstam , atrodo ir dietos laikomes, bet va šast ir išbėrė dar daugiau. Imu galvot gal toks nekaltas dalykas kaip bulvė ar obuolys alergizuoja. Net nebežinau ką čia daryt. Keisčiausia, kad pagėrėjimas būna po nakties, o vakare vėl baisu. ar yra dar kam taip? ir ką manot apie Elidel tepalą??

Mano pirmam sunui zinok kazkas panasaus buvo. O berdavo ar as valgydavau ar ne. Jokio skirtumo.Praraudojus visas akis buvau. Paskiau kai biski paaugualergologe dejo lopus, tai rode alergija tam kam nesitikejau - pvz bulvei, bet kaip ji issireiske - tai labai maza alergija, nezenkli.
O vat mazeliui turiu labai dideli itarima, kad beria nuo obuoliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2010 12 11, 23:35)
* Imu galvot gal toks nekaltas dalykas kaip bulvė ar obuolys alergizuoja. Net nebežinau ką čia daryt. Keisčiausia, kad pagėrėjimas būna po nakties, o vakare vėl baisu. **ar yra dar kam taip? ir ką manot apie Elidel tepalą??

* obuolys gali ypač jei raudonas. nors reikia atidžiai žiūrėti kas dar prie pvz. bulvių buvo valgoma. bent jau man buvo toks atvejis kai nuvažiavau pradžioj po eilinio paūmėjimo pas gyd, sakau nebežinau nuo ko beria, siaubas, jau tikrai nieko nevalgėm, tik makaronus, ir tie sudėtį neturi jokių kiaušinių, tai sakau nuo kviečių, paklausė su kuo tuos makaronus valgėm , aš užuomarša tikinu, kad tikrai nieko daugiau, nei sūrio nei grietinės nei sviesto, o vėliau atkapstėm cool.gif , kad su pomidorų padažu naminiu doh.gif
** mums kaip tik taip ir būdavo, vadinasi dieną, kažką netinkamo suvalgo, ir dažniausiai paūmėja po 2 val , nuo valgymo. dabar kai jau įsialergzavęs tai atrodo nuo visko beria, paskui atsirinksit vistiek mirksiukas.gif
Atsakyti
Labutis,

Kreipiuosi su savo bedelemis. Suneliui 7 meneisiai pries pora dienu isbere neaisku nuo ko. Maisto nieko naujo nekeiciau, valgom darzoviu koseles, verdu vistienos krutineles maza gabaliuka, 5 grudu kose, geriam misinuka aptamil.
Pries pora dienu vaikas pasidare labai neramus, pastebejau, kad labai paburkusios ir pabalusios virsutines dantenos, tikimes greit tureti dantuka. Kad butu ramesnis patepiau dantenas su Dentinox ir nakciai buvau idejusi Viburcol zvakute.
Noreciau jusu konsultacijos nuo ko galejo vaika isberti, prikabinu nuotraukas, ar tai ne atiopinis dermatitas?

http://public.fotki....jyte.html#media

http://public.fotki....ukas.html#media

Dekoju is anksto!
Atsakyti
Sveikos, retai cia rasau, nors daznai skaitau smile.gif gal kas konsultavotes pas Dubakiene? kaip sekesi ir kokie rezultatai?
Atsakyti
QUOTE(buruze @ 2010 12 13, 21:12)
Labutis,

Kreipiuosi su savo bedelemis. Suneliui 7 meneisiai pries pora dienu isbere neaisku nuo ko. Maisto nieko naujo nekeiciau, valgom darzoviu koseles, verdu vistienos krutineles maza gabaliuka, 5 grudu kose, geriam misinuka aptamil.
Pries pora dienu vaikas pasidare labai neramus, pastebejau, kad labai paburkusios ir pabalusios virsutines dantenos, tikimes greit tureti dantuka. Kad butu ramesnis patepiau dantenas su Dentinox ir nakciai buvau idejusi Viburcol zvakute.
Noreciau jusu konsultacijos nuo ko galejo vaika isberti, prikabinu nuotraukas, ar tai ne atiopinis dermatitas?

Dekoju is anksto!

Labai gaila, bet man panasu i AD pradzia sad.gif
Kita priezastis gali buti auksinis stafilokokas. O gali buti ir abi.

Alergizuoti gali bet kas is jusu isvardytu produktu.
Siulau:
1. Aptamil pakeisti bent i Aptamil allergy care.
2. Dieta. Neduoti vaikui: vistienos (ir jums nepatariu jos valgyti, nebent patys jas auginate ir maitinate grudais), is darzoviu atsisakyti morkos, burokeliu, moliugu ir bulviu; is grudu - duoti 1 savaite 2 rusiu grudu koses: pvz. soras ir ryziai, antra savaite duoti avizas ir lesius, trecia savaite rugiai ir kukuruzai, paskui vel nuo pradzios. As dar duociau rugiu, bet grikiu nerekomenduoju - sunkiau virskinamas, todel daznai alergizuoja, kvieciu taip pat vengti. Is meso patariu valgyti: aviena, avienos liezuvis, ozkiena, triusiena (pirkti pas ukininkus) - ne dazniau 3 kartus per sav. Rasyti maisto dienorasti ir odos bukles ivertinima, pagal tai daryti isvadas del maisto. Paprastai tokiems vaikuciams budinga leta reakcija i maisto alergenus.
3. duoti gerasias bakterijas - 15 min pries valgi; rekomenduoju Liveo baby, protecin restore, Linex baby.
4. kas vakara maudyti ir teppti kremais ar aliejais (pvz. Iwostin Lipidia- naturalesnis ir dar daugybe kitu parodys vaistineje)
5. kasdien keisti visus vaiko drabuzius ir paklode ant kurios guli - virinti skalbykleje, skalbti ekologiskom priemonem (sonet, muilo riesutai ir t.t.)
6. kreiptis pas pediatra del siuntimo pas alergologa (itariu, kad neduos is karto), pasidaryti odos paseli - mokamai daro zolyno g., apie 5o lt., jei vaiko ismatos daznos arba ne geltonos spalvos rekomenduoju ir ismatu paseli - ten pat vaiko kakuti priduoti.
7. isnesti pukinius patalus, kilimus, iskalbti uzuolaidas, lovos uztiesalus ir pan.

Tikiuosi si informacija bus naudinga.
Gal vis gi jums kokia nors kita priezastis, bet geriau priemoniu imtis dabar, nes greitai situacija gali pasikeisti...
Linkiu, kad mano patarimu jums nereiketu.
Atsakyti
Dalia Dalia Dalia, taip gražiai viską surašei, kad ir aš su susidomėjimu perksaičiau drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Sveikos. Turiu biski naujienu del probiotiku Biogaia. Kazkada rasiau kad idomumo delei pasidarem disbakteriozes (kiekybinis ismatu paseli) pries pradedant vartoti ir pasidarem dabar po 1,5 men gerimo ir pertraukos pries tyrima. Tai galiu pasakyti, kad dabar Biogaia deka pas mus apsigyveno laktobakterijos, dingo kliebsilla ir dar viena balterija. Taigi dabar galiu ramiai rekomenduot jas gerti, nes tikrai atlieka savo funkcija thumbup.gif Be to lasiukai nealergizuoja, sumazina pilvo putima; visi kiti LT probiotikai arba yra alergizuojantys arba nveiksmingi.
Atsakyti