Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Edexa @ 2010 11 02, 17:15)
dzin, kad kažkas 1-mame aukšte už devyniom spynom užrakintų durų sukryžiavęs kojas trypčioja.....

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
vat protas irgi sako- lauk bent gruodzio...
o kirminas viduj grauzia- skubek! skubek! skubek!
(maza ka- gal ten vel yra nukainuotu stebuklu po 30 centu uz pokuti - ims kas nors ir supirks kol as dar neatejau....)
Atsakyti
perbegau kelias pomidoru temukes ir stai ka radau(aisku senbuvems tai ne naujiena) ax.gif
http://www.reimersee...art-tomato.aspx
tik dabar iskilo klausimas.seklu kaina 2,5 dolerio? ir kaip is ten uzsisakyt,kaip vyksta apmokejimas?g.gif
apsvieskit mane durna kaimiete blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2010 11 02, 20:43)
perbegau kelias pomidoru temukes ir stai ka radau(aisku senbuvems tai ne naujiena) ax.gif
http://www.reimersee...art-tomato.aspx
tik dabar iskilo klausimas.seklu kaina 2,5 dolerio? ir kaip is ten uzsisakyt,kaip vyksta apmokejimas?g.gif
apsvieskit mane durna kaimiete  blush2.gif

as suprantu, kad i LT nesiuncia 4u.gif
Atsakyti
o aš šiandien buvau nusigrūdus tos trobelės paieškot. Trobelę radau, ale nedirbančią. Gretimos parduotuvės darbuotoja sakė, kad Agrimatco pardavėja susirgo. Kitąkart reiks pasiskambint prieš važiuojant. Ale nors žinosiu, kurioj vietoj yra.
Užtat Shetelige prisipirkau nukainuotų hiacintų, va. Nors visiškai neplanavau jų šiemet pirkt biggrin.gif Pateršdama pomidorų temą paklausiu - gal kas žydinat namie vazonuose? Ar reik jiems duot uodegytes pašalt, ar nebūtina?

Edex, tavęs dar norėjau paklaust. Kaip supratau, jau auginai Marfa ir Monroe. Kuo jie tau taip patiko? Skoniu? Ilgai laikosi? Derlingumu?Ar ne kieti kaip parduotuviniai? (Aš kai pamatau ant pakelio užrašą 'transportabilūs', tai iškart atgal dedu biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 11 03, 12:36)

Marfa ir Monroe... Kuo jie tau taip patiko? Skoniu? Ilgai laikosi? Derlingumu?Ar ne kieti kaip parduotuviniai? (Aš kai pamatau ant pakelio užrašą 'transportabilūs', tai iškart atgal dedu  biggrin.gif )

Tai matai, ne taip sudėtinga VLN rast trobelę...
Mano mėgstami pomidorai beveik visi transportabilūs....aišku, proto ribose smile.gif MARFOS ir MONROE "amortizacija" vienoda. Dera ir vieni ir kiti puikiai.

MONROE vaisiai truputį stambesni. Ir skanesni man pasirodė.

MARFA geriau laikosi, nereaguoja į staigius temperatūrų svyravimus. Tai vienintelė veislė šiais metais, kuriai buvo nusispjaut ar lauke +13 ar +40... žydėjo ir derėjo vienodai, kai tuo tarpu kitos veislės styrojo be žiedų.

Nu, žinok, ir viena ir kita veislė turi savų pliusų, savų minusų... Poniai rinktis smile.gif
Atsakyti
nu varge, varge, is kur man gauti nauja dieda- kad shiltnami didesni pastatytu g.gif
Atsakyti
o lyginant su Corazon? Skonis stipriai nusileidžia?
Pomidorams savo sultyse tinka? biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Casual @ 2010 11 03, 12:07)
nu varge, varge, is kur man gauti nauja dieda- kad shiltnami didesni pastatytu  g.gif

hmmm.. sunkus atvejis.. savo neduosiu, gal dar pravers ūkyje - neseniai išsitarė apie naujo diiidelio šiltnamio planus biggrin.gif
Gal dar senas diedas sutiks naują šiltnamį pastatyt?

Papildyta:
QUOTE(Edexa @ 2010 11 03, 12:05)
Nu, žinok, ir viena ir kita veislė turi savų pliusų, savų minusų... Poniai rinktis smile.gif

sudėtingas reikalas, kai reiks tik tik vieną pomidorą augint karsta.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 03 lapkričio 2010 - 12:20
QUOTE(saintlina @ 2010 11 03, 13:19)
1. o lyginant su Corazon? Skonis stipriai nusileidžia?
Pomidorams savo sultyse tinka?  biggrin.gif

2. sudėtingas reikalas, kai reiks tik tik vieną pomidorą augint  karsta.gif

1. Radai su kuo lygint... baik baikas.. Aišku, kad skoniai skiriasi, CORAZON salotinio tipo pomidoras, iš jo padarysi padažo, ketčupo žiemai ir sulčių dar gali, bet CORAZON netinka pomidorui savo sultyse, jis tiesiog sukiužęs gaunasi, pliurzė iš jo...
Pomidorai savo sultyse labiausiai tinkami iš transportabilių, gerai sunokusių (nepernokusių) pomidorų. Jie ir sulčių turi, ir pomidorai stiklainiuose nesubliūkšta.

Pomidorų savo sultyse nepadarysi ir iš pramoninių pomidorų...kieti kaip velniai.. pvz iš tokių kaip BIRSEN, SYTA, STACCATO...

2. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Casual @ 2010 11 03, 13:07)
nu varge, varge, is kur man gauti nauja dieda- kad shiltnami didesni pastatytu  g.gif

Geras tas tavo diedas, tik uodegą smarkiau į šonus pavizgink... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 03 lapkričio 2010 - 12:34
QUOTE(Edexa @ 2010 11 03, 12:33)
1. Radai su kuo lygint... baik baikas.. Aišku, kad skoniai skiriasi, CORAZON salotinio tipo pomidoras, iš jo padarysi padažo, ketčupo žiemai ir sulčių dar gali, bet CORAZON netinka pomidorui savo sultyse, jis tiesiog sukiužęs gaunasi, pliurzė iš jo...
Pomidorai savo sultyse labiausiai tinkami iš transportabilių, gerai sunokusių (nepernokusių) pomidorų. Jie ir sulčių turi, ir pomidorai stiklainiuose nesubliūkšta.

Pomidorų savo sultyse nepadarysi ir iš pramoninių pomidorų...kieti kaip velniai.. pvz iš tokių kaip BIRSEN, SYTA, STACCATO...

matai, kaip aiškiai išdėstei thumbup.gif
Xix, aišku kaip dieną, kad tas vienintelis tikrai nebus iš paskutinių trijų išvardintų biggrin.gif
Atsakyti
Edexa lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif wub.gif

radau voką - be antspaudo, be datos, be pasto zenklu blink.gif lotuliukas.gif
variantai du:
1. reklama
2. kažkas gal kokio nuodo atsiuntė lotuliukas.gif

ale kol liftu užkilau atėjo smegenims nušvitimas cool.gif

AČIŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪ
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 11 05, 13:20)
variantai du:
1. reklama
2. kažkas gal kokio nuodo atsiuntė  lotuliukas.gif

blink.gif blink.gif o tai kam tokiam aš tada telefonu sms išsiučiau?... doh.gif etikmat...

taaaaip...reiškia turiu talentą bauginti lotuliukas.gif tik nedasiprotėjau salietros į maišiuką įbert... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 11 05, 13:53)
blink.gif  blink.gif o tai kam tokiam aš tada telefonu sms išsiučiau?...  doh.gif etikmat...

taaaaip...reiškia turiu talentą bauginti lotuliukas.gif tik nedasiprotėjau salietros į maišiuką įbert... lotuliukas.gif

sms negavau jokios schmoll.gif buciau normalesniu pipiriuku i laiptine ishneshus, nes tie ten tokie pavarge - vandens 1 karta i dvi savaites gaunantys buvo blush2.gif

buciau radus maishiukyje kokiu miltu ar salietros - gi bučiau išminuotojus išsikvietus doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

kelinta val buvai? as apie 12- 12.20 jau grizau. buciau zinojkus kad atvaziuoji buciau arbata su pyragu pakvietus vaishintis rolleyes.gif

maishiukus sedziu ir glaustineju wub.gif kai atmyluosiu eisiu ziureti kas yra kas lotuliukas.gif
primink kurios ten super duper dideles paprikos yra? ax.gif

kalbant apie pomidorus - labai idomiu maximoj maciau - KUMATO - juodukai.
kaina ziauri ir ko gero hibridas......
Atsakyti