Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(grange @ 2011 01 05, 19:55)
taupomosios sąsk ir yra neblogas dalykas, aš turiu pasidarius online irgi, pliusas tame, kad kada noriu tada poervedu, persivedu atgal jei reikia, taupiau taupiau jau buvo visas 100 eur sutaupyta iš to ką aš gaunu per mėn karts nuo karto, tai buvo nemažai... bet va staigiai reikėjo pinigų persivedžiau,išleidau neliko,bet pagalvoju gerai, kad bent tiek tada buvo, nes jau būtų ir trūkę...

na as is jos tik negaliu pasiimt kada noriu nes sutartis padaryta bet taip dar geriau galiu inesti isnesti ne blush2.gif nes kitu atveju as ju niekaip nesutaupyciau blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarele85 @ 2011 01 05, 19:00)
na as is jos tik negaliu pasiimt kada noriu nes sutartis padaryta bet taip dar geriau galiu inesti isnesti ne  blush2.gif  nes kitu atveju as ju niekaip nesutaupyciau  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Sveikut wink.gif del kampo tai primesk kiek mazdaug kainuos norimas kampas (cia gi taupymo tikslas pa kolkas, ar ne?) , padalink is menesiu skaiciu, kiek liko iki to kada zadate pirkti ji, ir gausi suma, kiek jums vidutisniskai per menesi reikia atsideti smile.gif o atsideti pinigus visada geriausia tik gavus alga nei tiketis, kad links doh.gif nes ju niekada nelieka doh.gif
Atsakyti
Apie darza. Kalba eina apie max kelis hektarus, is kuriu dalis priklauso sodui ir namui. Zinau, kas tai yra ir apie ka kalbu. "Kaimietes", kurios cia komentavote - ar teko raveti cukrinius runkelius? Jei jums daugiau nei 30m., tikrai gyvenote kaime - ravejote. Tai va, as jums galiu pasakyti, kad ar tai 1993m., ar tai 1994m., 3-yse vasara per karsti (tais metais buvo sausra) teko nuraveti 3 ha cukriniu runkeliu... Paciu elementariausiu budu ir per viena diena. Neimanoma? Tada daug ko gyvenime nematete rolleyes.gif

Ka arti braskiu lauke, kai daigai persodinami kas 4-i metai? Bulviu lauke? Kiek tu bulviu vienam zmogui (mmergytes atveju)? Kopustu, morku laukas? Negi tikrai tiek nesusikasa zmones, jei reikia? Mano tevai - dirbantys pensininkai, ir tai pasidaro. Jau as pati nesmarkiai kuo galiu padeti, nors po zeme pasikapstyti megstu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pireja: 05 sausio 2011 - 20:34
QUOTE(Pireja @ 2011 01 05, 20:21)
. Tai va, as jums galiu pasakyti, kad ar tai 1993m., ar tai 1994m., 3-yse vasara per karsti (tais metais buvo sausra) teko nuraveti 3 ha cukriniu runkeliu... Paciu elementariausiu budu ir per viena diena. Neimanoma? Tada daug ko gyvenime nematete  rolleyes.gif

Ka arti braskiu lauke, kai daigai persodinami kas 4-i metai? Bulviu lauke? Kiek tu bulviu vienam zmogui (mmergytes atveju)? Kopustu, morku laukas? Negi tikrai tiek nesusikasa zmones, jei reikia? Mano tevai - dirbantys pensininkai, ir tai pasidaro. Jau as pati nesmarkiai kuo galiu padeti, nors po zeme pasikapstyti megstu.

Na...nuravėjote per dieną 3 ha runkelių, juos retindama, apkaupdama, išravėdama kiekvieną žolytę, o ne tik kauptuku kaupliuodama? Nu netikiu, nes augau kaime, ravėjau daržus bene iki 18 m. - tėvai ištisus laukus visko augino ir vasaros būdavo "parduotos". Ir ravėjimas buvo preciziškas - nė žolytės niekuomet. Ravėdavom, vos tik pirmi daigeliai rodydavos - mamai vis rodės, kad daržai labai apleisti, ji mėgdavo/tebemėgsta pasipuikuot išpuoselėtais daržais bei gėlynais. doh.gif braškių laukai kasmet sodinami, karpomi jų ūsai, braškes ravimos tupint, jas atnaujinant ir t.t. - sunkus darbas, nekalbu apie periodą kai jos renkamos pardavimui. Bulvės auginamos hektarais, masiniam pardavimui -ankstyvos, vėlyvos būdavo- sodindavom rankom, būdavo, pjaustydavom per pusę ir t.t. - būdavo, kasdavom rankom - sunku pragariškai, kai reikia tas šviežias bulves kast trečią val nakties, plaut rinkt, rūšiuot, vežt i didmiesčio turgų parduot, grįžus vėl kast...Puikiai žinau tą visą kaimo vargo virtuvę - užtat sakau, netikiu, kad tuos hektarus dabar pensininkai susikasa rankom, išdirba, pasodina, išravi, nukasa - be technikos nu niekaip, bent suart, išakėt žemę reikia...Tėvai ir dabar taip tebegyvena, bet bent epocha pilnai mechanizuota, nebe tas metas kai reikėjo po tarybų žlugimo persiorientuot ant nieko...

Iš to laiko beliko tik meilė gėlėms ir viskam kas su jom susiję ...dabar rankom nebent tik mišką šimtmečiui sodinčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 05 sausio 2011 - 21:10
Tiesiog gal is tu 3ha dirbamos zemes gal tera max 1ha, gal net puse? Gi yra namas, kiemas, pieva, garantuoju ukinis pastatas, gal net koks prudelis, o ir po medziais dazniausiai nesodinama niekas smile.gif o nei namo, nei prudo, nei medinelio nereikia nei kasti nei raveti, nei sodinti, tik priziureti paprastai smile.gif
Atsakyti
Baigiam jau gal apie tuos runkelius unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 01 05, 22:19)
Baigiam jau gal apie tuos runkelius unsure.gif

Teisingai smile.gif dalinames toliau idejomis, planais, mintimis, norais ir panasiai wink.gif
Atsakyti
Stengiuosi kuo maziau uzsukti i maisto prekiu parduotuve (ten isleidziu didziausias pinigu sumas), i rubu parduotuves praeitais ir siais metais iki vasaros esu nusprendusi neiti, pradeta kosmetika iki galo isbaigineju (buvau pratusi kai nebe daug lieka tiesiog pirkti nauja pakuote), masina nebevaziuoju 300m iki parduotuves ir atgal, vaziuoju tik toliasniais marsrutais, kiek imanoma vaikstau pestute (ir sveikatytei geriau ir pinigine pilnesne). Netaupau kaip skrudzas, ka reikia nusiperku, bet dirza gerokai susiverziau, vis del to perku nuosavus namucius 4u.gif
Atsakyti
Kaip man užsidaigint grūdus? Kur perkat kviečius ir kaip daiginat? Man jie taip patinka, bet jau tokie brangūs, kad gaila kiekvieną kartą tokius pinigus mokėt.
Papildyta:
QUOTE(vasarele85 @ 2011 01 05, 16:53)
na man is algos praktiskai nieko netalieka  blush2.gif  o pavasari norim pirkti kampa  unsure.gif  kazkaip jam reik pataupyti  unsure.gif

Iš algos, patikėk, niekada nieko ir neliks mirksiukas.gif Reikia pradžioj algos atidėti ir gyventi iš to kas liko

QUOTE(vasarele85 @ 2011 01 05, 17:06)
norejau paklausti kokia dali jus atsidedat nuo savo pajamu? g.gif  as mastau kad gal 20 proc? smile.gif  turiu banke pasidarius kaupiamaji indeli ir ten galiu ji pildytis maziausia suma yra 50 lt  tai gal ta dali det tenai kad butu ramiau? rolleyes.gif

Neperlenk lazdos, jei niekada netaupei, 20 proc. bus per daug. Nors....Kai aš pradėjau, tai labai jau žiauriai nukirtau savo algą. Pradžioj doh.gif , bet buvau užsibrėžus sau - jei kiti gali, galiu ir aš. Po kelių mėnesių pripratau, bet buvo laaabai sunku. Tad geriau pradėk nuo kelių proc. ir kiekvieną mėnesį po truputį atidėk vis daugiau.
Atsakyti
QUOTE(ArbuZzziuke @ 2011 01 05, 22:52)
i rubu parduotuves praeitais ir siais metais iki vasaros esu nusprendusi neiti,

Kad dabar pats geriausias metas pirktis rūbus, kol didieji išpardavimai ax.gif Dabar reikia pirkti tai, ką nešiosit kitą rudenį ir žiemą, kad paskui netektų pirkti iš naujų kolekcijų už visą kainą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 01 05, 22:14)
Kad dabar pats geriausias metas pirktis rūbus, kol didieji išpardavimai  ax.gif  Dabar reikia pirkti tai, ką nešiosit kitą rudenį ir žiemą, kad paskui netektų pirkti iš naujų kolekcijų už visą kainą  mirksiukas.gif

as kaip tik planuoju apziuret turimus rubus ir batus, reikes paploninti pinigine, bet kitais metais sezono pradzioj bus ramu ir nereikes pirkti kosminem kainom ax.gif ne karta taip dariau ir tikrai pasiteisino smile.gif si men susirasiau planuojamas islaidas ir po men ziuresiu ar tilpom ituos remus ir ka reiketu dar keisti, turim tiksla nupirkti vaikui lova ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 05 sausio 2011 - 22:38
joa, dcėl rūbų geriausiai pirkti sausį ir liepą, kada išpardavimai, daugiau visus metus ramu. manau kad bent porą kart per metus sau leisti tai galima, kelis rūbelius, atsinaujini ir gerai...
Atsakyti