Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Natele @ 2010 10 25, 10:16)
Na as sunkiai isivaizduoju, kaip galima prisipirkt savaitei...

o ko cia neisivaziduoti? paziurekit dauguma netgi jofurtu ar sureliu galioja keturias kokias diena ar savaite. visada perku ir visada apziuriu . Pienas irgi beveik visas galioja apie savaite , mesa susidedu i kamera, desra , suriai irgi savaite tai jau tikrai galioja. nu tai jei pritruksta duonos kokios ketvirtadieni( apsipirkineju penktadieniais) tai nueinu ir nusiperku tik duonos arba jau pratempiam iki penktadienio ir be duonos. man taip yra ir paprasciau , nes neturiu nei laiko nei nori , lakstyt kas vakara i parduotuve . menesiui pirkti tai kita sneka. o savaite beveik visi produktai svieziai atvezti galioja svarbiausia ziureti galiojimo datas. aisku kekvienas kaip gali tas taip daro 4u.gif

man tikrai pasidare patogiau savaitiniai apsipirkimai mirksiukas.gif ir tokiu kaip sureliu jogurtu manau tikrai lengva apskaiciuoti kiek pirkti gi zinau kiek mazdauk rytais suvalgo , ir kelis priedo isimetu
Atsakyti
apsipirkinedama savaitei, as net apie meniu negalvoju... tiesiog man svarbu, kad namie visada butu svarbiausiu produktu - pieno, grietines, sviesto, duonos, varskes, mesos, darzoviu, vaisiu, miltu, cukraus, aliejaus ir t.t. (cia galima vardinti be galo ir be krasto)... o po to is turimu produktu as jau is vakaro pasiplanuoju rytdienos pusrycius ir vakariene.... o jei kokia diena surelio ar jogurto ir neliks, tai ne beda ir ne mirtinas reikalas... na, mums gal paprasciau, nes neturiu mazu vaiku... o paauglys jau kai nori valgyti, tai valgo viska, kas yra pagaminta smile.gif ... svarbiausia netingeti ir gaminti tongue.gif
na, yra dar vienas niuansas - as labai labai stengiuosi sveikai maitintis... todel musu pirkiniu sarase niekada nera jokiu maltos mesos gaminiu (sasisku, desru, pirktinio farso)... va cia tai tikrai susitaupo... bet neperkam ju ne del taupumo, bet del to, kad ten milijonai visokiausiu priedu... neperkam jokiu parduotuviniu misrainiu, grilio kepiniu... jokiu saldziu vaisvandeniu... jokiu rukytu ir lydytu suriu.... ir dar visokio kitokio slamsto... bet as cia jau isivaziauvau ir apsigraibiau, kad cia tema ne apie tai... zodziu norejau pasakyti, kad nuo iprociu valgyti priklauso ir islaidos... mano drauge nuperka savo vaikuciams maiseli sureliu (koki 10 vnt 2 vaikams), jie prisitaso tokiu saldumu, o normalios vakarienes ir nevalgo, ir taip normalios vakarienes pamazu dingsta, nes kiekviena vakara reikia sureliu, bandeliu, jogurtu ir t.t. ... isvada - brangu ir nesveika unsure.gif
Atsakyti
o as vis tiek tikiu akcijomis ir naudojuosi :)na aisku ne visomis smile.gif bet kainas parduotuvese seku, ir jei akcija tikrai buna verta demesio, tai jei reikia-perku smile.gif dar tomis kur buna 40 nuolaida smile.gif
tarkim... reikia indu... palaukiu akcijos ir perku smile.gif reikia kilimo... palaukiu ir perku smile.gif nieko cia blogo nematau smile.gif o ir nuolaida aiski ne kokis ten 5 proc smile.gif
o va drabuziu akcijom tai netikiu.... smile.gif nu nebent vasaros pabaigoj nusiperku maikuciu zymiai pigiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Chantel @ 2010 10 25, 19:03)
o ko cia neisivaziduoti? paziurekit dauguma netgi jofurtu ar sureliu galioja keturias kokias diena ar savaite. visada perku ir visada apziuriu . Pienas irgi beveik visas galioja apie savaite , mesa susidedu i kamera, desra , suriai irgi savaite tai jau tikrai galioja. nu tai jei pritruksta duonos kokios ketvirtadieni( apsipirkineju penktadieniais) tai nueinu ir nusiperku tik duonos arba jau pratempiam iki penktadienio ir be duonos. man taip yra ir paprasciau , nes neturiu nei laiko nei nori , lakstyt kas vakara i parduotuve . menesiui pirkti tai kita sneka. o savaite beveik visi produktai svieziai atvezti galioja svarbiausia ziureti galiojimo datas. aisku kekvienas kaip gali tas taip daro  4u.gif

man tikrai pasidare patogiau savaitiniai apsipirkimai  mirksiukas.gif  ir tokiu kaip sureliu jogurtu manau tikrai lengva apskaiciuoti kiek pirkti gi zinau kiek mazdauk rytais suvalgo , ir kelis priedo isimetu

kazkada as ir bandziau pirkti savaitei... bet dar daugiau isleidziu negu grizdama is darbo nusipirkti tik tai ko vakarienei reikia smile.gif kai pirkdavau savaite.. tai savaites gale dali produktu i siukslyne keliaudavo...
Atsakyti
QUOTE(birutea @ 2010 10 25, 19:26)
o as vis tiek tikiu akcijomis  ir naudojuosi :)na aisku ne visomis smile.gif bet kainas parduotuvese seku, ir jei akcija tikrai buna verta demesio, tai jei reikia-perku smile.gif dar tomis kur buna 40 nuolaida smile.gif
tarkim... reikia indu... palaukiu akcijos ir perku smile.gif reikia kilimo... palaukiu ir perku smile.gif nieko cia blogo nematau smile.gif o ir nuolaida aiski ne kokis ten 5 proc smile.gif
o va drabuziu akcijom tai netikiu.... smile.gif nu nebent vasaros pabaigoj nusiperku maikuciu zymiai pigiau smile.gif

as taip pat tikiu akcijomis, nes seku kainas...kaip ir minejau maisto produktams ir buitinei chemijai akcijos thumbup.gif
bet kas liecia daiktus... netaupau kaupimo principu... visada pagalvoju, ar tikrai man to daikto reikia... ar man reikia naujo kilimo kad senasis susidevejo nepataisomai (ar neina isvalyti ir pan.) ar jo reikia, kad akiai maloniau butu... bet aisku, jei is tikruju kazko labai prisireikia, tai jau kitas reikalas... taip kalbu labiau ne del pinigu taupymo, bet kiek del istekliu, gamtos.... neuzsikaukime saves nereikalingais daiktais... svarbu apgalvoti, ar tikrai mums to ar ano reikia smile.gif
neisizeiskit, jei pasirodys izeidzianciai... tikrai neturiu tikslo pasiepti ar pasijuokti is kitu zmoniu gyvenimo budo... cia ir esame tam, kad pasidalytume nuomonemis ir patirtimis... 4u.gif
Atsakyti
Perku tai kas būtina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Chantel @ 2010 10 25, 18:03)
o ko cia neisivaziduoti? paziurekit dauguma netgi jofurtu ar sureliu galioja keturias kokias diena ar savaite. visada perku ir visada apziuriu . Pienas irgi beveik visas galioja apie savaite , mesa susidedu i kamera, desra , suriai irgi savaite tai jau tikrai galioja. nu tai jei pritruksta duonos kokios ketvirtadieni( apsipirkineju penktadieniais) tai nueinu ir nusiperku tik duonos arba jau pratempiam iki penktadienio ir be duonos. man taip yra ir paprasciau , nes neturiu nei laiko nei nori , lakstyt kas vakara i parduotuve . menesiui pirkti tai kita sneka. o savaite beveik visi produktai svieziai atvezti galioja svarbiausia ziureti galiojimo datas. aisku kekvienas kaip gali tas taip daro  4u.gif

man tikrai pasidare patogiau savaitiniai apsipirkimai  mirksiukas.gif  ir tokiu kaip sureliu jogurtu manau tikrai lengva apskaiciuoti kiek pirkti gi zinau kiek mazdauk rytais suvalgo , ir kelis priedo isimetu

matau, kad vistiek apsilankot parduotuvej, jei kokia duona ar kas svarbaus pasibaigia smile.gif . O del galiojimo pieno ar panasiu produktu galetume gincytis, nes as neperku pieno ar surelio butent tokio, kurio galiojimas ilgiausias - renkuosi tai, ka megstame, tad ir galiojimas kartais ne itin ilgas buna mirksiukas.gif .
Galbut pas jus viskas tiksliai suplanuota ir nesikeicia... O man kad ir praejusios savaites patirtis - turejau eiti is ryto pas gydytoja, uztrukau, o vyras gryzo anksciau pietu nei planavo... paskubom issikepe kiausiniene is 5 kiausiniu... to rezultatas - po poros dienu planuotam pyragui liko per mazai kiausiniu... teko eit i parduotuve... O iki tol 1 savaite tie 10 kiausiniu buvo net nepajudinti... doh.gif . O va sia savaite jau siand. teks eiti i parduotuve, nes vaikui suskaudo grekle, tai siand. vakarui pieno jau neuzteks... O kadangi mama atnese dar zuvies sumustiniams, tai batono taip pat tik rytojaus pusryciams beuzteks. Siandien dar kepsiu sausainiu neplanuotai ar dar ka teks nupirkt, mat tik vakar vakare tesuzinojom, kad kaime mociute 2 laisvas dienas tures, o vaikas i kaima verzias - atostogos, pusbroliai ten...o nusivezt kazka irgi reikia...
Tai va kas gaunas su tuo planavimu... man, deja, niekaip neiseina blink.gif . Aisku, gerai, kad turiu laiko parduotuvems smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2010 10 26, 09:27)
matau, kad vistiek apsilankot parduotuvej, jei kokia duona ar kas svarbaus pasibaigia  smile.gif . O del galiojimo pieno ar panasiu produktu galetume gincytis, nes as neperku pieno ar surelio butent tokio, kurio galiojimas ilgiausias - renkuosi tai, ka megstame, tad ir galiojimas kartais ne itin ilgas buna  mirksiukas.gif .
Galbut pas jus viskas tiksliai suplanuota ir nesikeicia... O man kad ir praejusios savaites patirtis - turejau eiti is ryto pas gydytoja, uztrukau, o vyras gryzo anksciau pietu nei planavo... paskubom issikepe kiausiniene is 5 kiausiniu... to rezultatas - po poros dienu planuotam pyragui liko per mazai kiausiniu... teko eit i parduotuve...  O iki tol 1 savaite tie 10 kiausiniu buvo net nepajudinti... doh.gif . O va sia savaite jau siand. teks eiti i parduotuve, nes vaikui suskaudo grekle, tai siand. vakarui pieno jau neuzteks... O kadangi mama atnese dar zuvies sumustiniams, tai batono taip pat tik rytojaus pusryciams beuzteks. Siandien dar kepsiu sausainiu neplanuotai ar dar ka teks nupirkt, mat tik vakar vakare tesuzinojom, kad kaime mociute 2 laisvas dienas tures, o vaikas i kaima verzias - atostogos, pusbroliai ten...o nusivezt kazka irgi reikia...
Tai va kas gaunas su tuo planavimu... man, deja, niekaip neiseina  blink.gif .  Aisku, gerai, kad turiu laiko parduotuvems  smile.gif .

zinoma, daug dalyku gyvenime atsitinka neplanuotai, tas pats ir su maistu, ir tai naturalu smile.gif ... taciau kalbame apie tai, kad planuojant savo islaidas (tame tarpe ir maistui), galima sutaupyti ... ir svarbiausia taupome ne tam, kad turetume daugiau pinigu, bet tam, kad uztektume ju ir tokiu budu sumazintume savo stresa siuo sunkiu krizes laikotarpiu 4u.gif ... man asmeniskai taupymas - ne prievole, o tiesiog zaidimas... kai as turiu truputi atliekamu pinigu, as jauciuosi saugesne, ir kai zinau, kad labai kazko prireikus, as galiu be streso tai isigyti, tai kartais ir nenoriu nieko... o kai zmogus neturi pinigu, tai dazniausiai nori visko ir labai daug, ir va cia prasideda stresine situacija smile.gif ... bet cia jau psichologiniai momentai unsure.gif
Atsakyti
į kojinę po pitaką dedu
hihihi.gif
Atsakyti
Man darbe nebūtina "prekinė išvaizda". Taigi nusipirkau patogius kedukus ir į darbą važiuoju "peškomobiliu", nuolatinio neperku. Pasižiūrėjau, kad tiek peškom, tiek troleibusu, kadangi niekas manęs tiesiai neveža, o tik per aplink, nusigauti iki darbo man reikia 40-50min, o jei dar kokie kamščiai doh.gif . Taip kad laiko nei prarandu, nei sutaupau smile.gif, užtai šiokią tokią mankštą padarau, pora kalorijų sudeginu smile.gif. Na, jei oras negražus, tai važiuoju.
Neperku jokių laikraščių ir žurnalų. Ko reikia, pasiskaitau internete.
Kadangi mano akys netoleruoja jokios kosmetikos, dažausi tik ypatingomis progomis - susitaupo ax.gif
Rūbus skalbiu ne aukštesnej nei 50 laipsnių temperatūroj, nustatau mažesnį apsukų skaičių bei sutrumpintą režimą. Šitaip jie mažiau susitrina ir ilgiau laiko. Gi neprivoliojam jų taip, kad jau trinti žiauriai reikėtų.
Miltelius, ploviklius, šampūnus perku kuo didesnėmis pakuotėmis.
O didžiausias pasiekimas yra tas, kad pagaliau atsikratėme seno tarybinio šaldytuvo ir pakeitėme jį nauju. Manau, kad sąskaitose už elektrą taupymas tikrai pasijaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nojura @ 2010 10 26, 12:58)
Man darbe nebūtina "prekinė išvaizda". Taigi nusipirkau patogius kedukus ir į darbą važiuoju "peškomobiliu", nuolatinio neperku. Pasižiūrėjau, kad tiek peškom, tiek troleibusu, kadangi niekas manęs tiesiai neveža, o tik per aplink, nusigauti iki darbo man reikia 40-50min, o jei dar kokie kamščiai  doh.gif . Taip kad laiko nei prarandu, nei sutaupau smile.gif, užtai šiokią tokią mankštą padarau, pora kalorijų sudeginu smile.gif. Na, jei oras negražus, tai važiuoju.
Neperku jokių laikraščių ir žurnalų. Ko reikia, pasiskaitau internete.
Kadangi mano akys netoleruoja jokios kosmetikos, dažausi tik ypatingomis progomis - susitaupo  ax.gif
Rūbus skalbiu ne aukštesnej nei 50 laipsnių temperatūroj, nustatau mažesnį apsukų skaičių bei sutrumpintą režimą. Šitaip jie mažiau susitrina ir ilgiau laiko. Gi neprivoliojam jų taip, kad jau trinti žiauriai reikėtų.
Miltelius, ploviklius, šampūnus perku kuo didesnėmis pakuotėmis.
O didžiausias pasiekimas yra tas, kad pagaliau atsikratėme seno tarybinio šaldytuvo ir pakeitėme jį nauju. Manau, kad sąskaitose už elektrą taupymas tikrai pasijaus smile.gif

saunuole 4u.gif
svarbiausia pozityvus mastymas... jeigu taupant Jus atrasite daugiau naudos nei vien taupymas, tai thumbup.gif ... rimtai, tai gaunasi kaip zaidimas... as darau panasiai, pvz... viena vakara susiruosem su sunum i svecius (trys autobuso sustojimo stoteles), kadangi siais laikais jaunuoliai labai tingi vaikscioti pesciomis, tai pasiuliau - arba autobusas 5,4 Lt (mums dviems i abu galus) arba pesciom ir gryztant nusiperka ledu... tikriausiai pasirinkimas jums aiskus mirksiukas.gif ... ir sveikas pasivaiksciojimas, ir skanestas tongue.gif ...ir zinokit, niekada man nebuvo papriekaistauta, kad as esu skupi mama, ar ten gailiu kazko savo vaikui... svarbu vaikus mokyti nuo mazens skaiciuoti ir taupyti... nemanau, kad jiems to niekada neprireiks gyvenime... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaraluka: 26 spalio 2010 - 14:30
QUOTE(linaraluka @ 2010 10 26, 10:12)
zinoma, daug dalyku gyvenime atsitinka neplanuotai, tas pats ir su maistu, ir tai naturalu smile.gif ... taciau kalbame apie tai, kad planuojant savo islaidas (tame tarpe ir maistui), galima sutaupyti ... ir svarbiausia taupome ne tam, kad turetume daugiau pinigu, bet tam, kad uztektume ju ir tokiu budu sumazintume savo stresa siuo sunkiu krizes laikotarpiu 4u.gif ... man asmeniskai taupymas - ne prievole, o tiesiog zaidimas... kai as turiu truputi atliekamu pinigu, as jauciuosi saugesne, ir kai zinau, kad labai kazko prireikus, as galiu be streso tai isigyti, tai kartais ir nenoriu nieko... o kai zmogus neturi pinigu, tai dazniausiai nori visko ir labai daug, ir va cia prasideda stresine situacija smile.gif ... bet cia jau psichologiniai momentai unsure.gif

Pritariu. Bet kadangi as visad vadovaujuos tuo, kad neperku to, ko nereikia... (aisku buna kartais irgi visko, bet labai jau retai)- ir man visai nesinori visko labai daug ir brangaus, tai nors ir kasdien i pard. galiu eit - vistiek menesio islaidos nedideja smile.gif . O kartais dar ir kazka pigiau pavyksta neplanuotai atrast,kai dazniau uzeini, kad ir siand. pvz. sampinjonu po 2,50 Ltuz kg. pakankamai graziu thumbup.gif . Va rytojaus pietus jau ir pakoreguoti - ir sutaupyta prie to pacio smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(linaraluka @ 2010 10 24, 19:00)
a, savo paaugliui sunui neduodu bet kada kisenpinigiu... savo algos diena sumoku jam ,,alga" - padarau pavedima i jo saskaita 100 lt menesiui, is kuriu jis privalo nusipirkti menesini autobuso bilieta (13,20 lt)... visus kitus gali leisti kaip nori - ar per viena diena isleisti, ar pasidalinti visoms dienoms... visko buvo, kol iprato tvarkytis su savo finansais doh.gif ... bet ismoko 4u.gif
niu daug as cia prirasiau... gal kam ir ,,vejai", bet taip gyvenu...

Pamenu, kai buvau paauglė, mama man taip pat taikė tokį metodą, duodavo tam tikrą sumą pinigų mėnesiui.

QUOTE(birutea @ 2010 10 25, 19:29)
o as vis tiek tikiu akcijomis  ir naudojuosi :)na aisku ne visomis smile.gif bet kainas parduotuvese seku, ir jei akcija tikrai buna verta demesio, tai jei reikia-perku smile.gif dar tomis kur buna 40 nuolaida smile.gif

Šiaip aš nesu taupi. Gal dėl to, kad dar gyvenam su tėvais, bet artimiausiu metu išsikraustysim gyventi atskirai. Va tada reikės planuoti savo išlaidas. Kadangi ruošiamės išeiti atskirai nuo tėvų, tai visko reikia, per kokius 3 mėn sekiau akcijas ir taip pigiau nusipirkau indų, kilimuką, šiaip visokių smulkmenų. Šiaip aš mėgstu pirkti gerus, kokybiškus daiktus, kurie dažniausiai nebūna pigūs, bet tikiu patarle "Nesu toks turtingas, kad pirkčiau pigų daiktą".

QUOTE(linaraluka @ 2010 10 26, 10:12)
o kai zmogus neturi pinigu, tai dazniausiai nori visko ir labai daug, ir va cia prasideda stresine situacija smile.gif ... bet cia jau psichologiniai momentai unsure.gif

Tikra tiesa drinks_cheers.gif
Atsakyti