Pasidalinkite savo būdais ir metodais kaip ir kam jūs taupote pinigus

Kokiais būdais jūs taupote savo ar savo šeimos pinigus? Gal atidedate nuo gautų pajamų sumą? Ar perkate pigesnius pirkinius?
Pasidalinkite savo būdais ir metodais kaip ir kam jūs taupote pinigus
niu daug as cia prirasiau... gal kam ir ,,vejai", bet taip gyvenu...
15metu vaikui,100litu kisenpinigiams? Kad kinas dabar 20lt kainuoja. Is ju dar nuolatinis?O ka jis valgo mokykloje?Irgi is situ,ar gauna dar. Smalsu.
Kitkam pritariu:)
o man atrodo, kad 100lt visai normali suma kisenpinigiams. aisku, valgyti is jos neprivalo, labai abejoju, ar tokio amziaus vaikai valgo mokyklinius pietus... o jei nori kokio gardumyno, kuriu nera namie, labai prasom.
o kino po 20 lt dar nemaciau... o ir ar i ji butina eiti karta per savaite? o gal cia tik maniskiai eina per yomajo diena...t.y. karta per menesi.
butent...
milaa labai teisi, nes jei jus realiai pamatytumete, ka vaikai valgo mokyklose, tai jums ir 100 litu menesiui butu perdaug... kaip ir minejau, as esu mokytoja ir dirbu gimnazijoje, tai mokiniu gyvenimas yra kaip ant delno... todel drasiai teigiu, kad mokiniai mokykloje perka tik guminukus, bombonkes, geria coca-cola ir visa kita sh.... jei mano jaunuolis valgytu normalius pietus, kuriems mokykloje pilnai uztenka 4 litu (cepelinai, snicelis - 3 litai porcija), tai duociau ir po 5 litus, kad liktu ir kitoms ,,nesamonems"... bet manau turi uztekti 100 lt dienpinigiams... be to, kiekviena menesi gauna is mociuciu ir seneliu tai 10, 20 lt... net ir daugiau duoda, taip kad visai normaliai sukasi... kita vertus, lai nuo mazens suvokia, kad reikia taupyti ar net kazko atsisakyti, kad patenkintum kitus savo poreikius... o be to, yra seimu, kurie uzdirba minimumus ir kas tada???... jei jau tevai suka galva, kaip racionaliai pragyventi menesi, tai kodel toks jaunuolis negali pasukti savo smegeneliu????... as dziaugiuosi, kaip mano sunus tvarko savo finansus, per metus susitaupo nemenka suma pinigeliu ir stengiasi pildytis savo svajones pats... isigijo nauja gera mobilu be sutarciu ne uz 1 lita, atsinaujina laikas nuo laiko savo kompiuteri ir siaip del smulkmenu manes nepraso pinigu... kitas reikalas, jei eina i draugu gimtadienius, ar siaip kokia proga su draugais eina suvalgyti pica, tai pati pasiulau pinigeliu, bet kad prasinetu ledams ir kitiems mazmoziams - tai ne.... o svarbiausia - nemirsta jis is bado, rytais valgo stiprius pusrycius, po pamoku visada namie yra silto maisto, mano perkamu produktu sarase visada yra sureliu, jogurtu ir kitu dalyku... taip kad 100 litu tikrai yra norma....