QUOTE(Bitulka @ 2010 11 03, 13:18)
ir dar reikia ipilti silto vandens minkant, nuo jo mesa brinksta ir nebuna pavandenijusi, bet paskui isvirtos desreles buna sultingos
Mes vandens niekada nepilam ir tikrai niekas nepavandenija, o vanduo duoda rūgimą, tad geriau dešrelių nemarinuoti ir nelaikyti ilgiau po atšildymo.
O prieskoniai tai paprasti: šaukštas druskos (tiksliai nepamenu todėl ir sakau, kad vakare parašysiu
) ir kokios dvi skiltelės česnako (nuo pomėgių priklauso), šaukštas spirito: 1 kg mėsos, tada dedu picų prieskonių, nes jie susideda iš rozmarino, raudonėlio ir baziliko (šis prieskonis į originalią sudėtį neįeina, bet man skanu), juodi pipirai, kvepiantys pipirai, lauro lapų maltų. Tada visus šiuos prieskonius išskyrus spiritą sumaišau indelyje ir suminkau-sutrinu su kūbeliais pjaustyta mėsa, sulaistau spiritu ir sumalu, tada viską gerai perminkau kol mėsa pradeda lipti prie rankų (kokias 3-5 min) na ir kemšu. Žarnas reik gerokai paplauti, kad visa druska nusiplautų nuo jų.