Vištienos pjausneliai
Reikės:
vištienos filė pjausnelių
paprikos
svogūnų
prieskonių
Viską darau iš akies, todėl neparašiau normos.
Perkam vištienos filė pjausnelius, juos padruskinam ir apibarstom mėgiamais prieskoniais.
Po kelių val. galima kepti-apvoliojam džiuvėsiuose, dedam į keptuvę-troškintuvą. Apskrudus, apverčiam. Uždedam ant viršaus pjaustytą svogūną ir papriką bei patroškinam 10 min.
Galima prieš tai svogūnus ir papriką apkepti svieste/aliejuje bei pagardint grietine. Bet aš dariau "liesiau".
SKANAUS.
Vakar gaminau bokštelius:
Reikės:
1. Faršo
2. Šoninės
3. Bulvyčių
4.Kmynų
5.Česnako
6. Alyvuogių aliejaus
7. Mėgiamų mėsos prieskonių
Šoninę supjaustom plonom juostelėm,išmušam,pabarstom prieskoniais.Faršą taip pat paprieskoniojam mėgstamais prieskoniais. Bulves supjaustom pagaliukais,apibarstom kmynais,smulkintu česnaku ir alyvuogių aliejumi.
Ant šoninės gabaliuko dedame faršą, keletą bulvių lazdelių. Viską susukame, įvyniojame į foliją ir kepame kažkur apie valandžiukę-kol bulvės iškepę bus.
Temperatūros nenusakysiu,kažkur 180-200, mat sena mano dujinė
Reikės:
1. Faršo
2. Šoninės
3. Bulvyčių
4.Kmynų
5.Česnako
6. Alyvuogių aliejaus
7. Mėgiamų mėsos prieskonių
Šoninę supjaustom plonom juostelėm,išmušam,pabarstom prieskoniais.Faršą taip pat paprieskoniojam mėgstamais prieskoniais. Bulves supjaustom pagaliukais,apibarstom kmynais,smulkintu česnaku ir alyvuogių aliejumi.
Ant šoninės gabaliuko dedame faršą, keletą bulvių lazdelių. Viską susukame, įvyniojame į foliją ir kepame kažkur apie valandžiukę-kol bulvės iškepę bus.
Temperatūros nenusakysiu,kažkur 180-200, mat sena mano dujinė
Kiaulienos suktinukai
Reikės:
1,4 kg. kiaulienos nugarinės
0,5 kg. maltos jautienos
2 šaukštų majonezo
1 kiaušinio
1 morkos
Prieskonių
Druskos
Kiaulienos nugarinę pjauti, bet ne iki galo, šalia pjauti dar vieną pjūvį iki galo, atversti kaip knygą, taip mėsos gabaliukas bus didesnis. Mėsą išmušti mėsos plaktuku, dėti šaukštą majonezo, prieskonių, druskos ir pamarinuoti.
Maltą jautieną, likusį šaukštą majonezo, kiaušinį, prieskonius ir druską gerai išmaišyti.
Morką supjaustyti labai plonom juostelėm.
Imti mėsos gabalą, patepti nestoru sluoksniu faršo, dėti porą juostelių morkų ir viską susukti, galą prismeigti mediniu pagaliuku.
Įkaitinti keptuvę ir suktinukus apkepinti ant stiprios ugnies. Suktinukus sudėti į kepimo formą, įpilti vandens ir troškinti apie 40 min. orkaitėje
daugiau foto http://rasosvirtuve-...suktinukai.html
Reikės:
1,4 kg. kiaulienos nugarinės
0,5 kg. maltos jautienos
2 šaukštų majonezo
1 kiaušinio
1 morkos
Prieskonių
Druskos
Kiaulienos nugarinę pjauti, bet ne iki galo, šalia pjauti dar vieną pjūvį iki galo, atversti kaip knygą, taip mėsos gabaliukas bus didesnis. Mėsą išmušti mėsos plaktuku, dėti šaukštą majonezo, prieskonių, druskos ir pamarinuoti.
Maltą jautieną, likusį šaukštą majonezo, kiaušinį, prieskonius ir druską gerai išmaišyti.
Morką supjaustyti labai plonom juostelėm.
Imti mėsos gabalą, patepti nestoru sluoksniu faršo, dėti porą juostelių morkų ir viską susukti, galą prismeigti mediniu pagaliuku.
Įkaitinti keptuvę ir suktinukus apkepinti ant stiprios ugnies. Suktinukus sudėti į kepimo formą, įpilti vandens ir troškinti apie 40 min. orkaitėje
daugiau foto http://rasosvirtuve-...suktinukai.html
Skanūs suktinukai,tik aš vietoj jautienos dečiau kiaulienos faršą O cia mūsų pietūs.Virtų bulvių virtinukai su grybais.Su lupenom virtas bulves sumaliau mėsmale (kažkur apie 15 nedidelių) įdėjau kupiną stiklinę krakmolo,šaukštelį druskos ir vieną kiaušą.Viską gerai išminkiau.Įdarui buvo vakarykščiai gaminti grybai,kuriuos sumaliau mėsmale.Formavau nedidelius kukuliukus ir išviriau pasūdytame vandenyje.Viriau 10 minučių.Skanaus
nu šitie kukulaičiai tai nerealiai atrodo.. labai skanu turi būt, būtinai išbandysiu
pjausneliai ,boksteliai ,suktinukai ,kukuliukai
as supavydejau lotuteei cili,taj pasidariau superrr
o cia mano cilli troskinys
Čilli troškinys
Pataikiau puikus receptas.
Reikės:
1 didelis čilli pipiras
skardinė konservuotų pomidorų
1 paprika raudona
800 gr. jautienos maltos
stiklinė pomidorų sulčių
saldvos prieskonių "fajita"
džiugo sūrio
3 galvos svogūnų
5 skiltelės česnako
2 sv. laiškai
2 skardines konservuotų pupelių
Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinti maltą mėsą pagardintą prieskoniais, kol išgaruos sultys ir vos vos apskrus.
Puode įpilti kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėti kubeliais pjaustytus svogūnus, traiškytą česnaką 3 skilteles, kapotą čili , vos apkepus suberti pjaustytą papriką, supilti konservuotus pomidorus.
Patroškinti 20 min. Masę sutrinti blenderio pagalba. Supilti sultys, įmaišyti mėsą, pupeles ir arbatinį šaukštelį prieskonių. Troškinti dar apie 20 minučių. Suberti kapotus sv. laiškus.
Pilstyti į dubenėlius ir užbarstyti sūriu.
Labai skanu valgyti su ciabata balta duona.
Dar ant viršaus užbėriau skrudinto česnako.
Skanaus!!
as supavydejau lotuteei cili,taj pasidariau superrr
o cia mano cilli troskinys
Čilli troškinys
Pataikiau puikus receptas.
Reikės:
1 didelis čilli pipiras
skardinė konservuotų pomidorų
1 paprika raudona
800 gr. jautienos maltos
stiklinė pomidorų sulčių
saldvos prieskonių "fajita"
džiugo sūrio
3 galvos svogūnų
5 skiltelės česnako
2 sv. laiškai
2 skardines konservuotų pupelių
Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinti maltą mėsą pagardintą prieskoniais, kol išgaruos sultys ir vos vos apskrus.
Puode įpilti kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėti kubeliais pjaustytus svogūnus, traiškytą česnaką 3 skilteles, kapotą čili , vos apkepus suberti pjaustytą papriką, supilti konservuotus pomidorus.
Patroškinti 20 min. Masę sutrinti blenderio pagalba. Supilti sultys, įmaišyti mėsą, pupeles ir arbatinį šaukštelį prieskonių. Troškinti dar apie 20 minučių. Suberti kapotus sv. laiškus.
Pilstyti į dubenėlius ir užbarstyti sūriu.
Labai skanu valgyti su ciabata balta duona.
Dar ant viršaus užbėriau skrudinto česnako.
Skanaus!!
Ule,kaip skaniai atrodo,bet kazi ar isdrysciau pati pasigaminti,isivaizduoju,kad labai astru.Nebent tik labai nedaug pabandymui.
kriro,virtinukus tiktai rekomenduoju,labai skanus gavosi
kriro,virtinukus tiktai rekomenduoju,labai skanus gavosi
Ule,gal pati ir duonele kepei?
Kukuliukai ir cili bereikalo nakti lindau i sita tema
O aš vakar kepiau vištą,nu bet kokia skani buvo,sultinga.Pirkau šviežų viščiuką,kaip tik savaitgalį Norfoje buvo akcija,lekštutėje susimaišiau prieskonių mišinį vištai įtrinti:druska,įspaudžaiu česnako,Santa marijos vištienos prieskoniai,kmynai.Tuo mišiniu iš vakaro įtryniau vištą.Įtrintą vištą dėjau į kepimo rankovę,į vištos vidų pridėjau ketvirčiais pjaustytų antaninių obuolių,užtaisiau rankovės galus ir kepiau 1,5 val.Nu bet kaip skanu buvo
Čeburėkai
Reikės:
Aliejaus kepimui
0.5 l. kefyro
0.5 l. virinto vandens
3 šaukštai degtinės
kiaušinis
druska
miltai
Įdarui:
0.5 kg. maltos mėsos
keli svogūno laiškai
2 svogūnai
Kefyrą sumaišyti su vandeniu,suberti druską, įmaišyti kiaušinį, supilti degtinę ir berti miltus. Tiksliai negaliu pasakyti kiek, iki 1 kg. pasiruošti, nors man rodos tiek nereikės, minkyti tešlą ir vis pridėti miltų kol nelips prie rankų. Tešlą būtina minkyti ne mažiau nei 10 min. Gerai išminkius leisti jai nurimti apie 30 min.
Mėsą pagardinti druska, pipirais,supjaustyti smulkiai svogūnus, įpilti kelis šaukštus vandens ir gerai išminkyti.
Tešlą pasidalinti vienodo dydžio gabalėliais, kočioti apvalius lakštus į vieną puselę nestorai išdėlioti šaukštą mėsos. Perlenkti pusiau, stipriai užspausti ir užtvirtinti šakutės įspaudimais.
Kepti įkaitintame aliejuje, dėti ant servetėlės, kad nuvarvėtų riebalai.
Valgyti rekomenduojama iš karto, kol čeburėkai nesuminkštėja. Labai skanu užsigerti sultiniu.
Skanaus!!
Reikės:
Aliejaus kepimui
0.5 l. kefyro
0.5 l. virinto vandens
3 šaukštai degtinės
kiaušinis
druska
miltai
Įdarui:
0.5 kg. maltos mėsos
keli svogūno laiškai
2 svogūnai
Kefyrą sumaišyti su vandeniu,suberti druską, įmaišyti kiaušinį, supilti degtinę ir berti miltus. Tiksliai negaliu pasakyti kiek, iki 1 kg. pasiruošti, nors man rodos tiek nereikės, minkyti tešlą ir vis pridėti miltų kol nelips prie rankų. Tešlą būtina minkyti ne mažiau nei 10 min. Gerai išminkius leisti jai nurimti apie 30 min.
Mėsą pagardinti druska, pipirais,supjaustyti smulkiai svogūnus, įpilti kelis šaukštus vandens ir gerai išminkyti.
Tešlą pasidalinti vienodo dydžio gabalėliais, kočioti apvalius lakštus į vieną puselę nestorai išdėlioti šaukštą mėsos. Perlenkti pusiau, stipriai užspausti ir užtvirtinti šakutės įspaudimais.
Kepti įkaitintame aliejuje, dėti ant servetėlės, kad nuvarvėtų riebalai.
Valgyti rekomenduojama iš karto, kol čeburėkai nesuminkštėja. Labai skanu užsigerti sultiniu.
Skanaus!!