Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Vištienos pjausneliai

user posted image

Reikės:
vištienos filė pjausnelių
paprikos
svogūnų
prieskonių

Viską darau iš akies, todėl neparašiau normos.
Perkam vištienos filė pjausnelius, juos padruskinam ir apibarstom mėgiamais prieskoniais.
Po kelių val. galima kepti-apvoliojam džiuvėsiuose, dedam į keptuvę-troškintuvą. Apskrudus, apverčiam. Uždedam ant viršaus pjaustytą svogūną ir papriką bei patroškinam 10 min.
Galima prieš tai svogūnus ir papriką apkepti svieste/aliejuje bei pagardint grietine. Bet aš dariau "liesiau".
SKANAUS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agrefa: 01 lapkričio 2010 - 09:33
Vakar gaminau bokštelius:
user posted image
Reikės:
1. Faršo
2. Šoninės
3. Bulvyčių
4.Kmynų
5.Česnako
6. Alyvuogių aliejaus
7. Mėgiamų mėsos prieskonių
Šoninę supjaustom plonom juostelėm,išmušam,pabarstom prieskoniais.Faršą taip pat paprieskoniojam mėgstamais prieskoniais. Bulves supjaustom pagaliukais,apibarstom kmynais,smulkintu česnaku ir alyvuogių aliejumi.
Ant šoninės gabaliuko dedame faršą, keletą bulvių lazdelių. Viską susukame, įvyniojame į foliją ir kepame kažkur apie valandžiukę-kol bulvės iškepę bus.
Temperatūros nenusakysiu,kažkur 180-200, mat sena mano dujinė ax.gif
Atsakyti
Kiaulienos suktinukai

Reikės:
1,4 kg. kiaulienos nugarinės
0,5 kg. maltos jautienos
2 šaukštų majonezo
1 kiaušinio
1 morkos
Prieskonių
Druskos

Kiaulienos nugarinę pjauti, bet ne iki galo, šalia pjauti dar vieną pjūvį iki galo, atversti kaip knygą, taip mėsos gabaliukas bus didesnis. Mėsą išmušti mėsos plaktuku, dėti šaukštą majonezo, prieskonių, druskos ir pamarinuoti.
Maltą jautieną, likusį šaukštą majonezo, kiaušinį, prieskonius ir druską gerai išmaišyti.
Morką supjaustyti labai plonom juostelėm.
Imti mėsos gabalą, patepti nestoru sluoksniu faršo, dėti porą juostelių morkų ir viską susukti, galą prismeigti mediniu pagaliuku.
Įkaitinti keptuvę ir suktinukus apkepinti ant stiprios ugnies. Suktinukus sudėti į kepimo formą, įpilti vandens ir troškinti apie 40 min. orkaitėje
user posted image

daugiau foto http://rasosvirtuve-...suktinukai.html
Atsakyti
Skanūs suktinukai,tik aš vietoj jautienos dečiau kiaulienos faršą 4u.gif O cia mūsų pietūs.Virtų bulvių virtinukai su grybais.Su lupenom virtas bulves sumaliau mėsmale (kažkur apie 15 nedidelių) įdėjau kupiną stiklinę krakmolo,šaukštelį druskos ir vieną kiaušą.Viską gerai išminkiau.Įdarui buvo vakarykščiai gaminti grybai,kuriuos sumaliau mėsmale.Formavau nedidelius kukuliukus ir išviriau pasūdytame vandenyje.Viriau 10 minučių.Skanaus 4u.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
nu šitie kukulaičiai tai nerealiai atrodo.. labai skanu turi būt, būtinai išbandysiu thumbup.gif
Atsakyti
pjausneliai thumbup.gif ,boksteliai thumbup.gif ,suktinukai thumbup.gif ,kukuliukai thumbup.gif
as supavydejau lotuteei cili,taj pasidariau superrr thumbup.gif

o cia mano cilli troskinys 4u.gif


Čilli troškinys
Pataikiau smile.gif puikus receptas.

user posted image


Reikės:

1 didelis čilli pipiras
skardinė konservuotų pomidorų
1 paprika raudona
800 gr. jautienos maltos
stiklinė pomidorų sulčių
saldvos prieskonių "fajita"
džiugo sūrio
3 galvos svogūnų
5 skiltelės česnako
2 sv. laiškai
2 skardines konservuotų pupelių

user posted image

Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinti maltą mėsą pagardintą prieskoniais, kol išgaruos sultys ir vos vos apskrus.
Puode įpilti kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėti kubeliais pjaustytus svogūnus, traiškytą česnaką 3 skilteles, kapotą čili , vos apkepus suberti pjaustytą papriką, supilti konservuotus pomidorus.
Patroškinti 20 min. Masę sutrinti blenderio pagalba. Supilti sultys, įmaišyti mėsą, pupeles ir arbatinį šaukštelį prieskonių. Troškinti dar apie 20 minučių. Suberti kapotus sv. laiškus.
Pilstyti į dubenėlius ir užbarstyti sūriu.
Labai skanu valgyti su ciabata balta duona.

Dar ant viršaus užbėriau skrudinto česnako.
Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 01 lapkričio 2010 - 19:04
Ule,kaip skaniai atrodo,bet kazi ar isdrysciau pati pasigaminti,isivaizduoju,kad labai astru.Nebent tik labai nedaug pabandymui.

kriro,virtinukus tiktai rekomenduoju,labai skanus gavosi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ineta.V: 01 lapkričio 2010 - 18:40
Ule,gal pati ir duonele kepei?
ax.gif
Atsakyti
Kukuliukai ir cili thumbup.gif bereikalo nakti lindau i sita tema doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Monalyza @ 2010 11 01, 21:37)
Ule,gal pati ir duonele kepei?
ax.gif

nea 4u.gif
Atsakyti
O aš vakar kepiau vištą,nu bet kokia skani buvo,sultinga.Pirkau šviežų viščiuką,kaip tik savaitgalį Norfoje buvo akcija,lekštutėje susimaišiau prieskonių mišinį vištai įtrinti:druska,įspaudžaiu česnako,Santa marijos vištienos prieskoniai,kmynai.Tuo mišiniu iš vakaro įtryniau vištą.Įtrintą vištą dėjau į kepimo rankovę,į vištos vidų pridėjau ketvirčiais pjaustytų antaninių obuolių,užtaisiau rankovės galus ir kepiau 1,5 val.Nu bet kaip skanu buvo thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Čeburėkai

user posted image

Reikės:

Aliejaus kepimui
0.5 l. kefyro
0.5 l. virinto vandens
3 šaukštai degtinės
kiaušinis
druska
miltai

Įdarui:

0.5 kg. maltos mėsos
keli svogūno laiškai
2 svogūnai

Kefyrą sumaišyti su vandeniu,suberti druską, įmaišyti kiaušinį, supilti degtinę ir berti miltus. Tiksliai negaliu pasakyti kiek, iki 1 kg. pasiruošti, nors man rodos tiek nereikės, minkyti tešlą ir vis pridėti miltų kol nelips prie rankų. Tešlą būtina minkyti ne mažiau nei 10 min. Gerai išminkius leisti jai nurimti apie 30 min.

Mėsą pagardinti druska, pipirais,supjaustyti smulkiai svogūnus, įpilti kelis šaukštus vandens ir gerai išminkyti.
Tešlą pasidalinti vienodo dydžio gabalėliais, kočioti apvalius lakštus į vieną puselę nestorai išdėlioti šaukštą mėsos. Perlenkti pusiau, stipriai užspausti ir užtvirtinti šakutės įspaudimais.
Kepti įkaitintame aliejuje, dėti ant servetėlės, kad nuvarvėtų riebalai.
Valgyti rekomenduojama iš karto, kol čeburėkai nesuminkštėja. Labai skanu užsigerti sultiniu.
Skanaus!!

user posted image
Atsakyti