Išviriau vistienos ketvirčius, iš sultinio padariau sriubytę.Įdėjau morkų,makaronų,krapų ir visokiausių prieskonių.Tada apkepiau isvirtą vištieną,ir sudėjau į skardą su padažu.Padažui pakepinau česnakų,svogūnų,miltų užpyliau pienu ir įdėjau grietinės bei krapų.Skardą šoviau į orkaitę ir dar patroškinau apie 15 min.Valgėm su virtom bulvėm
Pagarba visoms mergaitems, uz tiek skaniu receptuku ir patiekaliuku
Savaitgalio pietukai, kiaulienos nugarine su raugintais kopustais.
Reiks apie 600gr.nugarines(galima sprandine, man net skaniau)
apie 200gr.salto rukymo lasinuku su kumpeliu, apie 0,5kg. raugintu kopustu, svoguno, aliejaus, majonezo patepimui, prieskoniu.
Nugarine pjaunam plonai, bet ne iki galo, nes salia reikia daryti dar viena pjuvi, jau iki galo atpjauti, kad isskleidus gautusi didesnis gabalas.Plonai ismusti, papipirinti, padruskinti.Lasinukus supjaustyti vid. smulkumo ir pakepti nestipriai, ipjaustyti svoguna, vel pakepti ir galiausiai suberti kopustus ir kepti apie 10 min., uzberti arb. sauksteli cukraus.Kai praves, sita mase idaryti ismusta mesyte, virsuj sutvirtinti pagaliukais, virsu sepeteliu patepti majonezu, pilti i blekute siek tiek aliejaus, sudeti kepsniukus ir kepti 200 temp., kol parus.I idara dar skanu ideti geru grybu.
Savaitgalio pietukai, kiaulienos nugarine su raugintais kopustais.
Reiks apie 600gr.nugarines(galima sprandine, man net skaniau)
apie 200gr.salto rukymo lasinuku su kumpeliu, apie 0,5kg. raugintu kopustu, svoguno, aliejaus, majonezo patepimui, prieskoniu.
Nugarine pjaunam plonai, bet ne iki galo, nes salia reikia daryti dar viena pjuvi, jau iki galo atpjauti, kad isskleidus gautusi didesnis gabalas.Plonai ismusti, papipirinti, padruskinti.Lasinukus supjaustyti vid. smulkumo ir pakepti nestipriai, ipjaustyti svoguna, vel pakepti ir galiausiai suberti kopustus ir kepti apie 10 min., uzberti arb. sauksteli cukraus.Kai praves, sita mase idaryti ismusta mesyte, virsuj sutvirtinti pagaliukais, virsu sepeteliu patepti majonezu, pilti i blekute siek tiek aliejaus, sudeti kepsniukus ir kepti 200 temp., kol parus.I idara dar skanu ideti geru grybu.
Iškepiau picos.... bais skani.. traški, niam..
dedu nuorodą su receptu, nes ten viskas konkrečiai su smulkiais paaiškinimais, kad čia paklodės foto nekelt.
http://belgija.blogs...raski-pica.html
mmergyte,gi zuiki iskept taj raz dva ir viskas
Gali maltinukus kurie panasus i kepsnius
http://skanusgyvenim...u-brokoliu.html
gali kepuriukus tik juos daryti pazesnius,ir i ta kepurele ileisti kiausini,labai skanu su juoda duona
http://skanusgyvenim...kepuriukai.html
sitie labai skanus kotleciukai
http://skanusgyvenim...u-cukinija.html
daugiau neturiu nieko,gal kitos merginos dar ka pasiulys
Gali maltinukus kurie panasus i kepsnius
http://skanusgyvenim...u-brokoliu.html
gali kepuriukus tik juos daryti pazesnius,ir i ta kepurele ileisti kiausini,labai skanu su juoda duona
http://skanusgyvenim...kepuriukai.html
sitie labai skanus kotleciukai
http://skanusgyvenim...u-cukinija.html
daugiau neturiu nieko,gal kitos merginos dar ka pasiulys
QUOTE(mmergyte @ 2010 10 31, 09:50)
kad zuiki paprasta iskepti as zinau,tik nemoku skanaus nu to tikro
as kepu pagal sonatina,na man pats skaniausias is megintu
Kalakutienos zuikis su sūriu.
0,9 kg maltos kalakutienos nors as naudoju dazniausiai kiauliena
1 puodelis pieno
1 puodelis džiūvėsėlių
1 smulkintas svogūnas
kelios skiltelės česnako
1 didelė smulkiai tarkuota morka
2 kiaušiniai
2 a. š. paukštienos ar kitokių mėgiamų prieskonių
1/4 a. š. pipirų
300 g fermentinio sūrio, supjaustyto nedideliais kubeliais(cia as sudejau pokeli maziuku suriuku mocarela)
2 3 v. š. pomidorų padažo
Įkaitinti orkaitę iki 200° C.
Dubenyje sumaišyti kalakutieną, pieną, džiūvėsėlius, kiaušinius, morkas. Svogūnus ir česnakus apkepinti šlakelyje aliejaus, kol suminkštės. Įmaišyti į faršą. Suberti prieskonius ir pipirus. Įmaišyti sūrio kubelius. Sudėti į skardą, drėgnomis rankomis suformuoti zuikį ir aptepti pomidorų padažu.
Kepti apie 1 val.
nu fantastiskai skanu,darbo minimum .
Papildyta:
QUOTE(mmergyte @ 2010 10 31, 09:50)
kad zuiki paprasta iskepti as zinau, nu to tikro
suprunksciau net,taj tikro a netikro reik
QUOTE(lotutee @ 2010 10 31, 12:20)
vyras jau eile metu prašo padaryti harčo sriubos, gal kuri esate dariusi norėčiau šiandien vyra nustebinti
reikia tik pagooglinti ivairus variantai
Labuka,visoms,vis paskaitineju sita temele ir maciau,berods Ule dare keptus varskecius,tai vat norejau pakalusti,o galima vietoj paprastos varskes deti saldzia varskyte?su braskem tarkim?dukryte mano paprastu nelabai megeja,sakau jeigu skanesne varskyte idesiu gal ir jai skaniau bus nzn net,reikia patarimo
Sveikos, turiu tokį klausimą Net nežinau ar galėsiu normaliai paklaust...
Kažkurioj temoj kažkuri forumietė darė tokius kepsnius, kai sudėjo vieną mėsos gabalą prie kito (ant kito galo), gavosi toks diiiiidelis išmuštos mėsos gabalas ir kažką su juo padarė.... gal suko kaip cigarą... neatsimenu dabar... Buvau darius vyrui ir vienam svečiui - jiem patiko. Norėčiau dar padaryt, bet neatsimenu ką ten su juo reikia daryt
Aš ta pati, kuri ieškojo jautienos receptų Bet perėjus temas radau pagrinde tik troškinius arba "įmantriausias" - ant kepsnio uždėti sūrio ir išlydyti orkaitėje... Todėl ir bandau atsiminti tą "įmantresnį" mėsos pateikimą...
Kažkurioj temoj kažkuri forumietė darė tokius kepsnius, kai sudėjo vieną mėsos gabalą prie kito (ant kito galo), gavosi toks diiiiidelis išmuštos mėsos gabalas ir kažką su juo padarė.... gal suko kaip cigarą... neatsimenu dabar... Buvau darius vyrui ir vienam svečiui - jiem patiko. Norėčiau dar padaryt, bet neatsimenu ką ten su juo reikia daryt
Aš ta pati, kuri ieškojo jautienos receptų Bet perėjus temas radau pagrinde tik troškinius arba "įmantriausias" - ant kepsnio uždėti sūrio ir išlydyti orkaitėje... Todėl ir bandau atsiminti tą "įmantresnį" mėsos pateikimą...
QUOTE(Cosette @ 2010 10 31, 20:17)
Sveikos, turiu tokį klausimą Net nežinau ar galėsiu normaliai paklaust...
Kažkurioj temoj kažkuri forumietė darė tokius kepsnius, kai sudėjo vieną mėsos gabalą prie kito (ant kito galo), gavosi toks diiiiidelis išmuštos mėsos gabalas ir kažką su juo padarė.... gal suko kaip cigarą... neatsimenu dabar... Buvau darius vyrui ir vienam svečiui - jiem patiko. Norėčiau dar padaryt, bet neatsimenu ką ten su juo reikia daryt
Kažkurioj temoj kažkuri forumietė darė tokius kepsnius, kai sudėjo vieną mėsos gabalą prie kito (ant kito galo), gavosi toks diiiiidelis išmuštos mėsos gabalas ir kažką su juo padarė.... gal suko kaip cigarą... neatsimenu dabar... Buvau darius vyrui ir vienam svečiui - jiem patiko. Norėčiau dar padaryt, bet neatsimenu ką ten su juo reikia daryt
Aš darydavau sraigės...kažkas panašaus man atrodo
sraigės
Na ką mergaitės, ateinu su savo naujuoju patiekaliuku gaminau pirma kartą, galiu pasakyti pasigamino super greitai ir ši sriubytė bus dar ne kartą gaminama pas mus namuose
Receptukas, farsas, aitrieji pipirai, svogunai, marinuoti pomidorai (mano pacios marioinuoti), paprikos, pomidoru pasta, vanduo, bazilikas, pipirai, druskyte, truputis cukraus, viska sublenderavau, isskyrus faršą, faršą susmulkinau lopetele, viska patroškinau, tada užpyliau vandenuko ir paviriau ir viskas, skanu
Receptukas, farsas, aitrieji pipirai, svogunai, marinuoti pomidorai (mano pacios marioinuoti), paprikos, pomidoru pasta, vanduo, bazilikas, pipirai, druskyte, truputis cukraus, viska sublenderavau, isskyrus faršą, faršą susmulkinau lopetele, viska patroškinau, tada užpyliau vandenuko ir paviriau ir viskas, skanu
Šiandien pirmą kartą kepiau kibinus Receptas turbūt visiems žinomas, bet nenusižengdama taisyklėms, sąžiningai jį parašysiu Taigi
KIBINAI
Tešla:
1 kg miltų
450 g margarino
4 kiaušiniai
200 g 30% riebumo grietinės
žiupsnelis druskos
Įdaras:
1 kg kiaulienos sprandinės (originaliam recepte. Aš dariau su kiaulienos kumpiu ir vištos krūtinėlės file )
3 svogūnai
50 g margarino
Druskos, pipirų (ar Vegetos, jei tokią naudojate)
Šlakelis šalto virinto vandens
Miltus persijoti į dubenį, sudėti gabaliukais pjaustytą margariną, įberti žiupsnelį druskos ir viską gerai sutrinti pirštais, kad tolygiai pasiskirstytų margarinas. Imame 1 kiaušinį, atskiriam baltymą nuo trynio. Baltymą dedam į tešlą, trynį - į dubenėlį (jo prireiks vėliau). Likusius 3 kiaušinius mušam į masę. Ten pat sudedame ir grietinę. Tada minkom tešlą, kol ji nebelips prie rankų. Tešlą 30-iai minučių dedam į šaldytuvą.
Į tą tarpą gaminam įdarą - mėsą supjaustome smulkiais kubeliais, į ją dedame margariną ir kubeliais pjaustytus svogūnus. Mėsą gerai išminkome rankomis, pilame šlakelį vandens, dedame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
Tešlą išsiimame iš šaldytuvo ir formuojame vienodo dydžio kamuoliukus. Suspaudžiame juos ir iškočiojame. Dedame paruoštą įdarą ir formuojame kibinus. Kibinus dedame į sausą, niekuo neišteptą skardą (aš dėjau ant kepimo popieriaus, įprotis toks viską kepti ant popieriaus ). Išplakame kiaušinio trynį su šlakeliu vandens. Plakiniu ištepame kibinus ir šauname skardą į orkaitę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 25-30 min.
Kepiau iš pusės normos, gavosi 16 labai skanių kibinų Vienu prisėdimu surijau 5
KIBINAI
Tešla:
1 kg miltų
450 g margarino
4 kiaušiniai
200 g 30% riebumo grietinės
žiupsnelis druskos
Įdaras:
1 kg kiaulienos sprandinės (originaliam recepte. Aš dariau su kiaulienos kumpiu ir vištos krūtinėlės file )
3 svogūnai
50 g margarino
Druskos, pipirų (ar Vegetos, jei tokią naudojate)
Šlakelis šalto virinto vandens
Miltus persijoti į dubenį, sudėti gabaliukais pjaustytą margariną, įberti žiupsnelį druskos ir viską gerai sutrinti pirštais, kad tolygiai pasiskirstytų margarinas. Imame 1 kiaušinį, atskiriam baltymą nuo trynio. Baltymą dedam į tešlą, trynį - į dubenėlį (jo prireiks vėliau). Likusius 3 kiaušinius mušam į masę. Ten pat sudedame ir grietinę. Tada minkom tešlą, kol ji nebelips prie rankų. Tešlą 30-iai minučių dedam į šaldytuvą.
Į tą tarpą gaminam įdarą - mėsą supjaustome smulkiais kubeliais, į ją dedame margariną ir kubeliais pjaustytus svogūnus. Mėsą gerai išminkome rankomis, pilame šlakelį vandens, dedame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
Tešlą išsiimame iš šaldytuvo ir formuojame vienodo dydžio kamuoliukus. Suspaudžiame juos ir iškočiojame. Dedame paruoštą įdarą ir formuojame kibinus. Kibinus dedame į sausą, niekuo neišteptą skardą (aš dėjau ant kepimo popieriaus, įprotis toks viską kepti ant popieriaus ). Išplakame kiaušinio trynį su šlakeliu vandens. Plakiniu ištepame kibinus ir šauname skardą į orkaitę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 25-30 min.
Kepiau iš pusės normos, gavosi 16 labai skanių kibinų Vienu prisėdimu surijau 5
! | Dar kartą primenu, kad visi ginčai, rietenos ir santykių aiškinimąsis yra nepageidaujami viešoje Forumo erdvėje. Tai galite atlikti per až, skype, ar kt. Pakartotinai radus panašaus pobūdžio žinutes, ši tema bus laikinai uždaryta, o dalyviams skirti įspėjimai. Jei ir toliau bus taip piktybiškai pažeidinėjamos taisyklės, šioje temoje bus paliekami TIK receptai su nuotraukomis be jokių kitų pašalinių komentarų |