QUOTE(aaagnex @ 2010 12 03, 21:00)
ACIU
Braske, Elija, Ule-visu patiekaliukai mano skonio, super
As po truputuka svenciu nuotaika jau gyvenu, tsakant ruosiuos
Manau visai neblogai ant stalo atrodo, o ir valgyt galima ir karstus ir saltus, nors paveluotai, bet rudens gerybes ant musu stalo
Bemieles teslos krepseliai su farso idaru.
Faršą maliau iš kalakuto kulšelės ir vištos kulšelės, dėjau kiaušinį, šaukštą krakmolo, šaukštą alyvų aliejaus, svogūną, prieskonių, maždaug pusei kg faršo.
Į molinius puodukus(nes formelės mano užmanymui pasirodė per mažos) įtiesiau foliją ir prispaudžiau suminkytą faršą, kepiau trumpai, tik kol sutvirtėjo mėsa, kad laikytų formą.Atvėsinau.Iš vos atsileidusios tešlos supjausčiau išilgai juosteles, supyniau tinkliuką ir apsukau kepsniukus, viršui supyniau kasytę, ar šiaip susukau virvelę, pašlapinau vandeniu, uždėjau, pritvirtinau keliais ilgesniais smeigtukais, kad nenučiuožtų, paskui jie lengvai išsitraukė, patepiau kiaušinio plakiniu ir į orkaitę, kol pagelto.Lankelius reiktų iš pradžių apkepti ir paskui pridengti folija, kad nesudegtų, arba tiesiog kepti atskirai skardoje, įsmeigus smeigtukus i galus .
Ant viršaus uždėti mažieji pomidorai, agurko gabaliukai, vynuogės, dž. spanguolės, pievagrybiai(kartu kepė), voveraitės.