[quote=Nidulia,2010 11 30, 17:36]
merginos, kaip ismusti farsa peiliu?
Mociute ismaisius su prieskoniais kaip kamuoli stipriai trenkdavo ant stalo kokius 20 kartu ir as taip darau,kazkokie puresni ir minkstesni gaunasi
QUOTE(Nidulia @ 2010 11 30, 17:36)
Mociute ismaisius su prieskoniais kaip kamuoli stipriai trenkdavo ant stalo kokius 20 kartu ir as taip darau,kazkokie puresni ir minkstesni gaunasi
Dar sako, kad taip geriau išsimynko jis, nelieka oro ir pvz kepant kokį zuikį, nesuplyšta
QUOTE(Srove @ 2010 12 01, 21:48)
Aciu, labai patiko pamokele.
QUOTE(Elena @ 2010 12 02, 14:55)
Troškinti su bulvėmis šonkauliukai, lizdeliai
negaliu ziureti i Elenos patiekalus palupis atvepsta nuo seilejimosi
QUOTE(brashke77 @ 2010 12 02, 16:51)
supratau, dar ne tokius grazuolius iskeptum
QUOTE(daivaP @ 2010 12 02, 16:55)
Kokie gražuoliukai
muset reiks istikro patiketi, jei dar viena sako ta pati
aciu
QUOTE(irmulia @ 2010 12 02, 21:06)
Skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.
labai panasiai kepiau, skanu
QUOTE(dolly` @ 2010 12 02, 21:14)
Cia tai dieviski dalykai, skanumelis, laaabai megstu.
QUOTE(dolly` @ 2010 12 02, 21:26)
PIRI PIRI VISTIENA
kazkodel as nematau foto
QUOTE(miskouoga @ 2010 12 03, 16:49)
Aciu, labai patiko pamokele.
labai prasom, kad tik i sveikata
Srove tau reikia susikurti savo bloga jau tavo patiekalai tai super
QUOTE(inguliux/lt @ 2010 12 03, 19:41)
Srove tau reikia susikurti savo bloga jau tavo patiekalai tai super
Niu pradejau kazka biski, rankioti, bet nezinau, kada baigsiu
nelabai dar ir gaudausi, kaip ten kas , jei bus noras gali uzbegti kada
http://srovesblogspotcom.blogspot.com/
QUOTE(Elena @ 2010 11 25, 09:12)
Perlinių kruopų košė su spirgučiais
iš mano vaikystės... močiutė tokia ant pečiaus virdavo.... nereali budavo...
QUOTE(Srove @ 2010 12 03, 20:03)
Niu pradejau kazka biski, rankioti, bet nezinau, kada baigsiu
nelabai dar ir gaudausi, kaip ten kas , jei bus noras gali uzbegti kada
http://srovesblogspotcom.blogspot.com/
nelabai dar ir gaudausi, kaip ten kas , jei bus noras gali uzbegti kada
http://srovesblogspotcom.blogspot.com/
ACIU
jau kaip laukiau Ne i tema cia as aisku, bet nuolat laukiu Jusu ir Elenos receptu... o kai jie yra vienoj vietoj - nuostabu... nes rast per tiek temu nebeimanoma
Mergaitės, foto nevykus, bet noriu pasidalinti idėja, o ir skanu gi buvo
Įdarytos šlaunelės
Šlaunelių 10 vnt.
Įdarui:
Sviesto šaukštelis
Morkų 2
Svogūnas 1
Sūrio nedaug, tik dėl masės 'surišimo', kokį 50 gr
Druska, pipirai....
Mėsai pamarinuoti: druskos, pipirų, česnako, prieskoninių augalų Saldva.
Šlaunelių kaulo galą nukirsti ir iš viršaus pamažu pjaunant peiliu atskirti mėsą nuo kaulo. Atsiskiria gan lengvai ir ant kauliukų mėsos nelieka beveik.
Iškaulintą mėsytę pamarinuoti su minėtais priekoniais apie pora valandų.
Įdarui pakepti svieste svogūną, smulkiai tarkuotą morką, pagardinti ir kai atvės- sudėti smulkiai tarkuotą sūrį ir išmaišyti.
Šlauneles prikimšti įdaro maždaug po šaukštą. Ta mėsytė, kur kabės iš šlaunelės vidaus, puikiai patarnaus kaip kamštukas, kad įdaras neiškristų. Vienus gabalėlius persmeigiau krapštuku, o kitų- ne. Bet nereikėjo- įdaras neiškrito.
Kepia valandą 175 temperatūroje su bulvėmis, paskui likus 15 min , įdėjau obuolius .
Valgėme su skaniomis salotomis (naujas atradimas )- morkos, česnakas, majonezas, dž.slyvos.
skanaus
Nespejau zmoniskai pafotkint- ziurejo 3 poros alkanu akiu
Įdarytos šlaunelės
Šlaunelių 10 vnt.
Įdarui:
Sviesto šaukštelis
Morkų 2
Svogūnas 1
Sūrio nedaug, tik dėl masės 'surišimo', kokį 50 gr
Druska, pipirai....
Mėsai pamarinuoti: druskos, pipirų, česnako, prieskoninių augalų Saldva.
Šlaunelių kaulo galą nukirsti ir iš viršaus pamažu pjaunant peiliu atskirti mėsą nuo kaulo. Atsiskiria gan lengvai ir ant kauliukų mėsos nelieka beveik.
Iškaulintą mėsytę pamarinuoti su minėtais priekoniais apie pora valandų.
Įdarui pakepti svieste svogūną, smulkiai tarkuotą morką, pagardinti ir kai atvės- sudėti smulkiai tarkuotą sūrį ir išmaišyti.
Šlauneles prikimšti įdaro maždaug po šaukštą. Ta mėsytė, kur kabės iš šlaunelės vidaus, puikiai patarnaus kaip kamštukas, kad įdaras neiškristų. Vienus gabalėlius persmeigiau krapštuku, o kitų- ne. Bet nereikėjo- įdaras neiškrito.
Kepia valandą 175 temperatūroje su bulvėmis, paskui likus 15 min , įdėjau obuolius .
Valgėme su skaniomis salotomis (naujas atradimas )- morkos, česnakas, majonezas, dž.slyvos.
skanaus
Nespejau zmoniskai pafotkint- ziurejo 3 poros alkanu akiu
Suši. Ryžiai, lašiša, agurkas, avokadas, soja, kepintos sėzamų sėklos.
Šonkauliukai su rozmarinu: šonkauliukus pamarinuojam kelias valandas tokiam marinate: alyvų aliejus, įspaustas česnakas, džiovintas rozmarinas, šaukštelis raudonos saldžios ir šaukštelis aštrios paprikos miltelių. Pamarinuojam kuo ilgiau, kepam kartu su bulvėm
Tiršta moliūgų sriuba. Moliūgą supjaustom nedidukais gabalėliais, dedame į kepimo skardą, ant viršaus uždedam porą galvų smulkinto svogūno, 5 skilteles stambiai kapoto česnako, pora arbat šaukštelių čiobrelių, viską apšlakstom alyvuogių aliejum ir kepam orkaitėje, kol moliūgas suminkištės (apie 30-40 min), nedidelį kiekį vandens užverdame puode, jame ištirpiname kūbelį sultinio. kai suminkštėja moliūgo gabalėliai, viską, kas kepė, sublenderiuojam, supilam į puodą su sultiniu ir maišant laukiame kol užvirs. Įpylus į lėkštę skaniname grietine. Pikantiško skonio, bet labai skani moliūgienė.
Šonkauliukai su rozmarinu: šonkauliukus pamarinuojam kelias valandas tokiam marinate: alyvų aliejus, įspaustas česnakas, džiovintas rozmarinas, šaukštelis raudonos saldžios ir šaukštelis aštrios paprikos miltelių. Pamarinuojam kuo ilgiau, kepam kartu su bulvėm
Tiršta moliūgų sriuba. Moliūgą supjaustom nedidukais gabalėliais, dedame į kepimo skardą, ant viršaus uždedam porą galvų smulkinto svogūno, 5 skilteles stambiai kapoto česnako, pora arbat šaukštelių čiobrelių, viską apšlakstom alyvuogių aliejum ir kepam orkaitėje, kol moliūgas suminkištės (apie 30-40 min), nedidelį kiekį vandens užverdame puode, jame ištirpiname kūbelį sultinio. kai suminkštėja moliūgo gabalėliai, viską, kas kepė, sublenderiuojam, supilam į puodą su sultiniu ir maišant laukiame kol užvirs. Įpylus į lėkštę skaniname grietine. Pikantiško skonio, bet labai skani moliūgienė.