Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Elena @ 2010 12 02, 13:18)
[color=darkviolet]Bulvių lizdeliai su grybais



Aciu Dievuliui, kad nesenai pasimaitinau ir dar torciuko gabaleli imeciau i skrandi, tai mano nervine sistema ne taip reagiuoja i siuos vaizdus doh.gif
Nu bet idejos pas Jus Elena - fantastika thumbup.gif ir paprastas, nesudetingas ir be abejo skanus patiekaliukas ...zodziu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Troškinti su bulvėmis šonkauliukai

Reiks šonkauliukų,bulvių,morkų ir prieskonių biggrin.gif

Su smulkią tarką sutarkuojame česnaką,imbierą,įpilame sojos padažo,biški cukraus ir išmaišome.Užpilame ant šonkauliukų ir palaikome kad pasimarinuotų.
Išimame šonkauliukus iš marinato,dedame į troškintuvą,sudedame lauro lapus,įpilame vandens kad apsemtų ir troškiname maždaug 30 min.Jei reikia paskaniname druska.
Morkas ir bulvės nuvalome,išplauname ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais.Sudedame į puodą su šonkauliukais ir troškiname kol bulvės suminkštėja.
Pateikiame su salotomis: virtus burokėlius sutarkuojame,sudedame smulkintą svogūną ir raugintus kopūstus.Užpilame aliejaus ir išmaišome.

user posted image
Atsakyti
Jergutėliau, kaip skanu essen.gif: O burokėliai su kopūstais- pats skaniausias dalykas tokiu metų laiku biggrin.gif Bravo, Elena thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2010 12 02, 14:50)
Jergutėliau, kaip skanu essen.gif: O burokėliai su kopūstais- pats skaniausias dalykas tokiu metų laiku  biggrin.gif  Bravo, Elena thumbup.gif



brashke77, man irgi šį mišrainė pati pačiausia 4u.gif Apsivalgymas tiesiog blush2.gif
Atsakyti
Elenka blink.gif blink.gif
Saunuoleeee wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
g.gif gak kas darot mesos pyraga?? noreciau receptuko..
aciu laabai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vzilma: 02 gruodžio 2010 - 15:29
QUOTE(Elena @ 2010 12 02, 15:18)
Bulvių lizdeliai su grybais


oj, situs gerius praleidau doh.gif Na, nuostabu, ka cia bepasakysi wub.gif Man vis labai smagu ziureti, kaip Tu tas formeles puikiai ir sumaniai pritaikai ivairiems patiekalams, ne tik keksiukams bigsmile.gif Super thumbup.gif

Srove, pica atrodo tokia skanute wub.gif As irgi taip pat kepu- visada gaunasi plonyte ir skani. Ir produktu eiliskumas tas pats. kaip priklauso- suris pirmiausia, o paskui jau visi kiti dalykai. Virsuje dedu 'vandeningiausius'- grybus, pomidorus ar pan.
Ir bandeles superines, as tokiu grazuoliu neiskepciau schmoll.gif bigsmile.gif




Papildyta:
QUOTE(*Keila* @ 2010 12 01, 22:28)
Senoviskas vokieciu pyragas su kopustais

neatsisakyciau wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 02 gruodžio 2010 - 15:51
QUOTE(Srove @ 2010 12 02, 12:47)
Kadangi nuo vakar liko tešlos šaldytuve, tai šiandien pusryčiams iškepiau dar pyragėlių su mėsa ir bandelių.

bigsmile.gif bigsmile.gif Kokie gražuoliukai, kaip dailiai padaryti thumbup.gif
QUOTE(Elena @ 2010 12 02, 13:18)
Bulvių lizdeliai su grybais

Vaizdelis fantastiškas wub.gif Kaip šiandien tokių norėčiau biggrin.gif

Šonkauliukai ir nuostabūs thumbup.gif ypač salotos wub.gif
Atsakyti
Tradicinis kyšas (Quiche Lorraine) - receptas

user posted image

user posted image


Reikės :

* šviežios sluoksniuotos tešlos
* 200 g tarkuoto fermentinio sūrio
* 100-200 g rūkytos kiaulienos šoninės
* 300 ml grietinėlės ( 10 % riebumo, galima pakeisti į pieną - 400 ml)
* 4 kiaušiniai
* druskos
* maltų juodųjų pipirų
* malto muskato riešuto

Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
Kepimo formoje ištiesti šviežią sluoksniuotą tešlą ir kepti ~ 10 min.

Per tą laiką juostelėmis supjaustyti kiaulienos šoninę ir lengvai pakepinti keptuvėje.

Atskirame inde išplakti kiaušinius, tada supilti grietinėlę (arba pieną) paplaku, pagardinti druska, maltais pipirais bei tarkuotu muskato riešutu.ti

Ant iškepusio tešlos pagrindo suberti 50 g. tarkuoto fermentinio sūrio, sudėti juostelėmis supjaustytą kiaulienos šoninę ir užpilti kiaušinių-grietinėlės (pieno) plakiniu.

Paviršių pabarstyti likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti ~ 30 minučių.

Skanus tiek karštas, tiek atvėsęs. mirksiukas.gif

Atsakyti
sweet and sticky ribs / saldus ir lipnus sonkauliukai 4u.gif

Receptas: apie 1,5 kg kiaulienos sonkauliuku (gali buti ir neatskirti po viena) dedame i kepimo inda(man gaunasi du kepimo indai smile.gif ),uzpilam tiek vandens,kad apsemtu kauliukus.sandariai uzdengiam folija ir... kepam 150 laipsniu orkaiteje 1.5 valandos.nuo iskepusiu nupilam vandeni.kol kepa galima pasiruosti padaza:susmulkinti ir pakepti maza svoguna,kai baigs kepti,deti smulkinta cesnako skiltele,2sausktus saldziosios paprikos,1sauksteli "mild" cili ir viska maisant pakepinti 1minute.pilti 300ml pomidoru pasatos (as pirma kart naudojau smulkinus pomidorus juos tiesiog sublendinus i tyre),2sauktus pomidoru pastos,150 ml balto ar raudono vyno acto ir 130g tamsaus cukraus,viska gerai ismaisom,uzvirinam,apie 10 min kaitinam toliau,kad lengvai burbuliuotu.vis pamaisyti!sonkauliukus teptuku aptepam pasiruostu padazu,kuri sturetu gautis gan tirstas,sodrios raudonos spalvos...aptepti negailint is abieju pusiu. sudeti ant kepimo padeklo ir deti i orkaite ikaitinta iki 220 laipsniu! reiktu kepti 40 min,bet kai pirm akart tiek kepiau,jie tiesiog sudziuvo ! tad antra karta kepiau is akies ir trumpiau,ir buvo skaniau smile.gif ziureti,kad padazas tik apkepa ir traukiam laukan! skanaus!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2010 12 02, 15:51)
neatsisakyciau  wub.gif


Kaip tik vienas gabaliukas beliko tau 4u.gif

QUOTE(irmulia @ 2010 12 02, 20:06)
Tradicinis kyšas (Quiche Lorraine)


Labai apetitnai atrodo essen.gif
Atsakyti
PIRI PIRI VISTIENA pagal Jamie Oliver
RECEPTAS:
reikes 6-8 vistos gabaleliu(kulseliu ar slauneliu smulkintu).ja pasideje odelem i apacia padruskinam,papipirinam,paslakstom alyvuogiu aliejumi ,aptrinam tarpusavyje ir apkepam karstoje keptuveje,geriau grliline,bet tinka ir papras...ta,kol graziai pagels is abieju pusiu.toj pacioj keptuvej apkepinam 2 i ketvircius ar sesetus supjaustytus geltona ir raudona pipirus(paprikas).i blenderi susidedam piri piri padazo ingredientus: 1 pjaustyta raudonaji svoguna,4skilteles cesnako,gera saujele sviezio bazilio,1-2 cili pipiriukus(man vienas buvo kaip tik),2saukstus maltos saldziosios paprikos paprikos,gali buti ir rukyta saldzioji paprika,1citrinos tarkuota zievele ir jos sultys,4 saukstai balto vyno acto,2saukstai worchesterio padazo,druskos,pipiru,sliupsni vandens.viska blendinam,kol bus vientisa mase. pilam padaza i kepimo inda,itaisom ten vistiena,tarp jos paprikos gabalelius,uzmetam kelias sviezio/dziovinto ciobrelio sakeles ir kepam 200 laipsniu orkaiteje 15-20 min,kol iskeps vistiena. garnyrui isverdam raudonuju ir baltu bulviu su lupena,pakapojam jas su petrazole ,alyvuogiu aliejumi,citrinos sultimis ir feta suriu,bet nesutrinam i kose-skanumelis.dar galima salotu pasidaryti !

user posted image
Atsakyti