Tradicinis kyšas (Quiche Lorraine) -
receptasReikės :
* šviežios sluoksniuotos tešlos
* 200 g tarkuoto fermentinio sūrio
* 100-200 g rūkytos kiaulienos šoninės
* 300 ml grietinėlės ( 10 % riebumo, galima pakeisti į pieną - 400 ml)
* 4 kiaušiniai
* druskos
* maltų juodųjų pipirų
* malto muskato riešuto
Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 200°C.
Kepimo formoje ištiesti šviežią sluoksniuotą tešlą ir kepti ~ 10 min.
Per tą laiką juostelėmis supjaustyti kiaulienos šoninę ir lengvai pakepinti keptuvėje.
Atskirame inde išplakti kiaušinius, tada supilti grietinėlę (arba pieną) paplaku, pagardinti druska, maltais pipirais bei tarkuotu muskato riešutu.ti
Ant iškepusio tešlos pagrindo suberti 50 g. tarkuoto fermentinio sūrio, sudėti juostelėmis supjaustytą kiaulienos šoninę ir užpilti kiaušinių-grietinėlės (pieno) plakiniu.
Paviršių pabarstyti likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti ~ 30 minučių.
Skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.