Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(GITALE @ 2010 12 01, 07:22)
manau kuo musi nera taip svarbu,vieniem iseina buka, kitiem plokscia puse,  cia svarbiausia ismust, jei iseina gali nors mesos plaktuku

net balsu susijuokiau is plaktuko per farsa:)
Atsakyti
QUOTE(Indra A. @ 2010 12 01, 12:01)
O tortila ir lavašas, bent jau man, tas pats. Tik kad tortilija pigesnė


Tortila siaip turetu buti is kukuruzu miltu, o lavasas ir kvietiniu miltu pagal mane g.gif
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2010 12 01, 14:29)
Tortila siaip turetu buti is kukuruzu miltu, o lavasas ir kvietiniu miltu pagal mane g.gif

Kiek žinau nebūtinai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 11 30, 19:30)
Aciu lyg Indrei uz suktinuko ideja 4u.gif

Prašom 4u.gif tik ne šioj temoj rašiau, o apie lavašus biggrin.gif
šiaip gaila, kad negaliu foto parodyti, bet labai fainas ir skanus dalykas su lavašu kai keliauji į gamtą ax.gif aš namie pakepinu faršą su mėgstamais prieskoniais, imu lavašo (ar tortilijos) "blyną" ir užtepu faršą, tuomet uždedu juostelėmis pjaustyto mozarelos sūrio, kam patinka galima uždėti dar ir agurko griežinėlių, pomidorų ir t.t., tuomet ant viršaus uždedu antrą "blyną" ir taip pasiruošiu kelis. "Žiauriai" skanu taip paruošti ir pakepinti kol apskrus tortilija (lavašas) ant griliaus (geriausiai tinka tokia kepsninių forma, kur yra pagrindas ir antra dalis, prispaudžianti ) thumbup.gif telieka supjaustyti į keturias dalis ir skanauti 4u.gif
praėjusį savaitgalį su vaikais keliavom į mišką, tai ant griliaus išikepėm, žinokit nespėjau kepti biggrin.gif
Atsakyti
Senoviskas vokieciu pyragas su kopustais
user posted image

Produktai:
450 g. sluoksniuota bemielė tešla
200 g. karštai rūkyta šoninė
1 didelis svogūnas
1 a.š. kmynų
300 g. raugintų kopūstų
200 g. grietinės 30%
2 kiaušiniai
200 g. fermentinio sūrio
druska, pipirai

Eiga:

Skardą iškloti sviestiniu popieriumi. Tešlą atšildyti, šiek tiek pakočioti ir įdėti į skardą. Tešlą subadyti šakute, kad neišsigaubtų bekepant.
Šoninės griežinėlius pakepinti keptuvėje. Svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepinti ant šoninės likusių riebalų su kmynais.
Jei rauginti kopūstai per rūgštūs, nuplauti šaltu vandeniu per sietelį.
Grietinę išplakti su kiaušiniais, pagardinti druska, pipirais, įmaišyti tarkuotą sūrį.
Ant tešlos paskleisti kepintus svogūnus, ant viršaus išdėlioti skrudintą šoninę. Kopūstus, išskaidant šakute, kad nebūtų sulipę uždėti ant šoninės.
Ant viršaus užpilti grietinės/kiaušinių/sūrio mišinį.
Kepti 35 min. 170 laipsniu.
Valgyti karsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Keila*: 01 gruodžio 2010 - 20:42
Apsivalgymo diena buvo blush2.gif
Labai skani pica:
Padui-pusė litro vandens, nubrauktas šaukštelis sausų mielių(jei norit storesnio pado ir bulkinio dėkit visą šaukštelį), alyvų aliejaus 40gr., druskos nubr.šaukštelis, miltų apie 1kg.Iš tokio kiekio išeina 4 dideli padai.Į virintą šiltą vandenį dėti mieles ir druską, išmaišyti, palaukti šiek tiek, supilti aliejų, pamaišyti ir įsijoti miltus.Minkyti, kol nelips prie rankų, apie 13-15min.Suformuoti 4 rutuliukus, aptepti aliejumi, užmesti rankšluostį ir palikti pusantrai valandai, kad pakiltų.Paskui padėti į šaldytuvą valandai.Ištraukus ištampyti tešlą, sukant aplink kraštus su pirštais, labai gerai ir plonai tamposi.Ant pado išdėlioti sekančiai:
-patepti majonezo ir pom.padažo mišiniu
užbarstyti tarkuotu mocarelos sūriu, svalios sūriu, džiugo sūriu(nedid.kiekiais)
dėti plonai k.r.šoninės
š.r.vytintos dešros
pievagrybių
raudono svogūno
truputį paprikos
jelapeno pipiro gabalelį supjaustyti
santa marijos prieskonių picai pabarstyti
ant viršaus šiek tiek džiugo sūrio, avyvuogių, kas mėgsta
Kepti įkaitintoje orkaitėje, kol parausta.Skonis su tais sūriais tiesiog pasaka.

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti

QUOTE(Srove @ 2010 12 01, 21:30)
Apsivalgymo diena buvo blush2.gif
Labai skani pica:
Padui-pusė litro vandens, nubrauktas šaukštelis sausų mielių(jei norit storesnio pado ir bulkinio dėkit visą šaukštelį), alyvų aliejaus 40gr., druskos nubr.šaukštelis, miltų apie 1kg.Iš tokio kiekio išeina 4 dideli padai.Į virintą šiltą vandenį dėti mieles ir druską, išmaišyti, palaukti šiek tiek, supilti aliejų, pamaišyti ir įsijoti miltus.Minkyti, kol nelips prie rankų, apie 13-15min.Suformuoti 4 rutuliukus, aptepti aliejumi, užmesti rankšluostį ir palikti pusantrai valandai, kad pakiltų.Paskui padėti į šaldytuvą valandai.Ištraukus ištampyti tešlą, sukant aplink kraštus su pirštais, labai gerai ir plonai tamposi.Ant pado išdėlioti sekančiai:



o galima smulkiau, kaip tai daroma blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 01, 22:38)
o galima smulkiau, kaip tai daroma  blush2.gif


Prašom, čia labai aiškiai parodyta, kaip tampoma, tikrai lengva.
http://tv.delfi.lt/video/tswxAFGA/
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2010 12 01, 21:48)
Prašom, čia labai aiškiai parodyta, kaip tampoma, tikrai lengva.
http://tv.delfi.lt/video/tswxAFGA/


ačiū 4u.gif nebūč dasigalvojus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2010 12 01, 22:30)
Apsivalgymo diena buvo blush2.gif
Labai skani pica:

QUOTE(Srove @ 2010 12 01, 22:48)
Prašom, čia labai aiškiai parodyta, kaip tampoma, tikrai lengva.
http://tv.delfi.lt/video/tswxAFGA/

visada norejau iskepti namu salygom stai tokia pica bigsmile.gif thumbup.gif Dekui labai uz puiku recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 12 01, 23:18)


QUOTE(*tigriukas* @ 2010 12 02, 10:08)


4u.gif 4u.gif

Kadangi nuo vakar liko tešlos šaldytuve, tai šiandien pusryčiams iškepiau dar pyragėlių su mėsa ir bandelių.Tik dadėjau truputį dar mielių, pieno ir miltų.
Faršui kalakutienos, jautienos ir šoninės truputį, pyliau kefyro , svoguną dėjau, pipirų, druskos.Patampiau blyniukus, įsukau faršo ir užsukau panašiai, kaip kibinus, pusvalandi palikau pakilti, paskui orkaitėn 180temp. kepiau apie pusvalandį.Labai neblogi išėjo, sultingi tokie.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Bulvių lizdeliai su grybais

Jums reiks:
bulvių
pievagrybių
svogūno
sviesto
grietinėles
druskos,pipirų pagal skonį
sūrio

Pievagrybius nuplauname,supjaustome smulkiai.Taip pat smulkiai supjaustome svogūną.Viską apkepiname ant sviesto,įpilame grietinėles,paskaniname druska,pipirais.
Bulvės nulupame,išplauname ir sutarkuojame su burokinę tarką.Su rankomis išspaudžiame,pabarstome su druska ir išmaišome.
Imame mufinų kepimo formą, ištepame su sviestu,ir dedame į formeles bulvės,padarome tokį kaip lizdą.Į vidų dedame grybus,uždedame tarkuoto sūrio.
Kepame orkaitėje 200 l.t. maždaug 20 -30 min.


Kepimo forma:

user posted image

user posted image



Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 02 gruodžio 2010 - 13:19