taip buku galu as musu, bet kaip sunku nuo lentukes tada atlipdyt
QUOTE(Nidulia @ 2010 11 30, 16:36)
Paprotinkite mane, prasau:)
Kepiau situos kepsniukus, be galo skanus
O musu, tai... kaip cia vaizdziau paaiskinus Kai pjauni asmenys buna statmenai, o cia reikia ji paverst, kad asmenys butu horizontalioje padetyje. Ir ta ploksciaja puse pavanot
ups, jau atsakyta yra.. spaminu jau.
O kad lengva atlupt butu, as pries musant paberiau miltu. Tada ant virsaus uzberiu ir belieka idet i kiausini.. bet labai jau linke ji deformuotis, atitrukt ir pan bet kaip skaaaaanu buvo, mmm
Aciu lyg Indrei uz suktinuko ideja
Reikės:
lavašo
aisbergo salotos
2 pomidorų
geltonos paprikos
svogūno
agurko
majonezo
pomidorų padažo
400 gr. vištienos vidinės filė
Lavašą supjaustyti į
4 dalis. Majonezą sumaišyti su pomidorų padažu ir ištepti lavašą. Vištieną supjaustyti kubeliais, pagardinti prieskoniais, sudėti į maišelį, įmaišyti krakmolo kelis šaukštus ir gerai supurtyti , kad mėsytė apliptų. Dėti į keptuvę ir gerai apkepti. Ant lavašo dėti plėšytų salotų lapų, pjaustytų pomidorų, paprikos, agurkų, vištieną, svogūno žiedais pjaustyto, pagardinti druska, pipirais, susukti suktinuką, susmeigti su smeigtukais ir dėti į keptuvę, gerai pašildyti.
Skanaus!
Reikės:
lavašo
aisbergo salotos
2 pomidorų
geltonos paprikos
svogūno
agurko
majonezo
pomidorų padažo
400 gr. vištienos vidinės filė
Lavašą supjaustyti į
4 dalis. Majonezą sumaišyti su pomidorų padažu ir ištepti lavašą. Vištieną supjaustyti kubeliais, pagardinti prieskoniais, sudėti į maišelį, įmaišyti krakmolo kelis šaukštus ir gerai supurtyti , kad mėsytė apliptų. Dėti į keptuvę ir gerai apkepti. Ant lavašo dėti plėšytų salotų lapų, pjaustytų pomidorų, paprikos, agurkų, vištieną, svogūno žiedais pjaustyto, pagardinti druska, pipirais, susukti suktinuką, susmeigti su smeigtukais ir dėti į keptuvę, gerai pašildyti.
Skanaus!
Cia idomu suktinukas gaunasi panasiai kaip Hesburger Tortila? Nes lb noriu pasidaryt namie, bet nezinau kaip...
QUOTE(Cypas @ 2010 11 30, 13:41)
Labukas mergaites gal kas turit uzsirase receptuka Jautienos kotletai kitaip granges nes jos blogas man neatsidaro noriu kotletu skaniu
Cituoju Granges receptą "JAUTIENOS KOTLETAI KITAIP:
Reikės:
Jautienos (pamiršau pasvert kiek dėjau, bet čia kiek jau norisi kotletukų)
Geltonųjų svogūnų (skaičiavau maždaug 1 svogūną 2 kotletams, tai aš dėjau 4 svogūnus,gavos 10 kotletukų)
Aliejaus
Druskos
Pipirų
Šiek tiek neriebios, gaminimui skirtos grietinėlės
Baziliko, Oregano prieskonių
Aliejaus kepimui
Jautienos extrakto arba HP padažo
- Nulupti svogūnus, perpjauti per pusę ir pjaustyti griežinėliais.
Pasiruošti mėsą:
- Faršą dėti į indą, gerai viską išminkyti (naudojau gryną jautienos faršą, nežinau kaip būtų su kiaulienos, bet manau kad ne tas pats, čia ir esmė, kad sausas jautienos faršas, kuris nesigauna visai sausas iškepus). Druskos ir pipirų neberti minkant.
-Susiformuoti rutuliukus kotletams (jie neturi būti labai maži ir ploni, nes šiek tiek susitraukia).
- Plataus peilio pagalba suploti ir suformuoti apskritimus.
- Aštria peilio puse "pakapoti" per kotletukus išilgai ir skersai, kad pasidarytų įbrėžimai (bet negiliai, aišku, vos vos).
- Tada gerai apibarstyti druska (naudojau jūros) ir šviežiais maltais pipirais iš abiejų pusių. Nepagailėti.
- Pasiruošti dvi keptuves ir indą atsparų karsčiui, įkaitinti orkaitę, kad būtų šilta.
- Tada vienoje keptuvėje gerai apkepiname svogūnus ant aliejaus, kol tampa minkšti, saldūs, ir gražiai geltoni, bet nesudegę!
-Į kitą keptuvę, į gerai įkatintą aliejų dėti kotletukus (kadangi man visi netilpo iš karto, kepiau per du kartus).
-Gerai apkepinti iš abiejų pusių stengiantis neperlaužti, kad neišbėgtų visos sultys.
-Kai iškepa pirma keptuvė, kotletukus sudėti į indą ir dėti į orkaitę,uždengus folija, kad laikytųsi šilti (orkaitės karštumas tik kad išlaikytų karštį).
-Kai iškepa paskutiniai kotletai, išimti indą iš orkaitės, sudėti visus kotletus ir ant kiekvieno viršaus uždėti iškeptus svogūnus. Kol bus paruoštas padažas vėl dėti į orkaitę uždengus aliuminio folija.
-Padažą gaminti toj pačioj keptuvėj, kur kepė kotletai, nes ten liko išbėgusios sultys iš mėsos.
- Užsivirinti vandens, supilti į keptuvę, maždaug du puodelius, na arba pagal poreikį kiek reikia padažo.
-Dar dėjau šiek tiek druskos ir pipirų, bei baziliko ir oregano prieskonių, bei 1 a.š. jautienos ekstrakto (paprastai naudočiau HP padažą, bet dabar neturėjau).
-Viską gerai išmaišyti ir maišant palikti iki užvirimo, tada supilti grietinėlę ir dar palikti iki užvirimo.
-Kai padažas užverda, išjungti orkaitę ir išimti indą su kotletais.
-Pilti padažą ant viršaus, atsargiai, kad nenubėgtų svogūnai.
-Išsivirti ryžių/bulvių/ar bulvių košės ir skanauti
Na, mums labai patiko, nesigavo sausi visiškai, sotūs skanūs kotletukai kitaip.
Su tokiu padažiuku įsivaizduoju, kad ant bulvių košės būtų labai super, bet ir su ryžiais visai gerai susivalgė.
Svogūnai duoda subtilaus saldumo, ir labai čia tinka.
Vietoj grietinėlės tiktų ir pienas, šį kart buvo su ja.
QUOTE(GITALE @ 2010 11 30, 18:50)
taip buku galu as musu, bet kaip sunku nuo lentukes tada atlipdyt
QUOTE(Muske @ 2010 11 30, 18:54)
Kepiau situos kepsniukus, be galo skanus
O musu, tai... kaip cia vaizdziau paaiskinus Kai pjauni asmenys buna statmenai, o cia reikia ji paverst, kad asmenys butu horizontalioje padetyje. Ir ta ploksciaja puse pavanot
O musu, tai... kaip cia vaizdziau paaiskinus Kai pjauni asmenys buna statmenai, o cia reikia ji paverst, kad asmenys butu horizontalioje padetyje. Ir ta ploksciaja puse pavanot
nu va, abi skirtingai:) viena plokstuma, o kita-bukaja puse, tai kaip is tikruju??
Muske, o kas ta nerealu skanuma duoda? gal toks ismusimas peiliu?
as tai darau farsiruota lydeka, kazkada buvau idejus ir foto i si foruma. ten viskas ir aprasyta.
farsa kad jis butu vientisas reik ismusti gerai dar dubenyje,o tada padejus ant dziuveseliu esanciu ant lenteles,peilio plokstuma isformuojam ir vis pasukdami,suapvalinam sonus,islyginam abi puses tiesa,ant lenteles apvalinam ar suteikiam forma peilio plostuma sonus paspaudziant,ir prilaikant laisva ranka..
jau aiskiau, bet kuom dubenyje ismusti?? irgi peiliu?? ant lenteles dziuveseliu pasiberti? o jei receptas-miltuose pavolioti ir kiausinio plakinyje? Nepagalvokite, kad as virtuveje nesu buvusi, bet parupo man visos smulkmenos,noriu pagal tikslia receptura paruosti:)
QUOTE(Nidulia @ 2010 11 30, 21:23)
nu va, abi skirtingai:) viena plokstuma, o kita-bukaja puse, tai kaip is tikruju??
Muske, o kas ta nerealu skanuma duoda? gal toks ismusimas peiliu?
Muske, o kas ta nerealu skanuma duoda? gal toks ismusimas peiliu?
manau kuo musi nera taip svarbu,vieniem iseina buka, kitiem plokscia puse, cia svarbiausia ismust, jei iseina gali nors mesos plaktuku
QUOTE(Linucia @ 2010 11 30, 18:43)
Cituoju Granges receptą "JAUTIENOS KOTLETAI KITAIP:
Reikės:
Jautienos (pamiršau pasvert kiek dėjau, bet čia kiek jau norisi kotletukų)
........
Aliejaus kepimui
Jautienos extrakto arba HP padažo
.......
Reikės:
Jautienos (pamiršau pasvert kiek dėjau, bet čia kiek jau norisi kotletukų)
........
Aliejaus kepimui
Jautienos extrakto arba HP padažo
.......
O kas tai yra jautienos ekstraktas arba HP padažas?
QUOTE(Ulė @ 2010 11 30, 19:30)
Aciu lyg Indrei uz suktinuko ideja
Nėra už ką, laaabai skaniai atrodo
QUOTE(vajuke @ 2010 11 30, 19:41)
Cia idomu suktinukas gaunasi panasiai kaip Hesburger Tortila? Nes lb noriu pasidaryt namie, bet nezinau kaip...
Nežinau, neragavau. O tortila ir lavašas, bent jau man, tas pats. Tik kad tortilija pigesnė