Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Rastika @ 2010 11 29, 17:34)
O koks kaparėlių skonios? blush2.gif

skanus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 11 29, 16:46)
kurioj maximoj? čia kur lentynose daržovių skyriuje sudėtos? Kaina kokia?


Taip,lentynose 4u.gif Kaina apie 3 lt,ten buvo viena šakelė 4u.gif

QUOTE(Rastika @ 2010 11 29, 17:34)
O koks kaparėlių skonios? blush2.gif


Na sunku paaiškinti,reikia paragauti smile.gif Žinau kad daug kas neperneša kaparėlių...mano MB sako kad jam kaparėliai primene nasturtas lotuliukas.gif

Kaparėliai – tai spygliuoto žemaūgio krūmo žiedų pumpurai, užmarinuoti vyno acte. Augalo lapai ovalūs, tamsiai žalios spalvos ir auga ant ilgo stebo, žiedai balti. Natūraliai augalas auga Viduržemio jūros regione nuo Portugalijos iki Rytų Tibeto ir Indijos. Šiandien jis auginama Ispanijoje, Maroke ir Turkijoje.

Kaip išsiaiškinti, ar kaparėliai geros kokybės?

Kaparėliai turi būti kieti, uždari, žalios alyvuogių spalvos. Kaparėliai labiausiai naudojami gaminant Vienos šnicelį, kuriam suteikia truputį kitokį, pikantišką kartoką skonį. Puikia tinka keptai žuviai, žuvies padažams, mišrainėms, majonezui, o taip pat šaltųjų užkandžių papuošimui. Anot viduramžių prieskonių žinovų, kaparėlius geriausia vartoti prieš valgį – jie esą žadina apetitą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 29 lapkričio 2010 - 18:23
QUOTE(Elena @ 2010 11 29, 19:22)
Taip,lentynose  4u.gif Kaina apie 3 lt,ten buvo viena šakelė  4u.gif
[color=darkviolet]Na sunku paaiškinti,reikia paragauti  smile.gif Žinau kad daug kas

ačiū už ats. paragausiu ir sužinosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
turiu lydeką maždaug 1,5 kg, tikrą lietuvišką biggrin.gif
Gyvenime nesu ruošus ir neturiu jokių minčių ką iš jos padaryti.
Gal kuri turit kokį super duper receptą? Būčiau dėkinga, jeigu pasidalintumėte 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 11 30, 12:43)
Sveikos,
turiu lydeką maždaug 1,5 kg, tikrą lietuvišką biggrin.gif
Gyvenime nesu ruošus ir neturiu jokių minčių ką iš jos padaryti.
Gal kuri turit kokį super duper receptą? Būčiau dėkinga, jeigu pasidalintumėte 4u.gif

man asmeniskai skaniausia - farsiruota lydeka. Isimi lauk mesyte 3:1; 4:1(zuvis/lasinukai) mazdaug tokiu santykiu imali lasinuku, idedi prieskoniu, morkyciu, grietineles arba grietines, krakmolo ciut. Viska atgal i zuvies oda (neprigrust daug, kad nepertruktu kepant), ant dugno blekos griezineliais pjaustyty bulviu ir i orkaite. Kepant vis palaistyti grietine su prieskoniais. Mmm ir grazu labai ir skanu labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2010 11 30, 11:57)
man asmeniskai skaniausia - farsiruota lydeka. Isimi lauk mesyte 3:1; 4:1(zuvis/lasinukai) mazdaug tokiu santykiu imali lasinuku, idedi prieskoniu, morkyciu, grietineles arba grietines, krakmolo ciut. Viska atgal i zuvies oda (neprigrust daug, kad nepertruktu kepant), ant dugno blekos griezineliais pjaustyty bulviu ir i orkaite. Kepant vis palaistyti grietine su prieskoniais. Mmm ir grazu labai ir skanu labai  wub.gif

Ir man skaniausia faršruota, bet tik man verysad.gif kitaip sakant patiekalas - valgyk vienas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 11 30, 12:00)
Ir man skaniausia faršruota, bet tik man verysad.gif kitaip sakant patiekalas - valgyk vienas biggrin.gif


O aš nemoku išimt mėsytės, kad oda liktų verysad.gif O taip skanu...
Atsakyti
Labukas mergaites gal kas turit uzsirase receptuka Jautienos kotletai kitaip granges nes jos blogas man neatsidaro blush2.gif noriu kotletu skaniu 4u.gif


Atsakyti
Špinatų apkepas

Reikes: 3 vidutindiu bulviu, 50 gr. sviesto, 1kg spinatu, 1 vid. svogunas, ziupsnelis kapotu krapu, 150-200 gr. surio, prieskoniniu zoleliu(pagal skoni), druskos, pipiru, citrinos sulciu, 5-6 kiausiniai, 2 v.s. alyvuogiu aliejaus.

user posted image



Bulves supjaustom plonai (naudojau spec. tarka, kuri supjausto plonai). Svoguna supjaustome stambiau ir pakepiname ant sviesto, kol suminkstes ir graziai pagels. Spinatus pakepiname ant sviesto, kol nugaruos vanduos (sukris keptuveje). Duodame jiems atvesti, kad galetume pasmulkinti juos. Kiausinius isplakame su druska, pipirais, ir zolelemis. As ipyliau slakeli pieno, taip iskeptas kiausinis gaunasi puresnis.
I skarda dedame sluoksniais bulves, po pirmo sluoksnio paslakstom alyvuogiu aliejumi, ir pabarstome krapais. Dedame antra sluoksni ir vel apslakstome aliejumi ir apibarstome krapais. Atvesusius spinatus pasismulkiname ir sudedame sluoksni ant bulviu. Susitarkuojame suri per burokine tarka, ir dedame sluoksni ant spinatu. I isplaktus kiausinius supilame pakepintus svogunus ir ismaisome. Pilame kiausinius ant surio. Viska dedame i orkaite ir kepame apie 180-200 laipsniu, 45 minutes.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
merginos, kaip ismusti farsa peiliu?? priesinga puse nei asmenys-bukaja puse, at peilio plokstuma?? blink.gif stai sitiems kepsniukams
user posted image
Mėsą dėti ant lentelės ir peiliu gerai išmušti. stipriai musant juk sukaposiu ta farsa atskirais gabalais. Paprotinkite mane, prasau:)
Atsakyti
Gelbėkit bigsmile.gif Vakare namo ir vilkžuvė atkeliauja, o su ja ką daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 11 30, 15:36)
merginos, kaip ismusti farsa peiliu?? priesinga puse nei asmenys-bukaja puse, at peilio plokstuma?? blink.gif  stai sitiems kepsniukams
user posted image
Mėsą dėti ant lentelės ir peiliu gerai  išmušti. stipriai musant juk sukaposiu ta farsa atskirais gabalais. Paprotinkite mane, prasau:)


na as taip niekada nemusu, bet esu macius mama musant buku galu rolleyes.gif
Atsakyti