Špinatų apkepas
Reikes: 3 vidutindiu bulviu, 50 gr. sviesto, 1kg spinatu, 1 vid. svogunas, ziupsnelis kapotu krapu, 150-200 gr. surio, prieskoniniu zoleliu(pagal skoni), druskos, pipiru, citrinos sulciu, 5-6 kiausiniai, 2 v.s. alyvuogiu aliejaus.
Bulves supjaustom plonai (naudojau spec. tarka, kuri supjausto plonai). Svoguna supjaustome stambiau ir pakepiname ant sviesto, kol suminkstes ir graziai pagels. Spinatus pakepiname ant sviesto, kol nugaruos vanduos (sukris keptuveje). Duodame jiems atvesti, kad galetume pasmulkinti juos. Kiausinius isplakame su druska, pipirais, ir zolelemis. As ipyliau slakeli pieno, taip iskeptas kiausinis gaunasi puresnis.
I skarda dedame sluoksniais bulves, po pirmo sluoksnio paslakstom alyvuogiu aliejumi, ir pabarstome krapais. Dedame antra sluoksni ir vel apslakstome aliejumi ir apibarstome krapais. Atvesusius spinatus pasismulkiname ir sudedame sluoksni ant bulviu. Susitarkuojame suri per burokine tarka, ir dedame sluoksni ant spinatu. I isplaktus kiausinius supilame pakepintus svogunus ir ismaisome. Pilame kiausinius ant surio. Viska dedame i orkaite ir kepame apie 180-200 laipsniu, 45 minutes.
Skanaus