Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(_vaikyste_ @ 2010 10 26, 20:07)
O as vakar i sushi gaminau pirmas kartas biggrin.gif receptukai tai nieko ypatingi kaip pirma karta nedrisau daug ekspermentuoti biggrin.gif

tai, o KUR JIE? jei dedi foto, automatiškai receptas turi eit kartu. nėr recepto - kam ta foto tada???
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 10 26, 22:20)
tai, o KUR JIE? jei dedi foto, automatiškai receptas turi eit kartu. nėr recepto - kam ta foto tada???

Ko cia putojiesi as nesuprantu????
Negalima graziai paklausti?
Atsakyti
QUOTE(D o ll @ 2010 10 27, 03:58)
Ko cia putojiesi as nesuprantu????
Negalima graziai paklausti?

na visoms buna PMS tai ir grangei matomai, aisku as irgi uz tai kad nekonfliktuoti 4u.gif
Atsakyti
Vaišinu lietiniais blynais su vištienos įdaru

Reikės:
500 ml pieno
4 v. š. miltų (su kaupu)
4 v. š. krakmolo
4 kiaušiniai
druskos, cukraus
2 v. š. aliejaus

Sumaišyti visus sausus ingridientus. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Palaipsniui pilti pieną, nuolat maišant. Galiausiai įmaišyti aliejų. Leisti tešlai išbrinkti 20 - 30 min. ir kepti lietinius. Gaunasi 12 - 16 blynų.

Įdarui:

Virta vištiena
Svogūnas
Druska
Kvepiantys pipirai

Virtą vištieną susmulkint, dėti smulkintą svogūną, pagardinti druska bei kvepiančiais pipirais. Įdarą dėti į blyną, suvynioti. Paruoštus blynus apkepti keptuvėje. Skanaus.
user posted image
http://rasosvirtuve-...enos-idaru.html
Atsakyti
QUOTE(annushka @ 2010 10 27, 14:04)
Atleiskit uz klausima - bet ka lietiniuose duoda krakmolas ? Tiesiog niekad jo nedejau i lietinius  g.gif


Deda, as irgi turiu recepta lietiniu su krakmolu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(annushka @ 2010 10 27, 15:04)
Atleiskit uz klausima - bet ka lietiniuose duoda krakmolas ? Tiesiog niekad jo nedejau i lietinius  g.gif

kiek zinau - tai jie su krakmolu buna, na kaip cia pasakius - elastingsni, ir kas juos varto rankomis - jie maziau plysta
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 10 27, 02:20)
tai, o KUR JIE? jei dedi foto, automatiškai receptas turi eit kartu. nėr recepto - kam ta foto tada???


:* nepykstam nepykstam wink.gif


pradedam:
vandens,
sušiui gaminti skirtų ryžių,
4arb. šaukšteliai ryžių acto,
1 arb. šaukštelis druskos,
įdarui (siauromis juostelėmis supjaustytų sūdytų ar rūkytų lašišų, krevečių, agurkų, virtu morkų,ikriuku raudonu ar juodu, tuno, avokado žodžiu cia jūsų fantazija),
jūros žolių lapų,
1/2 arb. šaukštelio „Vasabi" pastos,
sojų padažo,
marinuotų imbierų,
Taip pat jums prireiks ir šiaudinio kilimėlio.

Jei ryžiu puodelis tai du puodeliai vandens, man atrodo kaip virti ryžius žinot visos wink.gif
Pripilkite į puodą vandens, suberkite ryžius. Užvirkite vandenį, pridenkite puodą dangčiu ir virkite ryžius ant silpnos ugnies 15 min. Po to, nenuėmę dangčio, palikite puodą pastovėti dar 15 min.Ryžius apslakstykit ryžiu actuku.Padėkite jūržolių lapą ant šiaudinio kilimėlio blizgiąja puse į išorę. Sudrėkinę rankas, ant jūržolių lapo dėkite 1 cm storio ryžių sluoksnį. Palikite lapo galą neužbertą 2-3cm. Sudrėkinkite ta galiu vandenuku truputuka, kad geriau priliptu wink.gif Dėkite įdara, jau kaip išmanot, tuna su agurku ar lašiša su ikriukasi ar krabu lazdeles su morkyte, čia jau jūsų fantazija wink.gif Kilimėliu visą masę tvirtai suvyniokite į ritinį. Drėgną jūržolės kraštą prispauskite prie sausojo. Supjaustykite masės vyniotinį riekelėmis (kiekvieną kartą prieš pjaudami peilį sudrėkinkite). O kur ryžiai iš išorės tai tada ryžius dedam ant blizgios pusės, padengiam visa juržole apverčiame lapa ryžiai lieka apačioje tada dedam įdariuka pvz. krabai. ir susukam, susukta sushiuka apvoliojame sezamo seklose, aš jas iš pradžių pakepinau, gal negerai o gal gerai biggrin.gifD ir viskas paprasta biggrin.gif skanaus wink.gif nežinau aiškiai čia supasakojau ar nea biggrin.gif jei ka klauskit, bet čia mano pačios pirmas blynas tai gal ne kokia aš patarėja biggrin.gif Aš nelabai mekstu tos juržolės.. kiti mano sushai bus viniojami į lašiša tada ryžiukai ir krevetės.. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ulė @ 2010 10 27, 10:18)
sushiukai puikus thumbup.gif
ir foto maciau nuo pat pradziu wub.gif
o tie krastiniai tokie ruuuzavi,kas ten deta ax.gif

nesigavo pirmas sukimas tai ryziukai ir susi susimale ir gavosi ryziai raudoni lotuliukas.gif tai lapa ismeciau idara antra kart panaudojau biggrin.gif nesusinervinkit kas darys pirma karta, pirmas sukimas gali ir nepavykti biggrin.gif
Papildyta:
o siaip pasiziurekit youtube ten yra geru pamokeliu anglu kalba wink.gif
Atsakyti
Na mergaites isbandziau ir as tuos blynus lietinius su krakmolu, patikekit thumbup.gif O idaras su viskuo kas buvo saldytuve mirksiukas.gif
pievagrybiai, salto rukymo sonines gabaliukas, morka, poras, kopustas, saukstas dziuveseliu.
Sonine supjausciau smulkiais gabaliukais, pakepinau, sudejau smilkinta pora, tarkuota morka, smulkintus pievagrybius ir pakepiau apie 10min. Tada sudejau smulkiai pjaustyta kopusta dar pakepiau apie 5min, ipyliau puse stiklines vandens ir uzdengus dangciu patroskinau kol kopustas sumunkstejo. Tada siek tiek nugarinau likusi sultini, atausinau ir idejau sauksta dziuvesiu, ismaisiau.
Ant blyno dejau po sauksta idaro, suvyniojau, pavilgiau kiausinio plakinyje ir iskepiau, vat ir skanaus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitulka: 27 spalio 2010 - 19:55
QUOTE(annushka @ 2010 10 27, 16:04)
Atleiskit uz klausima - bet ka lietiniuose duoda krakmolas ? Tiesiog niekad jo nedejau i lietinius  g.gif



as jaunysteji kepiau blynus ir vietoj miltu ipildavau krakmolo, bet ne spec o nezinojau kad ten krakmolas biggrin.gif nu man buvo apie 14meteliu biggrin.gifD ir blynai tik atsaldavo ir tapdavo kieti kieti. O sitie nesukieteja?
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2010 10 27, 19:47)
Na mergaites isbandziau ir as tuos blynus lietinius su krakmolu, patikekit thumbup.gif  O idaras su viskuo kas buvo saldytuve mirksiukas.gif
pievagrybiai, salto rukymo sonines gabaliukas, morka, poras, kopustas, saukstas dziuveseliu.
Sonine supjausciau smulkiais gabaliukais, pakepinau, sudejau smilkinta pora, tarkuota morka, smulkintus pievagrybius ir pakepiau apie 10min. Tada sudejau smulkiai pjaustyta kopusta dar pakepiau apie 5min, ipyliau puse stiklines vandens ir uzdengus dangciu patroskinau kol kopustas sumunkstejo. Tada siek tiek nugarinau likusi sultini, atausinau ir idejau sauksta dziuvesiu, ismaisiau.
Ant blyno dejau po sauksta idaro, suvyniojau, pavilgiau kiausinio plakinyje ir iskepiau, vat ir skanaus ax.gif


Kazkodel neleidzia foto ikelti unsure.gif
pameginsiu veliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2010 10 27, 12:28)
Vaišinu lietiniais blynais su vištienos įdaru

Siandien isbandziau siuos lietinius, tik idarus kitokius dariau, labai skanus, aciu uz recepta thumbup.gif

QUOTE(_vaikyste_ @ 2010 10 27, 20:52)
as jaunysteji kepiau blynus ir vietoj miltu ipildavau krakmolo, bet ne spec o nezinojau kad ten krakmolas biggrin.gif nu man buvo apie 14meteliu biggrin.gifD ir blynai tik atsaldavo ir tapdavo kieti kieti. O sitie nesukieteja?

nekieti visai, kaip tik labai minksti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2010 10 27, 23:33)
Siandien isbandziau siuos lietinius, tik idarus kitokius dariau, labai skanus, aciu uz recepta thumbup.gif
nekieti visai, kaip tik labai minksti smile.gif



reiks savaitgalio pusryciams isbandyt ta receptuka wink.gif
Atsakyti