QUOTE(mamairute @ 2010 11 19, 12:24)
Sveikos kulinarės. Turiu tris baklažanus, būčiau dėkinga, jeigu kas pasidalintų savo patirtim ką su jais daryti,
Nėra taip, kad nežinočiau ką su jais daryti, bet norisi ko nors tooookio
Gali paslegti, man skanu kaip koki uzkandi prie mesos, ar siaip valgyti.Apkepi baklazanus isilgai supjaustytus, reiktu marinuotos geltonos ir raudonos paprikos, raudono svoguno(supjaustyto riekutem) , keptos cukinijos ir truputi uzpilo su zelatina, pasidarai pagal skoni(actas, cukrus, vanduo, zelatina, prieskoniai).I kokia forma dedi ir sluoksniuoji pagal spalvas
ir kiekvieno auksto darzoves palaistai zelatinos uzpilu siek tiek, dedi kitas darzoves ir taip, kol baigsis, paskui virsuje paslegi, kad normaliai sukristu, formos krastus pripildai zelatinos iki virsaus ir dedi i saldytuva, kad sustingtu.Kai susislegs, isimi is formos, graziai aplink apipjauni nereikalinga zelatina ir supjaustai slegini, kaip duona.
Dar baklazanai man labai skanu su pievagrybiais, apkepi miltuose pavoliojant riekutes baklazanu, jas nusausini, ant virsaus kepti zali pievagrybiai iki rudumo ant sviesto trupucio, svogunas, grietineles truputis ir kepi, kol nelieka jokio skyscio, tokius pievagrybius ant baklazano ir labai skanu, kazkada recepta buvau idejusi, tik ant virsaus dar lasisos virtos dejau, irgi skanu.