Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(nesuper @ 2010 11 19, 13:46)
Jei gerai pamenu, is 10 kg (ir virtos, ir tarkiai) bulviu man gavosi 35 gana didoki cepelinai. Kiek mesos pirkau nebepamenu, bet 10 zmoniu manau tikrai uztektu apie 1,5 kg  smile.gif


10 kg?????neperdaug blink.gif
Atsakyti
QUOTE(undi @ 2010 11 19, 14:52)
10 kg?????neperdaug blink.gif

nea schmoll.gif Na, jei skaiciuosit vienam zmogui po du cepelinus, tai reiktu gerokai maziau, manau 6 - 7 kg uztektu. As pateikiau savo pavyzdi. Ir nuo bulviu krakmolingumo ir vandens kiekio jose daug kas priklauso smile.gif 10 kg gal skamba baisiai, bet realiai tai ne toks jau didelis kiekis.
Atsakyti
QUOTE(undi @ 2010 11 19, 13:37)
sveikos,

atleiskit uz offtopic blush2.gif
bet turiu klausimeli..
turesiu sveciu 10 suaugusiu zmoniu, planuoju daryti cepelinus, gal kas galit patarti koki kieki bulviu reiketu ir kiek mesos..man su kiekiais sunku orientuoti.. blush2.gif
beje ir savo receptu galit idet rolleyes.gif

10 cepelinų reikia maždaug 2,5 kg bulvių, faršo santykis su bulvėm 1:4, tai bus kokių 625 gr. Taigi dvidešimčiai cepelinų - imi 5 kg bulvių ir apie 1,3 kg mėsos.

Internete gali rasti begalę receptų, kuriuose bus siūloma bulvių tešlą paruošti tarkius maišant su maltomis virtomis bulvėmis. Kadangi man virtos bulvės duoda aitrumo ir kažkokie cepelinai patežę atrodo, tai turiu kiek kitokį receptą.

Produktai cepelinams:
5 kg bulvių,
200 gr neriebios varškės,
1,3 kg riebokos kiaulienos,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
valgomas šaukštas krakmolo,
pora lauro lapelių,druska, peletrūnas, pipirai.

Produktai padažui:
0,7 - 0,8 kg karšto rūkymo pažandės,
pora vidutinio dydžio svogūnų,
saujelė džiovintų baravykų (gali būti šaldyti),
pora lauro lapelių, baltųjų pipirų.

Cepelinų gamyba

Faršas. Sumalam mėsytę, sudedam supjaustus ir pakepintus svogūnus, šaukštą krakmolo, 1,5 arbatinio šaukštelio druskos, peletrūnus ir pipirus, viską išmaišome.

Bulvių masė. Sutarkuojam bulves, išspaudžiam, skystį paliekam nusistovėti. Į tarkius sudedam varškę, tris arbatinius šaukštelius druskos, nupilam iš tarkių nusunktą skystį, krakmolą sudedam į tarkius, viską išmaišome.

Užkaičiam didelį kokių 10 l puodą su vandeniu ir pasūdom.

Iš bulvių masės formuojame dvidešimt vienodo dydžio kamuoliukų, mėsą irgi suporcijuojame. Imam drėgnom rankom bulvių rutuliuką, suplojam dedam faršo porsijitę ir formuojame cepaliną.

Cepelinus į verdantį vandenį dedam ne visus iškart, o po kelis pasukinėjant puodą, taip, kad vanduo nenustotų virti. Sudėjus cepelinus reikėtų palaukti, kol visi pakils, sumažinti ugnį, sudėt lauro lapelius ir virti kokių 30 - 40 minučių.

Padažo gamyba
Jeigu į padažą dedam džiovintus baravykus, tai juos užplikyti ir mirkyti reikėtų mažiausiai prieš dvi valandas.
Kol cepukai verda supjaustom ir pakepinam karšto rūkymo pažandę, kai spirgeliai bus gerokai apkepę sudedam pjaustytus svogūnus, svogūnams apkepus sudedam pjaustytus baravykus, lauro lapelius ir baltuosius pipirus, sumažinam ugnį ir patroškinam dar 10 minučių.

Skanaus bigsmile.gif

Psio, pas mane sekmadienį cepai essen.gif brunette.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamairute: 19 lapkričio 2010 - 14:32
QUOTE(mamairute @ 2010 11 19, 14:30)
10 cepelinų reikia maždaug 2,5 kg bulvių, faršo santykis su bulvėm 1:4, tai bus kokių 625 gr. Taigi dvidešimčiai cepelinų - imi 5 kg bulvių ir apie 1,3 kg mėsos.

Internete gali rasti begalę receptų, kuriuose bus si8loma bulvių tešlą paruošti tarkius maišant su maltomis virtomis bulvėmis. Kadangi man virtos bulvės duoda aitrumo ir kažkokie cepelinai patežę atrodo, tai turiu kiek kitokį receptą.

Produktai cepelinams:
5 kg bulvių,
200 gr neriebios varškės,
1,3 kg riebokos kiaulienos,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
valgomas šaukštas krakmolo,
pora lauro lapelių,druska, peletrūnas, pipirai.

Produktai padažui:
0,7 - 0,8 kg karšto rūkymo pažandės,
pora vidutinio dydžio svogūnų,
saujelė džiovintų baravykų (gali būti šaldyti),
pora lauro lapelių, baltųjų pipirų.

Cepelinų gamyba

Faršas. Sumalam mėsytę, sudedam supjaustus ir pakepintus svogūnus, šaukštą krakmolo, 1,5 arbatinio šaukštelio druskos, peletrūnus ir pipirus, viską išmaišome.

Bulvių masė. Sutarkuojam bulves, išspaudžiam, skystį paliekam nusistovėti. Į tarkius sudedam varškę, tris arbatinius šaukštelius druskos, nupilam iš tarkių nusunktą skystį, krakmolą sudedam į tarkius, viską išmaišome.

Užkaičiam didelį kokių 10 l puodą su vandeniu ir pasūdom.

Iš bulvių masės formuojame dvidešimt vienodo dydžio kamuoliukų, mėsą irgi suporcijuojame. Imam drėgnom rankom bulvių rutuliuką, suplojam dedam faršo porsijitę ir formuojame cepaliną.

Cepelinus į verdantį vandenį dedam ne visus iškart, o po kelis pasukinėjant puodą, taip, kad vanduo nenustotų virti. Sudėjus cepelinus reikėtų palaukti, kol visi pakils, sumažinti ugnį, sudėt lauro lapelius ir virti kokių 30 - 40 minučių.

Padažo gamyba
Jeigu į padažą dedam džiovintus baravykus, tai juos užplikyti ir mirkyti reikėtų mažiausiai prieš dvi valandas.
Kol cepukai verda supjaustom ir pakepinam karšto rūkymo pažandę, kai spirgeliai bus gerokai apkepę sudedam pjaustytus svogūnus, svogūnams apkepus sudedam pjaustytus baravykus, lauro lapelius ir baltuosius pipirus, sumažinam ugnį ir patroškinam dar 10 minučių.

Skanaus bigsmile.gif

Psio, pas mane sekmadienį cepai essen.gif  brunette.gif


aciu jums uz informacija.
na cepelinus as gaminus esu jau kelis kartus, tik netokiam kiekui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 11 19, 14:30)
10 cepelinų reikia maždaug 2,5 kg bulvių, faršo santykis su bulvėm 1:4, tai bus kokių 625 gr. Taigi dvidešimčiai cepelinų - imi 5 kg bulvių ir apie 1,3 kg mėsos.




o kaip ten ta varškė juose? kaži keičia skonį g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 19, 14:37)
o kaip ten ta varškė juose? kaži keičia skonį  g.gif

Varškės skonio visai nesijaučia, ji tik duoda minkštumą ir spalva cepelinų būna šviesesnė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 11 19, 15:30)
Psio, pas mane sekmadienį cepai essen.gif  brunette.gif

Atvaziuoju essen.gif
Reikia pabandyti ir man su varske, o tai paskutiniu metu kazkaip nebepatinka cepelinu tesla su virtom bulvem blush2.gif Anyta dar kazkaip kitaip daro, tarkius pienu uzpliko atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 11 19, 14:42)
Varškės skonio visai nesijaučia, ji tik duoda minkštumą ir spalva cepelinų būna šviesesnė bigsmile.gif


reiks pabandyt kada taip bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 19, 15:06)
reiks pabandyt kada taip  bigsmile.gif

Sėkmės, aš tai daug metų kitaip nedarau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nesuper @ 2010 11 19, 15:55)
Atvaziuoju  essen.gif
Reikia pabandyti ir man su varske, o tai paskutiniu metu kazkaip nebepatinka cepelinu tesla su virtom bulvem  blush2.gif Anyta dar kazkaip kitaip daro, tarkius pienu uzpliko atrodo  g.gif


niekada nededu virtų bulvių. jei matau kad per skysta, įdedu gerą šaukštą krakmolo.. bet dažniausiai pakanka to krakmolo kuris lieka nusistovėjus skysčiui smile.gif reiks pabandyt su varške, jei tikrai nesijaučia varškė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wit: 19 lapkričio 2010 - 15:10
[quote=nesuper,2010 11 19, 14:55]Atvaziuoju  essen.gif
Reikia pabandyti ir man su varske, o tai paskutiniu metu kazkaip nebepatinka cepelinu tesla su virtom bulvem  blush2.gif Anyta dar kazkaip kitaip daro, tarkius pienu uzpliko atrodo  g.gif
[/quote]
drinks_cheers.gif Keliese? bigsmile.gif Mėgstu campari, bordo vyną, alų brunette.gif
Papildyta:
[quote=wit,2010 11 19, 15:09]niekada nededu virtų bulvių. jei matau kad per skysta, įdedu gerą šaukštą krakmolo.. bet dažniausiai pakanka to krakmolo kuris lieka nusistovėjus tarkiams
[/quote]
O tai nieko neįdėjus Tavo cepukai nebūna kieti? bigsmile.gif
Virtas bulves gi ne dėl tirštumo, o dėl minkštumo deda bigsmile.gif
[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamairute: 19 lapkričio 2010 - 15:14
QUOTE(Ulė @ 2010 11 19, 11:27)
Maltiniai bulvių marškinėliuose

o tie marškinėliai apkepus nenukrenta? g.gif 4u.gif
Atsakyti