Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(GITALE @ 2010 11 18, 20:58)
ineta v, o kotletuku niekur neapvoliojat miltuose, dziuvesiuoe?


Nea, uždengus dangčiu kepu ant silpnos ugnies
Atsakyti
Mergaitės, help help.gif Noriu ryt gaminti vištieną kopūstų patale. Gal galite surašyti bent jau maždaug proporcijas-kiek dėjot šlaunelių, kiek kopūstų. Ir dar-ar kopūstą reikia dėti žalią ar raugintą??? Labai dėkavoju už būsimą atsakymą notworthy.gif
Atsakyti
O as visai ne i tema. kaip nukopinti man patikusius receptus. Nes ko noriu pastoviai neberandu. Jei galima pamokas i A.Ž. ačiukas 4u.gif
Atsakyti
Dariau ta ale plova, tai super, aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2010 11 18, 21:27)
Mergaitės, help help.gif Noriu ryt gaminti vištieną kopūstų patale. Gal galite surašyti bent jau maždaug proporcijas-kiek dėjot šlaunelių, kiek kopūstų. Ir dar-ar kopūstą reikia dėti žalią ar raugintą??? Labai dėkavoju už būsimą atsakymą  notworthy.gif


As kaip tik siandien ruosiuosi daryti si patiekala. Turiu 2 kg slauneliu, 1kg kopusto (zalio), desiu 2-3 dideles morkas ir 2-3 didelius svogunus. Manau, kad gaminant ziuresiu ko truksta ar ko per daug ir reguliuosiu smile.gif
Atsakyti
Maltiniai bulvių marškinėliuose

user posted image

1 kg. maltos mėsos ( aš naudojau kiaulieną)
2 svogūnai
druska
pipirai
7/8 bulvės

Į mėsą suberti smulkiai pjaustytus svogūnus, suberti prieskonius ir gerai išmušti mėsą į stalą smile.gif
Suformuoti kotletukus, susitarkuoti stambia tarka bulves, pagardinti prieskoniais, įspausti česnako, nusunkti viską.
Kotlečiuką gerai aplipdyti bulvėmis ir dėti į keptuvę.

Kepti 5min. ant didelės ugnies, paskui ugnį primažinti ir dar kepti apie 15 min.
Mes valgėme su voveraiciu-padazu
Skanaus!!
user posted image

Smulkiau cia

http://skanusgyvenim...kineliuose.html

Atsakyti
Sveikos kulinarės. Turiu tris baklažanus, būčiau dėkinga, jeigu kas pasidalintų savo patirtim ką su jais daryti, aciuks.gif Nėra taip, kad nežinočiau ką su jais daryti, bet norisi ko nors tooookio bigsmile.gif
Atsakyti
tie maltiniai tai suzhadino apetita essen.gif niam niam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 11 19, 12:24)
Sveikos kulinarės. Turiu tris baklažanus, būčiau dėkinga, jeigu kas pasidalintų savo patirtim ką su jais daryti, aciuks.gif Nėra taip, kad nežinočiau ką su jais daryti, bet norisi ko nors tooookio bigsmile.gif


Mamairute,

man labai patinka,baklažanai taip ruošiami.

Baklažanus supjaustome griežinėliais,juos pamerkiame į pasūdytą vandenį.

Kol jie mirksta pasiruošiame tokia masę sutarkuojame fermentinio sūrio,įpjaustome šviežių krapų,įspaudžiame česnako,įberiame baltų pipirų ir viską sumaišome su majonezo ir grietinės mase.
Išimame baklažanų griežinėliusjuos nusausimame ir kepame iš abiejų pusių aliejuje.

Pasiruošiame lėkštę su virtuviniu rankšluosčiu popieriniu kad sugert aliejaus perteklių.

Imame duonuliukų,arba juodos duonos riekeles aptepame paruošta masė dedame baklažano griežinėlį ant viršaus uždedame pomidoro griežinėlį.

Man tai lanai skanu.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 11 19, 13:02)
Mamairute,

    man labai patinka,baklažanai taip ruošiami.

  Baklažanus supjaustome griežinėliais,juos pamerkiame į pasūdytą vandenį.

   Kol jie mirksta pasiruošiame tokia masę sutarkuojame fermentinio sūrio,įpjaustome šviežių krapų,įspaudžiame česnako,įberiame baltų pipirų ir viską sumaišome su majonezo ir grietinės mase.
Išimame baklažanų griežinėliusjuos nusausimame ir kepame iš abiejų pusių aliejuje.

Pasiruošiame lėkštę su virtuviniu rankšluosčiu popieriniu kad sugert aliejaus perteklių.

Imame duonuliukų,arba juodos duonos riekeles aptepame paruošta masė dedame baklažano griežinėlį ant viršaus uždedame pomidoro griežinėlį.

   Man tai lanai skanu.

Ačiū labai, žinau šitą receptą, beje, dedu daug česnako, galiu receptuką patiuninti:

1. baklažanų sūriame vandenyje mirkyti nereikėtų, nes tai anksčiau buvo daroma tam, kad nesijaustų kartaus skonio, dabartinės baklažanų veislės neturi kartumo, tiesiog šiek tiek pabarstom druskyte ir palaikom kokias dešimt minučių, šiek tiek sulčių nuvarvės;

2. tam, kad baklažanai neprisigertų aliejaus ir nereikėtų jų dėti ant popierinio rankšluosčio, prieš dedant į keptuvę griežinėlius reikėtų apvolioti miltuose ir pamirkyti kiaušinio plakinyje, nesumaišom - pirma miltai, po to kiaušinis bigsmile.gif

Puikus Tavo pasiūlytas receptas, mūsų šeimoje ir mano draugų pripažintas, dar kartą ačiū, tik man norėtųsi ko nors kaip čia tiksliau pasakius, na be lietuviškų navarotų, tokių kaip kepsnys, užkeptas su sūriu, čeburekai iš varškės tešlos, sušiai su majonezo padažu ir krabų lazdelėm... bigsmile.gif Nesakau, kad tai blogai, bet...
O, prigalvojau, einu Oliverio (esu jo fanė, jeigu ką) knygas pavartysiu, jeigu ką nors įdomaus rasiu - išbandysiu ir pasidalinsiu idėjom. rolleyes.gif

Šiaip tai man labai patiko kažkurios merginos receptas keptos vištos su kopūstais, pastačiau į gamintinų patiekalų eilę thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamairute: 19 lapkričio 2010 - 13:33
sveikos,

atleiskit uz offtopic blush2.gif
bet turiu klausimeli..
turesiu sveciu 10 suaugusiu zmoniu, planuoju daryti cepelinus, gal kas galit patarti koki kieki bulviu reiketu ir kiek mesos..man su kiekiais sunku orientuoti.. blush2.gif
beje ir savo receptu galit idet rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(undi @ 2010 11 19, 14:37)
sveikos,

atleiskit uz offtopic blush2.gif
bet turiu klausimeli..
turesiu sveciu 10 suaugusiu zmoniu, planuoju daryti cepelinus, gal kas galit patarti koki kieki bulviu reiketu ir kiek mesos..man su kiekiais sunku orientuoti.. blush2.gif
beje ir savo receptu galit idet rolleyes.gif

Jei gerai pamenu, is 10 kg (ir virtos, ir tarkiai) bulviu man gavosi 35 gana didoki cepelinai. Kiek mesos pirkau nebepamenu, bet 10 zmoniu manau tikrai uztektu apie 1,5 kg smile.gif
Atsakyti