QUOTE(regna @ 2010 11 19, 13:02)
Mamairute,
man labai patinka,baklažanai taip ruošiami.
Baklažanus supjaustome griežinėliais,juos pamerkiame į pasūdytą vandenį.
Kol jie mirksta pasiruošiame tokia masę sutarkuojame fermentinio sūrio,įpjaustome šviežių krapų,įspaudžiame česnako,įberiame baltų pipirų ir viską sumaišome su majonezo ir grietinės mase.
Išimame baklažanų griežinėliusjuos nusausimame ir kepame iš abiejų pusių aliejuje.
Pasiruošiame lėkštę su virtuviniu rankšluosčiu popieriniu kad sugert aliejaus perteklių.
Imame duonuliukų,arba juodos duonos riekeles aptepame paruošta masė dedame baklažano griežinėlį ant viršaus uždedame pomidoro griežinėlį.
Man tai lanai skanu.
Ačiū labai, žinau šitą receptą, beje, dedu daug česnako, galiu receptuką patiuninti:
1. baklažanų sūriame vandenyje mirkyti nereikėtų, nes tai anksčiau buvo daroma tam, kad nesijaustų kartaus skonio, dabartinės baklažanų veislės neturi kartumo, tiesiog šiek tiek pabarstom druskyte ir palaikom kokias dešimt minučių, šiek tiek sulčių nuvarvės;
2. tam, kad baklažanai neprisigertų aliejaus ir nereikėtų jų dėti ant popierinio rankšluosčio, prieš dedant į keptuvę griežinėlius reikėtų apvolioti miltuose ir pamirkyti kiaušinio plakinyje, nesumaišom - pirma miltai, po to kiaušinis
Puikus Tavo pasiūlytas receptas, mūsų šeimoje ir mano draugų pripažintas, dar kartą ačiū, tik man norėtųsi ko nors kaip čia tiksliau pasakius, na be lietuviškų navarotų, tokių kaip kepsnys, užkeptas su sūriu, čeburekai iš varškės tešlos, sušiai su majonezo padažu ir krabų lazdelėm...
Nesakau, kad tai blogai, bet...
O, prigalvojau, einu Oliverio (esu jo fanė, jeigu ką) knygas pavartysiu, jeigu ką nors įdomaus rasiu - išbandysiu ir pasidalinsiu idėjom.
Šiaip tai man labai patiko kažkurios merginos receptas keptos vištos su kopūstais, pastačiau į gamintinų patiekalų eilę