Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(1z1 @ 2010 11 12, 23:55)
Nors ir vidurnaktis, bet taip valgyt užsinorėjau.......  doh.gif  rolleyes.gif

O koks čia padažas teriaki?  blush2.gif

Jis vadinasi Teriyaki, manau kad kilęs iš Japonijos, bet naudoja ir Kinai. O šiai aū esu nusipirkusi buteliuka parduotuveje mūsų Lietuviškoje, aišku jis netoks skanus kaip tikrasis bet tinka man kokiem šonkauliukų ar vištienos pamarinavimui. Skonis kaip medus su sojų padažu sumaišyta.
Atsakyti
Makaronų apkepas su tunu ir žirneliais (is Sonatinos receptu)

user posted image

Formai 18 x 24 cm.


250 gr. makaronų ("kaspinėlių")
100 gr. šaldytų žirnelių
1 skardinė konservuoto tuno (apie 180 gr.)
250 gr. fermentinio sūrio
2 v.š. sviesto
1.5 v.š. miltų
250 ml. pieno
malto muskato riešuto
druskos pipirų
kt. prieskonių (jei norite)

Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, bet neperverdame, nes jie dar troškinsis orkaitėje.

Puode išlydome sviestą, beriame miltus, pakepiname apie 1 min. Plona srovele, maišant pilame pieną ir kaitiname, kol padažas ima tirštėti. Paskaniname muskato riešutu, druska, pipirais. Įmaišome pusę tarkuoto sūrio, beriame žirnelius. Viską sumaišome. Galiausiai dedame tuną ir išmaišome.

Padažą sumaišome su makaronais. Viską dedame į kepimo formą, apibarstome likusiu sūriu ir kepame 200 C orkaitėje apie 20 min, kol sūris gražiai užkepa. Skanaus!
Atsakyti
Vištiena kopūstų patale

user posted image

Reikės:

kopūsto
morkos
svogūno
pomidorų padažo

Vištienos blauzdelių
majonezo
česnako
prieskonių

Blauzdeles įtrynti prieskoniais, česnaku ir majonezu.
Kopūstus smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti ir smulkiai įpjaustyti svogūną.
Visas daržoves dėti į keptuvę ir iki auksinės spalvos apkepinti.
Skardą ištepti riebalais, sudėti troškintas daržoves, aptepti pomidorų padažu ir sudėti blauzdeles.
Kepti apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!!
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 11 13, 15:17)
Vištiena kopūstų patale

itariu kaip skanu wub.gif
o as ka tik is virtuves bigsmile.gif kepiau saliamono vistiena - pasaka wub.gif su vienu gabaleliu paeksperimentavau - mirkiau ne i soja, o i teryaki padaza. Kas megsta vistiena su visokiais ananasais, persikais ir pan. - rekomenduoju, gavos svelni labai, turinti lengvai saldu prieskoni.
Aciu Ulei uz ideja 4u.gif
Atsakyti
Muske aciu, tikrai labai skanu 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 13 lapkričio 2010 - 15:09
Ko tai ant vistu visas traukia rolleyes.gif
As pietums irgi vista kepiau, kaip dabar madinga, prikimsta.
Ant gabaliuko sviesto lengvai apkepiau darzoves:saujele dziovintu spanguoliu, dziovintu slyvu, gabaliuka poro, svoguno, cesnaku ir morku ir leidau keptuveje atvesti, siek tiek pabarsciau druska ir pipirais, vistos vidu irgi barsciau druska.
Kai darzoves atveso sugrudau per kur tik tilpo jas i vidu, net per kakla biggrin.gif , dar tris gabaliukus citrinos idejau, gerai aprisau vista, kad niekas neisbegtu ir istrynus druska ir penkiu pipiru misiniu, ikisau orkaiten ant groteliu, po apacia pakisau skarda su bulvemis, morkomis, obuoliais, apmaisytais su alyvu aliejumi, druska, kmynais.Kazkur po 45 min. kepimo, vista apverciau ir dar tiek pat laiko kepiau.Skanu, labai sultinga mesyte.
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 11 13, 14:17)
Vištiena kopūstų patale


wauv kaip skaniai atrodo bigsmile.gif

O skysčio jokio nereikia įpilt, neprikepa tos daržovės? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2010 11 13, 21:40)
wauv kaip skaniai atrodo  bigsmile.gif

O skysčio jokio nereikia įpilt, neprikepa tos daržovės?  ax.gif

oj tikrai pamirsauuuu blush2.gif blush2.gif blush2.gif
sultinio pyliau puse puodelio.
doh.gif

aciu,uz priminima,einu nors pas save pataisysiu,cia jau neleidzia 4u.gif

svore liuks bigsmile.gif o kam reik kojas surist blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 11 13, 21:55)
o kam reik kojas surist blush2.gif  biggrin.gif



Kad vista nepabegtu laugh.gif , ne tik kojos suristos, o visa vista, greit, gerai uzsisandarina, kazkaip kvapas neiseina, sultys neisbega, palenki kakla, dedi virvute ir itempi pro sonus iki galo, palenki uodegyte, persuki ir per kojas.Cia biski matosi, jei idomu.
user posted image
Atsakyti
Kokia populiari vistiena saliamonui bigsmile.gif Ryt ir vel kepsiu,seima reikalauja smile.gif Ulė dar karteli aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Poema @ 2010 11 14, 01:12)
Kokia populiari vistiena saliamonui bigsmile.gif Ryt ir vel kepsiu,seima reikalauja smile.gif Ulė dar karteli aciuks.gif


drinks_cheers.gif tikrai populiari. Vakar kepiau ir as, labai itartinai atrode tai, kad jokiu priekoniu nereikia det, bet skonis tikrai puikus essen.gif
Atsakyti
Paparastutis, bet žiemą- rudenį labai mūsų mėgiamas kopūstų troškinukas: apie valandą laiko pavirti raugintus kopūstus su pora kavapniųjų pipirų žirnelių bei lauro lapu, nusunkti. Keptuvėje pakepti rūkytos šoninės gabaliukus, nedidelį svogūną, mėgiamas dešreles - baigus kepti, sudėti į puodą su kopūstais, įdėti porą šaukštų pomidorų padažo, išmaišyti ir valgyti su karštomis virtomis bulvėmis.
Atsakyti