i | Primenu, kad visus ginčus, kivirčus, nepasitenkinimus aiškinamės ne viešoje Supermama.lt Forumo erdvėje, o per až, e-meilais ar dar kitaip. Pakartotinai radus temos taisylių pažeidimus, dalyviai gaus įspėjimus, o temos neatitinkančios žinutės bus pašalintos be atskiro įspėjimo. |
Na kol Ule atnes pavalgyti , idesiu kalakuto kepeneliu kepsniuku su ryziniais makaronais.
apie 300gr. kalakuto kepeneliu supjaustyti nedideliais gabaliukais, sumesti i kiaurasamti, nuplauti, isplakti kiausini su saukstu kedainiu majonezo, druska, pipirais, saukstu kaupinu krakmolo, supilti i kepeneles, susmulkinti svoguna(galima pakepti)iberti sauksta aviziniu dribsniu, prieskoniniu zoleliu, viska ismaisyti ir kepti ikaitintoje keptuveje ant aliejaus, ant nedideles ugnies apie 12-15min.Padazui deti i nedid. puoduka sviesto 30 gr., iberti nubr. sauksteli miltu, siek tiek pakepti ipilti pieno siek tiek daugiau nei puse stiklines, pora saukstu grietineles, krapu ir kai uzvirs itarkuoti zem. pieno surio Nida su juod. pipirais(duoda toki pikantiska skoni).
apie 300gr. kalakuto kepeneliu supjaustyti nedideliais gabaliukais, sumesti i kiaurasamti, nuplauti, isplakti kiausini su saukstu kedainiu majonezo, druska, pipirais, saukstu kaupinu krakmolo, supilti i kepeneles, susmulkinti svoguna(galima pakepti)iberti sauksta aviziniu dribsniu, prieskoniniu zoleliu, viska ismaisyti ir kepti ikaitintoje keptuveje ant aliejaus, ant nedideles ugnies apie 12-15min.Padazui deti i nedid. puoduka sviesto 30 gr., iberti nubr. sauksteli miltu, siek tiek pakepti ipilti pieno siek tiek daugiau nei puse stiklines, pora saukstu grietineles, krapu ir kai uzvirs itarkuoti zem. pieno surio Nida su juod. pipirais(duoda toki pikantiska skoni).
Befstrogenas
Receptų daug, bet mes mažai eksperimentuojame, niekada nenukrypstu nuo šio recepto.
http://skanusgyvenim...fstrogenas.html
Reikės:
700 gr. jautienos, (aš kartais naudoju ir veršieną )
200 gr. grietinės
svogūnas
50 gr. grietinėlės
arbatinis šaukštelis krakmolo
100 gr. pomidorų padažo
druska, pipirai.
Mėsą supjausyti juostelėmis, mėsos plaktuku gerai išmušti. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais.
Dėti į didelę (kad gabalėliai nesiliestu) įkaitintą keptuvę su aliejumi ir ant stiprios ugnies apkepti apie 5 min. Sumažinti ugnį ir sudėti svogūną smulkiai pjaustytą,apkepti 2-3 min. Supilam pomidorų padažą, uždengiam dangčiu ir troškinam apie 5 min.
Krakmolą dedam į puodelį, išmaišome su 50 gr. vandens,statome ant ugnies, kaitiname ir supilame 50 gr. grietinėlės. Nenustojame maišyti, kai masė gerai įkais sudedame grietinę. Dar pakaitiname 2 min.
Padažą pilame ant mėsos, išmaišome ir uždengus dangčiu kepame apie 10 min.
Skanaus!!
Papildyta:
Kepta karka
labai gaila,kad negalejau nufotografuoti iskeptos,nepatogu pries zmones buvo
http://skanusgyvenim...i-anglisku.html
5 šaukštai čilli padažo
2 šaukštai angliškų garstyčių
3 šaukštai aliejaus
česnako
mairūno
druskos
pipirų
Karką virti apie 80 min.
Išvirusią atvėsinti, gerai nusausinti, odelę ipjauti rombo formos pjūviais.
Sumaišyti visus ingridientus ir tyrelę gerai įtrynti į karką.
Kepti orkaitėje 40 min. 190 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!!
Receptų daug, bet mes mažai eksperimentuojame, niekada nenukrypstu nuo šio recepto.
http://skanusgyvenim...fstrogenas.html
Reikės:
700 gr. jautienos, (aš kartais naudoju ir veršieną )
200 gr. grietinės
svogūnas
50 gr. grietinėlės
arbatinis šaukštelis krakmolo
100 gr. pomidorų padažo
druska, pipirai.
Mėsą supjausyti juostelėmis, mėsos plaktuku gerai išmušti. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais.
Dėti į didelę (kad gabalėliai nesiliestu) įkaitintą keptuvę su aliejumi ir ant stiprios ugnies apkepti apie 5 min. Sumažinti ugnį ir sudėti svogūną smulkiai pjaustytą,apkepti 2-3 min. Supilam pomidorų padažą, uždengiam dangčiu ir troškinam apie 5 min.
Krakmolą dedam į puodelį, išmaišome su 50 gr. vandens,statome ant ugnies, kaitiname ir supilame 50 gr. grietinėlės. Nenustojame maišyti, kai masė gerai įkais sudedame grietinę. Dar pakaitiname 2 min.
Padažą pilame ant mėsos, išmaišome ir uždengus dangčiu kepame apie 10 min.
Skanaus!!
Papildyta:
Kepta karka
labai gaila,kad negalejau nufotografuoti iskeptos,nepatogu pries zmones buvo
http://skanusgyvenim...i-anglisku.html
5 šaukštai čilli padažo
2 šaukštai angliškų garstyčių
3 šaukštai aliejaus
česnako
mairūno
druskos
pipirų
Karką virti apie 80 min.
Išvirusią atvėsinti, gerai nusausinti, odelę ipjauti rombo formos pjūviais.
Sumaišyti visus ingridientus ir tyrelę gerai įtrynti į karką.
Kepti orkaitėje 40 min. 190 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!!
QUOTE(Ulė @ 2010 10 26, 08:58)
O Dievuleliau, mergaites kokia vaizdai o as siandien be pusryciu... , tuoj skrandis pats save suvirskins , visa laime, kad kvapu nera, nes butu sakes is viso
Maltos mėsos kepsniai su brokoliu padažu
http://skanusgyvenim...u-brokoliu.html
Kepsniai įdomūs tuo,kad dažniausiai niekas nė neįtaria, kad jie iš maltos mėsos
Kepsniam reikės:
1 kg. maltos kiaulienos liesesnės
druska
pipirai
miltai
kiaušinis
Padažui reikės:
brokolių
50 gr. grietinėlės
50 gr. lydyto surelio
druskos
Mėsą sumaišyti su druska ir pipirais padalinti delno dydžio rutuleliais. Mėsą dėti ant lentelės ir peiliu gerai išmušti
Tuomet lopetėle atsargiai nuimti ir volioti kepsniuką į miltus ir kiaušinio plakinį.
Apkepti aliejuje iš abiejų pusių.
Brokolius išvirti, susmulkinti blenderio pagalba, pagardinti druska, supilti grietinėlę ir sūrelį ir pakaitinti maišant kelias min.
Skanaus!!
http://skanusgyvenim...u-brokoliu.html
Kepsniai įdomūs tuo,kad dažniausiai niekas nė neįtaria, kad jie iš maltos mėsos
Kepsniam reikės:
1 kg. maltos kiaulienos liesesnės
druska
pipirai
miltai
kiaušinis
Padažui reikės:
brokolių
50 gr. grietinėlės
50 gr. lydyto surelio
druskos
Mėsą sumaišyti su druska ir pipirais padalinti delno dydžio rutuleliais. Mėsą dėti ant lentelės ir peiliu gerai išmušti
Tuomet lopetėle atsargiai nuimti ir volioti kepsniuką į miltus ir kiaušinio plakinį.
Apkepti aliejuje iš abiejų pusių.
Brokolius išvirti, susmulkinti blenderio pagalba, pagardinti druska, supilti grietinėlę ir sūrelį ir pakaitinti maišant kelias min.
Skanaus!!
na tikrai saunuoles tokios isradingos Ule, Srove na zinoma ir kitos net uzsimanai gaminti pamacius nuotraukas, gaila kad ne visoms pavyksta nufotkinti arba nespejam, na ne esme
o musti maltini reikia aisku bukaja peilio puse, man paaiskinkite prasau ka musimas duoda, nes as kaip paprasta moterele is kaimo jamu ir rankom i stala padauzau kaip sakant mesa malta, bent jau pikti islieju, taip kad ant vaiku neraiketu staugt
o musti maltini reikia aisku bukaja peilio puse, man paaiskinkite prasau ka musimas duoda, nes as kaip paprasta moterele is kaimo jamu ir rankom i stala padauzau kaip sakant mesa malta, bent jau pikti islieju, taip kad ant vaiku neraiketu staugt
QUOTE(georgiana @ 2010 10 26, 15:40)
o musti maltini reikia aisku bukaja peilio puse, man paaiskinkite prasau ka musimas duoda, nes as kaip paprasta moterele is kaimo jamu ir rankom i stala padauzau kaip sakant mesa malta, bent jau pikti islieju, taip kad ant vaiku neraiketu staugt
Kam isviso pykti . Jeigu musti, tai platesnio peilio sonu, jeigu kapoti, tai buka, ar peilio asmenimis. Isvis maltos mesos minkymas, traiskymas, kapojimas ir musimas duoda skirtinga mesos sukibima, sultinguma, savotiska faktura.Pav., jei farsa vien traiskyti tarp pirstu, neminkant, jis prisigeria labai daug oro ir gaunasi, kaip as sakau-isparpes
aciu srove bandysiu isparpima pakeisti
QUOTE(georgiana @ 2010 10 26, 15:40)
reikia aisku bukaja peilio puse, man paaiskinkite prasau ka musimas duoda,
taip buka, ir kaip rase srove siuo atveju duoda geresni sukibima
Jautienos maltiniai su špinatų įdaru
Reikės:
500 gr. maltos jautienos
1 kiaušinio
2 riekelių batono
Druskos
Prieskonių
Įdarui:
100 gr. špinatų
Indelis sūrelio Philadelphia
30 gr. šalto rūkymo šoninės
Mažo svogūno
Batono riekeles išmirkyti vandenyje, nuspausti ir dėti į faršą, mušti kiaušinį, berti druskos ir prieskonių ir viską gerai išminkyti.
Pasiruošiame įdarą. Smulkiai pjaustytą svogūną bei šoninę dėti į sausą keptuvę ir apkepti. Šaldytus špinatus atšildyti ir dėti į keptuvę, viską išmaišyti ir apkepti kol nebus skysčio. Špinatų įdarą atšaldyti ir sumaišyti su sūreliu.
Formuoti maltinius, dėti į vidų įdarą ir dėti maltinius į keptuvę. Apkepti, maltinius dėti į skardelę, įpilti vandens ir orkaitėje troškinti apie 30 40 min.
man maltiniai kepdami viršuje "susprogo". bet skoniui tas nepakenkė.
vaizdas nepergražiausias, bet tikrai skanu
daugiau foto http://rasosvirtuve-...natu-idaru.html
Reikės:
500 gr. maltos jautienos
1 kiaušinio
2 riekelių batono
Druskos
Prieskonių
Įdarui:
100 gr. špinatų
Indelis sūrelio Philadelphia
30 gr. šalto rūkymo šoninės
Mažo svogūno
Batono riekeles išmirkyti vandenyje, nuspausti ir dėti į faršą, mušti kiaušinį, berti druskos ir prieskonių ir viską gerai išminkyti.
Pasiruošiame įdarą. Smulkiai pjaustytą svogūną bei šoninę dėti į sausą keptuvę ir apkepti. Šaldytus špinatus atšildyti ir dėti į keptuvę, viską išmaišyti ir apkepti kol nebus skysčio. Špinatų įdarą atšaldyti ir sumaišyti su sūreliu.
Formuoti maltinius, dėti į vidų įdarą ir dėti maltinius į keptuvę. Apkepti, maltinius dėti į skardelę, įpilti vandens ir orkaitėje troškinti apie 30 40 min.
man maltiniai kepdami viršuje "susprogo". bet skoniui tas nepakenkė.
vaizdas nepergražiausias, bet tikrai skanu
daugiau foto http://rasosvirtuve-...natu-idaru.html
O as vakar i sushi gaminau pirmas kartas receptukai tai nieko ypatingi kaip pirma karta nedrisau daug ekspermentuoti truputi, gal ne truputi kreivi sleivi bet kaip pirmas blynas neblogai
mergytes turiu gabaliuka nebloga nugarines be kaulo.. noriu kazko neiprasto kazko egzotisko,zodziu noriu vyra nustebinti. gal kas ka galit pasiulyti
mergytes turiu gabaliuka nebloga nugarines be kaulo.. noriu kazko neiprasto kazko egzotisko,zodziu noriu vyra nustebinti. gal kas ka galit pasiulyti
o su kuo cia tie susiai?
as jau koks menuo vis mastau juos gaminti ir vis neprisiruosiu
as jau koks menuo vis mastau juos gaminti ir vis neprisiruosiu