Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis


 i 
Primenu, kad visus ginčus, kivirčus, nepasitenkinimus aiškinamės ne viešoje Supermama.lt Forumo erdvėje, o per až, e-meilais ar dar kitaip.
Pakartotinai radus temos taisylių pažeidimus, dalyviai gaus įspėjimus, o temos neatitinkančios žinutės bus pašalintos be atskiro įspėjimo.
Atsakyti
Na kol Ule atnes pavalgyti bigsmile.gif , idesiu kalakuto kepeneliu kepsniuku su ryziniais makaronais.
apie 300gr. kalakuto kepeneliu supjaustyti nedideliais gabaliukais, sumesti i kiaurasamti, nuplauti, isplakti kiausini su saukstu kedainiu majonezo, druska, pipirais, saukstu kaupinu krakmolo, supilti i kepeneles, susmulkinti svoguna(galima pakepti)iberti sauksta aviziniu dribsniu, prieskoniniu zoleliu, viska ismaisyti ir kepti ikaitintoje keptuveje ant aliejaus, ant nedideles ugnies apie 12-15min.Padazui deti i nedid. puoduka sviesto 30 gr., iberti nubr. sauksteli miltu, siek tiek pakepti ipilti pieno siek tiek daugiau nei puse stiklines, pora saukstu grietineles, krapu ir kai uzvirs itarkuoti zem. pieno surio Nida su juod. pipirais(duoda toki pikantiska skoni).
user posted image
Atsakyti
Befstrogenas

Receptų daug, bet mes mažai eksperimentuojame, niekada nenukrypstu nuo šio recepto.

http://skanusgyvenim...fstrogenas.html


user posted image


Reikės:
700 gr. jautienos, (aš kartais naudoju ir veršieną )
200 gr. grietinės
svogūnas
50 gr. grietinėlės
arbatinis šaukštelis krakmolo
100 gr. pomidorų padažo
druska, pipirai.

Mėsą supjausyti juostelėmis, mėsos plaktuku gerai išmušti. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais.
Dėti į didelę (kad gabalėliai nesiliestu) įkaitintą keptuvę su aliejumi ir ant stiprios ugnies apkepti apie 5 min. Sumažinti ugnį ir sudėti svogūną smulkiai pjaustytą,apkepti 2-3 min. Supilam pomidorų padažą, uždengiam dangčiu ir troškinam apie 5 min.

Krakmolą dedam į puodelį, išmaišome su 50 gr. vandens,statome ant ugnies, kaitiname ir supilame 50 gr. grietinėlės. Nenustojame maišyti, kai masė gerai įkais sudedame grietinę. Dar pakaitiname 2 min.

user posted image

Padažą pilame ant mėsos, išmaišome ir uždengus dangčiu kepame apie 10 min.
Skanaus!!
Papildyta:
Kepta karka

labai gaila,kad negalejau nufotografuoti iskeptos,nepatogu pries zmones buvo blush2.gif tongue.gif

http://skanusgyvenim...i-anglisku.html

user posted image


5 šaukštai čilli padažo
2 šaukštai angliškų garstyčių
3 šaukštai aliejaus
česnako
mairūno
druskos
pipirų

Karką virti apie 80 min.
Išvirusią atvėsinti, gerai nusausinti, odelę ipjauti rombo formos pjūviais.
Sumaišyti visus ingridientus ir tyrelę gerai įtrynti į karką.
Kepti orkaitėje 40 min. 190 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 26 spalio 2010 - 08:54
QUOTE(Ulė @ 2010 10 26, 08:58)
Befstrogenas

Kepta karka



O Dievuleliau, mergaites kokia vaizdai doh.gif o as siandien be pusryciu... unsure.gif , tuoj skrandis pats save suvirskins blink.gif , visa laime, kad kvapu nera, nes butu sakes is viso mega_shok.gif
Atsakyti
Maltos mėsos kepsniai su brokoliu padažu

http://skanusgyvenim...u-brokoliu.html
user posted image


Kepsniai įdomūs tuo,kad dažniausiai niekas nė neįtaria, kad jie iš maltos mėsos smile.gif

Kepsniam reikės:

1 kg. maltos kiaulienos liesesnės
druska
pipirai
miltai
kiaušinis

Padažui reikės:

brokolių
50 gr. grietinėlės
50 gr. lydyto surelio
druskos

Mėsą sumaišyti su druska ir pipirais padalinti delno dydžio rutuleliais. Mėsą dėti ant lentelės ir peiliu gerai išmušti

Tuomet lopetėle atsargiai nuimti ir volioti kepsniuką į miltus ir kiaušinio plakinį.

Apkepti aliejuje iš abiejų pusių.

Brokolius išvirti, susmulkinti blenderio pagalba, pagardinti druska, supilti grietinėlę ir sūrelį ir pakaitinti maišant kelias min.
Skanaus!!

Atsakyti
na tikrai saunuoles tokios isradingos Ule, Srove na zinoma ir kitos net uzsimanai gaminti pamacius nuotraukas, gaila kad ne visoms pavyksta nufotkinti arba nespejam, na ne esme ax.gif
o musti maltini reikia aisku bukaja peilio puse, man paaiskinkite prasau ka musimas duoda, nes as kaip paprasta moterele is kaimo jamu ir rankom i stala padauzau kaip sakant g.gif mesa malta, bent jau pikti islieju, taip kad ant vaiku neraiketu staugt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 10 26, 15:40)

o musti maltini reikia aisku bukaja peilio puse, man paaiskinkite prasau ka musimas duoda, nes as kaip paprasta moterele is kaimo jamu ir rankom i stala padauzau kaip sakant g.gif mesa malta, bent jau pikti islieju, taip kad ant vaiku neraiketu staugt mirksiukas.gif


Kam isviso pykti lotuliukas.gif . Jeigu musti, tai platesnio peilio sonu, jeigu kapoti, tai buka, ar peilio asmenimis. Isvis maltos mesos minkymas, traiskymas, kapojimas ir musimas duoda skirtinga mesos sukibima, sultinguma, savotiska faktura.Pav., jei farsa vien traiskyti tarp pirstu, neminkant, jis prisigeria labai daug oro ir gaunasi, kaip as sakau-isparpes biggrin.gif
Atsakyti
aciu srove bandysiu isparpima pakeisti 4u.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 10 26, 15:40)
reikia aisku bukaja peilio puse, man paaiskinkite prasau ka musimas duoda,

taip buka, ir kaip rase srove siuo atveju duoda geresni sukibima 4u.gif
Atsakyti
Jautienos maltiniai su špinatų įdaru

Reikės:

500 gr. maltos jautienos
1 kiaušinio
2 riekelių batono
Druskos
Prieskonių

Įdarui:

100 gr. špinatų
Indelis sūrelio „Philadelphia“
30 gr. šalto rūkymo šoninės
Mažo svogūno

Batono riekeles išmirkyti vandenyje, nuspausti ir dėti į faršą, mušti kiaušinį, berti druskos ir prieskonių ir viską gerai išminkyti.

Pasiruošiame įdarą. Smulkiai pjaustytą svogūną bei šoninę dėti į sausą keptuvę ir apkepti. Šaldytus špinatus atšildyti ir dėti į keptuvę, viską išmaišyti ir apkepti kol nebus skysčio. Špinatų įdarą atšaldyti ir sumaišyti su sūreliu.

Formuoti maltinius, dėti į vidų įdarą ir dėti maltinius į keptuvę. Apkepti, maltinius dėti į skardelę, įpilti vandens ir orkaitėje troškinti apie 30 – 40 min.
man maltiniai kepdami viršuje "susprogo". bet skoniui tas nepakenkė.

user posted image

vaizdas nepergražiausias, bet tikrai skanu smile.gif
daugiau foto http://rasosvirtuve-...natu-idaru.html
Atsakyti
O as vakar i sushi gaminau pirmas kartas biggrin.gif receptukai tai nieko ypatingi kaip pirma karta nedrisau daug ekspermentuoti biggrin.gif truputi, gal ne truputi kreivi sleivi biggrin.gif bet kaip pirmas blynas neblogai biggrin.gif

user posted image


mergytes turiu gabaliuka nebloga nugarines be kaulo.. noriu kazko neiprasto kazko egzotisko,zodziu noriu vyra nustebinti. gal kas ka galit pasiulyti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _vaikyste_: 26 spalio 2010 - 20:08
o su kuo cia tie susiai?
as jau koks menuo vis mastau juos gaminti ir vis neprisiruosiu
lotuliukas.gif
Atsakyti