Elena, tau
Aš nežinau ar galima tai pavadinti plovu...aiškiai kad ne.Bet kažkas panašaus.
Tegu būna alia-plovas Kaip pavadinsi nepagadinsi,svarbu skanu
Dariau aš jį tokioje špižinėje keptuvėje.Ji tokia sunkiiiii.Kaip galvojat,kodėl pas mane vyras geras?Nes žino kad aš turiu špižinę keptuvę
Ryžius perplauname kokius 5 kartus,vanduo turi būti skaidrus.Užpilame šaltu vandeniu ir paliekame.
Pasirenkam mėsą.Renkatės pagal skonį ir piniginę.
Aš apsirinkau vištieną.
Vištieną nuplauname po tekančiu vandeniu ir nusausiname.
Supjaustome kubeliais.
Morkas supjaustome šiaudeliais.
Svogūną susmulkiname.
Imame puodą storu dugnu (pas mane keptuve),pilame aliejaus ir įkaitiname.
Sudedame mėsą ir gerai apkepiname.
Dedame svogūnus,vėliau morkas.
Kai morkos iškepa į puodą įpilame vandens tiek, kad viską apsemtų.
Ir pradedame dėti prieskonius, druską, pipirus.
Jei pasirinkote jautieną,ar kiaulieną troškiname apie 30 min.
Kadangi vištieną greitaai pagaminame,troškintim paplidomai nereikia.
Dabar imame ryžius ir tolygiai paskirstome. Jei reikia dapilame vandens, kad ryžiai būtų apsemti maždaug per du pirštus. Nemaišome.
Imame česnako galvutę,jos nevalome o tiesiog rankomis biški patriname.Užkasame ryžiuose.
Užviriname ir sumažiname iki minumumo, puodą uždengiame ir troškiname 30 minučių.
Na ir va rezultatas:
O čia prie plovo duonos paplotis
Jums reiks:
1 arb.šaukšt.sausų mielių
1,5 arb.šaukšt.druskos
1 arb.šaukšt.cukraus
200 gr.miltų
100 gr.manų kruopų
1 valg.šaukštas aliejaus
220 ml. lengvo šviesaus alaus
Mielės,miltus,manus,druską ir cukrų supilame į indą.Pilame aliejų ir alų.Šaukštu užmaišome tešlą.Paliekame 1 valandai.
Sutepame rankas aliejumi,išimame tešlą iš indo,imame kepimo skardą ir formuojame paplotį.
Paliekame dar 40 min.
Sutepame savo paplotį aliejumi ir pabarstome prieskoniais,džiovintais česnakai.
Kepame orkaitėje 200-220 l.temp. maždaug 20 min.
Tegu būna alia-plovas Kaip pavadinsi nepagadinsi,svarbu skanu
Dariau aš jį tokioje špižinėje keptuvėje.Ji tokia sunkiiiii.Kaip galvojat,kodėl pas mane vyras geras?Nes žino kad aš turiu špižinę keptuvę
Ryžius perplauname kokius 5 kartus,vanduo turi būti skaidrus.Užpilame šaltu vandeniu ir paliekame.
Pasirenkam mėsą.Renkatės pagal skonį ir piniginę.
Aš apsirinkau vištieną.
Vištieną nuplauname po tekančiu vandeniu ir nusausiname.
Supjaustome kubeliais.
Morkas supjaustome šiaudeliais.
Svogūną susmulkiname.
Imame puodą storu dugnu (pas mane keptuve),pilame aliejaus ir įkaitiname.
Sudedame mėsą ir gerai apkepiname.
Dedame svogūnus,vėliau morkas.
Kai morkos iškepa į puodą įpilame vandens tiek, kad viską apsemtų.
Ir pradedame dėti prieskonius, druską, pipirus.
Jei pasirinkote jautieną,ar kiaulieną troškiname apie 30 min.
Kadangi vištieną greitaai pagaminame,troškintim paplidomai nereikia.
Dabar imame ryžius ir tolygiai paskirstome. Jei reikia dapilame vandens, kad ryžiai būtų apsemti maždaug per du pirštus. Nemaišome.
Imame česnako galvutę,jos nevalome o tiesiog rankomis biški patriname.Užkasame ryžiuose.
Užviriname ir sumažiname iki minumumo, puodą uždengiame ir troškiname 30 minučių.
Na ir va rezultatas:
O čia prie plovo duonos paplotis
Jums reiks:
1 arb.šaukšt.sausų mielių
1,5 arb.šaukšt.druskos
1 arb.šaukšt.cukraus
200 gr.miltų
100 gr.manų kruopų
1 valg.šaukštas aliejaus
220 ml. lengvo šviesaus alaus
Mielės,miltus,manus,druską ir cukrų supilame į indą.Pilame aliejų ir alų.Šaukštu užmaišome tešlą.Paliekame 1 valandai.
Sutepame rankas aliejumi,išimame tešlą iš indo,imame kepimo skardą ir formuojame paplotį.
Paliekame dar 40 min.
Sutepame savo paplotį aliejumi ir pabarstome prieskoniais,džiovintais česnakai.
Kepame orkaitėje 200-220 l.temp. maždaug 20 min.
QUOTE(Rastika @ 2010 11 09, 09:01)
Elena,super, aš kiek sėjau baziliką man tik jis išdygsta, o niekas neišauga matai pipirmetes ir baziliką daugiau nepažįstu kas čia pas tave
Man puikiai auga tik petražolės
Man puikiai auga tik petražolės
o man viskas puikiai auga tik vasara balkone Na dar dabar rozmarinas puikiai laikosi, o petrazoles atnestos i virtuve pasidare nupiepe, mairunas visai nudziuvo, nors ir liejau, bet jam kazkas nepatiko. Raudonelis susisuko pasidare maziukai lapukai, bet sita jauciu biskuti per tankiai susejau, tai del to prastai auga...Bazilikas graziai auga iki treciu lapeliu, o paskui "nustimpa"...nemoku ziema uginti prieskoniu ant palanges o vasara ir krapai, ir visoks kitoks geris balkone bujoja
Siandien gaminau Ules vistiena saliamonui,labai skanu Aciu uz recepta
QUOTE(Poema @ 2010 11 09, 19:28)
Siandien gaminau Ules vistiena saliamonui,labai skanu Aciu uz recepta
valiooo!!
Agrefa,koks grazus
Elena, super.
Noriu paklausti-ar tas duonos paplotis tiktų prie čili troškinio?? Planuoju savaitgaliui kviestis draugų, darysiu troškinį, norėčiau kažko prie jo. Pamačiau jūsų keptą paplotį-susigundžiua. Ir dar-kokio dydžio gaunasi tas paplotis iš nurodyto kiekio produktų, nes planuoju pasikviesti apie 10 draugų, tai nežinau, kiek reikėtų tų papločių išsikepti...AČIŪ
Noriu paklausti-ar tas duonos paplotis tiktų prie čili troškinio?? Planuoju savaitgaliui kviestis draugų, darysiu troškinį, norėčiau kažko prie jo. Pamačiau jūsų keptą paplotį-susigundžiua. Ir dar-kokio dydžio gaunasi tas paplotis iš nurodyto kiekio produktų, nes planuoju pasikviesti apie 10 draugų, tai nežinau, kiek reikėtų tų papločių išsikepti...AČIŪ
i | Primenu, kad čia tema yra antrų patiekalų receptams su nuotraukomis, o ne vien tik apie sūrius. Yra atskira sūrių tema, kur galima plačiai diskutuoti. |
i | Kadangi į temos taisyklių priminimą nebuvo tinkamai sureaguota, visos diskusijos apie sūrius yra perkeliamos į sūrių temą, be asmeninio perspėjimo. |
Gavom barti, dabar galim pavalgyti
Nezinau kaip cia pavadinti, sakykim perlenkta pica netikra(calzone)
Senai buvau issisaugojus receptuka is anglisko puslapio, uzmetykit pomidorais, bet tikrai nepasakysiu is kokio, nes neatsimenu
Teslai:210g.miltu
2 saukstai kukuruzu miltu(neturejau ir nedejau)sauksta idejau papr.miltu karalisku
120 ml.vandens
saukstas alyvu aliejaus
saukstelis sausu mieliu
3 gr. druskos
saukstas medaus(dejau dirbtini)
Miltus persijoti i dubeni, supilti silta vandeni ir visus kitus produktus, ir minkyti 15min., kol tesla nelips visai ir bus elastinga(nors ji ir nelipo)
Padaryti rutuli, aptepti aliejumi, deti i dubeni, uzdengti ranksluosciu ir padeti kilti i siltesne vietele valandai.Po valandos perminkyti ir dar karta pakildinti, kol padvigubes.Trecia karta padalinti i du rutuliukus ir dar palikti 15 min.Po to istampyti tesla , pradedant nuo krastu, kol ji taps vos ne permatoma.Pasibarstyti miltu ant lentutes ar kepimo skardos(svarbu tilptu) ir istiesus lakstus viena puse uzpildyti idaru, patepti krastus sepeteliu vandeniu ir uzlenkus antra puse uzsandarinti, galima sakute.Idarui tepiau grietine ,dejau emmentari suri (ji deti apacioj, kad virsus paskui besilydant neprikibtu) ant surio siek tiek raudono svoguno ir lengvai apkepto poro, kumpio ir voveraiciu ant sviesto.
Orkaite nustatyti 250 temp., gerai ikaitinti, kartu ikaitinti ir kepimo skarda, kur kepsit, tik ja reiktu deti apversta ir, kai gerai ikais greit atidarius nustumti nuo lenteles ar skardos pusgaminius ant karstos skardos ir kepti apie 10 min.
Manau labai geras padas butu ir paprastoms picoms, man patiko.
Tiesa, iskepus aptepti tuojau alyvu aliejumi.
Nezinau kaip cia pavadinti, sakykim perlenkta pica netikra(calzone)
Senai buvau issisaugojus receptuka is anglisko puslapio, uzmetykit pomidorais, bet tikrai nepasakysiu is kokio, nes neatsimenu
Teslai:210g.miltu
2 saukstai kukuruzu miltu(neturejau ir nedejau)sauksta idejau papr.miltu karalisku
120 ml.vandens
saukstas alyvu aliejaus
saukstelis sausu mieliu
3 gr. druskos
saukstas medaus(dejau dirbtini)
Miltus persijoti i dubeni, supilti silta vandeni ir visus kitus produktus, ir minkyti 15min., kol tesla nelips visai ir bus elastinga(nors ji ir nelipo)
Padaryti rutuli, aptepti aliejumi, deti i dubeni, uzdengti ranksluosciu ir padeti kilti i siltesne vietele valandai.Po valandos perminkyti ir dar karta pakildinti, kol padvigubes.Trecia karta padalinti i du rutuliukus ir dar palikti 15 min.Po to istampyti tesla , pradedant nuo krastu, kol ji taps vos ne permatoma.Pasibarstyti miltu ant lentutes ar kepimo skardos(svarbu tilptu) ir istiesus lakstus viena puse uzpildyti idaru, patepti krastus sepeteliu vandeniu ir uzlenkus antra puse uzsandarinti, galima sakute.Idarui tepiau grietine ,dejau emmentari suri (ji deti apacioj, kad virsus paskui besilydant neprikibtu) ant surio siek tiek raudono svoguno ir lengvai apkepto poro, kumpio ir voveraiciu ant sviesto.
Orkaite nustatyti 250 temp., gerai ikaitinti, kartu ikaitinti ir kepimo skarda, kur kepsit, tik ja reiktu deti apversta ir, kai gerai ikais greit atidarius nustumti nuo lenteles ar skardos pusgaminius ant karstos skardos ir kepti apie 10 min.
Manau labai geras padas butu ir paprastoms picoms, man patiko.
Tiesa, iskepus aptepti tuojau alyvu aliejumi.
Srove,nuostabus receptas
geras
neatsidziaugiu,kad srove sugryzai
isitraukiu i ta baisinio ilgio sarasa savo
Troškinti kopūstai
Atšalus orams tai mano vienas mėgstamiausių patiekalų
pakelis raugintų kopūstų
morka
svogūnas
kelios rūkytos dešrelės
prieskoniai
Raugintus kopūstus dedu į gilią keptuvę (jei per rūgštūs perplaunu) užpilu vandeniu ir troškinu, kai šiek tiek pasitroškina įdedu tarkuotą morką, pjaustytą svogūną, kvapniuju pipirų, lauro lapus kelis įdedu ir vėl troškinu vis įpildama vandens, (tai trunka iki 1.5 val.), kai jau kopūstai minkštučiai sudedu pjaustytas parūkytas dešreles, prieskonius mairūną, paprikos miltelių, pipirų, druskos, cukraus ir šiek tiek pomidorų padažo, viską pakepinu.
Skanaus!!
Šitoj foto dariau viską taip pat,tik į pabaigą sudėjau virtas kubeliais bulves.
Mama mokino, kad raugintų kopūstų ir bulvių kartu virti negalima, nes nuo rūgšties bulvės medinės būna
neatsidziaugiu,kad srove sugryzai
isitraukiu i ta baisinio ilgio sarasa savo
Troškinti kopūstai
Atšalus orams tai mano vienas mėgstamiausių patiekalų
pakelis raugintų kopūstų
morka
svogūnas
kelios rūkytos dešrelės
prieskoniai
Raugintus kopūstus dedu į gilią keptuvę (jei per rūgštūs perplaunu) užpilu vandeniu ir troškinu, kai šiek tiek pasitroškina įdedu tarkuotą morką, pjaustytą svogūną, kvapniuju pipirų, lauro lapus kelis įdedu ir vėl troškinu vis įpildama vandens, (tai trunka iki 1.5 val.), kai jau kopūstai minkštučiai sudedu pjaustytas parūkytas dešreles, prieskonius mairūną, paprikos miltelių, pipirų, druskos, cukraus ir šiek tiek pomidorų padažo, viską pakepinu.
Skanaus!!
Šitoj foto dariau viską taip pat,tik į pabaigą sudėjau virtas kubeliais bulves.
Mama mokino, kad raugintų kopūstų ir bulvių kartu virti negalima, nes nuo rūgšties bulvės medinės būna