Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Keptas amūras su morkomis

Žuvies filę įtriname su prieskoniais (citrininiai,apelsininiai pipirai,druska,citrinos sultis) ir paliekame biški pasimarinuoti.
Garnyrui išverdame bulvės,nukošiame,dedame sviesto,įpilame pieną ir padarome bulvių košę.
Morkas sutarkuojame,svogūną susmulkiname.Viską apkepiname ant aliejaus,kai jau morkos bus beveik minkštos dedame tarkuoto obuolio.Paskaniname druska,pipirais,dedame biški cukraus ir pomidorų padažo.Išmaišome.
Žuvį apvoliojame miltuose ir apkepiname iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje.
Į lėkštę dedame bulvių košę,ant jos žuvies gabaliuką ir ant viršaus sudedame morkas.

Skanaus 4u.gif

user posted image

Bulviniai blynai su lašiša
Mano receptas bulvinių blynų labai paprastas: bulvės ir svogūnas,daugiau nieko nededu...na dar druskos aišku.
Sutarkuoju bulvės kartu su svogūnais,išpilu viską į kiaurasamtį kad skysčio ko mažiau būtų,dedu druskos,išmaišau ir kepu blynus...
Padažui sumaišome varškę su grietinę,pagardiname su druska,dedame biški kmynų,svogūno laiškų ir išmaišome.

Pateikiame su lašiša.

user posted image

Čia tiesiog idėja,be recepto.
Gaminau vakar kūgelį,netilpo man į formą visas mano ruošinys, tai panaudojau papildomai mafinų formą...gavosi maži kūgeliukai lotuliukas.gif

user posted image

Bulvių/mėsos šašlykas 4u.gif

Mėsą galit pasirinkti pagal skonį:vištieną,kalakutieną,kiaulieną ar net galima žuvį paimti bigsmile.gif
Medinius iešmus užmirkome.
Mėsą supjaustome gabaliukais ir užmarinuojame kaip šašlykui.
Aš pasirinkau šoninę,bet jį buvo neriebi,beveik visai be riebalų...
Supjausčiau,apibarčiau prieskoniais mėsai,druska ir įpyliau biški aliejaus.Palikau marinuotis.
Bulvės renkamas mažas,nuskutame,nuplauname ir nusausiname.
Apibarstome su česnakinę druska,beriame džiovintų žolelių mišinio,įpilame aliejaus ir išmaišome.Taip pat paliekame marinuotis.
Imame medinius iešmus,suveriame bulvės ir mėsą,dedame į kepimo skardą,uždengiame su foliją ir kepame orkaitėje maždaug 40 min,priklausomai nuo bulvių dydžio.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 11 lapkričio 2010 - 23:11
saslykas bus isbandytas thumbup.gif
Atsakyti
Elena,kaip visada turi kuo nustebinti 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Šaunuolė 4u.gif

Patiko labiausiai žuvis su morkomis.
Atsakyti
Atsinesu labai paprasta bet labai skanu omleta.
Keptuveje apkepiname pora,kubeliais pjaustyta moliuga,pievegrybius,paprieskuoniuojame.(pievagrybiai nebutina)beto si karta neturejau poro,dejau svoguna,bet su poru skaniau.
Apkeptas darzoves sukreciame i sviestu istepta kepimo forma.Apibarstome kubeliais pjaustytu suriu su melynuoju pelesiu.Viska uzpilame triju kiausiniu ir indelio grietineles plakiniu.Kepame 180 laipsniu 20-25min,kol apskrus virsus.
Jei norite su mesa,galima kartu su darzovemis apkepti farsa arba vistienos file.
Skanaus 4u.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Wow ,merginos, kiek skanumynu wub.gif 4u.gif
As su tokiu paprastu patiekaliuku, kiaulienos liezuviukai su makaronais.
Liezuviukus isviriau, nulupau, supjausciau, makaronus isviriau, nukosiau.
I keptuve idejau truputi sviestuko, supjausciau svoguna, poro truputi, pakepiau siek tiek, sumeciau liezuvius ir buvo like keli misko grybai, tai ir tie prisiglaude keptuveje, pora min dar apkepiau, pabarsciau nubrauktu saukstu miltu, dar siek tiek pakepiau, supyliau stikline liezuviu sultinio, pieno puse stiklines, kai uzvire, pora saukstu grietines idejau, supyliau makaronus, dar minute kaitinimo ir viskas.Pabarsciau dziovintais bazilikais ir viskas.
Vel dariau Ules suri biggrin.gif metu gamini thumbup.gif ir noriu patarti mergaitems, jei kuri neturi tos marles, kad nebutina ir tureti, as pasisiuvus turiu is paprasto balto ranksluoscio surmaisi, su juo ir tarkius kartais sunkiu ir suris normaliai iseina 4u.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Elena bulviniai blynai,super skaniai atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
Elena,super tavo bulviniai blynai, bet iškilo klausimas kaip tai pavyko baziliką užsiauginti?

Srove šaunią mintį pakišai ką vakarienės daryti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 11 09, 09:32)
Elena,super tavo bulviniai blynai, bet iškilo klausimas kaip tai pavyko baziliką užsiauginti?

Srove šaunią mintį pakišai ką vakarienės daryti  bigsmile.gif

Na mano palangės daržas auga gerai...Aš pati sėju,daiginu,auginu...bet,kartais nesigauna...va dabar apskritai neišdygo nei vienas daigelis...gal sėklos blogos...o šiaip dažniausiai sėju pipirmetė biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Elena,super, aš kiek sėjau baziliką man tik jis išdygsta, o niekas neišauga g.gif matai pipirmetes ir baziliką daugiau nepažįstu kas čia pas tave ax.gif
Man puikiai auga tik petražolės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 11 09, 09:46)
[color=purple]Na mano palangės daržas auga gerai...Aš pati sėju,daiginu,auginu...bet,kartais nesigauna...va dabar apskritai neišdygo nei vienas daigelis...gal sėklos blogos...o šiaip dažniausiai sėju pipirmetė  biggrin.gif

Ohooo, koks grožis blink.gif Man niekas neauga. Laikau kambario temperatūroje, palieju ir numiršta doh.gif Gal galit pasakyt auginimo ir priežiūros receptuką? blush2.gif
Atsakyti
Ir as sejau pipirmete,graziai sudygo,bet graziai ir sugule viskas biggrin.gif
Atsakyti
nu as irgi siandien kepsiu bulvinius blynus ax.gif taip uzimaniau, kad doh.gif
Atsakyti