Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(AkvileZ @ 2010 11 03, 13:43)
Mes vandens niekada nepilam ir tikrai niekas nepavandenija, o vanduo duoda rūgimą, tad geriau dešrelių nemarinuoti ir nelaikyti ilgiau po atšildymo.
O prieskoniai tai paprasti: šaukštas druskos (tiksliai nepamenu todėl ir sakau, kad vakare parašysiu smile.gif ) ir kokios dvi skiltelės česnako (nuo pomėgių priklauso), šaukštas spirito: 1 kg mėsos, tada dedu picų prieskonių, nes jie susideda iš rozmarino, raudonėlio ir baziliko (šis prieskonis į originalią sudėtį neįeina, bet man skanu), juodi pipirai, kvepiantys pipirai, lauro lapų maltų. Tada visus šiuos prieskonius išskyrus spiritą sumaišau indelyje ir suminkau-sutrinu su kūbeliais pjaustyta mėsa, sulaistau spiritu ir sumalu, tada viską gerai perminkau kol mėsa pradeda lipti prie rankų (kokias 3-5 min) na ir kemšu. Žarnas reik gerokai paplauti, kad visa druska nusiplautų nuo jų.

Dar neparašiau, kad 1 kg mėsos reikia 3-5 g cukraus. O druskos pagal receptą valgomas šaukštas su kaupu, bet aš dedu beveik nubrauktą, nes žarnos sūrios būna, tad jau nuo jų paviršinis sluoksnis sūresnis, geriausia paragauti. Prieskonius dėti prieš malimą tai geriau pasiskirsto. Dešreles šaldau kameroje, nes mėgstamiausios yra keptos su bulvėmis, dar galima rūkyti, vytinti. Kam norisi aštresnio skonio, tai galima dar per naktį šaldytuve palaikyti, tai pasimarinuos.

Dar darau dešras rūkytas, irgi kemšu į tas plonąsias žarnas, receptas beveik tas pats.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 04 lapkričio 2010 - 07:55
Merginos, patarkite,ką snd padaryti valgyti turiu pievagrybių?
Orkaitėje darbo dienomis nieko nekepu
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 11 04, 08:53)
Dar neparašiau, kad 1 kg mėsos reikia 3-5 g cukraus. O druskos pagal receptą valgomas šaukštas su kaupu, bet aš dedu beveik nubrauktą, nes žarnos sūrios būna, tad jau nuo jų paviršinis sluoksnis sūresnis, geriausia paragauti. Prieskonius dėti prieš malimą tai geriau pasiskirsto. Dešreles šaldau kameroje, nes mėgstamiausios yra keptos su bulvėmis, dar galima rūkyti, vytinti. Kam norisi aštresnio skonio, tai galima dar per naktį šaldytuve palaikyti, tai pasimarinuos.

Dar darau dešras rūkytas, irgi kemšu į tas plonąsias žarnas, receptas beveik tas pats.

dekui labai, na dar paskutinis klausimelis: kemsate per tutele kuri isistato i mesmale, nes is tiesu pati tutele gi gan plataus kakliuko yra ? ir geriau kimsti priekini ar galini kaiules kumpi desrelems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 11 04, 08:46)
Merginos, patarkite,ką snd padaryti valgyti turiu pievagrybių?
Orkaitėje darbo dienomis nieko nekepu

Reiktų keliauti į tema Turiu tik...

Taip kemšu per tūtelę. Kai perku kumpį tai nesidomiu kuri dalis smile.gif Šiaip jei perku mėsą tai ir pažandę imu ir kitą riebesnę, na kokia pasitaiko. Kai kiaulę gaunu tada ir iš vieno ir iš kito nupjaustau riebias dalis ir tokias kurios nesudaro gražaus gabaliuko. Žodžiu sumalu nevisai vertingą mėsą iš kurios pvz korbonadas neišeitų ir pan. Nežinau kaip paaiškinti doh.gif Svarbu kemšant oro neprileisti ir neprikišti per daug, nes plyšinės kepant ar verdant, nes mėsa šiek tiek pučiasi, bet nuo to šiek tiek gelbėja subadymas prieš ruošimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 04 lapkričio 2010 - 09:15
gal ir juokingai nuskambejo tas klausimas del kiaules galvos, bet as jos niekada neperku ax.gif reiks pabandyt kept pagal Giedriaus recepta g.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 11 04, 10:09)
Reiktų keliauti į tema Turiu tik...

Taip kemšu per tūtelę. Kai perku kumpį tai nesidomiu kuri dalis  smile.gif  Šiaip jei perku mėsą tai ir pažandę imu ir kitą riebesnę, na kokia pasitaiko. Kai kiaulę gaunu tada ir iš vieno ir iš kito nupjaustau riebias dalis ir tokias kurios nesudaro gražaus gabaliuko. Žodžiu sumalu nevisai vertingą mėsą iš kurios pvz korbonadas neišeitų ir pan. Nežinau kaip paaiškinti  doh.gif Svarbu kemšant oro neprileisti ir neprikišti per daug, nes plyšinės kepant ar verdant, nes mėsa šiek tiek pučiasi, bet nuo to šiek tiek gelbėja subadymas prieš ruošimą.

atsiprsau uz nesupratinguma bet gal galima konkreciau kokia mesa dedasi i desreles, nes as maniau kad dedasi tik kumpis su riebalu na susimala ir viskas.. g.gif zdz jei nueisiu i turgu pirkti mesytes patarkite ka susipirkti, cia manau bus aiskiausiai 4u.gif ACIU 4u.gif
Atsakyti
Nepykit, gal ne ten ilindau, bet radau foto, kad kazkur ale SM kazkas tokius dare, bet niekaip nerandu aprasymo user posted image
Kaip jie darosi padekite SOSSSS
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2010 11 04, 10:00)
Nepykit, gal ne ten ilindau, bet radau foto, kad kazkur ale SM kazkas tokius dare, bet niekaip nerandu aprasymo user posted image
Kaip jie darosi padekite SOSSSS

tai, kad čia turbūt sūris su kumpiu ar šlapdešre sluoksniuojasi ir viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2010 11 04, 11:00)
Nepykit, gal ne ten ilindau, bet radau foto, kad kazkur ale SM kazkas tokius dare, bet niekaip nerandu aprasymo [img]Kaip jie darosi padekite SOSSSS

Kumpelis sluoksniuotas su suriu, tokia ir gamyba tongue.gif Buna pirkti apvaliu plonai pjaustytu kumpiu bei surio gabaliuku, manau butu visai patogu ax.gif Susluoksniavus gal reiktu kiek paslegti, palaikyti ir supjaustyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 11 04, 09:55)
atsiprsau uz nesupratinguma bet gal galima konkreciau kokia mesa dedasi i desreles, nes as maniau kad dedasi tik kumpis su riebalu na susimala ir viskas.. g.gif zdz jei nueisiu i turgu pirkti mesytes  patarkite ka susipirkti, cia manau bus aiskiausiai 4u.gif ACIU 4u.gif

Nežinau nei ką jum patarti, kokią norit tokią ir malat. Aš nueinu į turgų, pasižiūriu kainas ir tada sprendžiu lotuliukas.gif Šiaip galit imti kumpį su lašiniais, pažandę, šoninę. Ne taip svarbu kokie gabaliukai, svarbiausia, kad jum gautūsi 60% liesos mėsos ir 40% riebios. Aišku pagal savo poreikius riebumą pasikoreguokit. O kokią mėsą sudėti tai jau piniginės reikalas smile.gif nors ir išpjovas jei tik Lt negaila lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nesuper @ 2010 11 04, 10:07)
Kumpelis sluoksniuotas su suriu, tokia ir gamyba  tongue.gif Buna pirkti apvaliu plonai pjaustytu kumpiu bei surio gabaliuku, manau butu visai patogu  ax.gif Susluoksniavus gal reiktu kiek paslegti, palaikyti ir supjaustyti  smile.gif


yra specialiai tokios formytės, kur išspaudi sūrį-kumpelį-surį ir t.t., tada viską ant dantų krapštuko ir viskas, bet žaidimas nerealus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(truputukas @ 2010 11 04, 10:00)
Nepykit, gal ne ten ilindau, bet radau foto, kad kazkur ale SM kazkas tokius dare, bet niekaip nerandu aprasymo
Kaip jie darosi padekite SOSSSS

Tai reik apvalų pjaustyta kupį sluoksniuot su sūriu, iki norimo kiekio, tada susmeigti keturis smeigtukus vienodu atstumu ir nupjovus kraštus padaryti didelį kvadratą, tada jį padalinti į 4 dalis-gausis keturi tokie vėrinukai.
Atsakyti