QUOTE(AkvileZ @ 2010 11 03, 13:43)
Mes vandens niekada nepilam ir tikrai niekas nepavandenija, o vanduo duoda rūgimą, tad geriau dešrelių nemarinuoti ir nelaikyti ilgiau po atšildymo.
O prieskoniai tai paprasti: šaukštas druskos (tiksliai nepamenu todėl ir sakau, kad vakare parašysiu ) ir kokios dvi skiltelės česnako (nuo pomėgių priklauso), šaukštas spirito: 1 kg mėsos, tada dedu picų prieskonių, nes jie susideda iš rozmarino, raudonėlio ir baziliko (šis prieskonis į originalią sudėtį neįeina, bet man skanu), juodi pipirai, kvepiantys pipirai, lauro lapų maltų. Tada visus šiuos prieskonius išskyrus spiritą sumaišau indelyje ir suminkau-sutrinu su kūbeliais pjaustyta mėsa, sulaistau spiritu ir sumalu, tada viską gerai perminkau kol mėsa pradeda lipti prie rankų (kokias 3-5 min) na ir kemšu. Žarnas reik gerokai paplauti, kad visa druska nusiplautų nuo jų.
O prieskoniai tai paprasti: šaukštas druskos (tiksliai nepamenu todėl ir sakau, kad vakare parašysiu ) ir kokios dvi skiltelės česnako (nuo pomėgių priklauso), šaukštas spirito: 1 kg mėsos, tada dedu picų prieskonių, nes jie susideda iš rozmarino, raudonėlio ir baziliko (šis prieskonis į originalią sudėtį neįeina, bet man skanu), juodi pipirai, kvepiantys pipirai, lauro lapų maltų. Tada visus šiuos prieskonius išskyrus spiritą sumaišau indelyje ir suminkau-sutrinu su kūbeliais pjaustyta mėsa, sulaistau spiritu ir sumalu, tada viską gerai perminkau kol mėsa pradeda lipti prie rankų (kokias 3-5 min) na ir kemšu. Žarnas reik gerokai paplauti, kad visa druska nusiplautų nuo jų.
Dar neparašiau, kad 1 kg mėsos reikia 3-5 g cukraus. O druskos pagal receptą valgomas šaukštas su kaupu, bet aš dedu beveik nubrauktą, nes žarnos sūrios būna, tad jau nuo jų paviršinis sluoksnis sūresnis, geriausia paragauti. Prieskonius dėti prieš malimą tai geriau pasiskirsto. Dešreles šaldau kameroje, nes mėgstamiausios yra keptos su bulvėmis, dar galima rūkyti, vytinti. Kam norisi aštresnio skonio, tai galima dar per naktį šaldytuve palaikyti, tai pasimarinuos.
Dar darau dešras rūkytas, irgi kemšu į tas plonąsias žarnas, receptas beveik tas pats.