Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(grange @ 2010 11 03, 19:14)
jetus, kaip skanu sad.gif nesigavo man paskutinį kart daryti žemaičiai, bet dabar pagalvojau, gal dėl to, kad bulves viriau su lupena ir paskiau tik nulupau?
juk galiu virt ir nuluptas ir sugrūst, ane?
nes bulvių košė gaunas normaliai gerai, o kai dariau su virtom bulvėm, tiek cepelinams, tiek žemaičiams, belupant jau jas man rankos kibo, nu tokios keistos, o sugrūdus tai iš vis tąsios kibios, visai niekas nesigavo  g.gif


Geriau virti nuluptas bulves, as dazniausiai taip ir darau ir, jei norit, kad maziau liptu prie ranku, jas pries virima nuplaukit po tekanciu vandeniu supjaustytas smulkiau ir gerai isvirus tuoj pat sugrusti(tik ne blenderiu) ir uzplikyti verdanciu pienuku.Reikia gerai paskui atsaldyti, geriau saldytuve.Turetu tikrai niekas nelipti.
Atsakyti
mergaites, gavau puse kiaules galvos.......... blink.gif ka man su ja daryt blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaimis @ 2010 11 03, 18:12)
mergaites, gavau puse kiaules galvos.......... blink.gif ka man su ja daryt  blink.gif  g.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif Labai juokingai nuskambejo. Virk saltiena wink.gif
Atsakyti
http://giedrius-v.li...com/123247.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasyte969: 03 lapkričio 2010 - 19:53
QUOTE(vaimis @ 2010 11 03, 20:12)
mergaites, gavau puse kiaules galvos.......... blink.gif ka man su ja daryt  blink.gif  g.gif

mirksiukas.gif labai skanu

http://giedrius-v.li...com/123247.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terija:): 03 lapkričio 2010 - 19:52
Dar labai skanus vyniotinis su rukyto kumpio gabaliukais, sudetais i farsa ir ivyniota i nulupta galvos mesa su oda, pries tai palaikyti para reiktu marinate nulupta mesa.Isukti i maistine plevele ir i verdanti vandeni, porai valandu pavirti ir paslegti.
Atsakyti
Taigi,lotutes sumasinta,ir sužinojusi vieną receptą,iš pažįstamų išbandytą pasiryžau pabandyti ax.gif tris dienas ieškojau reikalingų produktų doh.gif neradusi,įpareigojau mb rasti reikalingų padažų sudėtį,ir pasigaminti patiems ax.gif visą šita atlikome thumbup.gif

taigi originalus receptas yra toks blush2.gif

500 г филе говядины-jautienos filė
200 г риса-ryžiai
100 г грецких орехов-graikiškų riešutų
150 г соуса ткемали или сацебели-padažas tkemali arba zacebeli
150 г лука-svogūnų
3-4 зубчика чеснока-skiltelės česnako
2 ч.л. хмели-сунели –prieskonių mišinys.
красный перец-raudonųjų pipirų
перец 10 горошок-pipirų 10 žirnelių
соль-druska
зелень по вкусу-žalumos pagal skonį(krapai, petražolės)

Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais,užpilame 3l vandens ir verdame 1,5val blink.gif .Per tą laika,pakepiname smulkintą svogūna,susikapojame riešutus.Po 1,5 valandos,supilame ryžius ir verdame 10min,tada suberiame svogūnus,riešutus,tkemali padažą,sudedame tą prieskonių mišinį chmeli-suneli doh.gif ir dar paverdame 5-7 min.Prispaudžiame česnako,nukeliame nuo ugnies ir palaikome dar 10-20min.Pabarstome žaluma ir skanaus 4u.gif žinoma,kas turi tuos padažus,viskas trunka daug trumpiau,o mudu virėm sriubą 2 val doh.gif

Komentaras dėl skonio ax.gif mb labai patiko,aš norėjau tik paragauti,tai nėra man skaniausia valgyta sriuba,bet retsykiais,pakeisti įprastas sriubas tikrai verta 4u.gif
Tiesa,grožiu sriuba irgi nespindinti lotuliukas.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Ule, šiandien dariau sūrį pagal jūsų receptą. Tikrai nuostabu. Ačiū už idėjas.
Atsakyti
Srove, ziedeliai ir zemaiciu blynai thumbup.gif reikes ir man pasinaudoti jusu patarimais, nes man irgi darant zemaicius bulves limpa prie ranku doh.gif tai reikia belekiek laiko vargti, kol padarau siuos blynus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2010 11 03, 22:36)
Srove, ziedeliai ir zemaiciu blynai  thumbup.gif  reikes ir man pasinaudoti jusu patarimais, nes man irgi darant zemaicius bulves limpa prie ranku  doh.gif tai reikia belekiek laiko vargti, kol padarau siuos blynus  doh.gif

tai gal jūs sausom rankom tuos žemaičius lipdot? g.gif aš darydama vis pasišlapinu rankas vandeniu, nu nieks nelimpa ir puikiai gaunasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 11 03, 15:23)


Tiesiog frikadelės perveriame su spagečiais ir verdame sriubą  blush2.gif Gaunasi aštuonkojai...mano vaikams patiko..


Gal galit parašyti,kaip ruošiate frikadeles ir kaip išverdat buljoniuką mirksiukas.gif .
Ačiū 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2010 11 03, 17:21)
Geriau virti nuluptas bulves, as dazniausiai taip ir darau ir, jei norit, kad maziau liptu prie ranku, jas pries virima nuplaukit po tekanciu vandeniu supjaustytas smulkiau ir gerai isvirus tuoj pat sugrusti(tik ne blenderiu) ir uzplikyti verdanciu pienuku.Reikia gerai paskui atsaldyti, geriau saldytuve.Turetu tikrai niekas nelipti.

Ačiū už patarimą, na pabandysiu dar taip padaryt!
Atsakyti