! | Temos taisyklės: * čia keliami tik antrųjų patiekų receptai su nuotraukomis. * patiekalų nuotraukų dydis neturi viršyti 500-650 pixelių, kitu atveju nuotraukos bus pašalintos be išankstinio perspėjimo. * komentarai, nesusiję su tema, bus trinami be asmeninio perspėjimo. * nuotraukos necituojamos. |
Moderatorė irmulia
Aciu visiems uz komentarus istiesu ten ne sviestas o mesos sultis kuris issiskire is mesos.
ir dar, isitesu visai neriebu,gal taip atrodo ant nuotraukos
ir dar, isitesu visai neriebu,gal taip atrodo ant nuotraukos
Dejau i sena tema, pabaigt norejau ir nebeisileido , tai dekui Indria uz nauja tema ir dedu si bei ta.
Makaronai su vistiena ir darzovemis.Puse baklazano supjaustyti gabaliukais, uzmerkti surame vandenyje valandai, po to nuspausti vandeni, pamiltuoti ir iskepti ikaitintame aliejuje, iskepus padeti ant pop. ranksluoscio kad sugertu alieju.Apie 400gr. vistienos file supjaustyti gabaliukais sudeti i maisiuka, imesti krakmolo, druskos, pipiru ir pakratyti.I keptuve pilti siek tiek aliejaus ir po gabaleli sumesti vistiena, kepti vartant apie 8 min., po to ideti supjaustytas 2 skilteles cesnako, siek tiek pakepti.Atskirai inde pasidaryti padaza(alyvu aliejaus 2saukstai, balzamiko acto saukstas, trintu cesnaku trejeta skilteliu, sojos padazo saukstas, medaus nubrauktas saukstas, ragauti, jei ko per daug, ar mazai, reguliuoti pagal savo skoni)Siuo padazu uzpilti vistiena, apvolioti, sumesti baklazanus, paprika(dejau konservuota) ir pora min. pakepti.
Kiaulienos sprandine su raudonvirsiais.
Mesa lengvai pamusau, istryniau prieskoniais, cesnaku, aliejumi ir lengvai apkepiau.Svoguniuka pakepiau ant sviestuko sudejau grybus, uzpyliau pieno ir grietineles misiniu, idejau krapu ir uzvirinau.
Troskinta jautiena.Mesa supjaustyti gabaliukais, deti i ikaitinta keptuve su trupuciu aliejaus ir kepti, kol apskrus truputi.Sudeti i greitpuodi, uzdeti druskos, pipiru, lauro lapu, atskirai keptuveje ant sviesto pakepti iki geltonumo 4 didelius smulkintus svogunus, supilti ant jautienos, ir uzpilti verdanciu jautienos sultiniu, kad vos, vos apsemtu, ideti paprikos milteliu.Uzdeti dangti ir troskinti apie val.Atidarius ideti tris skilteles cesnako ir dar siek tiek patroskinti.Skanu labai su bulviu kose, o taip pat ir su ryziais.
Ules surio neatsivalgom
Makaronai su vistiena ir darzovemis.Puse baklazano supjaustyti gabaliukais, uzmerkti surame vandenyje valandai, po to nuspausti vandeni, pamiltuoti ir iskepti ikaitintame aliejuje, iskepus padeti ant pop. ranksluoscio kad sugertu alieju.Apie 400gr. vistienos file supjaustyti gabaliukais sudeti i maisiuka, imesti krakmolo, druskos, pipiru ir pakratyti.I keptuve pilti siek tiek aliejaus ir po gabaleli sumesti vistiena, kepti vartant apie 8 min., po to ideti supjaustytas 2 skilteles cesnako, siek tiek pakepti.Atskirai inde pasidaryti padaza(alyvu aliejaus 2saukstai, balzamiko acto saukstas, trintu cesnaku trejeta skilteliu, sojos padazo saukstas, medaus nubrauktas saukstas, ragauti, jei ko per daug, ar mazai, reguliuoti pagal savo skoni)Siuo padazu uzpilti vistiena, apvolioti, sumesti baklazanus, paprika(dejau konservuota) ir pora min. pakepti.
Kiaulienos sprandine su raudonvirsiais.
Mesa lengvai pamusau, istryniau prieskoniais, cesnaku, aliejumi ir lengvai apkepiau.Svoguniuka pakepiau ant sviestuko sudejau grybus, uzpyliau pieno ir grietineles misiniu, idejau krapu ir uzvirinau.
Troskinta jautiena.Mesa supjaustyti gabaliukais, deti i ikaitinta keptuve su trupuciu aliejaus ir kepti, kol apskrus truputi.Sudeti i greitpuodi, uzdeti druskos, pipiru, lauro lapu, atskirai keptuveje ant sviesto pakepti iki geltonumo 4 didelius smulkintus svogunus, supilti ant jautienos, ir uzpilti verdanciu jautienos sultiniu, kad vos, vos apsemtu, ideti paprikos milteliu.Uzdeti dangti ir troskinti apie val.Atidarius ideti tris skilteles cesnako ir dar siek tiek patroskinti.Skanu labai su bulviu kose, o taip pat ir su ryziais.
Ules surio neatsivalgom
"Kiauliena kubeliais su pievagrybiais ir grietinele"
Tau reikes:
Kiaulienos
Pievagrybiu 300g
Svoguno 1
Grietineles 250ml
Megiamu prieskoniu
Parusimas:
Mesa supjaustome stambiais kubeliais,pakepiname keptuveje,supreskoniuojame.Suberiame griezineliais pjaustytus pievagrybius,susmulkinta svoguna.Viska kartu pakepiname.Po to pilame grietinele.Dar pakepiname,baigus kepti patiekiame su bulviu kose ar su kuo tik pageidaujate
Tau reikes:
Kiaulienos
Pievagrybiu 300g
Svoguno 1
Grietineles 250ml
Megiamu prieskoniu
Parusimas:
Mesa supjaustome stambiais kubeliais,pakepiname keptuveje,supreskoniuojame.Suberiame griezineliais pjaustytus pievagrybius,susmulkinta svoguna.Viska kartu pakepiname.Po to pilame grietinele.Dar pakepiname,baigus kepti patiekiame su bulviu kose ar su kuo tik pageidaujate
QUOTE(D o ll @ 2010 10 24, 10:53)
"Kiauliena kubeliais su pievagrybiais ir grietinele"
Tau reikes:
Kiaulienos
Pievagrybiu 300g
Svoguno 1
Grietineles 250ml
Megiamu prieskoniu
Parusimas:
Mesa supjaustome stambiais kubeliais,pakepiname keptuveje,supreskoniuojame.Suberiame griezineliais pjaustytus pievagrybius,susmulkinta svoguna.Viska kartu pakepiname.Po to pilame grietinele.Dar pakepiname,baigus kepti patiekiame su bulviu kose ar su kuo tik pageidaujate
Tau reikes:
Kiaulienos
Pievagrybiu 300g
Svoguno 1
Grietineles 250ml
Megiamu prieskoniu
Parusimas:
Mesa supjaustome stambiais kubeliais,pakepiname keptuveje,supreskoniuojame.Suberiame griezineliais pjaustytus pievagrybius,susmulkinta svoguna.Viska kartu pakepiname.Po to pilame grietinele.Dar pakepiname,baigus kepti patiekiame su bulviu kose ar su kuo tik pageidaujate
Norėjau paklausti,ar užtenka vien tokio pakepimo?
Nereikia mėsos ilgiau patroškinti,pilti vandens ir panašiai?
Kiek tas kepimas trunka?
Man po tokio pakepimo mėsa lieka vistiek neiškepus,jaučiasi dar kietumas.Ką ne taip darau,patarkit?
Sis receptas pagamintas pagal viena forumiete,bet patogulinau savaip
"Makaronai su spinatais ir krevetemis"
Tau reikes:
Ploksciu makaronu (recepte buvo minima spinatiniai,o as pasirinkau paprastus)
Kreveciu (recepta buvo minima karalisku kreveciu,o as pasirinkau paprastas)
Spinatu (naudojau saldytus)
Cesnako 2,3skilteliu
Alyvuogiu aliejaus (recepte buvo minimas aliejus tik neaisku koks,pasirinkau alyvuogiu)
Sveisto (pati dadejau)
Prieskoniu (druskos,pipiru)
Grietineles 250ml (recepte buvo minima siek tiek,o as piliau 250ml)
Paruosimas:
Makaronai isverdami.Idejau i vandenuka sviesto kubeli,kad jie nesuliptu.
Spinatus isverdame.
Cesnakas pakepinamas su aliejumi kelias min,po to dejau sviesto kubeli,jam istirpus sukreciau krevetes.Pakepinau dar kelias min.Baigus kepti sudejau spinatus dar kiek pakepinus sukreciau makaronus.Supreskoniavau (pagal skoni),supiliau grietinele ir palikau pasitroskinti 10-15min.
Skanaus
"Makaronai su spinatais ir krevetemis"
Tau reikes:
Ploksciu makaronu (recepte buvo minima spinatiniai,o as pasirinkau paprastus)
Kreveciu (recepta buvo minima karalisku kreveciu,o as pasirinkau paprastas)
Spinatu (naudojau saldytus)
Cesnako 2,3skilteliu
Alyvuogiu aliejaus (recepte buvo minimas aliejus tik neaisku koks,pasirinkau alyvuogiu)
Sveisto (pati dadejau)
Prieskoniu (druskos,pipiru)
Grietineles 250ml (recepte buvo minima siek tiek,o as piliau 250ml)
Paruosimas:
Makaronai isverdami.Idejau i vandenuka sviesto kubeli,kad jie nesuliptu.
Spinatus isverdame.
Cesnakas pakepinamas su aliejumi kelias min,po to dejau sviesto kubeli,jam istirpus sukreciau krevetes.Pakepinau dar kelias min.Baigus kepti sudejau spinatus dar kiek pakepinus sukreciau makaronus.Supreskoniavau (pagal skoni),supiliau grietinele ir palikau pasitroskinti 10-15min.
Skanaus
Na baigiam baigiam tas diskusijas ir keliam ka turim parodyt.
As kepiau tilapijos file su lasisos idaru.Valgem su grietineleje troskintom darzovem.Nuotrauka nelabai kokybiska,bet skonis buvo super Aciu Elenai uz idejas Visom grazios dienos
As kepiau tilapijos file su lasisos idaru.Valgem su grietineleje troskintom darzovem.Nuotrauka nelabai kokybiska,bet skonis buvo super Aciu Elenai uz idejas Visom grazios dienos
Įdėsiu lašišinius kepsnelius
Reikės: totoriško lašišų faršo, keletą riekelių mirkyto batono, smulkiai pjaustyto svogūno, keletą šaukštų džiūvesėlių (aš jų neturėjau, tai dėjau manų), šaukštelio neriebaus majonezo ir mėgstamų prieskonių (aš dėjau: čiobrelių, žolelių mišinio žuviai, joduotos druskos ir pikantiškų daržovių mišinio). Formuoti kepsnelius ir kepti
Kepiau tokius pirmą kartą, totoriškas lašišų faršas turi tokį specifinį kvapą, tai dėjau gan daug prieskonių bet šiaip kepsneliai skanūs, liesi, tinka patiekti su ryžiais
Nuotraukoje, jie gal nelabai kaip atrodo, tačiau skonis viską atperka
Reikės: totoriško lašišų faršo, keletą riekelių mirkyto batono, smulkiai pjaustyto svogūno, keletą šaukštų džiūvesėlių (aš jų neturėjau, tai dėjau manų), šaukštelio neriebaus majonezo ir mėgstamų prieskonių (aš dėjau: čiobrelių, žolelių mišinio žuviai, joduotos druskos ir pikantiškų daržovių mišinio). Formuoti kepsnelius ir kepti
Kepiau tokius pirmą kartą, totoriškas lašišų faršas turi tokį specifinį kvapą, tai dėjau gan daug prieskonių bet šiaip kepsneliai skanūs, liesi, tinka patiekti su ryžiais
Nuotraukoje, jie gal nelabai kaip atrodo, tačiau skonis viską atperka
Kitokie balandėliai
Reikės:
Pekino kopūsto
650 gr. maltos kalakutienos
100 gr. ryžių
Druskos
Pipirų
Maltą kalakutieną, nevirtus ryžius, druską bei pipirus gerai sumaišyti.
Pekino kopūsto lapo kietąją dalį truputį pamušti mėsos plaktuku, dėti paruoštą faršą ir suvynioti.
Kažkur skaičiau, kad balandėlius prieš troškinant apkepti keptuvėje. Tai ir aš šįkart pabandžiau.
Taigi, apkepam balandėlius, dedam į puodą ir troškinam apie 30 40 min.
Balandėlius išimame iš puodo ir tame skystyje, kur jie troškinosi, darom padažą. Dedame porą šaukštų grietinės, šaukštą miltų, šaukštą pomidorų padažo. Viską gerai išmaišom, pakaitinam kol padažas sutirštės.
Skanaus.
daugiau foto cia http://rasosvirtuve-...alandeliai.html
Reikės:
Pekino kopūsto
650 gr. maltos kalakutienos
100 gr. ryžių
Druskos
Pipirų
Maltą kalakutieną, nevirtus ryžius, druską bei pipirus gerai sumaišyti.
Pekino kopūsto lapo kietąją dalį truputį pamušti mėsos plaktuku, dėti paruoštą faršą ir suvynioti.
Kažkur skaičiau, kad balandėlius prieš troškinant apkepti keptuvėje. Tai ir aš šįkart pabandžiau.
Taigi, apkepam balandėlius, dedam į puodą ir troškinam apie 30 40 min.
Balandėlius išimame iš puodo ir tame skystyje, kur jie troškinosi, darom padažą. Dedame porą šaukštų grietinės, šaukštą miltų, šaukštą pomidorų padažo. Viską gerai išmaišom, pakaitinam kol padažas sutirštės.
Skanaus.
daugiau foto cia http://rasosvirtuve-...alandeliai.html
Nu merginos parnešu sterką.
Sterko file pamarinavau su druska,vegeta,Santa Maria žuvies prieskoniais ir česnakais
Palaikiau kokį pusvalanduką.Kol žuvis marinavosi pasidariau padažą,kad labiau įsigertų česnakas
Išviriau ryžių,padariau burokėlių su svogūnais ir grietine ir Skanaus!
Šiaip dar ant žuvies dedu surį sumaišytą su majonezu ir trumpam i mikrobangę,bet kadangi sūrio neturejau,tai apsiėjom ir be jo
Sterko file pamarinavau su druska,vegeta,Santa Maria žuvies prieskoniais ir česnakais
Palaikiau kokį pusvalanduką.Kol žuvis marinavosi pasidariau padažą,kad labiau įsigertų česnakas
Išviriau ryžių,padariau burokėlių su svogūnais ir grietine ir Skanaus!
Šiaip dar ant žuvies dedu surį sumaišytą su majonezu ir trumpam i mikrobangę,bet kadangi sūrio neturejau,tai apsiėjom ir be jo
QUOTE(Monalyza @ 2010 10 25, 15:10)
O kam jo ieskot - galima paciai smulkiai smulkiai susipjaustyti lasisa ir bus totoriskas farsas
QUOTE(Monalyza @ 2010 10 25, 14:10)
Aš pirkau turguje, prie šaldytų žuvų būna