Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(frederica @ 2010 10 26, 23:00)
Na tuomet fotikas vaikščiojo, ( vaikščiojai - įvardinau, kad judėjai, suprantu, kad nebuvo metrinių žingsnių)  pajudėdavai tiek, kad surastum reikalingą gėlę, centriniame fokuso taške. Gėlės visose nuotraukose skirtingose vietose, o fokuso taškas visose foto centre. Ar aiškiau  parašiau g.gif
Baltas daiktas dirbtiniam apšvietime turėtų būti baltas, pas Tave geltonas.

Na jau dabar supratau. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Atsiprasau, jog nezinojau, kad taip grieztai.

Ka tada blogai darau, kad geltonas gaunasi? Lyg ir tuos nustatymus pasirenku. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 10 26, 23:12)
Na jau dabar supratau.  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Atsiprasau, jog nezinojau, kad taip grieztai.

Ka tada blogai darau, kad geltonas gaunasi? Lyg ir tuos nustatymus pasirenku.  blush2.gif

Ne negriežtai, tiesiog Tau pačiai to prireiks, jei norėsi išmokti fokusuoti ten kur nori.
Tarkim fotografuosi vaiką, norėsi, kad jis būtų ne centre, o tarkim dešinėje, tai ir turėsi sufokusuot dešinėje, o ne kur kitur. Tam yra fokusavimo taškai arba perfokusavimas mirksiukas.gif
O kaip darei šį nd, Tavo auto balčiausias, o turėtų rankinis būti. Popieriaus lapą stenkis nufotografuot toje vietoje, kur stovės puodelis, mažiausiai spalvos iškraipymo gausi mirksiukas.gif
Atsakyti
Dariau dar viena uzduotele. Bandziau uzfiksuot vandens "istyskima" i pomidora, bet gavosi ne taip kaip turetu. Zaidziau taip apie kokia val. bet arba foto tamsi su pagautais lasiukais arba ryski su isplaukusiais lasiukais. Kur yra daroma klaida? Kaitaliojau vis f ir islaikyma, bet ... Jeigu galit, labai lauksiu pamokymu. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
user posted imageuser posted image
su bliku
user posted image

Papildyta:
QUOTE(frederica @ 2010 10 26, 23:19)
Ne negriežtai, tiesiog Tau pačiai to prireiks, jei norėsi išmokti fokusuoti ten kur nori.
Tarkim fotografuosi vaiką, norėsi, kad jis būtų ne centre, o tarkim dešinėje, tai ir turėsi sufokusuot dešinėje, o ne kur kitur. Tam yra fokusavimo taškai arba perfokusavimas mirksiukas.gif
O kaip darei šį nd, Tavo auto balčiausias, o turėtų rankinis būti. Popieriaus lapą stenkis nufotografuot toje vietoje, kur stovės puodelis, mažiausiai spalvos iškraipymo gausi mirksiukas.gif

O kuris rankinis yra? blush2.gif Tai pasirinkt balta lapa kaip daigta? Dar labai sunku susigaudyt paciose uzduotyse, o ka jau bekalbet apie ju atlikima taisyklinga. doh.gif
Atsakyti
Tai Tu nekubėk, daryk visus Nd iš eilės ir pamatysi kaip prašvis. Kam pradedi nuo galo, 5 ND tikrai ne iš lengvųjų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 10 26, 23:31)
Tai Tu nekubėk, daryk visus Nd iš eilės ir pamatysi kaip prašvis. Kam pradedi nuo galo, 5 ND tikrai ne iš lengvųjų biggrin.gif

Nea neskubu tikrai. biggrin.gif Tik tuo metu tam darbui atlikt turejau salygas tinkamas.
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 10 26, 23:33)
Nea neskubu tikrai.  biggrin.gif  Tik tuo metu tam darbui atlikt turejau salygas tinkamas.

Na tuomet dar kart paskaityk užduotį, surask kaip nustatomas custom wb, Tavąjame fotoaparate ir bandyk dar kartą. Pirmąjame psl. yra aprašymai kaip tą padaryti mirksiukas.gif
Papildyta:
Buvo kalbėta, bet taip kaip ir nieko konkretaus. Reikia išorinės blykstės, man. Naudosiu retai ir tik pafotografavimui žiemos vakarais šeimos albumui, nenoriu daug investuot, o svarbiausia tai pusę metų instrukcijos studijuot biggrin.gif
Noriu, kad uždejai ir gali fotkint lotuliukas.gif , be jokių ten mandrumų. Gal kas ką apie Cullman blykstes girdėjot, kaina tai visiškai neskausminga, ale ar verta ir tuos kelis litus paleist? Canon jau apie 800, kaip ir gaila g.gif tiek.
Atsakyti
Bandau dar karta. cool.gif
Auto
user posted image
Lempute
user posted image
Custom
user posted image
Atsakyti
Sveiki ar priimsite mane į naujokų būrį, atsiprašau, jei nuotrauka per didelė (pirmą kartą keliu į SM)
[URL=user posted image
[URL=user posted image[/URL][/IMG]
namie eisiu mokytis pamokų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muzika mano siela: 27 spalio 2010 - 09:34
QUOTE(Muzika mano siela @ 2010 10 27, 10:31)
Sveiki ar priimsite mane į naujokų būrį, atsiprašau, jei nuotrauka per didelė (pirmą kartą keliu į SM)

Grazuolis Jusu suniukas. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 10 27, 10:51)
Grazuolis Jusu suniukas.  wub.gif

ačiū, o kartu tai iššūkis ją fotografuoti, nors man labai patinka paukščiai (reikėtų įkelti nuotraukas, jaučiu būsiu sukritikuota, bet pabandysiu
user posted image[/IMG]

reikia įsigyti pagaliau veidrodinį fotoaparatą, nors pirma su savuoju reikia mokytis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muzika mano siela: 27 spalio 2010 - 09:58
Tesiu savo namu darbus. blush-anim-cl.gif (Tikiuosi neikyresiu ir nebusiu ismesta biggrin.gif )
Balto daigto fotografavimas naturaliame apsvietime.
Auto
user posted image
debeselis
user posted image
custom
user posted image

Papildyta:
QUOTE(Muzika mano siela @ 2010 10 27, 10:57)
ačiū, o kartu tai iššūkis ją fotografuoti, nors man labai patinka paukščiai (reikėtų įkelti nuotraukas, jaučiu būsiu sukritikuota, bet pabandysiu
user posted image[/IMG]

reikia įsigyti pagaliau veidrodinį fotoaparatą, nors pirma su savuoju reikia mokytis

Na mano akimis ziurint tai grazu, bet idomu kai profesionalems. 4u.gif As taip pat megstu fotografuot pauksciukus, puke savo, bet foto kelt dar nedristu. blush2.gif
Atsakyti
Sveikos visos ir as padariau pirmaja uzduoti noreciau ikelti kad pasakytumet kaip ka tasyti:) bet nezinau kaip ikelti:( blush2.gif
Atsakyti