Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zirzilja @ 2010 10 30, 12:46)
dabar turiu toki klausima, del sviesumo -tamsumo . kaip supratau, visos namu darbus darote nenaudodamos blykstes, tai kaip man pasviesinti fotkes? su ISO pagalba?

o tau labai tamsios gaunas? tai siaip geriausia pirma susirast sviesiausia kambario vieta.. stenkis fotkinti ne velai vakare. galima dar ilginti islaikyma, bet ziuret, kad rankos sujudejimas dar nemaisytu.. nu o kitas budas iso didint. bet siaip manau tavo fotikas su triuksmais nelabai susitvarko, tai nekelciau iso auksciau 400..
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2010 10 30, 12:00)
pusryčiai smile.gif

svariai taip smile.gif ir visai gardziai biggrin.gif gal kiek kliuna coca colos nupjautas virsus.. ir kad viduj bulvytes tamsios, o tos iskritusios labai sviesios. bet cia jeigu kabinetis smile.gif siaip tikrai taip svariai nufotkinta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 10 30, 12:55)
o tau labai tamsios gaunas? tai siaip geriausia pirma susirast sviesiausia kambario vieta.. stenkis fotkinti ne velai vakare. galima dar ilginti islaikyma, bet ziuret, kad rankos sujudejimas dar nemaisytu.. nu o kitas budas iso didint. bet siaip manau tavo fotikas su triuksmais nelabai susitvarko, tai nekelciau iso auksciau 400..

na sita ND kur dariau, cia prie pat lango, sviesos tai uztektinai, saule sviesia, net akina, o va fotkes tokios lyg per tamsios, ISO 100
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 10 30, 13:20)
na sita ND kur dariau, cia prie pat lango, sviesos tai uztektinai, saule sviesia, net akina, o va fotkes tokios lyg per tamsios, ISO 100

o kokie kiti nustatymai? neuzstojai pati sviesos?smile.gif

paziurejau dar karta.. nu nera nelabai tamsu smile.gif gal diafragma labai priverei.. matai, cia daug rodikliu gali but smile.gif o be to, daugelis foto sviesina kompe, tai zinai, ziurint i kitu darbus sunku pasakyt, ar viskas del fotiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 30 spalio 2010 - 12:25
QUOTE(brumbrumai @ 2010 10 30, 13:22)
o kokie kiti nustatymai? neuzstojai pati sviesos?smile.gif

paziurejau dar karta.. nu nera nelabai tamsu smile.gif gal diafragma labai priverei.. matai, cia daug rodikliu gali but smile.gif o be to, daugelis foto sviesina kompe, tai zinai, ziurint i kitu darbus sunku pasakyt, ar viskas del fotiko smile.gif

sviesos tai neuzstojau, pati pries langa stovejau, o del kitu nustatymu, tai jau nezinau, as dar ne viskame nusimanau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 10 29, 22:06)
Jei tik tinka, mielai prašom mirksiukas.gif

QUOTE(frederica @ 2010 10 30, 11:20)

Organizuojamas susimatymas Ukmergėje, lapkričio 6d. šeštadienįNuo Vilniaus ir Kauno apie 60km
Nuo Alytaus 149 km

Tagi i darau sąrašą :
aš (frederica)biggrin.gif
Alexo - Vilnius
brumbrumai- Vilnius
airv - Kaunas
Alabama - Kaunas
Paprasta  - Alytus
Bizyte  - Vilnius
Akasha - Vilnius
rarity - Kaunas
Dienos greit tamsėja, tai gal būtų gerai labai nenusivėlint, ką manot?

blush2.gif blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 10 30, 13:32)
sviesos tai neuzstojau, pati pries langa stovejau, o del kitu nustatymu, tai jau nezinau, as dar ne viskame nusimanau blush2.gif

galima exif paziuret, kas buvo nustatyt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 10 30, 13:48)
galima exif paziuret, kas buvo nustatyt wink.gif

o i kokius parametrus tiksliai reik ziuret?
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 10 30, 12:20)
Oi sunku pasakyt kada pradėjau, fotografuoju tai turbūt lygiai tiek pat nuo kiek save prisimenu. Būdavo tėčio fotiką nučiumpu, labai patikdavo tą mygtuką nuspaudus klausyt kaip zyzia, vis bėgdavau ir pozuodavau - auto lotuliukas.gif
Paskui vidurinėj buvau laikraštuko mokyklinio fotografė lotuliukas.gif  o vėliau , gimus sūnui, tik, kad tas fotografavimas buvo toks, be jokio žinojimo, be jokių taisyklių, tik iš nuojautos. Veidrodinį įsigijau visai neseniai, gimus dukrai, prieš porą metų. O  domėtis taisyklėmis ir kitais fotografavimo niuansais pradėjau visai neseniai, atėjus į šią temą. Tai gal bus koks geras pusmetis. Tai va taip biggrin.gif

Na manau, jog laikas dar ne svarbiausias rodiklis. Reikia but kurybingam ir gabiam, kad galetum ismokt per trumpa laika. Teorines zinios tik pagerina nuotrauku kokybe, o kad jos butu demesi kaustancios ir meniskos, reikia, kad ir zmogus butu meniskos sielos. 4u.gif

Labas rytas. Pas mus lietus lyja kiekviena diena. doh.gif Idomu galetu toks oras kazkaip pasitarnaut fotografuojant lauke? biggrin.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 10 30, 10:00)

pusryčiai smile.gif

Sterilūs biggrin.gif , ryškūs, informatyvūs, bet ne mano skonio. lotuliukas.gif Man net pasirodė, kaip iš kokios reklamos. mirksiukas.gif Reiškias gerai.
p.s. mano avižų košė taip gražiai neatrodytų. biggrin.gif

QUOTE(frederica @ 2010 10 30, 10:20)
*Na tai prašom jungtis, tuo pačiu ir uošvius aplankysi biggrin.gif

**Organizuojamas susimatymas Ukmergėje, lapkričio 6d. šeštadienįNuo Vilniaus ir Kauno apie 60km
Nuo Alytaus 149 km

Tagi i darau sąrašą :

Dienos greit tamsėja, tai gal būtų gerai labai nenusivėlint, ką manot?

* Tai kad ji lyg tai ne iš LT g.gif
** thumbup.gif Geriausiai turbūt susitikti kokią 11 val. Apie pietus ryškios saulės jau nebebus, ne vasara gi, o šviesos bus pakankamai. mirksiukas.gif Ką manot? smile.gif
Robobebrai, o kaip tu? Ar nenorėtum prisijungti, vis ką nors mums protingo pasakysi. mirksiukas.gif
QUOTE(Zirzilja @ 2010 10 30, 10:41)
na va, tikiuosi si karta tinkamai atlikau  ax.gif

Na super, jau matosi, kad pasistengei. 4u.gif Dabar susitvarkyk su WB, tada nebebus nuotraukos mėlynos. tongue.gif

QUOTE(Zirzilja @ 2010 10 30, 11:32)

Tai tau dėl to ir gaunasi tamsios nuotraukos, nes prieš langą stovi. smile.gif Daiktai gali būti ant palangės, bet tavo vieta turi būti iš šono, ne prieš langą. Dar geriau, kad nebūtų daiktai iš vienos pusės ne per daug apšviesti, reiktų juos statyti ~ 1 metrą nuo lango.
Atsakyti
Gal kuri mergina galėtų mane prigriebt iš Kauno? Aš va mislinu- atvažiuočiau iki Kauno, o paskui kartu su kažkuom blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 10 30, 09:54)
*Visai gerai, ir šviesos pakanka, gali dar išlaikymą pailgint, bus dar šviesiau.  4u.gif

**Ką čia nešauksi, tiesiog verkt noris - matau kitų nuotraukas, net nereikia kad kas ką parašytų.

* Dėl išlaikymo ilginimo...matai, vaikai juda, vikrūs, tai jeigu ilginsiu išlaikymą, tada "sugausiu" visus nenorimus jų judesius unsure.gif Ir jeigu ilginsiu išlaikymą, tada diafragma bus mažesnė, vadinasi nepasilies už jų esantys tamsūs ir visai nereikalingi kadre baldai. Aš fotkinu su Av arba Tv.

** Na aš net netaikau į kai kurių čia esančių mergaičių grožius... Tiesiog noriu fotkinti bent per pusę ne taip blogai, kaip kad dabaryra.

O Vilniuj bus kada meetas? g.gif Gaila, bet turiu mažiukę žinduklę, tai be jos niekur negaliu iškeliauti, juolab neturiu mašinos... Teks sedėt ir varvint seilę dėl meeto verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 10 30, 14:28)

Na super, jau matosi, kad pasistengei. 4u.gif Dabar susitvarkyk su WB, tada nebebus nuotraukos mėlynos. tongue.gif
Tai tau dėl to ir gaunasi tamsios nuotraukos, nes prieš langą stovi. smile.gif Daiktai gali būti ant palangės, bet tavo vieta turi būti iš šono, ne prieš langą. Dar geriau, kad nebūtų daiktai iš vienos pusės ne per daug apšviesti, reiktų juos statyti ~ 1 metrą nuo lango.

WB pas mane dabar ties AWB.
kai si karta fotkinau, nuo lango buvo gal siek tiek maziau nei metras, as pati stovejau pries langa, bet is sono fotografuojamu saldainiu.

o vakar kur imetus buvau kaladeles, buvo ten jau ant palanges fotkinta, irgi is sono, bet man ir jos atrode tamsokos doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Žydraakė @ 2010 10 30, 14:34)
O Vilniuj bus kada meetas? g.gif Gaila, bet turiu mažiukę žinduklę, tai be jos niekur negaliu iškeliauti, juolab neturiu mašinos... Teks sedėt ir varvint seilę dėl meeto verysad.gif

abi sedesim ir varvinsim seiles, mano tai ne zinduklis, metu laiko, bet svetimoje aplinkoje jis tik pas mane ant keliu sedi, labai drovus + mamyciukas, tai as nieko ten ir nenuveiksiu verysad.gif
Atsakyti