Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Labas rytas smile.gif

Oi kaip noreciau ir as i jusu susitikimas, bet man tai jau tikrai per toli doh.gif Buciau Lietuvoj, tai is bet kur atvaziuociau biggrin.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2010 10 30, 10:39)
Tai palaukit, kur čia susitikimas? Kokiam mieste?  biggrin.gif

Ukmergeje, jei neklystu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 10 30, 10:50)
nezinau kaip pasakyti, bet su auto kaip fotkinu, tai is viso niekas nesigauna. tada sufokusuotas buna didelis vaizdas. As nezinau, gal parametrai kokie yra netinkami nustatyti, as ta fotika tyrineju vos gera savaite, iki tol MB su juo zaisdavo, bet taip nureguliaves buvo, kad visos foto budavo melynos. tai va. esu kaime dabar, bandysiu pasizaisti kazkiek, kol mazylis miegos.

tai tau reik nusistatyt, kad tik vienas kvadratukas, centrinis, butu fokusavimo taskas..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 10 30, 10:56)
tai tau reik nusistatyt, kad tik vienas kvadratukas, centrinis, butu fokusavimo taskas..

va va, sitas irgi man buvo mistika, bet pas mane ten ir taskiukas yra, ir taskiukas su skliaustuku, ir kvadraciukas, analogiskai su skliaustuku
Papildyta:
va dabar ziuriu, yra taip - prie AF MODE yra - taskiukas, kvadraciukas, hvadraciukas su H raide, paskui trys mazi kvadraciukai horizontaliai su H raide ir kryziukas is kvadraciuku jau be H raides

Papildyta:
ir dar yra METERING MODE, va ten taskiukas su skliaustukais, vienas taskiukas, ir vieni skliaustukai
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 10 30, 11:17)
va va, sitas irgi man buvo mistika, bet pas mane ten ir taskiukas yra, ir taskiukas su skliaustuku, ir kvadraciukas, analogiskai su skliaustuku
Papildyta:
va dabar ziuriu, yra taip - prie AF MODE yra - taskiukas, kvadraciukas, hvadraciukas su H raide, paskui trys mazi kvadraciukai horizontaliai su H raide ir kryziukas is kvadraciuku jau be H raides
Papildyta:
ir dar yra METERING MODE, va ten taskiukas su skliaustukais, vienas taskiukas, ir vieni skliaustukai

metering mode tai netinka, cia ne fokusavimo taskai.. as kiek ziuriu pas tave, tai turetu but virsuj desinej tas toks mygtukas, prie kurio yra langelis su langeliais biggrin.gif arba geriausia paziureti i instrukcija, rast skyreli AF points ar pan. ir ten paziuret kaip nusistatyt vieno tasko fokusavima..

o kai nustatai AF MODE viena taskiuka, tai negerai buna? neatsiranda tik vienas mirksintis taskiukas viduje? ir kai fokusuoji, tik jis sumirksi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 30 spalio 2010 - 10:24
QUOTE(brumbrumai @ 2010 10 30, 11:23)
metering mode tai netinka, cia ne fokusavimo taskai.. as kiek ziuriu pas tave, tai turetu but virsuj desinej tas toks mygtukas, prie kurio yra langelis su langeliais biggrin.gif arba geriausia paziureti i instrukcija, rast skyreli AF points ar pan. ir ten paziuret kaip nusistatyt vieno tasko fokusavima..

o kai nustatai AF MODE viena taskiuka, tai negerai buna? neatsiranda tik vienas mirksintis taskiukas viduje? ir kai fokusuoji, tik jis sumirksi..

tai ta AF tai zinau kur rasti, tik va nematydavau skirtumo tarp taskiuko ir kvadraciuko. bandysiu fotkinti kol bus gerai. Bet va ijungus ta taskini, ir sufokusavus man jis nesumirksi, - o gal ir neturi sumirkset - nezinau. beje, kazkodel min f reiksme 3.2 ir neina sumazinti
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 10 30, 11:31)
tai ta AF tai zinau kur rasti, tik va nematydavau skirtumo tarp taskiuko ir kvadraciuko. bandysiu fotkinti kol bus gerai. Bet va ijungus ta taskini, ir sufokusavus man jis nesumirksi, - o gal ir neturi sumirkset - nezinau. beje, kazkodel min f reiksme 3.2 ir neina sumazinti

tai gal tu per arti esi? pas mane tai minimum 50 cm, man rodos, turi but fotikas nuo daikto. kitaip nemirksi smile.gif o del f 3.2 tai gal prizoominai? kai zoomini, maziausia f reiksme kinta
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 10 30, 11:41)
tai gal tu per arti esi? pas mane tai minimum 50 cm, man rodos, turi but fotikas nuo daikto. kitaip nemirksi smile.gif o del f 3.2 tai gal prizoominai? kai zoomini, maziausia f reiksme kinta

aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Nu ir tempai. Šaunuolės 4u.gif

frederica
ir aš pas tave noriu bigsmile.gif
Galiu ką iš Kauno prigriebti

pusryčiai smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 10 30, 00:16)
Mano uošvija Ukmergėj gyvena  smile.gif 

Na tai prašom jungtis, tuo pačiu ir uošvius aplankysi biggrin.gif

QUOTE(kristukass @ 2010 10 30, 01:03)
Susitikima organizuojat...  user posted image Kaip noreciau... Pavydu net...  user posted image

Dar fredericai turiu klausimeli...  4u.gif Kiek laiko Jus jau  mokotes fotografavimo? Nuo kada pradejote?

Oi sunku pasakyt kada pradėjau, fotografuoju tai turbūt lygiai tiek pat nuo kiek save prisimenu. Būdavo tėčio fotiką nučiumpu, labai patikdavo tą mygtuką nuspaudus klausyt kaip zyzia, vis bėgdavau ir pozuodavau - auto lotuliukas.gif
Paskui vidurinėj buvau laikraštuko mokyklinio fotografė lotuliukas.gif o vėliau , gimus sūnui, tik, kad tas fotografavimas buvo toks, be jokio žinojimo, be jokių taisyklių, tik iš nuojautos. Veidrodinį įsigijau visai neseniai, gimus dukrai, prieš porą metų. O domėtis taisyklėmis ir kitais fotografavimo niuansais pradėjau visai neseniai, atėjus į šią temą. Tai gal bus koks geras pusmetis. Tai va taip biggrin.gif

Organizuojamas susimatymas Ukmergėje, lapkričio 6d. šeštadienįNuo Vilniaus ir Kauno apie 60km
Nuo Alytaus 149 km

Tagi i darau sąrašą :
aš (frederica)biggrin.gif
Alexo - Vilnius
brumbrumai- Vilnius
airv - Kaunas
Alabama - Vilnius
Paprasta - Alytus
Bizyte - Vilnius
Akasha - Vilnius
rarity - Kaunas
Dienos greit tamsėja, tai gal būtų gerai labai nenusivėlint, ką manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 30 spalio 2010 - 11:22
na va, tikiuosi si karta tinkamai atlikau ax.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 10 30, 12:41)
na va, tikiuosi si karta tinkamai atlikau  ax.gif

gerai smile.gif
Atsakyti
dabar turiu toki klausima, del sviesumo -tamsumo . kaip supratau, visos namu darbus darote nenaudodamos blykstes, tai kaip man pasviesinti fotkes? su ISO pagalba?
Atsakyti