Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Plunksna Kalėdiškai pirmi mėginimai makro fotografijoje
user posted image
Mineralas Citrinitas ir portretas jame
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 25 spalio 2010 - 10:23
QUOTE(Mustachio @ 2010 10 25, 00:45)
Ačiū  4u.gif fotografavau aparatą padėjus ant stalo,todėl taip  smile.gif Buvo šalta,pirštai sustingę  biggrin.gif Ir tikrai dabar kai pažiūriu,galva visai neakcentuota.. matyt po foto padarymo reik duot laiko,kad kitom akim ją pamatyt  smile.gif 

Ir ,kad jau tema apie rudenį ,tai kaip jį matau aš  smile.gif

net keista, bet sitas "durnas" efektas gana gerai man cia lipo smile.gif, ypac antroji, tokia tycia kreiva, chaotiska niuruma.

QUOTE(Lutpede @ 2010 10 25, 11:19)
Plunksna Kalėdiškai  pirmi mėginimai makro fotografijoje
Mineralas Citrinitas ir portretas jame

plunksnoj bandyciau kazkoki kitoki fona, sitas man kazkaip nesiziuri, plunksna ir jos "saknis" gana tvarkoj.
Su akmeniu ryskumo zona per maza, seselis per astrus, blikai negrazus. Uj kaip sukritikavau, tik neik sokt nuo stogo, viskas IMHO wink.gif 4u.gif

o kam jus geltonai rasot? vis tiek visi skaito smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 10 25, 13:35)
Su akmeniu ryskumo zona per maza, seselis per astrus, blikai negrazus.

Kiek žiūrėjau tai beveik visose macro fotografijose visas objektas nėra ryškus. Ryški tik kažkuri plokštuma. Blikai toki, kokius suteikė akmuo. O be to skaidrų daigtą sunku sufokusuoti. Tai tik pirmi mano bandymai blush2.gif
Akmuo pateiktas ne vien kaip akmuo, o dėl to, kad befotografuojant pastebėjau , kad išlenda vaizdas panašus į portretą.
Aha ir dar. Žudytis nesiruošiu tongue.gif
Atsakyti
Durna diena, vaikai serga pati pavargus...
Nu va paskiaučiua ir teigiamų ir neigiamų nuomonių apie snap ir pagalvojua ka nieko turbut nepraradau tongue.gif nenuėjus į ją

Mustachio nežinau kodėl, bet patiko, ir spalvos ir efektai sendinimo

Maggie, na kažkaip nei viena nekabino, tikrai gali geriau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 10 25, 12:46)
Kiek žiūrėjau tai beveik visose macro fotografijose visas objektas nėra ryškus. Ryški tik kažkuri plokštuma. Blikai toki, kokius  suteikė akmuo. O be to skaidrų daigtą sunku sufokusuoti.  Tai tik pirmi mano bandymai  blush2.gif
Akmuo pateiktas  ne vien kaip akmuo, o dėl to, kad befotografuojant pastebėjau , kad  išlenda vaizdas panašus į portretą.
Aha ir dar. Žudytis nesiruošiu  tongue.gif

extreme macro fiziškai negalima padidinti dof, tiek kiek nori. Manau čia ne tas atvejis, jaučiu f nustatei minimalų arba arti to, nes tiesiog šviesos neužteko. "Kažkuri" pseudo-plokštuma nereiškia "bet kuri", tu čia norėjai parodyti veidą, o jis toje dalyje, kuri nefokuse. Aš kol jį radau tai rebusą sprendžiau, nes ieškojau būtent dešiniame šone. Blikus suteikia ne akmuo, nes lempos akmuo pats nepasidėjo būtent ten. Sunku fokusuoti ar nesunku, turi būti preciziška - tai macro savybė.
O kad bandai - šaunuolė, man irgi geriau nuotrauką pažiūrėt nei pezesius tokius kaip mano skaityt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 10 25, 10:35)
net keista, bet sitas "durnas" efektas gana gerai man cia lipo smile.gif

Nedurnas efektas beee.gif Norėjau vintage rudens ,gavosi rolleyes.gif Yra daugiau nuotraukų,bet neteršiu eterio ... šiaip ir man nepatinka,kai per akivaizdūs efektai uždėti,bet šįkart jis labai gerai suveikė ...
Ir tai nebuvo planuota fotosesija ,tiesiog pasivaikščiojimas mieste ...be fotiko vargiai kur einu doh.gif biggrin.gif nu nebent reikalai....

QUOTE(vienintelė @ 2010 10 25, 14:00)
Mustachio nežinau kodėl, bet patiko, ir spalvos ir efektai sendinimo

Ačiū 4u.gif

QUOTE(Lutpede @ 2010 10 25, 10:46)
  befotografuojant pastebėjau , kad  išlenda vaizdas panašus į portretą.

Aš nematau portreto user posted image
Atsakyti
Sveikutes visos...smile.gif noreciau prisijungti i jusu gretas ir pramokti fotografuoti.. kiek suprantu reikia atklikti namu darbus..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(henrika_are @ 2010 10 26, 13:47)
Sveikutes  visos...smile.gif noreciau prisijungti i jusu gretas ir pramokti fotografuoti.. kiek suprantu reikia atklikti namu darbus..smile.gif

Sveika,
taip, teisingai, laukiam naujų darbų. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2010 10 24, 13:45)
Sveikos, ilendu ir as cia pasisakyti apie SNAPA smile.gif

*Vanessa tokia is tu zmoniu kurie paprasti bet neprasti smile.gif na ji patiko, bet ne tiek kad isproteciau is jos. Ir ji is tu kurie daro tik taip kaip jai atrodo gerai ir teisingai. Man asmeniskai atsibodo jos vienodas foto ziureti tik su kitokiais veidais.

**Api vestuviu fotografa patyliu, ...

***Kauneckas daugiausiai pasake... bet ir tai nieko tokio ko nezinociau.

****Portfolio ziurejo uzsienietis...

Labiausiai man patiko berniukai padejejai, nes buvo grazus, nesivaipe, nieko nezadeji, parode kur tulikai biggrin.gif
ir tikrai niekam nerekomenduoju eiti ten dar karta

lotuliukas.gif Ai kaip nuoširdžiai, linksma skaityti. biggrin.gif
*Aš vos neužmigau, tipiška paplaukusi amerikietė - kalbos maniera - tempti gumą ir nieko konkretaus nepasakyti. Nuotraukos priminė 1910-1920 metų nuotraukas, ir kaip sakei, visos vienodos. Kai kurios atrodo net kaip nevykę montažai.
**Nuotraukos nelabai, gal tik į galą, bet iš esmės su tom nuotraukom parodė, kas yra reportažas. O mes gi į reportažinės fotografijos konferenciją ėjom. g.gif
***Jis man ir pirmoj ir antroj konferencijoj patiko. Išdėstė reikalą. biggrin.gif
****Ir man keistai iš šono atrodė portfolio įvertinimas per 5 minutes. blink.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 10 24, 20:37)
vienintelis dalykas kuris man i galva ateina tai pinigucio skaiciavimas. Mol jaunieji paims ji susigunde geresne kaina, o sveciai mokes uz fotkes ir taip jis uzdirbs.

teko girdeti tokiu atsiliepimu ir apie ankstesniji, kad nieko naujo, bet pagalvok, ka naujo galetum papasakoti pati, jei organizuotum toki seminara? As tai nezinau, sunku, visi gudrus siais laikais, supermamoj ismoksta smile.gif. Del portfolio prajuokinai smile.gif

Manau visa konferencija orientuota tik į pinigų skaičiavimą. Dabar tikrai galima daug info rasti internete.
Pirma konferencija labai patiko, nes iš esmės gerai paskaitas vedė Kauneckas ir Aleksandravičius. Na tai aš suprantu, kaip tikrą meną + darbą kuriant portretus.

QUOTE(brumbrumai @ 2010 10 24, 20:59)
nu jo, jis po vestuviu sveciams pardavineja foto (jei gerai supratau, tai jie prisijungia kazkur online ir issirenka ka nori).

Šita vieta man labiausiai patiko, tikras VERSLININKAS. lotuliukas.gif

QUOTE(Mustachio @ 2010 10 24, 22:45)

Ir ,kad jau tema apie rudenį ,tai kaip jį matau aš  smile.gif

Jo kažkokia tai nuostalgiška nuotaika, bet mergaitė labiau šiuolaikiška. Gerai sugalvojai, man tinka. Tik antra labiau. 4u.gif Gal dar horizonta pataisyt reiktų. g.gif

O Rarity ir Lutpede nežinau ką ir bepasakyti. Rarity labai tvarkingas švarus darbas, bet kad labai patiktų. g.gif Nelabai mėgstu keisčiausių gėlių ar augalų. Tai gal dėl to? unsure.gif
Lutpede, plunksna nu nežinau, nei kalėdų matau, nei tai plunksna man atrodo, nes žalia. blush2.gif O akmenėlis, kaip akmenėlis.
Šiaip bendrai visoms ir visiems čia vis kažką rodantiems statau DIDELĮ PLIUSĄ, nes aš net to negaliu padaryti...Baisi krizė...Bandau rasti savo vietą šiame sviete, o jau tada vėl pakrapštysiu savo smegenėles, gal išlįs kokia fotografija... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 10 24, 22:37)
come on, maggie, nekabina ne viena is situ, gi tu geresniu moki suskelt smile.gif. As irgi dar viena savo gyvenimo etapa baigineju, tai labai mazai skiriu demesio fotografijai, bet as tikiuos dar sugrizt smile.gif

doh.gif unsure.gif cool.gif
QUOTE(vienintelė @ 2010 10 25, 16:00)
Maggie, na kažkaip nei viena nekabino, tikrai gali geriau blush2.gif

nu liudna. bet pakomentuokit nors kazhka (jei peikiam, tai peikiam:)), I mean - pagr klaidas arba nekabinancius dalykus.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 10 26, 14:55)
doh.gif  unsure.gif  cool.gif

nu liudna. bet pakomentuokit nors kazhka (jei peikiam, tai peikiam:)), I mean - pagr klaidas arba nekabinancius dalykus.

Man tai užkliūna mamytės apranga ir pozos. Pvz. antroj nuotraukoj akys krypsta į pūpsantį pilvuką, o ne veidą. Reikėtų kirpti žemiau plaukų kasos, tada matyčiau veidą. Na aišku nepamaišytų palaidi plaukai. biggrin.gif Trečioj, vėl gi kažkokia tai poza, plius ta tašė ant kaklo visą reiklą gadina. doh.gif , ir dar pasilenkusi keistai. Veidas tamsus. Išraiška - nee schmoll.gif . Priešpaskutinėj būtų gal geriau, bet mamytė vėl šešėly, nuotrauka dalinasi į šviesiąją, gerąją puse su mergaite ir į tamsiąją - blogąją - su mamyte. Apie pirmą ir paskutinę negaliu pasakyti nieko, net ir blogo pasakyti. Dar per žalia subrendusiai kritikai. biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras, menininkes. user posted image Jau trecia diena studijuoju literatura apie fotografija. Jusu idetos nuorodeles, su ziniomis skirtomis ismokti fotografijos meno, jau perskaitytos. 4u.gif Ir namu darbus pabandziau atlikti. Kai kas pavyko, kai kas ne. Kodel kilo noras ismokti graziai fotografuoti? MB vasara nupirko fotoaparata- CANON EOS 550D. Na nuotrauku kokybe nepriekaistinga, bet zinau, jog jis gali ir daugiau. Pati esu prie meno, ir imponuoju daugeliui meno saku, tad fotografija dar papildytu mano mylimu uzsiemimu sarasa. wub.gif Tai tiek trumpai apie mane. Tikiuosi priimsit i savo gretas ir padesit siekt sio tikslo. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Galeciau ikelti keleta namu darbu, kad sausai nesneket. ax.gif
Atsakyti