Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(green_tea @ 2010 10 29, 00:31)
Sviesu ir svelnu thumbup.gif
Man visose truksta erdves blush2.gif
Klausykit, fotoaparatu ases - turiu klausima: kai esu stipriai prizuminusi (na max su mano optika 85mm) arti prie objektyvo esantys daiktai (na arti tai 5cm nuo jo) nebesifokusuoja. Kokios optikos reiketu, kad fokusuotu? Makro ar kokios? g.gif

na 5 cm cia labai arti, ar nesuklydai? Siaip minimalus fokusavimo atstumas matuojasi nuo veidrodzio ir yra objektyvo aprasymuose "minimum focus distance - MFD". MFD sumazinti gali naudodama extension tubes arba closeup filtrus - abu variantai turi savo privalumu ir trukumu.
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 10 28, 23:09)
Nugi negaliu zinokit. Nagus niezti nors tu ka.  brunette.gif Nu taip noriu tu lazdu teikiamos naudos, kad imetu foto savo misis grazuoles.  biggrin.gif  wub.gif

Na, kadangi esu katinuku myletoja, tai negaliu praleisti pro akis ir nepakomentuoti... Visai patiko tas puku kamuoliukas smile.gif pirmoji tik nelabai man nes labai akivaizdziai kadras dalinasi pusiau.... O antra ir trecia, nors ir suspaustos, bet atrodo visai sauniai.... tas suspaudimas man ta minkstuma pabrezia...

QUOTE(nanuk @ 2010 10 28, 23:22)
Pasakykit ką manot:

Vakar prabegom pries eidama miegoti nesupratau, kad cia tu smile.gif matyt akytes jau prisimerke buvo smile.gif Nu ka as galiu pasakyti, tik pagirti tave, kad tikrai judi i prieki... is sios serijos truputi nepatinka, kad koliaziukai skiriasi del nevienodu proporciju nuotrauku, bet siaip visai tu cia neblogai susitvarkei... Beje atpazinau tave tai tik is vaikucio wub.gif Grazuolis vyras....
Taigi dabar truputi kritikos pabersiu...
Pirmoje baisiai kliuva uz kojytes esantis tamsus daiktas, nu vat labai blasko demesi... tada ir portretukas truputeli nublanksta...
Antra man labiausiai patiko... sviesi skaidri, koliaziukas visai nieko.... Nors man dar noretusi balto remelio ir kad tarp nuotraukyciu butu to remelio... Taip pat jei imti atskirai vien portretine nuotraukyte, tai rankyciu truksta... (tik neuzpyk uz pastabas, as cia tik siaip pasakau, kas truputeli kliuva)...
Trecioje vel gi vaiko emocija super, bet man tokiuose koliazuose norisi, kad vaiko portretukas uzimtu didesne dali, nei detales, nes nos visada fotografuojamos is arciau ir taip yra didesnes, todel manau joms maziau vietos reikia ar bent jau vienodai proporcingai dalinti..
Zodziu vidurine i mano favoritus eina wink.gif Saunuole...

QUOTE(green_tea @ 2010 10 29, 00:31)
Klausykit, fotoaparatu ases - turiu klausima: kai esu stipriai prizuminusi (na max su mano optika 85mm) arti prie objektyvo esantys daiktai (na arti tai 5cm nuo jo) nebesifokusuoja. Kokios optikos reiketu, kad fokusuotu? Makro ar kokios? g.gif

Robobebras jau kaip ir atsake, tik as dadesiu, kad ir makro objektyvo maziausias fokusavimo atstumas buna apie 35cm, del to rekomenduojamas bent jau 100mm macto objektyvas, kad galetum tikrai macro daryti be cropu... O idealiausiai tai 180mm(bet jo kaina jau siek tiek kosmine)... O paprastu objektyvu dazniausiai 45cm artimiausias fokusavimo atstumas... siaip lygtais sigmos leidzia is dar arciau fokusuoti, bet cia jau reik ziuret specifikacijas, kaip Robobebras sake....
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 10 28, 19:05)
sioje temoje maciau naujokes namu darba su ziedais, tai va, man tokia pat problema, ir dar, tas suplaukimas - fonas - nera toks ryskus,palyginti kaip turetu buti antraplaninis vaizdas.

muilines paprastai geba fokusuoti is labai arti, turi jos ten atseit "macro mode", todel kad butu siauresne ryskumo zona, fotkink mazus daiktus is kuo arciau. Tarkim issidestyk kas kokia 10 cm, o pirma daikta dek ties MFD.
Atsakyti
matau cia yra kelianciu fotkes ne pagal tema, tai galvoju gal ir as ka nors ikelciau is savo "lobyno" blush2.gif kol ND dar nepadaryti, gal kas nors pakritikuos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 10 29, 08:44)
Grazuolis vyras....

Taigi dabar truputi kritikos pabersiu...

Čia mergytė lotuliukas.gif Bet dar tokio amžiaus, kad tie vaikai visi vienodi smile.gif

Ačiū už kmentarus. Praktiškai viską susakei ką pati mačiau negera.. bet žinai, kai jau yra ta tamsi detalė, kuri ir man pjauna akį, tai nebeišimsiu jos.. Nebent su PS labai susidraugaut, bet čia jau aš turbūt pražilčiau greičiau smile.gif

Jei dar kas turi pastabų- labai prašau.
Atsakyti
QUOTE(nanuk @ 2010 10 29, 11:09)
Čia mergytė  lotuliukas.gif Bet dar tokio amžiaus, kad tie vaikai visi vienodi smile.gif

Ačiū už kmentarus. Praktiškai viską susakei ką pati mačiau negera.. bet žinai, kai jau yra ta tamsi detalė, kuri ir man pjauna akį, tai nebeišimsiu jos.. Nebent su PS labai susidraugaut, bet čia jau aš turbūt pražilčiau greičiau smile.gif

Jei dar kas turi pastabų- labai prašau.

Na ir sugedinai mane dabar blush2.gif Va taip su tais vaikais ir buna smile.gif
Atsakyti
dedu jusu teismui blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Grazios 2 ir 4. 4u.gif Matau trijose foto naudoji "trikampio" kompozicija. As dar nebandziau kazka rimtesnio fotografuot. Dar truksta ziniu. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristukass: 29 spalio 2010 - 10:44
QUOTE(kristukass @ 2010 10 29, 11:44)
Grazios 2 ir 4.  4u.gif  Matau trijose foto naudoji "trikampio" kompozicija. As dar nebandziau kazka rimtesnio fotografuot. Dar truksta ziniu.  blush2.gif

tos nuotraukos darytos pries kokius 3-5m,ir dar apie tas kompozicijas net girdejus nebuvau. Bet kazkodel va tokiu trikampiu pas mane nemazai, dabar permeciau savo lobyna g.gif
Papildyta:
dar dedu ax.gif

5.
user posted image

6.
user posted image

7.
user posted image
Atsakyti
Zirzilja, tada tu tikrai uzgimus fotografuot. 4u.gif

Pirmoji nepatiko, todel kad horizontaliai padalinta puse per puse. Vandens plota sumazinus butu graziau man atrodo. smile.gif Nu nekokia is manes dar vertintoja ir aiskintoja, bet jau siek tiek susipazinus su kompozicija. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2010 10 29, 07:44)
Na, kadangi esu katinuku myletoja, tai negaliu praleisti pro akis ir nepakomentuoti... Visai patiko tas puku kamuoliukas smile.gif pirmoji tik nelabai man nes labai akivaizdziai kadras dalinasi pusiau.... O antra ir trecia, nors ir suspaustos, bet atrodo visai sauniai.... tas suspaudimas man ta minkstuma pabrezia...

Tiesa pamirsau padekoti uz teigiama ivertinima. wub.gif 4u.gif
Atsakyti
keliu 3 uzduoti

18mm.

user posted image

35mm.

user posted image

55mm.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 10 28, 11:16)
Vėlinių pamastymai
"Į ten, kur amžinybė"

Na, as ateiste cool.gif Bet patiko ideja, kad rodoma i dangu-kad visi ten busim.
QUOTE(Akasha @ 2010 10 28, 15:05)

Apsipavydejau biggrin.gif Lauksim rezultatu.O tu sakei, kad kelias juosteles isfotkinai-gavosi?
QUOTE(*smile* @ 2010 10 28, 16:29)
Sveikos smile.gif Atėjau su viena nuotrauka iš kelionės. Nuotrauka daryta ekspromtu, vienoje Portugalijos pilyje, bandant nutaikyt momentą, kai aplink nebus pašalinių žmonių smile.gif

Labai toks pavykes ekspromtas, gaivus:)
QUOTE(kristukass @ 2010 10 28, 22:09)
Nugi negaliu zinokit. Nagus niezti nors tu ka.  brunette.gif Nu taip noriu tu lazdu teikiamos naudos, kad imetu foto savo misis grazuoles.  biggrin.gif  wub.gif

[

Suspausta siek tiek visur, man labiausia antra patiko.
QUOTE(nanuk @ 2010 10 28, 22:22)
Pasakykit ką manot:

As aisku vienintele, kuri nezino, kas tu cool.gif Man labai patiko, tik as daryciau maza tarpuka tarp nuotrauku.
QUOTE(Zirzilja @ 2010 10 29, 10:32)
dedu jusu teismui  blush2.gif

Pirma.
Stebek, kad horizontas nebutu pasvires.
Atsakyti