Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Brumbrumai, visaip galima smile.gif Kaip sakė - vienu metu galima n jų kurti smile.gif Man dabar trumpų norisi, kad įsisavinčiau patį principą.

Green tea, aš už atgaivinimą smile.gif
Galim daryti mini reportažus, arba tema "judesys" labai naudinga būtų.

Keliu rudeninę, kritikai smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 27 spalio 2010 - 22:18
QUOTE(<emigrante> @ 2010 10 27, 22:57)
Taip, teisingai ten. O tu parasei ''...nes kuo didesne f reiksme, tuo ryskumo zona mazesne''  mirksiukas.gif

O varge. pomidorai2.gif topsecret.gif fool.gif Vienas galvoj, kitas- ant liezuvio galo...
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 10 27, 20:25)
Klausykit, o gal vertetu savaites temas atgaivint?

Aš pvz. būčiau už ax.gif

QUOTE(Almost @ 2010 10 27, 20:30)

nu pasakykit jūs man, prašyčiau, ar tikrai įmanoma iš šių fotikų kažką padoresnio išpešt: 

Aš nelabai tuose fotikuose suprantu,bet manau galima smile.gif Na gal ne profesionaliam naudojimui ... biggrin.gif

Straipsnis apie vaikus labai geras ,o jau nuotraukų grožiai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 10 27, 23:02)
Aš nelabai tuose fotikuose suprantu,bet manau galima  smile.gif Na gal ne profesionaliam naudojimui ...  biggrin.gif 

ne, nu kur jau kitaip, aš juk iškart į prof. fotografus vestuvėms lygiuotis noriu hihihi.gif dėkui už atsakymą mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Palaikau airv kompaniją
user posted image
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 10 27, 17:25)

*o as galvojau, kad cia bent menesio darbas  as dar idejos neturiu.. arba turiu viena, bet jai reik daug laiko, ir dar daugiau prisivertimo

**tai kad gal visos blykstes be tu instrukciju suprantamos  bent jau kiek as pabandziau, t.y. viena karta  turi but TLL funkcija ar kaip ja pavadint. tai reiskia, kad ji bus susiderinus su fotiku ir tau nieko nereiks papildomai nustatyt. paspaudi ant blykstes TLL ir viskas  Jei tik M, tai pati reguliuosi kiek ten tos sviesos paleist.. nu o ant fotiko gali reguliuot ekspozicija, kaip jau tu ten nori, sviesiau ar tamsiau.. daugiau kaip ir ner ka zinot, jei nenori ten kokiu mandrumu  aisku, dar turi sukintis.. nes jei nesisukina, tai sudutis  jei nusipezejau, ateis Robobebras ir pataisys

*Tai gal tu kokį čia "krūtą" reportažą sugalvojai? biggrin.gif Aš per vakar padariau, šiandien reikia atrinkti. doh.gif
**Ir man taip pasirodė. Buvau išsinuomavusi, Fotorentoj, irgi daug maž tą patį sakė. Bandžiau ir su pulteliu-distanciniu ant fotiko, veikia super. Labai gerai, kai aukštos lubos, kaip pas mus namie, tai efektas labai geras gavosi.
Čia pavyzdžiai, bandžiau tiesiog techniką apie 23 val., tad nekreipkit dėmesio į visa kitą, tiesiog rodausi šviesą, kas man gavosi.
1. blykstė nukreipta į priešais esančią sieną ir šiek tiek pakelta
user posted image
2. blykstė nukreipta į lubas, lubų aukštis apie 4-5 metrai. Tik nekreipkit dėmesio į ryškumą. doh.gif
user posted image

QUOTE(henrika_are @ 2010 10 27, 19:26)

nu gal dabar matuis

Dabar matosi ND gerai. Ateičiai patarčiau šviesiau fotografuoti bei rėmelių ant nuotraukų nedėti - blaško dėmesį. mirksiukas.gif Dėl šviesumo, aš pvz. savo fotike peržiūros ekranėlio brightness sumažinau, tada man atitinka realybę. smile.gif

QUOTE(Alabama @ 2010 10 27, 19:48)
Nieko sau nekoks.As vat su muiline.Ka man tada sakyt?

Man ir ankščiau su juostiniu pusiau muiline atrodė, kad geriau gaunasi, ir patikdavo labiau fotografuoti. Dar paauglystėje su Zenitu žaisdavau, tai tikrai galvojau tik apie įdomius kadrus, o ne apie techniką. Žinok visai neblogai gaudavosi. Gaila skanerio neturiu, parodyčiau. doh.gif

QUOTE(Mustachio @ 2010 10 27, 20:06)
* Va kokias nuotraukas padarydavau

No fotike esmė,o tame,kas jį laiko

**Diedas tik visai nesenai padovanojo veidrodinį .... Kalėdoms 

*Žiauriai patinka. biggrin.gif Vadinasi pagriebiau, man bus kaip tik pusryčiams. lotuliukas.gif
**Ir man padovanojo vestuvių proga prieš n metų, o aš labai dar į juostinį buvau įsikibus. doh.gif Dabar jau maniškis morališkai paseno, bet vis tiek bandau iš jo išlaužti kiek galima kokybiškiau.
QUOTE(kristukass @ 2010 10 27, 20:54)
Nea ne uzsieniete. Tik emigrante. 

Tą ir turėjau galvoja, aš čia taip speciaaaaaaliai... lotuliukas.gif

QUOTE(airv @ 2010 10 27, 21:00)
Brumbrumai, visaip galima smile.gif Kaip sakė - vienu metu galima n jų kurti smile.gif Man dabar trumpų norisi, kad įsisavinčiau patį principą.

Green tea, aš už atgaivinimą smile.gif
Galim daryti mini reportažus, arba tema "judesys" labai naudinga būtų.

Keliu rudeninę, kritikai smile.gif

Na Airv, tu kaip visada su geriausiom idėjom. biggrin.gif - n kartų galima, bet man įdomu, kaip tu suspėji su dviem pypliais viską viską. mirksiukas.gif Mano vakarykštis darbas nuo ryto iki vakaro, njoooooo...daugiau nieko ir nepadariau namuose... doh.gif
O "judesys" kaip ir Facebook'e? g.gif Gal jau turi ką?
Tavo rudens lapelis, nesupyk, man šiaip sau. Techniškai tvarkingas, bet... Iš tavęs jau tikiuosi daaaaaaaaug daugiau. mirksiukas.gif
QUOTE(Lutpede @ 2010 10 27, 21:30)
Palaikau airv kompaniją

Patiko visumoj, bet pagalvojau, kad erškėtrožio kotelio spygliukai bei lapeliai daug įdomesnis objektas, nei patys vaisiai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 10 28, 08:23)
...galvojau tik apie įdomius kadrus, o ne apie techniką. 

Vadinasi pagriebiau, man bus kaip tik pusryčiams. lotuliukas.gif

Vat ir man taip,dabar fotografuojant labiau mintys sukasi apie techninę pusę,meninę paliekant antram plane doh.gif Matyt reik pilnai prie fotiko priprast,įsijaust į jį ,susiliet į vieną....ar kaip čia apibūdinus biggrin.gif

Žvilgsnis sakė "negalima į namus??!!" Lyg tai būtų pirmas kartas biggrin.gif Kiekvieną kart bando taip apgaut... Ji su kaulais namo neįleidžiama,tai stovi dažnai taip,su savo tuo žvilgsniu prie slenksčio biggrin.gif ...kol galiausiai nueina ir užkasa jį kur patvory doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 10 28, 09:05)

Žvilgsnis sakė "negalima į namus??!!" Lyg tai būtų pirmas kartas biggrin.gif Kiekvieną kart bando taip apgaut... Ji su kaulais namo neįleidžiama,tai stovi dažnai taip,su savo tuo žvilgsniu  prie slenksčio  biggrin.gif ...kol galiausiai nueina ir užkasa jį kur patvory  doh.gif

biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, keliu ir as i rudens tema

user posted image

po paskutines kritikos galvojau daugiau cia savo "sedevru" nerodysiu, bet ai vis tiek norisi pasirodyt, kritikuokit mirksiukas.gif
Atsakyti
Vėlinių pamastymai
"Į ten, kur amžinybė"
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 10 28, 09:23)
Na Airv, tu kaip visada su geriausiom idėjom. biggrin.gif - n kartų galima, bet man įdomu, kaip tu suspėji su dviem pypliais viską viską. mirksiukas.gif Mano vakarykštis darbas nuo ryto iki vakaro, njoooooo...daugiau nieko ir nepadariau namuose... doh.gif
O "judesys" kaip ir Facebook'e? g.gif  Gal jau turi ką?
Tavo rudens lapelis, nesupyk, man šiaip sau. Techniškai tvarkingas, bet... Iš tavęs jau tikiuosi daaaaaaaaug daugiau. mirksiukas.gif

Oj, Alexso, pas mane nuostabūs vaikai. Daug man leidžia smile.gif Bet visko suspėti net ir nekeliu tikslo (kas liečia namų ruošą).
O kokia tema reportažo pas tave bus? ax.gif
Galima kaip FB. Dar nieko neturiu ir nžn ar spėsiu padaryti. Idėja yra smile.gif Tik FB žiūriu daugiau "stabdomas" judesys, nei pavaizduojamas g.gif Galim bandyti SM vystyti šią temą toliau. Ką manote?
Tikiu, kad šiaip sau smile.gif Mažai esu gamtos fotografavusi, bet va noriu suprasti kur čia tas grožis gamtos smile.gif Asmeniškai man yra vienetai gerų tokio tipo nuotraukų. Bet va visokiems koliažams reikia mokėt. Mokausi. Kaip su ryškumo zona šitoj nuotraukoj? Kas kliūna?

Lutpede, liuks, kad kompaniją palaikai. Mokysimės kartu smile.gif
Man pas tave kliūna pirma uogytė "išplauta". Fokuso į artimesnes norėtųsi ir tada šiek tiek iš toliau fotografuoti.
O"į ten kur amžinybė" tai neee....kol supratau mintį, tai paieškoti teko...

Egipta, idėja patiko. Vystyk ją toliau wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 28 spalio 2010 - 13:13
QUOTE(airv @ 2010 10 28, 15:07)
Lutpede, liuks, kad kompaniją palaikai. Mokysimės kartu smile.gif
Man pas tave kliūna pirma uogytė "išplauta". Fokuso į artimesnes norėtųsi ir tada šiek tiek iš toliau fotografuoti.

Specialiai nefokusavau į pirma uogą. Ma taip geriau patiko, nes kitu atveju lapai būtų išplaukę
Dėl amžinybės, tai čia alegorija. Gerai, kad supratai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 28 spalio 2010 - 13:16