ui koks mielas baltas mezkutis
pasirodau ir as, dukriukui torciukas, galva "Juodasis princas", kupryte plikytos teslos torciukas su ananasais. Dengiau pastiliazu, zole plikytos teslos sviestinis kremas.
Snikeris, sokoladine glazura, plikyas kremukas, geles, pastiliazas.
ateinu susiparinus.. kočioju kreminį pastilažą.. dariau iš SAUDOS cukraus pudros.. pasirodo, ne tokia ji jau... netinka ji šviesioms spalvoms - pastilažas gaunas kaip su kokiais inkštirais.. nesumalti, nedamalti cukraus kristaliukai kur ne kur.. ir labai matos..
Iš pradžių maniau, kad čia aš pati neištirpdau želatinos. Tai net perkošiau tirpdytos želatinos ir medaus mišinį.. deja, kita porcija pastilažo lygiai tokia pati - su aštriais inkštirais...
tai jau kai kur nors bus Dansukker akcija, ar galėtumėt sušukti taip, kad iš aš girdėčiau
Iš pradžių maniau, kad čia aš pati neištirpdau želatinos. Tai net perkošiau tirpdytos želatinos ir medaus mišinį.. deja, kita porcija pastilažo lygiai tokia pati - su aštriais inkštirais...
tai jau kai kur nors bus Dansukker akcija, ar galėtumėt sušukti taip, kad iš aš girdėčiau
QUOTE(naitas @ 2010 11 01, 20:32)
ateinu susiparinus.. kočioju kreminį pastilažą.. dariau iš SAUDOS cukraus pudros.. pasirodo, ne tokia ji jau... netinka ji šviesioms spalvoms - pastilažas gaunas kaip su kokiais inkštirais.. nesumalti, nedamalti cukraus kristaliukai kur ne kur.. ir labai matos..
Iš pradžių maniau, kad čia aš pati neištirpdau želatinos. Tai net perkošiau tirpdytos želatinos ir medaus mišinį.. deja, kita porcija pastilažo lygiai tokia pati - su aštriais inkštirais...
tai jau kai kur nors bus Dansukker akcija, ar galėtumėt sušukti taip, kad iš aš girdėčiau
Iš pradžių maniau, kad čia aš pati neištirpdau želatinos. Tai net perkošiau tirpdytos želatinos ir medaus mišinį.. deja, kita porcija pastilažo lygiai tokia pati - su aštriais inkštirais...
tai jau kai kur nors bus Dansukker akcija, ar galėtumėt sušukti taip, kad iš aš girdėčiau
o persijojus vistiek tos kruopelytes lieka?
QUOTE(eda.dita @ 2010 11 01, 22:43)
per paprasta reti sijoju.. tai per ka dar sijot?
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 01, 14:52)
Na bet kokiu atveju kopijuota ideja... tai dar cia prapjaut puse velnio... bet yra tokiu tortu, kad man nekiltu noras imt peili... beje, sitas tortas skirtas ne vaikui, o merginai nuo vaikino... ir grazu, ir miela is vaikino puses, ir netgi pagal pavarde
na jau toks mielas meskiukas pasakiskai
neissivaizduoju kaip reiktu toki padaryt
Papildyta:
pirmiauisiai pamaciau meskuti, nesusilaikius pakomentavau, poto tik pamaciau jog paaiskimas yra kaip padaryti, soriux kad tokia neatidi esu
[quote=naitas,2010 11 01, 21:32]
Aš naudojau atrodo kažkokios kitos firmos cukraus pudrą 400 gr.po 1,99 Lt, irgi yra kažkokios kruopelytės, dengiant masėje šiek tiek matosi, bet valgant jaučiasi kruopelytės
Papildyta:
Sveikos,
Dėl fruktozės diabetikams įmetu internete rastą frazę:
Fruktozės energinė vertė kaip ir cukraus 375 kcal 100 g, bet į organizmo ląsteles ji patenka kasai neišskiriant insulino, tad naudinga diabetikams. Šis natūralus cukraus pakaitalas organizmui visiškai nekenksmingas, teigia visi mokslininkai, nors apie kitus saldiklius taip tvirtai pasakyti negali. Fruktozė stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, tai ypač svarbu vyresniems žmonėms.
Medų galima naudoti diabetikams,jeigu bitės nemaitintos cukrumi. Reikia pirkti medų tik iš labai patikimo bitininko, nes dauguma bites maitina cukrumi.
Jeigu diabetikas nenaudoja cukraus, tai aš nerizikuočiau daryti tortą su sumažintu cukraus kiekiu, maža kas gali atsitikti, ir aš nenorėčiau imtis sau tokios atsakomybės.
Aš naudojau atrodo kažkokios kitos firmos cukraus pudrą 400 gr.po 1,99 Lt, irgi yra kažkokios kruopelytės, dengiant masėje šiek tiek matosi, bet valgant jaučiasi kruopelytės
Papildyta:
Sveikos,
Dėl fruktozės diabetikams įmetu internete rastą frazę:
Fruktozės energinė vertė kaip ir cukraus 375 kcal 100 g, bet į organizmo ląsteles ji patenka kasai neišskiriant insulino, tad naudinga diabetikams. Šis natūralus cukraus pakaitalas organizmui visiškai nekenksmingas, teigia visi mokslininkai, nors apie kitus saldiklius taip tvirtai pasakyti negali. Fruktozė stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, tai ypač svarbu vyresniems žmonėms.
Medų galima naudoti diabetikams,jeigu bitės nemaitintos cukrumi. Reikia pirkti medų tik iš labai patikimo bitininko, nes dauguma bites maitina cukrumi.
Jeigu diabetikas nenaudoja cukraus, tai aš nerizikuočiau daryti tortą su sumažintu cukraus kiekiu, maža kas gali atsitikti, ir aš nenorėčiau imtis sau tokios atsakomybės.
QUOTE(likta @ 2010 11 02, 06:53)
žmonėms.
Medų galima naudoti diabetikams,jeigu bitės nemaitintos cukrumi. Reikia pirkti medų tik iš labai patikimo bitininko, nes dauguma bites maitina cukrumi.
Jeigu diabetikas nenaudoja cukraus, tai aš nerizikuočiau daryti tortą su sumažintu cukraus kiekiu, maža kas gali atsitikti, ir aš nenorėčiau imtis sau tokios atsakomybės.
Medų galima naudoti diabetikams,jeigu bitės nemaitintos cukrumi. Reikia pirkti medų tik iš labai patikimo bitininko, nes dauguma bites maitina cukrumi.
Jeigu diabetikas nenaudoja cukraus, tai aš nerizikuočiau daryti tortą su sumažintu cukraus kiekiu, maža kas gali atsitikti, ir aš nenorėčiau imtis sau tokios atsakomybės.
si fraze - visiska nesamone.. nes bites cukrumi maitinamos ziemai, tai nepakliuna i imama mdu.
O jei bites perdirba cukraus sirupa - cukraus jame nelieka.. jokia laboratorija neatskirs is ko medus padarytas, ar is sirupo ar is nektaro.. skiriasi tik ziedadulkiu kiekis.. bet pvz rapsu meduje ziedadulkiu nera..
cia rimtai, nes bityna turiu ne vienus metus..
QUOTE(eda.dita @ 2010 11 01, 20:00)
Prasau patarimo tu, kurios esate dariusios kavos puodeli su lekstute ir sauksteliu is pastiliazo.
1. Jei naudojote kaip trafareta tikra puodeli su lekstute, ar pries tai ji kazkaip paruosete (pvz. apiberete krakmolu ar pan)?
galima truputy krakmolu pabarstyti,kad nepriliptu prie tikro puodelio.....
2 jei gerai suprantu, plonai iskociojote pstiliaza ir iklojote i puodelio vidine puse. Ar gerai suprantu?
butent.....pirmiausia ykloju dugna...truputy patepu vandeniu ir tada ykloju šonus ir taip ,kad priliptu prie dugno....
3. Ar laukete kol pastiliazas sukietes ir tik paskui isemete is puodelio/lekstutes?
taip...palieku kol sukietes...dina ar dvi ir tada išimu iš puodelio....
4. Kokio plonumo mase patartumete iskocioti, kad puodelis butu elegantiskas, bet tuo pat metu, kad nebutu didelio pavojaus jam suluzti?
del plonumo...na nežinau...darau iš akies kaip ir kitiems papuošimams...storo nereik,nes kai sudžiusta tikrai gerai laiko forma....
5. Del saukstelio - padare sauksteli, ji dazote sidabro dulkemis, sumaisytomis su degtine, kad jis butu metalo spalvos?
šaukštelio nedariau,bet daryčiau butent taip ,kaip kad parašėt.....
ir dar rankenele puodelio padarau tskirai...sudžiovinu ir tada jau prie sudžiuvusio puodelio,kai išimam priklijuojam rankenele....
[quote=kice,2010 11 02, 10:11]
Gal būt, nedrįstu ginčytis
Gal būt, nedrįstu ginčytis
Aciu kirbe labai
Norėčiau paprašyti jūsų patarimo Žadu kepti medaus tortą ir jį dekoruoti paveiksliukais padarytais is želinių saldainių (na kur is sokolado padarai kontūrus ir vidų pripildai ištirpintais saldainiais). Ar šituos paveiksliukus reikia daryti ant kremo ar antr trupinių? O gal apskritai galima pirma viską padaryti ant kepimo popieriaus, o paskui atvėsinti ir perkelti ant torto?
Ačiū, merginos, už atsiliepimus apie mano tortukus
Atnešiau dar vieną - "Pinigų maišas" ir peliukas:
Viduje - šokoladinis su vyšniomis ir karamelės-aguonų sluoksniu pagal Asseni. Papuošimai - šokoladinė masė, pastilažas. Pinigai - pirktiniai šokoladukai.
Šį kartą dariau gulintį maišelį, galvojau mažiau sugaišiu jam laiko, nei gavosi "Stovintį" maišą greičiau padariau
Atnešiau dar vieną - "Pinigų maišas" ir peliukas:
Viduje - šokoladinis su vyšniomis ir karamelės-aguonų sluoksniu pagal Asseni. Papuošimai - šokoladinė masė, pastilažas. Pinigai - pirktiniai šokoladukai.
Šį kartą dariau gulintį maišelį, galvojau mažiau sugaišiu jam laiko, nei gavosi "Stovintį" maišą greičiau padariau