Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus,

QUOTE(k.lapelyte @ 2010 11 01, 17:43)
ar lipdai meski,ar ispjaustineji? bais mano tetis nori kad jam padaryciau sedinti meskina,tai kaupiuosi  biggrin.gif


Sutepiau gal 9 ar 10 snickers biskvitu 18 cm. Viena grietineles, viena sviestinio su riesutais, ir taip kas antra. Tada kai apstingo, padariau konturus, kur galva, kunas. Yra nuoroda eglejk idejusi i papuosimu tema be komentaru. Na ir paskui is likusio biskvito, ir kremo padariau kojas, letenas ir t.t. Na ir aptepiau grietinele ir uzdzibavau kaili biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 01, 18:49)
Sutepiau gal 9 ar 10 snickers biskvitu 18 cm. Viena grietineles, viena sviestinio su riesutais, ir taip kas antra. Tada kai apstingo, padariau konturus, kur galva, kunas. Yra nuoroda eglejk idejusi i papuosimu tema be komentaru. Na ir paskui is likusio biskvito, ir kremo padariau kojas, letenas ir t.t. Na ir aptepiau grietinele ir uzdzibavau kaili biggrin.gif

aha,po to perskaiciau,kad idejo. nu tikrai fainulka meskis wub.gif
Atsakyti
blink.gif kiek fantastinių grožybių užderėjo wub.gif labai gražūs tortai wub.gif

Asseni, kada vėl tortus kepti pradėsi, tie sumuštiniai tai čia biškį ne į temą hihihi.gif
Atsakyti
Tortai fantastiški,
Įmetu paprastą tortuką, skirtą diabetininkui, kuris torto neragavęs apie 15 metų, žinote žmogus labai susigraudino, o man buvo malonu padarius staigmeną
Medaus tortas, grietinės kremas, dėtas medus (bitės nemaitintos cukrumi), vietoje cukraus visur fruktozė. Svoris 2 kg.
Atsiprašau, labai prasta nuotrauka, buvo tamsu ir fotografuota mobiliu.
user posted image
Atsakyti
atsiprašau, jog ne į temą, bet...
o kiek dėjote fruktozės? t.y. jei cukraus reikia šimto gramų, kiek fruktozės? ji man žymiai saldesnė už cukrų. g.gif
Atsakyti
Asseni, mano drauge, kai pamate paveiksliuka mano kompiuterio ekrane, kur buvo tavo sumustinis su ikrais, sako 'ko cia ziuri i ta sumustini?', as sakau, kad cia ne sumustinis, cia tortas biggrin.gif Ji negalejo patiketi thumbup.gif

Zirafiukas - pakerejo mane, toks nematytas 4u.gif

Ispudi paliko auksinems vestuvems skirtas tortas. Mane veza baltos ir aukso spalvos derinys - puikios geles, lapeliukai. Zodziu - nuostabu!!!

ir rugiageles meskutis ziauriai grazus - kiek darbelio ideta doh.gif

Vistik visu tortai laaaaabai grazus. Tiesa dar vienas isskirtinai istrigo - su akyciu ir sliekiuku sriuba lotuliukas.gif Nu ;abai jau skaniai atrodo lotuliukas.gif


PS roka, negaliu issiusti laisko tau, nes raso tavo zinuciu dezute perpildyta.
Papildyta:
Prasau patarimo tu, kurios esate dariusios kavos puodeli su lekstute ir sauksteliu is pastiliazo.
1. Jei naudojote kaip trafareta tikra puodeli su lekstute, ar pries tai ji kazkaip paruosete (pvz. apiberete krakmolu ar pan)?
2. jei gerai suprantu, plonai iskociojote pstiliaza ir iklojote i puodelio vidine puse. Ar gerai suprantu?
3. Ar laukete kol pastiliazas sukietes ir tik paskui isemete is puodelio/lekstutes?
4. Kokio plonumo mase patartumete iskocioti, kad puodelis butu elegantiskas, bet tuo pat metu, kad nebutu didelio pavojaus jam suluzti?
5. Del saukstelio - padare sauksteli, ji dazote sidabro dulkemis, sumaisytomis su degtine, kad jis butu metalo spalvos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eda.dita: 01 lapkričio 2010 - 18:55
[quote=Jurginė,2010 11 01, 19:50]
Aš pati visur mažinu cukraus kiekį, nes nemėgstu labai saldžių kepinių. Tačiau kiek esu kepusi kepinių su fruktoze, tai man ji tikrai nėra daug saldesnė už cukrų. Į tešlą dedu tiek kiek ir cukraus, o į kremą pagal skonį, ragauju. Tik žinokite, kad kepiniai su fruktoze žymiai prasčiau keliasi, tad super puraus biskvito neiškepsite.
Atsiprašau, tikriausia šiek tiek ne į temą.
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2010 11 01, 19:05)

Aš pati visur mažinu cukraus kiekį, nes nemėgstu labai saldžių kepinių. Tačiau kiek esu kepusi kepinių su fruktoze, tai man ji tikrai nėra daug saldesnė už cukrų. Į tešlą dedu tiek kiek ir cukraus, o į kremą pagal skonį, ragauju. Tik žinokite, kad kepiniai su fruktoze žymiai prasčiau keliasi, tad super puraus biskvito neiškepsite.
Atsiprašau, tikriausia šiek tiek ne į temą.

ačiū. 4u.gif turim šeimoj diabetikę, tad domiuosi. 4u.gif
gal maišau su gliukoze. g.gif
Atsakyti
Zinokit, prie to meskucio ne tiek jau daug darbo, kaip atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 01, 20:20)
Zinokit, prie to meskucio ne tiek jau daug darbo, kaip atrodo smile.gif

tai vat,atrodo tai ziauriai sudetingas. o pamacius visa eiga,taip kaip ir normaliai biggrin.gif
Atsakyti
o diabetikai gali valgyti medu? ka tik nustate diabeta giminaiciu vaikui.. labai pergyvenam del jo..
Atsakyti
Dėl tortų cukrinukams - miela iš gaminančiųjų pusės, tačiau fruktozė lygiai taip pat kelia cukraus kiekį kraujyje, tad keisti ja cukrų neapsimoka. Juolab, kad su fruktoze ir skonis, ir išvaizda kitokia. Geriau pamažinti cukraus kiekį, daryti ne tokį saldų tortą arba dėti daugiau vaisių, varškės, o ne riebių ir saldžių kremų ir lai žmogus suvalgo gabalėlį tikro torto ir susileidžia/ išgeria daugiau vaistukų.
Kice, labai minimaliai. Užeikit į CD temą - ten atsakys į visus klausimus.
Atsakyti