Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

Labas vakaras:)
labai pagelbetumet ar tiesiog isitikinciau ar teisi as, ar
kazka praleidau ir supainiojau del vaikuciu lituku. Turim sese ir broli,
principe situacija yta tokia, kad tvarkiausi vaiko pinigelius: eme pajamas nuo pernai metu lapkricio menesi uz 12 menesiuku (visos seimos pajamos/12/4, kadangi nevirsijom 525 lituku seimos nariui, tai pirmuosius pinigelius si menesi jau gavau: 52x2. Dabar iskilo toks klausimas ar mums priklauso pinigeliai uz tuos praejusius metus ar tiesiog dabar bus mokama kas menesi 52x2lt.? visiskai susipainiojau...lauksiu info kurioj vietoj cia ka praleidau ar nesupratau.

aciu smile.gif
Atsakyti
sveikutes, kur reikia kreiptis del tu vaiko pinigu gavimo? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vanesa9 @ 2010 12 06, 13:04)
sveikutes, kur reikia kreiptis del tu vaiko pinigu gavimo?  blush2.gif

"Dėl išmokos vaikui (-ams) skyrimo prašome kreiptis pagal deklaruotą gyvenamąją vietą į Socialinių išmokų skyriaus darbuotojus"
Papildyta:
QUOTE(vaivoskinas @ 2010 12 05, 22:41)
Labas vakaras:)
labai pagelbetumet ar tiesiog isitikinciau ar teisi as, ar
kazka praleidau ir supainiojau del vaikuciu lituku. Turim sese ir broli,
principe situacija yta tokia, kad tvarkiausi vaiko pinigelius: eme pajamas nuo pernai metu lapkricio menesi uz 12 menesiuku (visos seimos pajamos/12/4, kadangi nevirsijom 525 lituku seimos nariui, tai pirmuosius pinigelius si menesi jau gavau: 52x2. Dabar iskilo toks klausimas ar mums priklauso pinigeliai uz tuos praejusius metus ar tiesiog dabar bus mokama kas menesi 52x2lt.? visiskai susipainiojau...lauksiu info kurioj vietoj cia ka praleidau ar nesupratau.

aciu smile.gif

Dabar taip kas menesi gaudinesit.
Atsakyti
18 metų, jei šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų vyresni kaip 18 metų vaikai ar buvę globojami vaikai mokosi pagal bendrojo lavinimo programą, pagal formaliojo profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti arba studijuoja aukštojoje mokykloje pagal dieninės studijų formos nuosekliųjų studijų programą ar nuolatinės studijų formos programą (įskaitant ir akademinių atostogų laikotarpį), bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 24 metai

labas 4u.gif ir vel as pas jus kad man neismanelei paaiskintumete 4u.gif va cia ka radau man aktualaus tai istraukiau. dabar paaiskinsiu situacija.gyvenu su vyru,turiu keturis vaikucius,du is ju jau pilnameciai,vienam 19metu,kitam18metu,jie mokosi profesinio mokymo programa,isigyti specialybe,dukrytei pries kelias dienas suejo 2metukai,o suneliui tik 7men.dabar klausimas;po tuos 52 litukus ar man priklauso uz vyresnius besimokancius?
Papildyta:
o dukrytei priklauso tie pinigeliai tik tuo atveju jei ne daugiau vienam asmeniui nei 525? o gal kai daugiavaikiai kas truputi kitaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dzese @ 2010 12 06, 16:56)
18 metų, jei šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų vyresni kaip 18 metų vaikai ar buvę globojami vaikai mokosi pagal bendrojo lavinimo programą, pagal formaliojo profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti arba studijuoja aukštojoje mokykloje pagal dieninės studijų formos nuosekliųjų studijų programą ar nuolatinės studijų formos programą (įskaitant ir akademinių atostogų laikotarpį), bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 24 metai
labas 4u.gif ir vel as pas jus kad man neismanelei paaiskintumete 4u.gif va cia ka radau man aktualaus tai istraukiau. dabar paaiskinsiu situacija.gyvenu su vyru,turiu keturis vaikucius,du is ju jau  pilnameciai,vienam 19metu,kitam18metu,jie mokosi profesinio mokymo programa,isigyti specialybe,dukrytei pries kelias dienas suejo 2metukai,o suneliui tik 7men.dabar klausimas;po tuos 52 litukus ar man priklauso uz vyresnius besimokancius?
Papildyta:
o dukrytei priklauso tie pinigeliai tik tuo atveju jei ne daugiau vienam asmeniui nei 525? o gal kai daugiavaikiai kas truputi kitaip? g.gif

Jeigu vienam seimos nariui neiseina 525 lt,tai galit gaut ir uz viresnius vaikus po 52 lt,kol jie mokisis(iki 24 metu).O paskutiniam vaikuciui priklausis 97 lt jei jusu mot(tev) pasalpa nedidesne nei 525 lt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 12 06, 22:32)
Jeigu vienam seimos nariui neiseina 525 lt,tai galit gaut ir uz viresnius vaikus po 52 lt,kol jie mokisis(iki 24 metu).O paskutiniam vaikuciui priklausis 97 lt jei jusu mot(tev) pasalpa nedidesne nei 525 lt.

ir vel eilini kart mane isdure,nes pernai mums neisejo vienam asmeniui po 525lt,o us vyriausia kai jam suejo 18 metu nebemokejo,aiskino kad toks istatymas ir nepriklauso doh.gif doh.gif nu rupkele nesikeikiant,pastoviai cia burdakai.... o atsiimti situos pinigelius ar galima kazkaip?
Atsakyti
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2= mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 12 03, 15:08)
Automatiskai jie nieko nepratesineja.
Vaiko pinigai skyriami metams,po to vel reikia tvarkit dokumentus.Pagal jusu vaiko data,tai jums vaiko pinigai priklauso iki  2011.09 men.(52 lt)

o del tu 97 lt iki 2 metu irgi reikia kreiptis is naujo po metu?galvojau jie skiriami iskart dviems metams g.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 12 07, 11:54)

tai man uz 12men turetu grazinti,taip supratau g.gif g.gif g.gif ar teisingai?
Atsakyti
QUOTE(wwwlaima @ 2010 12 07, 11:55)
o  del  tu 97 lt iki 2 metu irgi reikia kreiptis is naujo po metu?galvojau jie skiriami iskart dviems metams g.gif

Del ju nereikia,jei jusu mot(tev) pasalpa nevirsije 525 lt,tai iki 2 metu jums mokes po 97 lt,cia tik po 2 metu,del 52 lt,reikia prasyma is naujo rasyt.
Atsakyti
QUOTE(dzese @ 2010 12 07, 12:24)
ir vel eilini kart mane isdure,nes pernai mums neisejo vienam asmeniui po 525lt,o us vyriausia kai jam suejo 18 metu nebemokejo,aiskino kad toks istatymas ir nepriklauso doh.gif  doh.gif nu rupkele nesikeikiant,pastoviai cia burdakai.... o atsiimti situos pinigelius ar galima kazkaip?

Nieko ir niekas jūsų neišdūrė (o ir kam turėtų tai daryti?), pagal Laikinąjį įstatymą, minėtą šioje temoje ne kartą, dabar ir moka tik iki 18 m., jei šeimoje 3 ir daugiau vaikų (ir, aišku, neviršija 525 Lt/asmeniui už atitinkamą laikotarpį).
Jei kyla klausimų ir abejonių - juk visada galima paprašyti daugiau paaiškinti ir parodyti, pagal kokį įstatymą būtent.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 08 gruodžio 2010 - 12:06
QUOTE(Ten @ 2010 12 08, 13:04)
Nieko ir niekas jūsų neišdūrė (o ir kam turėtų tai daryti?), pagal Laikinąjį įstatymą, minėtą šioje temoje ne kartą, dabar ir moka tik iki 18 m., jei šeimoje 3 ir daugiau vaikų (ir, aišku, neviršija 525 Lt/asmeniui už atitinkamą laikotarpį).
Jei kyla klausimų ir abejonių - juk visada galima paprašyti daugiau paaiškinti ir parodyti, pagal kokį įstatymą būtent.

o butent kad isdure,as jug ten aiskinau kad mums neiseina po 525lt,o as auginu 4 vaikus. tai kieik suprantu man priklausytu? o gal ne? g.gif man atsake kad pajamos cia visiskai ne prie ko,kiek vaiku augini nesvarbu,nes toks istatymas 18metu ir nebemoka. o ten jos nieka niekados neaiskina,pasako trumpai ir viskas,o kad dar pagal istatymus lotuliukas.gif lotuliukas.gif jos turbut ten pacios ju nezino doh.gif
Atsakyti