Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(vikosiuks @ 2011 03 30, 09:27)

abi esate teisios- tik abi kalabate apie skirtinga amziaus tarpsni:
ismokos vaikui yra dvieju dydziu 97lt iki 2 metuku ir 52lt iki 7metuku (daugiavaikem iki 18 metu, jei mokosi dieniniam gali moketi iki 24 metu)

patikslinsiu atsakyma, jei gaunate socialine pasalpa (kuri mokama, jei vienam asmeniui netenka 350lt/men):

1. 97lt iki 2 metu nepriklauso, nes ziurimos tik to vieno asmens isejusio i motinystes (tevystes) atostogas pajomos, kurios negali virsyti 525lt/men (uz pirmus 2 menesius 97lt priklauso visiems vaikams be isimciu, kuriu mamos buvo dekrete).
2. 52lt iki 7 metu priklauso, nes pajamos ziurimos jau visos seimos, ar nevirsija 525lt/men (gaunant socialine pasalpa pajamos seimos nariui yra mazesnes uz 350lt/men - taigi jau i vaiko pinigeliu remus isitenkama).
Papildyta:

Gerai,tai iseina,jeigu man nepriklause vaiko pinigai(52 lt) nes pajamos virsijo 525 lt,o pvz si men tapau soc.remtina,tai automatiskai ir vaiko pinigai priklauso,neziuri jie praeitu metu pajamas,o ziuri,kad dabar esu soc.remtina?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 30, 16:00)
Gerai,tai iseina,jeigu man nepriklause vaiko pinigai(52 lt) nes pajamos virsijo 525 lt,o pvz si men tapau soc.remtina,tai automatiskai ir vaiko pinigai priklauso,neziuri jie praeitu metu pajamas,o ziuri,kad dabar esu soc.remtina?

Taip, jei gausite socialinę pašalpą, galite prašyti ir išmokos vaikui.
Pavargau truputį, bet radau ir prašymo formą redaguotą, kur ir šitas punktas iškart įtrauktas:
http://www3.lrs.lt/p...edas?p_id=41922
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 03 30, 10:27)
kalabate apie skirtinga amziaus tarpsni:
ismokos vaikui yra dvieju dydziu 97lt iki 2 metuku ir 52lt iki 7metuku (daugiavaikem iki 18 metu, jei mokosi dieniniam gali moketi iki 24 metu)

patikslinsiu atsakyma, jei gaunate socialine pasalpa (kuri mokama, jei vienam asmeniui netenka 350lt/men):

Ačiū už patikslinimą - manau, pravers, kam prireiks smile.gif
O Bulbulka klausė apie konkretų atvejį - kai vaikui sukaks du metukai - ar tada priklausytų jam, jei pradėtų gauti soc.pašalpą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(instaliacijaaa @ 2011 03 30, 01:01)
Sveikos, gal kas atsakys ar vyresniam vaikui(nei18metų) priklauso tie 52lt jei jis mokosi aukštojoje ir nėra 24m ? 4u.gif

Trečiasis vaikas, besimokantis iki 24 m. įeina į šeimos sudėtį ir suteikia teisę likusiems gauti iki 18 m. Bet pačiam vyresniam nei 18 m. išmokos vaikui nemoka. Čia kol kas, po 2011-12-31, kai nebegalios Laikinasis įstatymas, gali būti kitaip.
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2011 03 30, 02:44)
esu nedirbanti, dabar laukiuos trecio vaiko
pajamos mano tai pirmo vaiko invalidumas, o jei sudejus su vyro pajamom, tai mes virsijam 525lt
tai va niekaip nesuprantu ar uz dar gimstanti vaikeli man ptiklausytu tie 97lt g.gif

QUOTE(rena @ 2011 03 30, 16:43)
aciu 4u.gif na reiks vel eit i soc ta skyriu, nes man jos aiskina, kad nepriklauso g.gif

Tai kai gims vaikutis, tada ir priklausys, dabar juk nemokės smile.gif
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 30, 21:48)
Aciu tau labai  smile.gif  o as visa laika galvojau,kad nepriklauso.

4u.gif Čia viena iš logiškesnių įstatymo nuostatų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 30 kovo 2011 - 20:01
QUOTE(Ten @ 2011 03 30, 21:03)
Tai kai gims vaikutis, tada ir priklausys, dabar juk nemokės smile.gif

tai cia as pas jas ejau tvarkytis pinigeliu ir i ateiti klausinejau, tai man isaiskino, kad nepriklausys smile.gif
Atsakyti
sveikos,norejau paklausti vienkartine pasalpa gimus vaikui per kiek laiko perveda?
Atsakyti
QUOTE(baltapuke5 @ 2011 03 30, 23:25)
sveikos,norejau paklausti vienkartine pasalpa gimus vaikui per kiek laiko perveda?

per 15 dienu ligtais.
Atsakyti
gimdziau kovo 12. niestumo ir gimdymo atostogos baigsis geguzes 8,poto iseinu vaiko auginimo atostogu, ar man uz si laikotarpi nuo kovo 12 iki geguzes 8 priklausys ta 97LT pasalpa? ryt einu i seniunija del vienkartines pasalpos,bandysiu ten uzklaust
Atsakyti
QUOTE(baltapuke5 @ 2011 03 30, 23:42)
gimdziau kovo 12. niestumo ir gimdymo atostogos baigsis geguzes 8,poto iseinu vaiko auginimo atostogu, ar man uz si laikotarpi nuo kovo 12 iki geguzes 8 priklausys ta 97LT pasalpa? ryt einu i seniunija del vienkartines pasalpos,bandysiu ten uzklaust

Taip.
Atsakyti
labas rytas, su pirma dukryte gavau soc pasalpa nes skaitausi kad vienisa, o dabar turesim antra vaikeli ir vaikelio tevas ruosesi eit i dekreta,ar man uz pirma dukryte priklausys soc pasalpa gimus antram vaikeliui.ar ta dekreta skaiciuos ant musu 4
Atsakyti
QUOTE(zivilaite123 @ 2011 03 31, 10:48)
labas rytas, su pirma dukryte gavau soc pasalpa nes skaitausi kad vienisa, o dabar turesim antra vaikeli ir vaikelio tevas ruosesi eit i dekreta,ar man uz pirma dukryte priklausys soc pasalpa gimus antram vaikeliui.ar ta dekreta skaiciuos ant musu 4

O pirmas vaikas ne nuo sito tevo?Nes tada reikes teistis alimentus nuo pirmo tecio,kad visai seimai gaut soc.pasalpa,o jeigu ir pirmas ir antras vaikas nuo to pacio tevo,tada jau ziures ir jusu ir vyro pajamas,kad gaut seimai soc.pasalpa.
Cia tema apie vaiko pinigus,apie soc.pasalpa CIA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 31 kovo 2011 - 10:26
pirmas vaikas nuo kito tevo ir alimentai priteisti is jo
Atsakyti
QUOTE(zivilaite123 @ 2011 03 31, 11:37)
pirmas vaikas nuo kito tevo ir alimentai priteisti is jo

skaiciuos visas seimos pajamas (alimentus + vyro pajamas) ir dalins ant 4, o jus susituoke?
Atsakyti