Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(fashion @ 2011 03 26, 09:27)
doh.gif  doh.gif  doh.gif  Tai gal man grazintu bent uz viena menesi? O kaip toms darbuotojoms irodyti, kad priklauso? Nes jos nenorejo net girdeti manes kai buvau nuejusi

Manau, parašykite prašymą, užregsitruokite ir palikite, bent jau prašymo tai jos neturi teisės nepriitmi. Pašalpos ten vadovaujantis įstatymais, gali ir neskirti, o prašymą skirti pašalpą privalo priimti. Tegul raštu parašo motyvuotą atsakymą, kodėl jums neskiria pašalpos. Arba tiesiai valdžiai skambinkite - kartais padeda. Formą prašymo gal galima rasti internete. Jeigu trūks dokumentų - pateiksite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsJa: 26 kovo 2011 - 09:01
laba diena, turiu klausimeli ax.gif prasyma del vaiko pinigu seniunijoj uzpildziau ir pridaviau vasario 18 diena smile.gif tai kada jau cia man dabar tiketis gauti tuos pinigelius? g.gif kaip suprantu tai tureciau gauti ir uz sausi ir vasari g.gif
aciu atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dute_a @ 2011 03 28, 12:33)
laba diena, turiu klausimeli ax.gif prasyma del vaiko pinigu seniunijoj uzpildziau ir pridaviau vasario 18 diena smile.gif tai kada jau cia man dabar tiketis gauti tuos pinigelius? g.gif kaip suprantu tai tureciau gauti ir uz sausi ir vasari g.gif
aciu atsakiusioms 4u.gif

Jus gausit nuo tuo men nuo kurio jums priklauso vaiko pinigai,o ismokes arba balandi,jei sutvarkis dokumentus,arba geguze.
Atsakyti
Laba diena. 4u.gif
Gal zinancios pakonsultuotu ax.gif
Liepos 18 d. vaikui sukanka 2 metukai, baigsis ismokos is sodros, toliau nezinau kolkas ka darysiu, arba liksiu VPA iki 3 metu, arba eisiu i darbo birza, nes imone, kurioje dirbau iki dekreto, bankrutavo, vyro oficiali alga truputi daugiau negu minimumas, tai bet kuriuo atveju musu seimos bendros pajamos bus mazesnes negu 525 lt, kada man reiketu kreiptis i SPCentra del vaiko pinigu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bulbulka.: 28 kovo 2011 - 11:54
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 03 28, 12:53)
Laba diena. 4u.gif
Gal zinancios pakonsultuotu ax.gif
Liepos 18 d. vaikui sukanka 2 metukai, baigsis ismokos is sodros, toliau nezinau kolkas ka darysiu, arba liksiu VPA iki 3 metu, arba eisiu i darbo birza, nes imone, kurioje dirbau iki dekreto, bankrutavo, vyro oficiali alga truputi daugiau negu minimumas, tai bet kuriuo atveju musu seimos bendros pajamos bus mazesnes negu 525 lt, kada man reiketu kreiptis i SPCentra del vaiko pinigu ax.gif

ims praeitu metu arba 12 men iki prasimo pateikimo pajamas,jei neiseina po 525 lt,tai mokes vaiko pinigus.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 28, 14:47)
Mums nelogiska,jiems logiska,tokie istatymai.

Dekuj uz atsakymus 4u.gif
Bet istatymai kai kuriuose vietose tai tikrai doh.gif
vaiko pinigai iki 2 metu skiriami jei mot.pasalpa nesekia 525 lt, o jei virs tai nepriklauso, ir net neziuri kiek uzdirba vaiko tetis, o jau nuo 2 metu tai ziuri i bendras pajamas.... na ka as zinau unsure.gif
o jai skirs soc.pasalpa (dar nesidomejau kokie ten njuansai) , tai tada priklausis?
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 03 28, 15:31)
Dekuj uz atsakymus 4u.gif
Bet istatymai kai kuriuose vietose tai tikrai doh.gif
vaiko pinigai iki 2 metu skiriami jei mot.pasalpa nesekia 525 lt, o jei virs tai nepriklauso, ir net neziuri kiek uzdirba vaiko tetis, o jau nuo 2 metu tai ziuri i bendras pajamas.... na ka as zinau unsure.gif
o jai skirs soc.pasalpa (dar nesidomejau kokie ten njuansai) , tai tada priklausis?

vistiek nepriklausis jei praeitu metu pajamos nariui virsijo 525 lt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 28, 16:41)
vistiek nepriklausis jei praeitu metu pajamos nariui virsijo 525 lt.

Gaunantiems socialinę pašalpą arba nemokamą maitinimą priklauso ir išmoka vaikui...
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2011 03 29, 21:55)
Gaunantiems socialinę pašalpą arba nemokamą maitinimą priklauso ir išmoka vaikui...

Nepriklauso,nes ima ne siu metu ar sio men pajamos,o praeitu,arba 12 men iki prasimo pateikimo ir nesvarbu kad dabar gauni soc.pasalpa. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas atsakys ar vyresniam vaikui(nei18metų) priklauso tie 52lt jei jis mokosi aukštojoje ir nėra 24m ? 4u.gif
Atsakyti
Laba,

nesuprantu sito istatymo ar man priklauso gauti tuos pinigus ar ne g.gif
Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).

esu nedirbanti, dabar laukiuos trecio vaiko
pajamos mano tai pirmo vaiko invalidumas, o jei sudejus su vyro pajamom, tai mes virsijam 525lt
tai va niekaip nesuprantu ar uz dar gimstanti vaikeli man ptiklausytu tie 97lt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2011 03 29, 21:55)
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 29, 22:07)

Nepriklauso,nes ima ne siu metu ar sio men pajamos,o praeitu,arba 12 men iki prasimo pateikimo ir nesvarbu kad dabar gauni soc.pasalpa. 4u.gif

abi esate teisios- tik abi kalabate apie skirtinga amziaus tarpsni:
ismokos vaikui yra dvieju dydziu 97lt iki 2 metuku ir 52lt iki 7metuku (daugiavaikem iki 18 metu, jei mokosi dieniniam gali moketi iki 24 metu)

patikslinsiu atsakyma, jei gaunate socialine pasalpa (kuri mokama, jei vienam asmeniui netenka 350lt/men):

1. 97lt iki 2 metu nepriklauso, nes ziurimos tik to vieno asmens isejusio i motinystes (tevystes) atostogas pajomos, kurios negali virsyti 525lt/men (uz pirmus 2 menesius 97lt priklauso visiems vaikams be isimciu, kuriu mamos buvo dekrete).
2. 52lt iki 7 metu priklauso, nes pajamos ziurimos jau visos seimos, ar nevirsija 525lt/men (gaunant socialine pasalpa pajamos seimos nariui yra mazesnes uz 350lt/men - taigi jau i vaiko pinigeliu remus isitenkama).
Papildyta:
QUOTE(instaliacijaaa @ 2011 03 30, 00:01)
Sveikos, gal kas atsakys ar vyresniam vaikui(nei18metų) priklauso tie 52lt jei jis mokosi aukštojoje ir nėra 24m ? 4u.gif

Priklauso, jei esate daugiavaike seima

http://www.socmin.lt...x.php?533031094

- kai vaikas yra nuo 7 iki 18 metų, jeigu šeima ar bendrai gyvenantys asmenys augina ir (ar) globoja tris ar daugiau vaikų. Išmoka vaikui mokama, kol kiekvienam vaikui sukaks 18 metų, jei vyresni kaip 18 metų vaikai mokosi, bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 24 metai.
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2011 03 30, 01:44)
Laba,
nesuprantu sito istatymo ar man priklauso gauti tuos pinigus ar ne g.gif
Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).

esu nedirbanti, dabar laukiuos trecio vaiko
pajamos mano tai pirmo vaiko invalidumas, o jei sudejus su vyro pajamom, tai mes virsijam 525lt
tai va niekaip nesuprantu ar uz dar gimstanti vaikeli man ptiklausytu tie 97lt g.gif

del 97lt:
- jei jus (i tevystes (motinystes) atostogas isejes asmuo) is sodros negaunate didesnes sumos nei 525lt/men - jums pinigeliai priklauso. (skaiciuojamos tik to vieno asmens pajamos)
- jei jus isvis neturite kas jus isleidzia i motinystes (tevystes) atostogas - jums pinigeliais priklauso, nes pajamu is sordos bus nulis. (nebent atostogu iseis vyras- tada bus ziurima ar jis gaus is sodros daugiau nei 525lt).
- jei jus esate valstybes tarnautojas- jums pinigeliai priklauso, nes sodra jums pajamu isvis nemoka..

o vaiko invalidumo pajamos itaka jums darys tik po 2 metu (kai pretenduosit i 52 litukus)- tada bus ziurima, ne i vieno asmens pajamas, o i visos seimos pajamas (kurios neturi virsyti 525lt/men kiekvienam seimos nariui)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 30 kovo 2011 - 08:32