QUOTE(Ten @ 2011 03 29, 21:55)
Gaunantiems socialinę pašalpą arba nemokamą maitinimą
priklauso ir išmoka vaikui...
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 29, 22:07)
Nepriklauso,nes ima ne siu metu ar sio men pajamos,o praeitu,arba 12 men iki prasimo pateikimo ir nesvarbu kad dabar gauni soc.pasalpa.
abi esate teisios- tik abi kalabate apie skirtinga amziaus tarpsni:
ismokos vaikui yra dvieju dydziu 97lt iki 2 metuku ir 52lt iki 7metuku (daugiavaikem iki 18 metu, jei mokosi dieniniam gali moketi iki 24 metu)
patikslinsiu atsakyma, jei gaunate socialine pasalpa (kuri mokama, jei vienam asmeniui netenka 350lt/men):
1. 97lt iki 2 metu
nepriklauso, nes ziurimos tik to vieno asmens isejusio i motinystes (tevystes) atostogas pajomos, kurios negali virsyti 525lt/men (uz pirmus 2 menesius 97lt priklauso visiems vaikams be isimciu, kuriu mamos buvo dekrete).
2. 52lt iki 7 metu
priklauso, nes pajamos ziurimos jau visos seimos, ar nevirsija 525lt/men (gaunant socialine pasalpa pajamos seimos nariui yra mazesnes uz 350lt/men - taigi jau i vaiko pinigeliu remus isitenkama).
Papildyta:QUOTE(instaliacijaaa @ 2011 03 30, 00:01)
Sveikos, gal kas atsakys ar vyresniam vaikui(nei18metų) priklauso tie 52lt jei jis mokosi aukštojoje ir nėra 24m ?
Priklauso, jei esate daugiavaike seima
http://www.socmin.lt...x.php?533031094- kai vaikas yra nuo 7 iki 18 metų, jeigu šeima ar bendrai gyvenantys asmenys augina ir (ar) globoja tris ar daugiau vaikų. Išmoka vaikui mokama, kol kiekvienam vaikui sukaks 18 metų, jei vyresni kaip 18 metų vaikai mokosi, bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 24 metai.Papildyta:QUOTE(rena @ 2011 03 30, 01:44)
Laba,
nesuprantu sito istatymo ar man priklauso gauti tuos pinigus ar ne
Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).esu nedirbanti, dabar laukiuos trecio vaiko
pajamos mano tai pirmo vaiko invalidumas, o jei sudejus su vyro pajamom, tai mes virsijam 525lt
tai va niekaip nesuprantu ar uz dar gimstanti vaikeli man ptiklausytu tie 97lt
del 97lt:
- jei jus (i tevystes (motinystes) atostogas isejes asmuo) is sodros negaunate didesnes sumos nei 525lt/men - jums
pinigeliai priklauso. (skaiciuojamos tik to vieno asmens pajamos)
- jei jus isvis neturite kas jus isleidzia i motinystes (tevystes) atostogas - jums
pinigeliais priklauso, nes pajamu is sordos bus nulis. (nebent atostogu iseis vyras- tada bus ziurima ar jis gaus is sodros daugiau nei 525lt).
- jei jus esate valstybes tarnautojas- jums
pinigeliai priklauso, nes sodra jums pajamu isvis nemoka..
o vaiko invalidumo pajamos itaka jums darys tik po 2 metu (kai pretenduosit i 52 litukus)- tada bus ziurima, ne i vieno asmens pajamas, o i visos seimos pajamas (kurios neturi virsyti 525lt/men kiekvienam seimos nariui)