Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(zivilaite123 @ 2011 03 10, 11:17)
labas rytas nerandu temeles apie vaiko pavardes keitima kur kreiptis ka daryt,nes su gyvename su busimu vyru zadame tuoktis ir jis nori duot dukrytei savo pavarde ,su biologinu ne nebendraujame,gal galite kokia nuoroda imest aciu

Man atrodo reikes i teisma kreiptis,kad jusu vyras ivaikintu jusu dukra ir tada geletu duoti jai savo pavarde.

Į teismą ir aš manau kad reiks kreiptis, tik su įvaikinimu tai kažin ar taip, ypač jeigu vaiko gimimo liudijime tėvas nurodytas tai pirmiausiai jis turės atsisakyti vaiko ir tik tada kitas tėvas galės įvaikinti. Pas mane analogas darbe: bendradarbė ištekėjusi antrą kartą ir antrasis vyras davė jos dukrai pavardę, tačiau jos tikrai neįsivaikino.
Atsakyti
QUOTE(zivilaite123 @ 2011 03 10, 11:17)
labas rytas nerandu temeles apie vaiko pavardes keitima kur kreiptis ka daryt,nes su gyvename su busimu vyru zadame tuoktis ir jis nori duot dukrytei savo pavarde ,su biologinu ne nebendraujame,gal galite kokia nuoroda imest aciu 4u.gif

paziurekite www.ivaikinimas.lt
rasite informacija
Atsakyti
Sveikos, tik dabar suzinojau, kad tuos 97.5Lt. moka uz vaika 2men. g.gif
Mano vaikas gime 2009m. birzeli, ar as galiu kreiptis del ju, praejus tiek laiko ax.gif ar turi man sumoketi g.gif
Ir dar vienas klausimelis ar pajamos gautos dirbant su verslo liudijimu iskaiciuojamos i pajamas skaiciuojant tuos 525Lt vienam asmeniui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akimirkos @ 2011 03 12, 19:48)
Sveikos, tik dabar suzinojau, kad tuos 97.5Lt. moka uz vaika 2men.  g.gif
Mano vaikas gime 2009m. birzeli, ar as galiu kreiptis del ju, praejus tiek laiko  ax.gif ar turi man sumoketi  g.gif

Manau ne, nes mokama pagal Laikinąjį socialinių išmokų įstatymą, o jisai įsigaliojo nuo 2010 m. sausio 1 d. ir galioja iki šių metų pabaigos, jeigu nepratęs...
Atsakyti
Ir šiaip ne, nes išmoką vaikui susigrąžinti galima tik už 12 praėjusių mėn.

O pajamos, gautos dirbant pagal verslo liudijimą, tikrai įeina į šeimos pajamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ten: 12 kovo 2011 - 19:21
Sveikos 4u.gif , turiu toki klausima:
Auginu 3 vaikus; 4 metu, 2 metu, ir 4 menesiu. Kai vyras ejo tvarkyti dokumentus vienkartinei ismokai gauti, jam dave uzpildyti ir kazkokius kitus popierius kitai ismokai, bet jis nesigilino, pilde, ka jam dave, bet jokiu dokumentu del pajamu neprase. Si menesi pervede pinigus, vienkartine ismoka, ir dar papildomai atskirai pervede soc rupyba 158 lt., tai iseitu, kad pervede po 52 lt uz kiekviena vaika. Bet reikalas tame, kad su mano motinystes ismokom, pas mus visada gaudavosi ir dabar yra virs 525 lt vienam zmogui. Tai man labai idomu, ar tie pinigai mums priklauso, ar reikes grazint, ar kaip cia yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liavamba: 14 kovo 2011 - 18:52
QUOTE(liavamba @ 2011 03 14, 19:52)
Sveikos  4u.gif , turiu toki klausima:
Auginu 3 vaikus; 4 metu, 2 metu, ir 4 menesiu. Kai vyras ejo tvarkyti dokumentus vienkartinei ismokai gauti, jam dave uzpildyti ir kazkokius kitus popierius kitai ismokai, bet jis nesigilino, pilde, ka jam dave, bet jokiu dokumentu del pajamu neprase. Si menesi pervede pinigus, vienkartine ismoka, ir dar papildomai atskirai pervede soc rupyba 158 lt., tai iseitu, kad pervede po 52 lt uz kiekviena vaika. Bet reikalas tame, kad su mano motinystes ismokom, pas mus visada gaudavosi ir dabar yra virs 525 lt vienam zmogui. Tai man labai idomu, ar tie pinigai mums priklauso, ar reikes grazint, ar kaip cia yra?

po 97 lt,kol dar buvot dekrete,tai cia uz nepilnus 2 menesius,kada jums baigesi dekretas paziurekit?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 14, 18:58)
po 97 lt,kol dar buvot dekrete,tai cia uz nepilnus 2 menesius,kada jums baigesi dekretas paziurekit?

gal ir gali taip buti, dekrete po gimimo buvau beveik 2 men, jus teisi, aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Perkune @ 2011 03 03, 10:06)
Po 97,5Lt moka nuo vaiko gimimo iki mamos dekreto pabaigos. Mano atveju gavosi kad mokėjo 4 mėnesius, nes gimė neišnešiotas + prisidėjo papildomos dekreto dienos dėl komplikuoto gimdymo.

Aš visai žalia dar šituose reikaluose, padėkit, prašau, nes neturiu galimybės skaityt visos temos: vaiko auginimo atostogos baigėsi, pašalpos irgi. Auginu tris vaikus ir nežinau kur kreiptis ir kas mums priklauso.
Ir kas čia per mokėjimai, jei buvo neišnešioti vaikai?
Būsiu labai dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(liavamba @ 2011 03 14, 18:52)
Sveikos  4u.gif , turiu toki klausima:

o elektronines bankininkystes israse neraso uz ka,paziurekit ir bus aisku is kur pervesta ir uz ka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 03 01, 20:29)
visiems be isimciu uz pirmus 2 mazylio menesius, neskaitant pajamu, neskaitant kada gime, privalo buti ismoketi po 97.5lt/men
nes yra aiskiai parasyta jei motinystes (tevystes) pasalpa (VPA) is sodros nevirsija 525lt - motinystes pasalpa (dekretines) , kuri mokama pirmus 2 mazylio menesius- nesiskaiciuoja...

o del to, kad yra slepiama- tai ne naujiena, mes savo miestus jau pramusom ir darbuotojas pasiurpinom- daugiau nebeslepia lotuliukas.gif ir kitas mamytes paprotinom..

mamytes, prasau, paaiskinkit si posta blush2.gif as dirbau puse etato, du paskutinius menesius iki dekretiniu pilnu etatu. ir siandien gavau tik 440. gal blogai pasiskaiciavau, bet tikejaus nors truputi daugiau. tai as dar turejau gauti
+ 97 lt ? g.gif o gal man numuse pinigelius, nes veliau nunesiau dokumentus, jau buvo pasibaige dekretines unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajotoja @ 2011 03 15, 16:49)
Aš visai žalia dar šituose reikaluose, padėkit, prašau, nes neturiu galimybės skaityt visos temos: vaiko auginimo atostogos baigėsi, pašalpos irgi. Auginu tris vaikus ir nežinau kur kreiptis ir kas mums priklauso.
Ir kas čia per mokėjimai, jei buvo neišnešioti vaikai?
Būsiu labai dėkinga.

ne labai suprantamas klausimas,po kiek metu vaikams?pasalpos kaip suprantu is sodros jau negaunat,vadinasi maziausiam jau virs 2 metu?po 97 lt iki 2 metu negaudavot,nes buvo jusu mot(tev) pasalpa didesne nei 525 lt ar tiesiog nesikreipet?po 52 lt uz kitus vaikus negaunat?
Apie tuos pinigelius kur moka nuo gimimo iki kol baigsis dekretas jums jau neaktualu,nes praejo tas terminas.
Papildyta:
QUOTE(Juoko ašara @ 2011 03 15, 20:28)
mamytes, prasau, paaiskinkit si posta blush2.gif as dirbau puse etato, du paskutinius menesius iki dekretiniu pilnu etatu. ir siandien gavau tik 440. gal blogai pasiskaiciavau, bet tikejaus nors truputi daugiau. tai as dar turejau gauti
+ 97 lt ? g.gif o gal man numuse pinigelius, nes veliau nunesiau dokumentus, jau buvo pasibaige dekretines  unsure.gif

uz ka jus cia gavot,vaiko prieziuros pinigelius?12 men dirbot be pertrauku iki dekreto?uzdarbis koks buvo?97 lt priklauso,bet reikia prasima rasyti,juos nieks nenumus,nes jie skaiciuojami nuo vaiko gimymo iki dekreto pabaigos,o paskui nuo vaiko prieziuros pradzios,jei nevirsija jusu pinigeliai 525 lt.Nuo kada jums prasidejo vaiko prieziuros atostogos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 15 kovo 2011 - 19:35