Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(Semile @ 2011 01 25, 21:36)
tai is darbo reik uz visus 2010 metus pažymos  unsure.gif

Na kiek suprantu taip.
Atsakyti
norejau paklaust kur kreiptis del tos 1400lt wienkartines ismokos,kiek laiko turi but waikuciu ar nestumui?waikelis gims tik liepa bet noriu suzinot kad nereiktu paskutine diena wiskn twarkyt.
Atsakyti
QUOTE(zivilaite123 @ 2011 01 25, 22:01)
norejau paklaust kur kreiptis del tos 1400lt wienkartines ismokos,kiek laiko turi but waikuciu ar nestumui?waikelis gims tik liepa bet noriu suzinot kad nereiktu paskutine diena wiskn twarkyt.

1430 lt kiekvienam gymusiam vaikui,taip kad del jos reikes kreiptis kai pagimdysit.
Atsakyti
Aš tik šiandien pasitikrinau sąskaitą ir nustebau, kodėl dabar sausio vid. gauta išmoka (kaip suprantu už 2010.12) už vaiko auginimo atostogas iki 2 m. (dabar sūneliui 1 m. 9 mėn.) mažesnė 34 Lt nei kiekvieną mėn. gaudavau nuo tada, kai vaikučiui suėjo 1 metukai g.gif Juk nepasikeitė jokie mokesčiai, ar aš klystu?
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2011 01 26, 00:17)
Aš tik šiandien pasitikrinau sąskaitą ir nustebau, kodėl dabar sausio vid. gauta išmoka (kaip suprantu už 2010.12) už vaiko auginimo atostogas iki 2 m. (dabar sūneliui 1 m. 9 mėn.) mažesnė 34 Lt nei kiekvieną mėn. gaudavau nuo tada, kai vaikučiui suėjo 1 metukai  g.gif Juk nepasikeitė jokie mokesčiai, ar aš klystu?

Dėl 2011 m. sausio mėnesį išmokėtos mažesnės negu 2010 m. gruodžio mėnesį motinystės (tėvystės) pašalpos.

Motinystės (tėvystės) pašalpa išmokama už praėjusį mėnesį. Taigi, pašalpa už 2010 m. gruodžio mėnesį išmokama 2011 m. sausyje. Apmokestinant išmokas už praėjusius mokestinius laikotarpius (praėjusius metus) NPD netaikomas. Permokėtą gyventojų pajamų mokestį galima atsiimti pateikiant Valstybinei mokesčių inspekcijai metinę Gyventojų pajamų mokesčio deklaraciją už 2010 m.
Atsakyti
sveikos.niu bandziau skaitinet temute,ale niekaip nerandu kokio panasaus posto i savo klausima,kazkada maciau,dabar ieskau nerandu.tad bandysiu paklaust.
as del tu 97lt vaikuciui.kol kas dar nepagimdziau,bet jau greit.tai va,i atostogas as iseisiu skaitos nuo balandzio 5d.iki to dekretiniai buvo aiksu gauti.bet va mane domina kaip su tais 97lt mazdaug uz pora men,ar juos gauciau ar ne vaikuciui gimus,iki kol prades moket motinystes atost.pinigelius.nes gimus mazylei vyksiu i savo kaima(ten deklaruoti) del vienkartines susitvarkyt,tai galvoju,jei priklauso mazdaug uz pora men po 97lt tai tuom paciu ir susitvarkyciau,nes juk iki prades moket mot.at.pin. as kaip ir be pajamu(MB minimumas,uz pirma gaunam 52lt) pora men.tik beda tokia,kad jei ir priklauso,bet kaime musu bobulencijos sakys kad nea.niu ju toks supratimas.turbut supratot apie ka klausiu?
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2011 01 26, 11:54)
sveikos.niu bandziau skaitinet temute,ale niekaip nerandu kokio panasaus posto i savo klausima,kazkada maciau,dabar ieskau nerandu.tad bandysiu paklaust.
as del tu 97lt vaikuciui.kol kas dar nepagimdziau,bet jau greit.tai va,i atostogas as iseisiu skaitos nuo balandzio 5d.iki to dekretiniai buvo aiksu gauti.bet va mane domina kaip su tais 97lt mazdaug uz pora men,ar juos gauciau ar ne vaikuciui gimus,iki kol prades moket motinystes atost.pinigelius.nes gimus mazylei vyksiu i savo kaima(ten deklaruoti) del vienkartines susitvarkyt,tai galvoju,jei priklauso mazdaug uz pora men po 97lt tai tuom paciu ir susitvarkyciau,nes juk iki prades moket mot.at.pin. as kaip ir be pajamu(MB minimumas,uz pirma gaunam 52lt) pora men.tik beda tokia,kad jei ir priklauso,bet kaime musu bobulencijos sakys kad nea.niu ju toks supratimas.turbut supratot apie ka klausiu?

Priklauso uz mazdaug 2 men,tai kai eisit del vienkartines rasyt prasyma,tai ir del vaiko pinigu tuo paciu,nesvarbu,kad sakis nepriklauso,ne jie gi skiria,jie tik dokumentus priima,o nepriimti jie neturi teises.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 26, 12:05)
Priklauso uz mazdaug 2 men,tai kai eisit del vienkartines rasyt prasyma,tai ir del vaiko pinigu tuo paciu,nesvarbu,kad sakis nepriklauso,ne jie gi skiria,jie tik dokumentus priima,o nepriimti jie neturi teises.

aciu.
na tai taip,nes ten mums aiskino kad ir sunui 52lt nepriklauso,gazdino kad mokesciai atims,bet as tai zinau,pasiskaiciavus buvau,tai uzpildem ir pasakiau,priduokit dokumentus.
reiskias priklauso ir 97lt kai gims pora men...bet va tas dalykas neitakoja kad buvo dekretiniai ismoketi?kur gausiu uz vaikucio auginima tai virsys 525lt,tai zinau-nepriklausys tie 97lt.
kai pildysiu tuos popierius 97lt,tai ten reiks pazymet kad tik pora menesiu temoketu ane?
Atsakyti
QUOTE(rrasius @ 2011 01 26, 13:09)
aciu.
na tai taip,nes ten mums aiskino kad ir sunui 52lt nepriklauso,gazdino kad mokesciai atims,bet as tai zinau,pasiskaiciavus buvau,tai uzpildem ir pasakiau,priduokit dokumentus.
reiskias priklauso ir 97lt kai gims pora men...bet va tas dalykas neitakoja kad buvo dekretiniai ismoketi?kur gausiu uz vaikucio auginima tai virsys 525lt,tai zinau-nepriklausys tie 97lt.
kai pildysiu tuos popierius 97lt,tai ten reiks pazymet kad tik pora menesiu temoketu ane?

Dekretas ismokamas visas is karto,po gimdymo jus skaitotes be pajamu,todel priklauso iki kol baigsis dekretas,o paskui jei priklauso,tai atrodo vel reikes prasyma rasyti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 26, 12:11)
Dekretas ismokamas visas is karto,po gimdymo jus skaitotes be pajamu,todel priklauso iki kol baigsis dekretas,o paskui jei priklauso,tai atrodo vel reikes prasyma rasyti.

aciu 4u.gif
paskui jauciu nepriklausys,nes pati pasiziurejau,kad mazdaug apie 600-650lt bus ismoka i menesi...tai nors uz pora menesiuku pasipildysiu dokumentus,tegu moka nors pampiam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ledoksne @ 2011 01 26, 15:34)
atrodo, paskubėjau rašyti klausimą.  ax.gif

Priklauso,jus kaip suprantu is sodros negaunat nieko.o kreiptis reikia pagal savo deklaruota gyvenama vieta i soc.skyriu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 26, 15:37)
Priklauso,jus kaip suprantu is sodros negaunat nieko.o kreiptis reikia pagal savo deklaruota gyvenama vieta i soc.skyriu.

ačiū, patvirtinot mano pirmas mintis perskaičius įstatymą. 4u.gif Kad kitoms būtų aiškiau, visgi paliksiu savo situaciją:

dukrytei dabar 3,5mėn. gaunu socialinę paramą 315Lt vienišiems gyvenantiems asmenims, taip pat gimus dukrytei buvau dieninio skyriaus studentė ir gavau socialinę stipendiją 390Lt. Daugiau jokų pajamų neturėjau ir neturiu. Klausimas - ar man priklauso 97Lt vaiko pinigų ir jei priklauso tai kur kreiptis?

Atsakyti