Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(torasama @ 2011 01 17, 14:53)
Mane sudomino Ši sakinio dalis "šeima ar bendrai gyvenantys asmenys augina ir (ar) globoja ir (ar) globoja tris ar daugiau vaikų. *Išmoka mokama, kol kiekvienam vaikui sukaks 18 metų "
,kad KIEKVIENAM vaikui yra mokama išmoka vaikui tie 52Lt., kol jam sukaks 18metu,.  Tai vadinasi vaiko išmokos netenka tik tas vaikas kuris NEsimoko  pagal bendrojo lavinimo programą, pagal formaliojo profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti arba NEstudijuoja aukštojoje mokykloje pagal dieninės studijų formos nuosekliųjų studijų programą ar nuolatinės studijų formos programą (įskaitant ir akademinių atostogų laikotarpį), bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 24 metai.
o likusiems vaikams yra mokama iki 18metu, nežiurint į tai kad vyresnėlis netenka teisės į išmoka vaikui, nes savaime suprantama, kad jis jau nebe vaikas.

ne taip supratot,moka iki 18 metu,jei viresnis,kuriam virs 18 metu mokosi arba studijoja,jei nieko nedaro,tai kiti vaikai negauna ismokos po 52 lt.
Papildyta:
QUOTE(tiskute @ 2011 01 17, 16:48)
sveikutes
siandien pravede 52lt,o juos moka uz praejusi menesi ar si? g.gif

Uz praejusi.

Cia viskas paaiskinta,kodel mamytes gavo mazesnes pasalpas uz gruodi

http://www.sodra.lt/lt/pasalpos
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 18, 10:48)
ne taip supratot,moka iki 18 metu,jei viresnis,kuriam virs 18 metu mokosi arba studijoja,jei nieko nedaro,tai kiti vaikai negauna ismokos po 52 lt.

Tai kad nelogiškai gaunasi, tai prie ko kiti vaikai, jei jie dar nepilnamečiai, tai brolis ar sesuo tapo pilnamečiu ir marš per duris, nes jau ne kaip šeimos narys išeitu,. Aš užkibau už to, kad *Išmoka mokama, kol kiekvienam vaikui sukaks 18 metų " . mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(torasama @ 2011 01 18, 15:55)
Tai kad nelogiškai gaunasi, tai prie ko kiti vaikai, jei jie dar nepilnamečiai, tai brolis ar sesuo tapo pilnamečiu ir marš per duris, nes jau ne kaip šeimos narys išeitu,. Aš užkibau už to, kad *Išmoka mokama, kol kiekvienam vaikui sukaks 18 metų " .  mirksiukas.gif

Toliau skaitykit "jei vyresni kaip 18 metų vaikai mokosi"
Atsakyti
Norėčiau paklausti, kaip supratau jeigu priduosiu dokumentus šį mėn su 2010 metų pajamom, tai gausiu po 52lt už 2 vaikus (nes už paskutinį gaunu daugiau nei 525 motinyst pašalpos}-visus 2011 metus.Čia viskas lyg ir aišku. Bet už 2010 neišmokės, nors ir neviršijo 525lt asmeniui, nes už tuos met reikėjo pateikti 2009 met pajamas.
2010 metais nuo sausio 1d pašalpa buvo nutraukta, vėliau pajamos keitėsi. Ar gali būti taip kad, kai paskutinius 12 mėn neviršijo 525 galiu gauti už praėjusius metus? Gal uždaviau per daug klausimų ax.gif , bet mūsų socialinė nelabai pati gali paaiškinti, nes mano atveju pajamos labai svyravo.
Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
QUOTE(egliukaspygliukas @ 2011 01 18, 18:26)
Norėčiau paklausti, kaip supratau jeigu priduosiu dokumentus šį mėn su 2010 metų pajamom, tai gausiu po 52lt už 2 vaikus (nes už paskutinį gaunu daugiau nei 525 motinyst pašalpos}-visus 2011 metus.Čia viskas lyg ir aišku. Bet už 2010 neišmokės, nors ir neviršijo 525lt asmeniui, nes už tuos met reikėjo pateikti 2009 met pajamas.
      2010 metais nuo sausio 1d pašalpa buvo nutraukta, vėliau pajamos keitėsi.  Ar gali būti taip kad, kai paskutinius 12 mėn neviršijo  525 galiu gauti už praėjusius metus? Gal uždaviau per daug klausimų ax.gif , bet mūsų socialinė nelabai pati gali paaiškinti, nes mano atveju pajamos labai svyravo.
      Iš anksto dėkoju.

Jei jus norit uz 2010 metus gaut po 52 lt uz vaikus,tai jums reikia turet 2009 metu pajamas.
"išmoka vaikui skiriama ir mokama nuo teisės gauti išmoką atsiradimo dienos, tačiau ne daugiau kaip už 12 praėjusių mėnesių nuo prašymo pateikimo dienos."
Jei uz siuos metus norit gaut,tai praeitu metu pajamas ziures.
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 17, 14:44)
Na aišku geriausiai būtų pasiskambinti į Sodrą. Bet įtariu, kad perskaičiavo pajamų mokestį. smile.gif  g.gif

tikrai ,buvote teisi, gavau atsakyma is sodros: "todėl kad už gruodžio men pajamų mokestis skaičiuojamas nuo pirmo lito", tai reiskia, kad del to, kad perskaiciavo ta pajamu mokesti ismoka sumazejo net 10% g.gif
Atsakyti
QUOTE(dontik @ 2011 01 20, 11:23)
tikrai ,buvote teisi, gavau atsakyma is sodros: "todėl kad už gruodžio men pajamų mokestis skaičiuojamas nuo pirmo lito", tai reiskia, kad del to, kad perskaiciavo ta pajamu mokesti ismoka sumazejo net 10% g.gif

"Dėl 2011 m. sausio mėnesį išmokėtos mažesnės negu 2010 m. gruodžio mėnesį motinystės (tėvystės) pašalpos.

Motinystės (tėvystės) pašalpa išmokama už praėjusį mėnesį. Taigi, pašalpa už 2010 m. gruodžio mėnesį išmokama 2011 m. sausyje. Apmokestinant išmokas už praėjusius mokestinius laikotarpius (praėjusius metus) NPD netaikomas. Permokėtą gyventojų pajamų mokestį galima atsiimti pateikiant Valstybinei mokesčių inspekcijai metinę Gyventojų pajamų mokesčio deklaraciją už 2010 m. "
Atsakyti
O gal kuri gali pagelbėti?

Buvau užsirašiusi Kauno g.3 210kab. dėl man iškilusių soc.klausimų. Pati eiti negalėjau, nusiunčiau vyrą. Vyras pralaukė eilėje 2val., tada jį priėmė, liepė kažką rašyti: tas nesusiprasto, sako: man reikia pasiklausti. O jį paėmė ir išvarė [tiksliai IŠVARĖ] iš kabineto, mat pirma turi eiti tie, kurie pildo popierius, o jų pilnas koridorius. Vyrui trūko kantrybė, išėjo. Sako nebereikia jam jokių pinigų, jokių pašalpų, jokių soc. būstų, gyvensim po krūmu.

Kur kreipti dėl tų 90 Lt už vaiką? [kai nesigauna 500Lt nariui]. Nes dbr gauname ~45Lt. Kokius popierius [dokumentus] nešti? Kad jau viską turėtume ir nereikėtų kelis kart važiuoti.
T.P. Šį mėnesį negavau tų 45Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noisy-B: 20 sausio 2011 - 12:14
QUOTE(noisy-B @ 2011 01 20, 13:13)
O gal kuri gali pagelbėti?

Buvau užsirašiusi Kauno g.3 210kab. dėl man iškilusių soc.klausimų. Pati eiti negalėjau, nusiunčiau vyrą. Vyras pralaukė eilėje 2val., tada jį priėmė, liepė kažką rašyti: tas nesusiprasto, sako: man reikia pasiklausti. O jį paėmė ir išvarė [tiksliai IŠVARĖ] iš kabineto, mat pirma turi eiti tie, kurie pildo popierius, o jų pilnas koridorius. Vyrui trūko kantrybė, išėjo. Sako nebereikia jam jokių pinigų, jokių pašalpų, jokių soc. būstų, gyvensim po krūmu.

Kur kreipti dėl tų 90 Lt už vaiką? [kai nesigauna 500Lt nariui]. Nes dbr gauname ~45Lt. Kokius popierius [dokumentus] nešti? Kad jau viską turėtume ir nereikėtų kelis kart važiuoti.
T.P. Šį mėnesį negavau tų 45Lt

O uz ka jus gaunat 45 lt?Vaikui kiek metu?Gaunat is sodros mot(tev) pasalpa?
Atsakyti
Sveikos, gal kuri zinote kada mokami vaiko pinigai uz paskutini vaiko prieziuros atostogu menesi? g.gif mazei kita savaite bus 2 metukai, sausio 31 d. jau i darba rolleyes.gif ar ismokes kaip visada kita men. viduryje ar kazkaip kitaip? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rutuliukė @ 2011 01 21, 09:31)
Sveikos, gal kuri zinote kada mokami vaiko pinigai uz paskutini vaiko prieziuros atostogu menesi?  g.gif mazei kita savaite bus 2 metukai, sausio 31 d. jau i darba  rolleyes.gif ar ismokes kaip visada kita men. viduryje ar kazkaip kitaip? 4u.gif

Kita men gausit kaip ir visada tik maziau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 21 sausio 2011 - 10:14
Mamukai,gal galit patart 4u.gif Šio mėn.gale bus 6 mėn. kaip stoviu darbo biržoje ir baigsis mokėjimas.Vyro alga ant popieriaus 1041 lt,o į rankas 862 lt.Gyvename nesusituokę ir auginame 3 metų dukrytę.Dabar gausis taip,kad mes 3 asmenų šeima gyvensime iš 862 lt unsure.gif Ar mums priklauso kokios nors išmokos vaikui mirksiukas.gif
Preitais metais buvau nuėjus į soc.rupybą pasiklaust ar yra kokios kompensacijos už darželį,tai tos bobos tokios nemalonios,maždauk ko aš čia dar užsimanysiu doh.gif Tuo metu vyras prastovejęs biržoje jokių išmokų nebegavo.3 asmenų šeimą išlaikiau aš gaudama 1200 lt.Ir mane patikino,kad nieks man nepriklauso blink.gif
Dabar situacija kitokia ir pajamos dar mažesnės unsure.gif Gal galite patart ar man priklauso kokios išmokos mirksiukas.gif Kur ir su kokiais dokumentais kreiptis g.gif
Atsakyti