Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada leisti mergaitei lakuoti nagus?

Mes pirma karta nagucius nusilakavom 4 metuku, labai jau prase patenkinti smalsuma tongue.gif dabar jau tuoj 6 metai, bet noras pasilakuoti nagucius panelei nepraejo thumbup.gif ir kalbejomes ir viska, kad jos naguciai ir be lako grazus, bet kai pati pagalvoju mato kaip as lakuoju, o mano spalvytes dar itin i akis krentancios, tai ka as cia aiskinu, kad ji nelakuotais naguciais grazi doh.gif tad priejom kompromisa, kad lakuosim nagucius tik per sventes drinks_cheers.gif aisku ne jos pacios isgalvotas, kad kiekvienas menkesnis ivykis (pvz sveciu apsilankymas) yra svente lotuliukas.gif , nes nagucius jaunoms mergaitem lakuoti ne itin sveika ax.gif susitarem thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Drugeliukas @ 2010 11 07, 11:20)
Na aš taip pat palakuoju, maniškei greit šeši metukai, aišku stengiuosi tai daryti savaitgaliais arba tuo metu kada nelanko darželio. Nes mūsų auklėtojoms tai nepatinka.

As irgi nulakuoju savo panelei nagucius tik bespalviu laku...ir retais atvejais,progom....Jau kas kas o mazoms mergaitems labai norisi atkartoti savo mamytes... wub.gif Nieko cia jau nepadarysi... rolleyes.gif
Atsakyti
Mano mažei tik 3 dar. Bet prieš savaitę pamatė kad aš lakuoju, tai ir prilėkė rėkdama: ir man, ir man, aš ir pana ! Tai sutarėm, kad tik nykščius nulakuosiu. Tai vaikščiojo visa laiminga "liuks" pirštus atstačius thumbup.gif
Atsakyti
Mano Pupai 3.5 m pirmąkart nulakavau prieš šias Kalėdas bespalviu laku, visa patenkinta buvo biggrin.gif Sutarėm,kad nagučius lakuosim tik per šventes, žiūrėsim kaip seksis sutarimo laikytis ax.gif
Atsakyti
Kam to reikia...man tai keistai atrodo pvz.keturmetes lakuotais nagais...tai greit ir lupu dazai prasides, tusas ir t.t..Pati nelakuoju, neauginu nagu, tai vaikui tuo labiau nelakuosiu, jau geriau pasidabinti karoliukais ar susiverti kartu apyranke...Imdamos pavyzdi is mamu mergaites labai greit bando buti moterimis, vaikyste greiciau dingsta.Bet cia mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2011 01 06, 13:56)
Kam to reikia...man tai keistai atrodo pvz.keturmetes lakuotais nagais...tai greit ir lupu dazai prasides, tusas ir t.t..Pati nelakuoju, neauginu nagu, tai vaikui tuo labiau nelakuosiu, jau geriau pasidabinti karoliukais ar susiverti kartu apyranke...Imdamos pavyzdi is mamu mergaites labai greit bando buti moterimis, vaikyste greiciau dingsta.Bet cia mano nuomone.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
O kas čia blogo jei lakas ryškus g.gif ,ar jis labiau nagui kenkia už bespalvį ? Nematau nieko blogo nei nagu lakavime ,nei blakstienų dažyme , o vaikystė ir be tokių smulkmenų gali greit prabėkt . Nemažai žinau mamų kurios kosmetikos nenaudoja ir nagų nelakuoja , o dukros tiek makiažo sunaudoja ,kad kelioms panelėms užtektu
Atsakyti
Prieš svarstant gražu ar negražu lakuoti nagus mažoms mergaitėms, reikėtų pasidomėti kokį poveikį lakas daro. Tarkim pirma išgooglinta citata:

Yra trys pagrindinės cheminės medžiagos, į kurias rekomenduojama atkreipti dėmesį renkantis nagų priežiūros priemones. Dibutilftalato visiškai neturėtų būti tokiuose gaminiuose. Kiti du ingredientai- formaldehidas ir toluenas nėra draudžiami, tik ribojami. Tačiau manoma, kad didelės jų koncentracijos gali turėti neigiamos įtakos sveikatai. Dibutilftalato randama ne tik kosmetikoje, bet ir asmens higienos priemonėse, buities daiktuose ir kt. Šis ingredientas nagų lakui suteikia lankstumo ir spindesio, bet kartu jis pripažįstamas karcinogenu, sukeliančiu apsigimimo defektus ir reprodukcinės sistemos pažeidimus. Dabar daugėja tyrimų, įrodančių jo neigiamą poveikį kepenims, inkstams ir plaučiams. Dibutilftalato gali patekti tiek kvėpuojant, tiek per odą arba su maistu. Dėl tolueno didžiausios leidžiamos koncentracijos nagų lake Europos Sąjunga dar galutinai neapsisprendė. Ši medžiaga padeda tinkamai pasiskirstyti ir išdžiūti nagų lakui, bet, jai patekus į orą, gali sukelti nuovargį, galvos skausmą, dirginti akis, nosį ir gerklę. Toluenas pripažintas toksišku kepenims ir inkstams, galbūt veikia reprodukcinę sistemą. Tiek pirmo, tiek antro minėto ingrediento turėtų vengti besilaukiančios moterys ir žindyvės, nes, pvz., tolueno per placentą patenka į vaisiaus organizmą, taip pat kūdikiui per motinos pieną. Trečiasis ingredientas- formaldehidas, kuris nagų lake veikia kaip kietiklis ir saugo nuo lupimosi. Tačiau kartu tai žinomas karcinogenas, kuris gali sukelti akių, nosies ir gerklės dirginimą. Naudojant nagų laką su tokiais ingredientais, galimas bėrimas ir kitos odos reakcijos. Taip pat gali pasireikšti nuovargis, galvos skausmas, imuninės sistemos sutrikimas. Šis ingredientas visoje Europos Sąjungoje yra stipriai ribojamas ir jo nagų lake leidžiama ne daugiau kaip 0,2 proc.
čia. Tikėtina, kad rimtesniuose šaltiniuose dar ne tokios informacijos rastumėt. Ar manot, kad toks poveikis jūsų mažylėms vertas tų kelių nepasitenkinimo grimasų ar ašarėlių, kad negali lakuotis nagų? Beje, ir mamos lakuodamos nagus turėtų pasirinkti gerai vėdinamą patalpą, jokiu būdu ne šalia vaikų, kad jie nekvėpuotų nuodingomis medžiagomis.
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2011 01 06, 13:56)

drinks_cheers.gif man net nelabai gražu, kai tarkim, darželyje ateina su lakuotais nagučiais schmoll.gif Juk mažų mergyčių tokie gražūs naturalūs nagučiai. Kam ta papildoma chemija... mirksiukas.gif
Atsakyti
Griežta nuomonė ne ne ir dar kartą ne, nors jau 8 metai. Pati lakuojuosi kasdien, bet vaikui jokiu būdu. 1. tai ne vaikiškas užsiėmimas ir puošimosi būdas; 2. kenksminga nors gal ir nedaug, bet spės prisivalgyt lūpų dažų, prisilakuoti nagų. Tai jeigu sugalvos ir labai norės plaukus dažyti leistumėte? nežinau, man tai nevaikiška. Buvom gavę dovanų ir tušą akims ir lakų, bet taip ir nepanaudojom.
Gal aš senamadiška, bet mano tokia nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2011 01 06, 14:56)

drinks_cheers.gif

Man lengva kalbėti nes turiu berniukus, bet keturmetė ar trimetė su nulakuotais nagais, man asmeniškai nesuderinami dalykai smile.gif
Atsakyti
Penkiametei nelakačiausavo lauku schmoll.gif
Yra vaikišku, mažiau kenksmingų
Atsakyti