Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažo pradžia - pagrindai- pradžiamokslis

QUOTE(dirty_kiss @ 2013 07 16, 22:55)
Sako, kartojimas - mokslų motina. Dar kartą paskaičiau, kas rašoma ant sendinimo priemonių, ten aiškiai parašyta, kad viršutinis lakas turi būti ne vandens pagrindu. Manau, kad pirksiu purškiamą, bus mažiau terlionės smile.gif

Jusu klausimas buvo:
KLAUSIMAS - jeigu mano sendinimo lakas yra dviejų žingsnių ir vandens pagrindu, tai koks viršutinis lakas (užbaigimo) turi būti - vandens pagrindu ar gali būti bet koks?

Tai, jeigu taip tada ir uzbaigimo lakas vandens pagrindu.

Jeigu ant buteliuko raso nelakuoti vandeniniu laku, tai vadinasi Jusu dvikomponentis ne vandens pagrindu. Parasykit kokios firmos? 4u.gif
Atsakyti
Labai noriu išbandyti dekupažuoti spausdintais paveikslėliais. Ieškojau informacijos, kažką radau, bet vistiek nelabai supratau esmės blush2.gif Gal kas galėtų trumpai ir aiškiai parašyti, būčiau dėkinga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 07 16, 21:10)
as visada jei naudoju dvikomponenti pirma nupursiu purskiamu laku ,senukuose perku apie 10lt ,kaip nudziusta lakuoju jau vandens pagrindo laku,tiek kiek reikia i tarpus pasvitrinu ,senukuose baltas svirtinis matuojamas  thumbup.gif man nepakeičiamas  ax.gif

Kaip tik ruošiuosi į senukus popiet, kokį laką perkate? Žiūrėjau senukų el.parduotuvėje, tai jie tokio lako automobilių skyriuje turi... Nežinau, ar apie tą patį kalbame.

Beje, o kam lakuojate dviem skirtingais lakais ant viršaus? Kaip suprantu užpurškiate o paskui dar ant viršaus dedate sluoksnį lako vandens pagrindu, ar ne? Ar dėl tvirtumo ar dėl grožio tokia gudrybė?
QUOTE(AnAngel @ 2013 07 16, 22:39)
Jusu klausimas buvo:
KLAUSIMAS - jeigu mano sendinimo lakas yra dviejų žingsnių ir vandens pagrindu, tai koks viršutinis lakas (užbaigimo) turi būti - vandens pagrindu ar gali būti bet koks?

Tai, jeigu taip tada ir uzbaigimo lakas vandens pagrindu.

Jeigu ant buteliuko raso nelakuoti vandeniniu laku, tai vadinasi Jusu dvikomponentis ne vandens pagrindu. Parasykit kokios firmos? 4u.gif

Mano dauguma priemonių gautos dovanų, "Dala" firmos. Kiek apie jas skaičiau, tai nėra geros kokybės, bet pabandymams ir suvokimui, kas yra dekupažas užteks. Kaip jau minėjau anksčiau, dekupažas - tik bandymui, nes turiu kitų rankdarbinių silpnybių wink.gif

Atsiprašau, už galbūt kvailus klausimus ir ačių Jums už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2013 07 17, 12:17)
Kaip tik ruošiuosi į senukus popiet, kokį laką perkate? Žiūrėjau senukų el.parduotuvėje, tai jie tokio lako automobilių skyriuje turi... Nežinau, ar apie tą patį kalbame.

Beje, o kam lakuojate dviem skirtingais lakais ant viršaus? Kaip suprantu užpurškiate o paskui dar ant viršaus dedate sluoksnį lako vandens pagrindu, ar ne? Ar dėl tvirtumo ar dėl grožio tokia gudrybė?

Purškiama laka rasite prie purškiamu dazu ten turetu butu sudėta atskiram stende arb ais karto klauskite jums parodys ,yra keletas jo rusiu bet as perku ta virs 10lt buvo tamsi etikete o karta vyras nupirko sviesia su zaliu ,raso sintetinis purškiamas lakas 4u.gif 4u.gif tikrai tiks
o del lakavimo g.gif as lakuoju gamini keleta/keliolika kartu, aisku ir del tvirtumo bet pats gaminys man gražiau atrodo kaip daug kartu lakuota ir pasvirtinta i tarpus
taip paskui jau lakuoju vandens pagrindo laku ,po pursiamo,
ir butinai nusipirkite senukuose to matuojamo balto svirtinio popieriaus jis tikrai nepakeičiamas ax.gif kaip reikia koki nelyguma sulyginti,arba kaip nudazai ir paslifuoti kad nebutu tu teptuko dryžiu ax.gif

va sita esu turejus http://www.senukai.l...id=000050719789
tik ne blizgu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 17 liepos 2013 - 12:48
QUOTE(evk @ 2013 07 17, 10:48)
Labai noriu išbandyti dekupažuoti spausdintais paveikslėliais. Ieškojau informacijos, kažką radau, bet vistiek nelabai supratau esmės blush2.gif Gal kas galėtų trumpai ir aiškiai parašyti, būčiau dėkinga ax.gif

Atsispausdini, paveiksliuką nulakuoji. Tada tepi klijus ant dėžės ir ant paveiksliuko blogos pusės. Aš tada dedu paveiksliuką ir išteptais klijais pirštais braukau, kad oro neliktų. Viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VasareV @ 2013 07 17, 15:02)
Atsispausdini, paveiksliuką nulakuoji. Tada tepi klijus ant dėžės ir ant paveiksliuko blogos pusės. Aš tada dedu paveiksliuką ir išteptais klijais pirštais braukau, kad oro neliktų. Viskas smile.gif

Nemanau, kad toks budas butu tinkamas jeigu reikia uzklijuoti tik dali pavirsiaus... Matysis stori krastai, teks labai daug kartu lakuoti... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AnAngel @ 2013 07 17, 14:53)
Nemanau, kad toks budas butu tinkamas jeigu reikia uzklijuoti tik dali pavirsiaus... Matysis stori krastai, teks labai daug kartu lakuoti... 4u.gif

Jei bus pritapoma, aš užklijuouju visą paviršių. Tada nelieka tų kraštų. Kitas variantas, ploninu popierių ir likusius kraštus gražiai glaistu "apeinu. Patikėk, nei ženklo nelieka. Jei nepritapoma galima ploninti popierių. Tai išbandyta savu kailiu. Galima naudoti paveikslėlio nukėlėją arba Sobieskos variantą.
Atsakyti
QUOTE(VasareV @ 2013 07 17, 16:01)
Jei bus pritapoma, aš užklijuouju visą paviršių. Tada nelieka tų kraštų. Kitas variantas,  ploninu popierių ir likusius kraštus gražiai glaistu "apeinu. Patikėk, nei ženklo nelieka.  Jei nepritapoma galima ploninti popierių. Tai išbandyta savu kailiu. Galima naudoti paveikslėlio nukėlėją arba Sobieskos variantą.

Is tikruju yra daugybe budu ir kiekviena meistre turi savaji... Man tik uzkliuvo tas paprastas aprasymas - atspausdini, nulakuoji, klijuoji, nes realybeje taip nebuna, bent jau as taip nedirbu... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AnAngel @ 2013 07 17, 15:04)
Is tikruju yra daugybe budu ir kiekviena meistre turi savaji... Man tik uzkliuvo tas paprastas aprasymas - atspausdini, nulakuoji, klijuoji, nes realybeje taip nebuna, bent jau as taip nedirbu... 4u.gif

Tai matai, kai klausia trumpai... Iš ilgo aprašymo susipainioja smile.gif O šiaip, tai kiekvienas darbas vis kitokių veiksmų reikalauja gi.
Bet va, pailsiustravimui... Atspausdinta, nulakuota, priklijuota, padažyta, palakuota.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(VasareV @ 2013 07 17, 16:19)
Tai matai, kai klausia trumpai... Iš ilgo aprašymo susipainioja smile.gif O šiaip, tai kiekvienas darbas vis kitokių veiksmų reikalauja gi.
Bet va, pailsiustravimui... Atspausdinta, nulakuota, priklijuota, padažyta, palakuota.

Niu ir as matau tarpa tarp popieriaus ir dezutes...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AnAngel: 17 liepos 2013 - 14:25
QUOTE(AnAngel @ 2013 07 17, 15:25)
Niu ir as matau tarpa tarp popieriaus ir dezutes...

user posted image

Tai faina, kad matai kažką wink.gif Matyt toj vietoj bus nepašveista ( yra tokia, bet ne 100 proc galimybė) arba dažais brūkštelta. Kai dėžės jau neturiu, negaliu patikslint, kaip ten iš tiesų. Nepačiupinėsi gi dabar. Bet šiaip jau š malam, aš einu dirbt. Manau į paveiksliukų klijavimo klausimą atsakyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VasareV @ 2013 07 17, 16:32)
Tai faina, kad matai kažką wink.gif

Hmmm mano manymu kaip tik nefaina, kad matau kazka... biggrin.gif Juolab jeigu daiktelis buvo darytas kazkam pagal uzsakyma, ar dovanai... blush2.gif
Atsakyti