Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas

QUOTE(Austrada @ 2010 11 09, 14:28)
Manau, kad naudinga pasidalinti patirtimi su kitais.

Papasakosiu, koks nuotykis nutiko mums pernai su taksistu Egipte.
Nepasimečiau, žinojau kaip elgtis, tik todėl, kad buvau apie tai skaičiusi internete.

Duosiu patarimą važiuojant su taksi Egipte-reikia iš anksto aiškiai suderėti kainą ir nurodyti vietą, kur nuvežti. Taip mums pernai ir buvo, tik naktį mus nuvežė ne į mūsų viešbutį, bet į visai kitą ir pasakė, kad tai mūsų viešbutis, lipkit. Kai mes pasakėm, kad ne mūsų-tai sako taksistas-iki jūsų dar mokėkit papildomai kažkiek  USD (neprisimenu kiek), mūsų draugai nusigando, kad naktis, nepažįstama vieta-sutiko mokėti, bet aš (kadangi buvau skaičius apie tokius jų triukus) pareikalavau tuoj pat vežti į mūsų nurodytą viešbutį už sutartą kainą ir kad niekas daugiau nemokės. Ir ką jūs manot? Nuvežė.

Ir dar su tuo jų grąžos atidavimu-amžina problema, todėl geriausia vežtis po 1USD daug kupiūrų, kad mažiau kiltų problemų.

butent tokia pat istorija ir man nutiko, si gruodi. Mes i Egipta vaziuojame nardyti, taciau si karta laukiausi todel vyra palidejom (as ir vaikas 4 metu), buvo stiprus bangavimas todel nusprendem neplaukti, o grizome su taksi i savo viesbuti ( si kart viskas liuks, zinoma susitarem kaina pries ilipdami i taksi) Vakare sutarem susitikt centre, kai vyras grizo is juros pasuko mums, mes su sunumi susigaudem taksa vel susiderejom kad nuveztu iki butent to viesbuco iki kurio ryte vaziavom uz 5 dolerius, mjis sutiko ir ka galvojat paveze mus koki pora kilu nuo musu viesbucio sako lipkit cia tas viesbutis, as jam sakaiu ne cia ne tas , o jis man visaip irodineja , kad tas sako mokek ir lipk. Na po ilgo pokalbio jis sako gal ne taip as pasakiau ir nuveze i centra, bet dar kelyje pasieme savo drauga, tai patikekit nebuvo jauku man toj masinoj, o kai nuveze i vieta as turejau tik 10 doleriu tada jis man ako neturiu grazos ir vel prasidejo...bet po to priejo vyras ir nardymoinstruktorius, kuris truputi moka arabu kalba ir zodziu graza atsirado...tai va jis ir pasake kad reikia vaizduot jog skambinitais nr, kurie ant taksi duru nurodyti, tada jie dar truputi issigasta... Tai va tokia istorija... smile.gif
Atsakyti
Gal kas žinote, kada 2011 metais bus koptų kalėdos? Pernai buvo sausio 07 d., kažin ar kasmet tą pačią dieną būna? Parašykite prašau, jeigu kas žinote 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jola333 @ 2010 11 10, 10:43)
Gal kas žinote, kada 2011 metais bus koptų kalėdos? Pernai buvo sausio 07 d., kažin ar kasmet tą pačią dieną būna? Parašykite prašau, jeigu kas žinote 4u.gif

Turiu galvoje Egipto realiginę šventę.
Atsakyti
QUOTE(jola333 @ 2010 11 10, 08:43)

na as radau,kad sausio 7 diena irgi g.gif
Atsakyti
QUOTE(jola333 @ 2010 11 10, 17:52)
Ačiū labai 4u.gif, man niekaip nepavyko rasti... blush2.gif

vat cia radau,ten ir kitos religines sventes paminetos mirksiukas.gif
http://www.qppstudio...2011/coptic.htm
http://www.wordtrave.../Egypt/Holidays
cia siaip idomu
http://en.wikipedia....Coptic_calendar
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 10 lapkričio 2010 - 19:48
Sveiki. Iš anksto atsiprašau, kad neperskaičiau visų puslapių, bet gal galėtumėte padėti.
Internetu bandau surasti tinkančią kelionę į Hurgadą. Kelaiutume 4 suaugę ir ir vaikas(13) vacation4.gif
Niekur neduoda užsakyt kambarių tokiam skaičiui. Gal reikia kreiptis į agentūrą.. g.gif
Norisi pigesnio varianto. Ir išvykt galim tik po Naujų.
Pirmą kartą. (čia ne taboras, jei ką) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(PureOrganza @ 2010 11 10, 21:00)
Sveiki. Iš anksto atsiprašau, kad neperskaičiau visų puslapių, bet gal galėtumėte padėti.
Internetu bandau surasti tinkančią kelionę į Hurgadą. Kelaiutume 4 suaugę ir ir vaikas(13) vacation4.gif
Niekur neduoda užsakyt kambarių tokiam skaičiui. Gal reikia kreiptis į agentūrą.. g.gif
Norisi pigesnio varianto. Ir išvykt galim tik po Naujų.
Pirmą kartą. (čia ne taboras, jei ką) blush2.gif

Manau jums 2 ir 2+1 kambarių t.y. dviejų kambarių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2010 11 10, 20:09)
Manau jums 2 ir 2+1 kambarių t.y. dviejų kambarių  4u.gif

Tikrai taip:) Aišku, galima imti ir šeimyninį kambarį, bet tada turėsit vargo eilėje prie vonios/tualeto kambario bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 11 11, 11:41)
Tikrai taip:) Aišku, galima imti ir šeimyninį kambarį, bet tada turėsit vargo eilėje prie vonios/tualeto kambario bigsmile.gif

Nu jau, o namie tokia šeima kaip išgyvena? biggrin.gif 2 tėvai, 3 vaikai pvz. 17 ir 18 metų bei vienas 13 metų. nematau jokio vargo ir skirtumo.
Atsakyti
QUOTE(Alpinistė @ 2010 11 11, 11:03)
Nu jau, o namie tokia šeima kaip išgyvena?  biggrin.gif 2 tėvai, 3 vaikai pvz. 17 ir 18 metų bei vienas 13 metų. nematau jokio vargo ir skirtumo.

Taigi per atostogas eini ne ant išgyvenimo bigsmile.gif
Beje, skirtumas yra, namuose šiek tiek skiriasi režimas, tulikas su vonia atskirai yra, o ir gausesnės šeimos dažnai gyvena erdvesniame būste, kur bent jau tulikai yra du. Mes vieną kartą pasiėmėm šeimyninį, tai tikrai užpypojo, visi kartu keliamės, valgom, varom į miestą, tai ir gaunasi, kad visiems keturiems vienu metu reikia ir į tuliką, ir į dušą, kurie paprastai yra kartu. Ypač užknisdavo rytais bigsmile.gif Beje kiek žiūrėjau, tai family room'o ir dviejų dviviečių kambarių kaina dažnai yra panaši bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 11 11, 12:12)
Taigi per atostogas eini ne ant išgyvenimo bigsmile.gif
Beje, skirtumas yra, namuose šiek tiek skiriasi režimas, tulikas su vonia atskirai yra, o ir gausesnės šeimos dažnai gyvena erdvesniame būste, kur bent jau tulikai yra du. Mes vieną kartą pasiėmėm šeimyninį, tai tikrai užpypojo, visi kartu keliamės, valgom, varom į miestą, tai ir gaunasi, kad visiems keturiems vienu metu reikia ir į tuliką, ir į dušą, kurie paprastai yra kartu. Ypač užknisdavo rytais bigsmile.gif Beje kiek žiūrėjau, tai family room'o ir dviejų dviviečių kambarių kaina dažnai yra panaši bigsmile.gif

Na, nenorėčiau su jumis sutikti. Mes (4 asmenų šeima) gyvenam nuosavam name. Tualetas ir vonia yra vienoje patalpoje. Ir dar niekada niekam neteko tualeto klausimais bėgti į priepirčio tualetą. Kažkaip išsiverčiam taip jau 18 metų. tad nemanau, kad savaitė viešbučio šeimyniniam kambary sukeltų didelių prblemų. Mes būtent į tokį ir žvalgomės, ir nesukam galvos. ax.gif
O kaina tai nėra labai panaši. bandžiau žiūrėti,tai skirtumas išeitų apie 270-400Lt. Man tai daug.
Atsakyti
QUOTE(Alpinistė @ 2010 11 11, 11:29)
Na, nenorėčiau su jumis sutikti. Mes (4 asmenų šeima) gyvenam nuosavam name. Tualetas ir vonia yra vienoje patalpoje. Ir dar niekada niekam neteko tualeto klausimais bėgti į priepirčio tualetą. Kažkaip išsiverčiam taip jau 18 metų. tad nemanau, kad savaitė viešbučio šeimyniniam kambary sukeltų didelių prblemų. Mes būtent į tokį ir žvalgomės, ir nesukam galvos.  ax.gif
O kaina tai nėra labai panaši. bandžiau žiūrėti,tai skirtumas išeitų apie 270-400Lt. Man tai daug.

Nei čia reikėtų sutikti, nei nesutikti drinks_cheers.gif
Man keturi šimtai litų irgi nesimėto, bet kai vieną kartą dešimt dienų rytais prasidraskėm prie tuliko/vonios durų, tai dabar taupau kitoje vietoje. Kai padaugini rytinį tualetą iš keturių... Atskirus kambarius imam dar ir dėl to, kad mažiaus pietų miego metu kitiems ant pirštų galų nereikėtų vaikščioti. Bet čia kaip kas įpratęs, tiesiog kartais visiškai paprasti dalykai nešauna į galvą, o ateina per patirtį. Pasikartosiu, per atostogas norim pailsėti, o ne ant išgyvenimo eiti bigsmile.gif
Atsakyti