QUOTE(Austrada @ 2010 11 09, 14:28)
Manau, kad naudinga pasidalinti patirtimi su kitais.
Papasakosiu, koks nuotykis nutiko mums pernai su taksistu Egipte.
Nepasimečiau, žinojau kaip elgtis, tik todėl, kad buvau apie tai skaičiusi internete.
Duosiu patarimą važiuojant su taksi Egipte-reikia iš anksto aiškiai suderėti kainą ir nurodyti vietą, kur nuvežti. Taip mums pernai ir buvo, tik naktį mus nuvežė ne į mūsų viešbutį, bet į visai kitą ir pasakė, kad tai mūsų viešbutis, lipkit. Kai mes pasakėm, kad ne mūsų-tai sako taksistas-iki jūsų dar mokėkit papildomai kažkiek USD (neprisimenu kiek), mūsų draugai nusigando, kad naktis, nepažįstama vieta-sutiko mokėti, bet aš (kadangi buvau skaičius apie tokius jų triukus) pareikalavau tuoj pat vežti į mūsų nurodytą viešbutį už sutartą kainą ir kad niekas daugiau nemokės. Ir ką jūs manot? Nuvežė.
Ir dar su tuo jų grąžos atidavimu-amžina problema, todėl geriausia vežtis po 1USD daug kupiūrų, kad mažiau kiltų problemų.
Papasakosiu, koks nuotykis nutiko mums pernai su taksistu Egipte.
Nepasimečiau, žinojau kaip elgtis, tik todėl, kad buvau apie tai skaičiusi internete.
Duosiu patarimą važiuojant su taksi Egipte-reikia iš anksto aiškiai suderėti kainą ir nurodyti vietą, kur nuvežti. Taip mums pernai ir buvo, tik naktį mus nuvežė ne į mūsų viešbutį, bet į visai kitą ir pasakė, kad tai mūsų viešbutis, lipkit. Kai mes pasakėm, kad ne mūsų-tai sako taksistas-iki jūsų dar mokėkit papildomai kažkiek USD (neprisimenu kiek), mūsų draugai nusigando, kad naktis, nepažįstama vieta-sutiko mokėti, bet aš (kadangi buvau skaičius apie tokius jų triukus) pareikalavau tuoj pat vežti į mūsų nurodytą viešbutį už sutartą kainą ir kad niekas daugiau nemokės. Ir ką jūs manot? Nuvežė.
Ir dar su tuo jų grąžos atidavimu-amžina problema, todėl geriausia vežtis po 1USD daug kupiūrų, kad mažiau kiltų problemų.
butent tokia pat istorija ir man nutiko, si gruodi. Mes i Egipta vaziuojame nardyti, taciau si karta laukiausi todel vyra palidejom (as ir vaikas 4 metu), buvo stiprus bangavimas todel nusprendem neplaukti, o grizome su taksi i savo viesbuti ( si kart viskas liuks, zinoma susitarem kaina pries ilipdami i taksi) Vakare sutarem susitikt centre, kai vyras grizo is juros pasuko mums, mes su sunumi susigaudem taksa vel susiderejom kad nuveztu iki butent to viesbuco iki kurio ryte vaziavom uz 5 dolerius, mjis sutiko ir ka galvojat paveze mus koki pora kilu nuo musu viesbucio sako lipkit cia tas viesbutis, as jam sakaiu ne cia ne tas , o jis man visaip irodineja , kad tas sako mokek ir lipk. Na po ilgo pokalbio jis sako gal ne taip as pasakiau ir nuveze i centra, bet dar kelyje pasieme savo drauga, tai patikekit nebuvo jauku man toj masinoj, o kai nuveze i vieta as turejau tik 10 doleriu tada jis man ako neturiu grazos ir vel prasidejo...bet po to priejo vyras ir nardymoinstruktorius, kuris truputi moka arabu kalba ir zodziu graza atsirado...tai va jis ir pasake kad reikia vaizduot jog skambinitais nr, kurie ant taksi duru nurodyti, tada jie dar truputi issigasta... Tai va tokia istorija...