Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas

QUOTE(Satine @ 2010 10 31, 13:20)
O Lietuvoj negalima EGP issikeist?

Pabandykite paklausti ne filialuose, bet pagrindiniuose banko skyriuose, gal ten pavyktų kažką gauti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Udrius: 31 spalio 2010 - 11:26
QUOTE(mamairute @ 2010 10 31, 10:23)
Žinai, tai buvo pakankamai senai, kokiais 1996 ar 97 metais, lėktuvinio turizmo pradžia tarkim. Su kokia nostalgija prisimenu anų laikų Turkiją  biggrin.gif Kelionę pirkom per Delta, ten buvo tokia nedidelė jachta 17,5 metrų ilgio tai denis ir buvo restoranas, 10 turistų iš viso, na tokia pakankamai uždara erdvė ir tikrai kajutėje nepagersi, na tiesiog ankšta ir karšta labai - mes denyje ant čiužinių miegodavom visi. Nei sutartyje, nei jachtoje nebuvo informacijos, kad negalima savo gėrimų gerti. Bet kai atėjo turizmo agentūros agentas ir išaiškino, kad toks yra kelionės paketas - nakvynė ir maistas, o gėrimai for extra money, ir kad tai yra normalu, tai kaip ir nusileidom. Kažkaip sumastėm, kad lyg ir logiškas tas jų reikalavimas, o be to ir patirties nebuvo. O dar geras buvo, kad iš turistų tik viena moteriškė angliškai galėjo susikalbėti bigsmile.gif

na jei sutartyje nera parasyta,tada gerti galejote,aisku ne restorane.
ir butumete buve teisus.
na bet svarbu gerai paatostogavote 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 31 spalio 2010 - 11:28
QUOTE(Satine @ 2010 10 31, 11:20)
O Lietuvoj negalima EGP issikeist?

Nė vienas iš man žinomų bankų LT, net Snoras, tokios egzotiškos valiutos neturi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 10 31, 11:28)
na jei sutartyje nera parasyta,tada gerti galejote,aisku ne restorane.
ir butumete buve teisus.
na bet svarbu gerai paatostogavote 4u.gif

Ne restoranas tai reiškia už borto bigsmile.gif Ten žinai labiau principo reikalas negu būtinybė buvo, nes valgio metu duodavo arbatos ir kavos, tarp maitinimų tai melioną, tai arbūzą papjaustydavo, galų galė į krantą išleisdavo pasiganyt ir į ekskursijas nuvesdavo. O su antru kapitonu (keturias dienas buvo vienas - savininkas, kitas keturias dienas - kitas) Mėnulio įlankoje kai patvarkėm atsargas iš Lietuvos (neveši gi namo bigsmile.gif ), tai nabagą čiut partempėm.
O šiaip tai atostogos buvo superinės - su malonumu pakartočiau, jokio viešbučio, jokio grumdymosi, apsirengti reikėdavo tik į krantą lipant, pilnas relaksas bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Udrius @ 2010 10 31, 11:21)
Na aš irgi sutinku- kajutėje ar kambaryje gerkite ar valgykite ką norite, bet jei restorane išsitraukiate savo butelį, na nepykite ir atleiskite - tai kaip minimum nekultūringa... Negi Lietuvoje kavinėse ar restoranuose traukiate savo butelius ?

Dėl maitinimosi kambaryje - turėkite omenyje tai ,kad  valgydami kambaryje viliojate į savo kambarį parazitus - pirmoje eilėje skruzdelės - patikėkite oi kaip jos greitai randa maisto...

Tik jau neauklėkite, nereikia bigsmile.gif Įdomu, kokį Jūs supratimą prieš trylika ar keturiolika metų turėjote? drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na bent jau prieš 25 metus tai supratimas buvo spiralė viešbučio kambaryje ir metalinis puodukas smile.gif Bet tai buvo gūdūs tarybiniai laikai smile.gif
Atsakyti
Kiek teko girdėti ir skaityti, dauguma viešbučių, kurie teikia maitinimo paslaugas, ir kambariuose nėra įrengtos virtuvėlės maisto gamybai, draudžia įsinešti kitur pirktą maistą ir gėrimus, netgi iš restorano išsinešti maisto neleidžia. Tokios yra viešbučio taisyklės ir reikia jų laikytis, o ne piktintis. Taipat ir numatytas privalomas dress- kodas vakarienės metu ar draudimas maudytis basene tamsiu paros metu...
Jei taisyklės nepatinka- rinkitės kitą viešbutį... tongue.gif
Teko skaityti atsiliepimus, kad jei atvirai nešiesi maistą ar gėrimus juos kai kur atima ir padeda į kokią tai sugojimo kamerą ir gražina išvažiuojant.
Viešbučių politika aiški- pirk pas juos. O dėl maisto kambaryje, tai nereikia paskui piktintis, kad tarakonai ir skruzdės laksto... mirksiukas.gif
Cituoju Teztour: "Atkreipiame dėmesį, jog į daugelio viešbučių teritoriją yra draudžiama įsinešti mieste ar kur kitur pirktus maisto produktus bei gėrimus. Šių draudimų būtina laikytis." smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2010 10 31, 11:43)
Na bent jau prieš 25 metus tai supratimas buvo spiralė viešbučio kambaryje ir metalinis puodukas smile.gif Bet tai buvo gūdūs tarybiniai laikai smile.gif

Jau nepriklausomybės laikais su spirale kavą ir Prancūzijos, ir Italijos, ir.... viešbučiuose virėm bigsmile.gif Visą Europą taip autobusinėm kelionėm apkeliavom, kaip tai brangu viskas Europoje buvo su tuometiniais lietuviškais atlyginimai, o važiuot tai norėjosi bigsmile.gif
Kol aš atpratinau MB į lagaminą dešriuką kokį ar lašinį kišt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 10 28, 16:03)
Su Tezais bendravimas nepatiko pernai Kretoje, paskambinau Tezų atstovei, sakau taip ir taip, kai kas nutiko, ji sako - skambinkite draudimo atstovybei Švedijoje berods, nukreips kur reikia. Duodu duodu, buvo šeštadienis, neprisiskambinu, vėl skambinu Tezų atstovei, o ji man sako, ką aš žinau, mėginkite dar kartą, nuėjau į recepciją, parodžiau polisą ir viskas be jokių mokėjimų buvo paspręsta.

Tai tokia mano patirtis.

Gal čia priklauso nuo to, ar medikai turi išankstines sutartis su draudimo kompanijom? g.gif

QUOTE(jola333 @ 2010 10 28, 17:53)
Kai man prisireikė daktaro Šarme, tai aš irgi skambinau Tezų gidei, viską jai pasakiau, ji perskambino už kelių minučių ir pasakė, kad prie viešbučio atvažiuos mašina ir nuveš į kliniką. Taip ir buvo, nuvežė mane į kitą viešbutį, kuriame buvo klinika, daktaras (toks simpatiškas jaunas arabas) man staigiai pastatė lašelinę, viską nusirašė nuo draudimo poliuso, padavė tablečių porą pakuočių ir palinkėjo sėkmės  smile.gif . Mašina atgal nuvežė į mano viešbutį. Gidė po to dar skambino ir klausė, ar viskas tvarkoje. Taip kad aš neturiu jokių priekaištų gidei, kuri suorganizavo viską tikrai greitai ir be priekaištų.

Na, čia viskas priklauso nuo gido ir jo patirties. Susirasti gydytoją, kuris dirba su LT draudimo kompanijomis, reikia šiek tiek laiko, pirmąjį sezono mėnesį gali jo dar ir nebūti. O kitu atveju pačiam gidui naudingiau tokį daktarą tuėti, nes per savaitę bent keli skambučiai iš turistų būna dėl sveikatos sutrikimų, reikia gi jiems kažką atsakyti. Jei vienas gidas savo darbo neatliko gerai, nereikia manyti, kad ir kitas tos pačios kompanijos gidas niekam tikęs.
QUOTE(LORIJURA @ 2010 10 29, 08:14)
Viesbutis turi savo gydytoja,bet Novaturo atstove pasiule kreiptis i ,kaip ji issireiske Novaturo daktara,mes apsisprendem pas ji-viska sutvarke atstove :iskviete masina,susiskambino su gydytoju , mums nereikejo niekuom rupintis.

Na, tai nebuvo Novaturo, kaip tokio, gydytojas. Tiesiog Novaturo atstovai buvo susitarę su kokiu nors gydytoju, kad jis aptarnaus jų klientus. Taip tiesiog ramiau, nes tada gidui nekyla jokių papildomų rūpesčių.

QUOTE(Liutukeee @ 2010 10 30, 19:51)
Gal,nezinau,betgi sedi tie Teztouro atstovai Egipte ir nesamone pliurpia  doh.gif
O mums sake net saujos smelio negalima vezt  doh.gif

Nežinau, kaip Egipte, bet iš Turkijos tai tikrai negalima schmoll.gif Nei smėlio, nei žemės, nei akmenų ar kriauklių. Jei kelis akmenėlius į bendrąjį bagažą turistai įsideda, tai kartais jiems pavyksta prasmukti, bet iš esmės to daryti negalima
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2010 10 31, 14:17)
Nežinau, kaip Egipte, bet iš Turkijos tai tikrai negalima schmoll.gif Nei smėlio, nei žemės, nei akmenų ar kriauklių. Jei kelis akmenėlius į bendrąjį bagažą turistai įsideda, tai kartais jiems pavyksta prasmukti, bet iš esmės to daryti negalima

Na o mums sakė, kad iš Egipto negalima vežti kriauklių ir koralų. Apie smėlį ir akmenis net kalbos nebuvo. Bet man ir į galvą nešovė mintis vežtis smėlį iš Egipto, nes jis man ten visai nepatinka schmoll.gif Mūsų pajūrio smėlis daug geresnis ir akmenukų čia pilna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jola333 @ 2010 10 31, 13:42)
Na o mums sakė, kad iš Egipto negalima vežti kriauklių ir koralų. Apie smėlį ir akmenis net kalbos nebuvo. Bet man ir į galvą nešovė mintis vežtis smėlį iš Egipto, nes jis man ten visai nepatinka schmoll.gif Mūsų pajūrio smėlis daug geresnis ir akmenukų čia pilna smile.gif

Mus gidas prie piramidžių įspėjo, kad akmens vežti negalima, nes pamatė, kad mes po kelis akmenukus pasiėmėm bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 10 31, 00:03)
O parduotuve kurnors netoliese buvo?Tai gerai,kad leidzia viska nestis.

Taip, parduotuvės yra iš abiejų viešbučio pusių.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2010 10 31, 13:17)
Na, čia viskas priklauso nuo gido ir jo patirties. Susirasti gydytoją, kuris dirba su LT draudimo kompanijomis, reikia šiek tiek laiko, pirmąjį sezono mėnesį gali jo dar ir nebūti. O kitu atveju pačiam gidui naudingiau tokį daktarą tuėti, nes per savaitę bent keli skambučiai iš turistų būna dėl sveikatos sutrikimų, reikia gi jiems kažką atsakyti. Jei vienas  gidas savo darbo neatliko gerai, nereikia manyti, kad ir kitas tos pačios kompanijos gidas niekam tikęs.

Aš tikrai nenoriu pasakyti, kad visi tos kompanijos gidai blogi, tiesiog mes susidūrėm su tuo, kad merginos buvo neparuoštos, nemanau, kad piktybiškai būtų kažką dariusios, greičiausiai nebuvo iki galo prainstruktuotos. Ir tikrai norėjosi ją pasiusti ant trijų raidžių kai po savaitės važiuojant namo teikėsi pasiteirauti kaip mano ranka bigsmile.gif
Atsakyti