Įkraunama...
Įkraunama...

šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės

QUOTE(Sandia @ 2010 10 29, 22:28)
natalyjabut latekso maciau yra Ornamentu parduotuvej Gedimino g. 15 apziurejau, bet nepirkau  ax.gif  dabar odas siudama vargstu  doh.gif

Ačiū už greitą atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 29, 08:57)
Labas rytas,
kvartetas  lotuliukas.gif  mano visi seimos vyrai zvejoja, tai net nepagalvojau, kad kas nezinos kas tas vobleris.  biggrin.gif  karosimi teisingai paaiskino.
Vakar sitas slepetes teciui dovanojau.  smile.gif
srauni_upe man tai sluoksna labiau prie sirdies. O ir spalvu grazesniu papuola. Del brangumo, tai taip nepigu. Paskutini syki pirkau virs 3 kg woll lt, tai nuolaida nemenka gavau.

aaagni
  4u.gif  uz titaniska darba. Nepaliauju stebetis. As tai nesutinku su tokiais uzsakymais, man saves gaila.  blush2.gif  Bet kitavertus uzsikacialinsi, turesi gera smugi ir ksaire, ir desine.  biggrin.gif Juokas juokais, bet tikrai suprantu, kokiu jegu reikalauja nuvelt tokius aulinukus.  4u.gif

Pukus nuo slepeciu, kai reikia, as su skustuvu nuskutu.

O, geras thumbup.gif gera mintis dėl pukų nuėmimo smile.gif Ačiū. O dėl "užsikačialinimo"tai tikrai žinokit rezultatas yra lotuliukas.gif Bet man jis visai patinka. Veli - pinigėlius gauni ir už treniruotes mokėt nereikia... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Pasirodo vilna moka valdyti ne blogiau nei adata ar virbalai biggrin.gif .
Is trecio karto pavyko (mano akimis) nusivelti slepetyte, siandien bandysiu velt ir antra. Kadangi esu tik pradziamoksle, naudoju balta lietuviska karsini, nelabai moku dekoruoti. Jusu darbuose daznai matau ivelto/apvelto audinio gabalelius (tikiuosi nesupyksit, ikelsiu riesiniu nuotraukyte, trakst 4u.gif ):
user posted image
Nelabai randu kaip tai daroma, kuriuo metu dedamas audinio gabaliukas, kaip ji prikloti reikia ir kaip padaryti, kad jis apsitrauktu, graziai pasibanguotu g.gif ?
Atrodo internete pamoku daug, bet paciu paciausiu subtilybiu wub.gif nerandu cool.gif

p.s. tai ar bandet kuri dazyti vilnele su azuolo zieve? as bandziau i gr.riesutu kevalu nuovira kisti vilnele - mazai nukando, kazin ar is vis po plovimo spalvos nepames. gal nuoviras per silpnas buvo? matydama jo tokia spalva bandziau ir acto ipilti, o ir kavos idejau biggrin.gif - nepadejo doh.gif tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 10 29, 07:57)
srauni_upe man tai sluoksna labiau prie sirdies. O ir spalvu grazesniu papuola. Del brangumo, tai taip nepigu. Paskutini syki pirkau virs 3 kg woll lt, tai nuolaida nemenka gavau.

Pukus nuo slepeciu, kai reikia, as su skustuvu nuskutu.

O kokia kilo kaina gaunasi?
Aš iš jų pabandymui esu pirkus mažą kiekį, tai kaip sluoksna ji man pasirodė šiurkštoka ir gan sunkiai vėlėsi. Pot o lyg ir nieko. Na storoka pasirodė. Nežinau kodėl...
QUOTE(juperi @ 2010 10 29, 08:20)
na as vakar veliau is to latvisko karsinio draugui veltinukus su auliuku... suklojau 250 g. ciut ka atkeliau nuo burbuliankes doh.gif 
Pritariu trakstbrakst (kas kart kai rasau nika- nusisypsau... smile.gif ir kaip tau i galva atejo toks smagus nikas smile.gif ? ) sluoksna- man labiau prie sirdies...is jos gali daugiau menisku dalykeliu isgauti... vakaryksciai mano karsinio veltiniai- tikri ukiskis gavosi...apie dekora tyliu...jo ner, o as ir nemoku karsinio dekoruot doh.gif

kai isdzius ikelsiu foto...tik nesizaviu jais-tai ir rodytis neskubu mirksiukas.gif

Na aš prie karšinio pripratus, tai kažkaip visai nieko. Tik kažkaip lengva netolygumų pridirbt. Dėl dekoro, tai iš pačio karšinio dekoro nedarau smile.gif Tikrai kaimietiškai atrodytų. Na man apskritai nelabai mano skonio tie veltinio piešinia (kaip našlaitės, aguonos ar dar ten kas....)

---
Dieve, pirmos tapkės buvo iš to lietuviško. siaubas Sizifo darbas... Sumaniau kad visiem kalėdom reik. Ir dar laukiaus tuo metu doh.gif lotuliukas.gif

Papildyta:

nu čia ant karšinio dekoras smile.gif lyg ne kaimietiškas biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 31 spalio 2010 - 10:34
QUOTE(srauni_upe @ 2010 10 31, 11:28)
Dėl dekoro, tai iš pačio karšinio dekoro nedarau smile.gif Tikrai kaimietiškai atrodytų. Na man apskritai nelabai mano skonio tie veltinio piešinia (kaip našlaitės, aguonos ar dar ten kas....)

---
Dieve, pirmos tapkės buvo iš to lietuviško. siaubas Sizifo darbas... Sumaniau kad visiem kalėdom reik. Ir dar laukiaus tuo metu  doh.gif  lotuliukas.gif

na, man asmeniskai labai grazu naturalios gamtos spalvos (visas ryskias linkus buciau vaikams skirti), dekoras - garbaneles, audinio gabaliukai, siuleliai, tik va kaip ismokti taip padekoruoti g.gif .
siaip slepeciu velimas man pasirode nemenkas darbas, neisivaizduoju kaip galima liuks formos tongue.gif slepetytes per tris valandas suvelti. man viena manoji tiek laiko uzeme, gal net siek tiek daugiau doh.gif .

p.s. lauksiu jusu patarimu del dekoro 4u.gif
Papildyta:
Grazus dekoras, srauni_upe, na ir ka cia tu padeliojus? Ar tai pasukto karsinio (tarp pirstu) siuleliai, ar tai garbaneles kokios?
Tiesa, noreciau kazkaip padukus apdirbti. Zinau, kad naudojamas lateksas, bet skaiciau, kad kazkuri bande ir silikona statybini deti. Idomu kaip pavyko? Kazin labai nusigrybauciau jei pabandyciau - neramu sugadinti doh.gif
Atsakyti
kadabra

Čia tai siūlai, bet galima gi velt iš karšinio, dekoruot sluoksna ir pan. Iš esmės taisyklių nėra. Galima įvelt viską kas įsivelia.

Padams esu bandžius daug ką... lateksą, guminius padus klijavau. Dabar vienas padariau odinius. Lengviausia tai turbūt daryt iš latekso. Tik jis bjauriai apsivelia. Apie santechnini silikoną net negalvokit.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2010 10 31, 11:49)
kadabra

Čia tai siūlai, bet galima gi velt iš karšinio, dekoruot sluoksna ir pan. Iš esmės taisyklių nėra. Galima įvelt viską kas įsivelia.

Padams esu bandžius daug ką... lateksą, guminius padus klijavau. Dabar vienas padariau odinius. Lengviausia tai turbūt daryt iš latekso. Tik jis bjauriai apsivelia. Apie santechnini silikoną net negalvokit.

na va, santechnini perbraukei smile.gif , teks latekso dairytis, bent jau tik uzteptos/nenesiotos tai jau labai dailiai slepetytes atrodo wub.gif .
o kaip su audinio gabaliukais? as kaip isivaizduoju juos deti jau ant siek tiek apveltos vilnos, apdengiant krastelius kokia sluoksna? o tas susibangavimas audinio gaunamas traukiantis vilnai? tai reiskia, kad jeigu mazai traukus karsinys, nelebai kas ir gausis?
Atsakyti
Atspėjot smile.gif
Kartais dedu ant apvelto, kartais praktiškai nevelto. O jo banguojasi nes traukiasi vilna. O jei sunkiai besitraukiantis karšinys (kaip lietuviškas, kuris šiip parduotuvese buna) tai tiesiog velsit ilgai ilgai ilgai... ir galbūt tapkės liks vistek dviem dydžiais didesnės smile.gif Arba velsit sau rožinės spalvos, o nešios vyras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2010 10 31, 12:00)
Atspėjot smile.gif
Kartais dedu ant apvelto, kartais praktiškai nevelto. O jo banguojasi nes traukiasi vilna. O jei sunkiai besitraukiantis karšinys (kaip lietuviškas, kuris šiip parduotuvese buna) tai tiesiog velsit ilgai ilgai ilgai... ir galbūt tapkės liks vistek dviem dydžiais didesnės smile.gif Arba velsit sau rožinės spalvos, o nešios vyras biggrin.gif

su vienu bandymu taip ir buvo (is lt karsinio), dariau sablona pagal savo peda, uzmeciau po 5cm, o gavosi vyrui (gerai, kad bent jau neutrali spalva buvo, nes mirkiau svogunu lukstu nuovire, tokia siaip sau sakyciau gavosi spalvele biggrin.gif ). na pasitrauke siek tiek, bet tikrai mazai schmoll.gif .
o man taip grazu tie ivelti audinukai wub.gif
dekui uz atsakymus 4u.gif .
Atsakyti
trakštbrakšt
o iš kelių mikrtonų sluoksnos litwool'o tu veli?
Atsakyti
Buvau isvykus per iseigines, ziuriu pasigesta manes lotuliukas.gif thumbup.gif

Del vilnos woll lt. Lygtais gavosi 70 Lt uz kg sluoksnos, bet aktyviai derejausi ir buvom trys velejos, pirkom bendroj sumoj tikrai nevaikskai. Del mikronu, tai ten labai ivairiai. Turiu ten nusipirkus tikrai plonyte, gal kokiu 18 mikronu balta merinosu sluoksna. Laikau tik salikams, kai ikvepimas ir tam laikas prieis. Seip tai manuciau ten daugmaz standartine kokiu 23 mikronu pagrinde merinosu sluoksna. Bet jie ten dar turi lietuvisku siurksciavilniu vilnos, kuri irgi yra ekologiska ir tikrai neprastai veliasi.

Del ivelimu. Cia as visiskai savamoksle eksperimentatore. Gal kas geriau uz mane paaiskintu. Na bet ka zinau, tuo pabandysiu pasidalint. I vilna. su vilna, vilnoje ir pan puikiai ( daugiau ar maziau) isivelia visos naturalios medziagos ir visi naturalus pluostai ( lino audinys, siulai, gijos, silko audinys, siulai gijos, kasmyras, mocheras, medvitlne ir ttt). As dazniausiai darau taip:
Sudelioju vilna, ant virsutinio sluoksnio uzdedu audinio skiaute, ja apspaudziu ( apdelioju) vilna, kad nesimatytu kirptu krastu. Jei noriu geles ar kazko gofruoto - imu daugiau audinio, ji taip ir sudelioju. Tada ant virsaus dedu sintetini tinkliuka, muiluoju, spaudziu ir trinu. Pradzioj kocioju irgi su tinkliuku, kai dekoras visiskai prikimba, tada viska darau kaip iprastai.

kadabra ar kazko nesupratau, ar veliat kieviena slepete atskirai? Na man tikrai viena pora slepeciu uzima nuvelt apie tris valandas.

Atsakyti
trakštabrakšt
Kur nepasigesi biggrin.gif

Dėl įvėlimų taičia juk taisyklių nėra, visos savamokslės. Veli ir mokais smile.gif

Aš jaučiu norimų spalvų pasipirksiu sluoksnos, kitas karšinio iš oazės. Na nes kartai spalvyn pritrūksta. O turiu bruožą, nemoku dirbt u tom spalvom, kurių pati nemyliu... smile.gif

Dar ta Ekologiška lietuviška sudomino. Jei sakai neblogai veliasi. esi vėlus su lietuvišku karšiniu tuo kur bet kur parsiduoda? Ten tai siaubas tikrai.
Atsakyti