Buvau isvykus per iseigines, ziuriu pasigesta manes
Del vilnos woll lt. Lygtais gavosi 70 Lt uz kg sluoksnos, bet aktyviai derejausi ir buvom trys velejos, pirkom bendroj sumoj tikrai nevaikskai. Del mikronu, tai ten labai ivairiai. Turiu ten nusipirkus tikrai plonyte, gal kokiu 18 mikronu balta merinosu sluoksna. Laikau tik salikams, kai ikvepimas ir tam laikas prieis. Seip tai manuciau ten daugmaz standartine kokiu 23 mikronu pagrinde merinosu sluoksna. Bet jie ten dar turi lietuvisku siurksciavilniu vilnos, kuri irgi yra ekologiska ir tikrai neprastai veliasi.
Del ivelimu. Cia as visiskai savamoksle eksperimentatore. Gal kas geriau uz mane paaiskintu. Na bet ka zinau, tuo pabandysiu pasidalint. I vilna. su vilna, vilnoje ir pan puikiai ( daugiau ar maziau) isivelia visos naturalios medziagos ir visi naturalus pluostai ( lino audinys, siulai, gijos, silko audinys, siulai gijos, kasmyras, mocheras, medvitlne ir ttt). As dazniausiai darau taip:
Sudelioju vilna, ant virsutinio sluoksnio uzdedu audinio skiaute, ja apspaudziu ( apdelioju) vilna, kad nesimatytu kirptu krastu. Jei noriu geles ar kazko gofruoto - imu daugiau audinio, ji taip ir sudelioju. Tada ant virsaus dedu sintetini tinkliuka, muiluoju, spaudziu ir trinu. Pradzioj kocioju irgi su tinkliuku, kai dekoras visiskai prikimba, tada viska darau kaip iprastai.
kadabra ar kazko nesupratau, ar veliat kieviena slepete atskirai? Na man tikrai viena pora slepeciu uzima nuvelt apie tris valandas.