Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių Neligoniukų pavėsinė -2

QUOTE(*Gabriella* @ 2011 01 12, 21:02)
Ar taip būna jog pirmos chemijos ir nepadeda, o tik pablogina??

Mieloji,kartais negalima rasti kažkokio racionalaus paaiškinimo, kodėl taip, o ne anaip viskas vyksta, nes mano draugei su 2 st. krūties (atrodo dėkinga situacija - tik 2 st.) pirmais gydymo metais visiškai nepasidavė liga - kas 3 mėn.vis grįždavo... Gydytoja keitė schemas, ir du metus buvo ištisai ch. non stop. O po to viskas stabilizavosi, pasiekta remisija, ir ji tęsiasi jau 6 metai. Tai toks pvz., - konkretus,- žmogaus, su kuriuo artimai bendraujame.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 12 sausio 2011 - 20:37
QUOTE(Patriccija @ 2011 01 12, 20:13)
Gabriella 4u.gif ,negaliu atsakyti į Tavo klausimą. Gerai, kad gydytoja štaip sakė, kad galvos ką daryti su tavimi, gal pakeis gydymą. Tikėk,miela Gabriella.
Kai skauda, tai sunku, bet daug juk yra cia rasiusiu mergaičių, kurioms skaudėjo, o paskui jau nebereikėjo nuskausminamųjų.

wub.gifPatriccija , arune, ačiū už gražius žodžius ir teikiamą viltį, man jie labai labai svarbūs dabar wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gabriella*: 12 sausio 2011 - 20:40
*Gabriella*, rytas už vakarą ptotingesnis, ryte kitaip galvosi, miegok ramiai, isgerk tabletytę gal turi kokią. Saldžių Tau ir visoms mergaitėms, ramybės romantikės, aruneles ir SVETAČKOS širdelėms. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 01 11, 23:48)
GABIJA ,jeigu turesi jegu parasyk kada nors,kaip tu priziuri savo orchideja? Gimtadienio proga gavau dovanu net 4 biggrin.gif

Jei labai maži vazonėliai, tai geriau skaidrus , bet mano auga ie moliniuose, o sodindi į pušų skiedras.Yra spec orchidejų trašos.žiemai sunešu į virtuvę , kur šilčiau ir drėgniau.Krauna dabar žiadų pumpurus, kurios stpresnės.Kai nužydi šakutės nekirptį, nes palaukus išleidžia naujos šakutės vietoje mažą pumpurėlį.Tai kerpi virš jo ir jis toliau formuoja šakneles .Dažnai nelaistau.Dabar kartą į savaitę įkišu pirštą į vazoną ir jei jaučiu drėgmę, tai ir nelaistau.

Gabriella aš visada problematiniais klausimais skambinu onkologei ar šeimos gydytojai.Čia tiek įvairių ligų, kad vienai vaistas, kitai dar didesnis negerumas.

Romantike, tu dar jauna , bet nesupyk, liga galėjo iššaukti ankstesnį klimaksą, o tada siaučia hormonų audros.O pasamonėje kirba baimės, kaip bus toliau.Pakalbėk su onkologu, ginekologu.Carvel save nuramina pati, bet tam reikia turėti saviįtaigos talentą.Jei pyktis gadina santykius ir blogina gyvenimo kokybę , jau geriau išgerti vaistų.Pasitark su psichiatru.Mums negalima nervuotis.
Papildyta:
QUOTE(Amri34 @ 2011 01 12, 03:04)
glausti prie krūties kūdikį...
Dievas uždarė duris, bet paliko atdarą langą  bigsmile.gif Šysyk eigą laikiau tvirtai - lankiausi Kauno klinikose, Klaipėdos vaising.klinik - stebėjome vystymosi eigą tiesiog per mikroskopą.O vakarais dar ,,prasivesdavau terapines pratybas,, - įsivaizduodavau, kaip kinta,- ,,Išmelstoji,, Jai 10 mėn.ir neatsiverkiu dar bežiūrėdama į ją...
[B]Kodėl ašaros , kada reikia šypsotis.Gimė Dievo dovana, o tu verki.Suprantu, kad patyrei milžiniškus stresus, bet toks vaikutis jau supranta emocija ir matyti nuolat verkiančią mama...
Mano būkštavimai svarūs - iš mamos pusės, močiutė(68m.), jos sesuo(45m) - jos abi mirė nuo vėžio...Abi per keletą mėnesių...Ir abi nieko nedarė, tik gulėjo ir nyko...Gal ši patirtis ir padėjo pamatus dideliam norui priešintis, nepasiduoti, neegzistuoti kaip augalėliui, o garsiai Rėkti - AŠ MOTERIS, AŠ GYVA< SVEIKA<GRAŽI.Kolei žemėje augs bent vienas augalėlis, bus parašyta bent vienas puslapis, bus sukurtas bent vienas vaistas ir mane puoš bent vienas perukas prieš šią ligą - Garsiai nusijuoksiu tongue.gif  - Viskas - Visa Tai bus išbandyta, išragauta, išuostyta, iškalbėta, perskaityta, įsisąmoninta...[/b][COLOR=blue]per 5-is pasigulėjimo metus , mane siaubas ima kaip moterys nesitikrina , po 8 -12 metų , po paskutinio gimdymo.Atrodo, kad ši liga besivystydama kūnę, dar ir smegenų lasteles veikia.
Draugėms, pažystamoms pasakoju, raginu eiti tirtis.Ir kaip širdis nuliūsta ir pašiurpsta, kai matau, jog Moterys, 30-40metų jau, o pažiūri į mane kaip į beprotę ir atsako, jog ai, jau keleri metai pas ginus nebuvusios...ai, žaizdelei Ten niekas nepasikeis...ai, dar palauksime... doh.gif
Yra posakis - ,,kalbėti vienomis lūpomis... ,, Kai įgauname tą patį potyrį, ką ir kitas - prakalba abu ta pačia kalba, tarsi vienomis lūpomis...Skirtingi žmonės, bet patirtis panašiai išgyventa, vienoda...Tai sujungia, suvienija, sušildo, prikelia wub.gif Ir Nuostabu, kai yra Tokie namučiai, kur kalbama viena kalba, vienais jausmais, rūpesčiais- džiaugsmais, kai pajauti, jog ne Vienas(a) esi, kai yra Žmonių, kalbančių vienomis lūpomis...

DĖkoju Dievui už dovanas tau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 13 sausio 2011 - 03:00
QUOTE(GREK @ 2011 01 12, 11:39)
Oi, Gabija, graži svajonė  wub.gif net gera pasidarė  smile.gif

O vadovavimo temos, tai siūlau niekam neperleist - mes palauksim, mes kantrios, čia tik laikina jūsų savijauta ir pati tą žinot. Linkim kuo greičiau pasijusti geriau ir vėl mum visom įkvėpti optimizmo. Neskubėkit, mes čia visos, laukiam  smile.gif
. Eisiu megzt. Gydytojos nepagavau, lauksiu iki ryt atsakymo.

Jei čia pozityvi teme , tai ir temą užveda tuo metu pozytyviausia ir šeimininkauja visos iš ielės, be jokių privilegijų.
Jau pusė keturiu.Bandysiu eit miegoti, gal topotekamas jau nebesuks griaučių.

Visoms labas rytas
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 13 sausio 2011 - 03:22
QUOTE(ATA__ @ 2011 01 12, 14:40)
Sveika..

Skaiciau Tavo istorija... ir asaros kaupiasi akyse (bet neverkiu.. ir neverksiu..prisiekiau sau..ir laikysiuos..).. Musu istorijos labai panasios.. sieja tik nedaug skirtumu.. tokiu.. kad man tai pirmas vaikutis..ir tyrimu rezultatus suzinojau tik nesenai, jau budama nescia..man jau atlikta koloskopija.. labai dideli plotai su pakitusiomis lastelemis.. nusimato nekokios perspektyvos...

Mieloji nepriiminėk pati sprendimų dėl operacijų ir vaikelio.Nelygu koks metastazių išsivystymo lygis.Amri 34 buvo tik pakitusių lasteliu , o pas tave " labai dideli plotai su pakitusiomis lastelemis.. nusimato nekokios perspektyvos... "citata[COLOR=red]
Konsultuokis , kad išgyventumei pati, o kai būsi sveika pagimdysi vaikelį, o šis pirmasis bus tavo angelėlis.Sirgo mano puseserė, išgijo .Dabar mergaitei jau penki mėnesiai.

Atleisk už perdaug blaivius išprotavimus, bet išgyventi turi pati.Nes turi mylintį vyrą , tėvus, daugiau artimų žmonių , kurie tave myli.
Atsakyti
Labas rytas visom,

ui, kiek prirašėt visko.
Gabija - ilsėtis reikia daugiau, o ne rytą sutikti prie kompiuterio smile.gif

O dėl baimių, pykčio, tai visos mes panašiai jaučiamės, tik kiekviena skirtingai išgyvenam viską. Protu suvoki, kad taip ar kitaip elgtis negali, bet kaip save perlipt, kad pasielgtum teisingai. Galiu pasidžiaugti, kad kol kas man tai pavyksta, nenaudoju vaistų. Man padeda vaikai. Tiesiog negaliu prie jų "išsikrauti", o kol laukiu tinkamos progos, dažniausiai pamirštu, kad pykau, liūdėjau. Tokia jau aš esu, sugebanti iššokt iš savo kūno, kada man baisu.

Skambinausi Juodžbalienei atsakymo KT, dar nematė jo, skambinti liepė vėliau. Oi, lėtai dirba ten kažkas. O aš laukiu, be jokių emocijų. Kaži, prieš gerą čia ta tyla. Bijojau bijojau, o dabar ir pati patikėjau, kad kas bus tas.

Einu ieškot man širdžiai mielesnio užsiėmimo - ką paruošt šeimynai valgyt. Virtuvėj galiu kuistis kiaurą parą, o ten ir mano netinkamos mintys neturi teisės trukdyti. ten karaliauju tik aš smile.gif

Patriccija, tai kaip ten ta duona, ar skani išėjo? Aš jau šiandien suplanavau ir kokią kepsiu, bet žiūriu nesuvalgyta dar vakarykštė, teks susilaikyt. Darysiu naminį kepenėlių paštetą, tai vakare sueis ir duonelė.

Visom geros dienelės, gražių minčių smile.gif
Atsakyti
[ 4u.gif Labutis mergytės....mane ir pyktis užvaldė...labiausiai iš proto einu, kai lieku viena,,,nenoriu jokių vaistų,,,gal vakare gražiau ką parašysiu, dabar jokia protinga mintis neaplanko-sveikatytės visoms,,,Carvel-tu stipruolė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2011 01 13, 10:26)
Labas rytas visom,

ui, kiek prirašėt visko.
Gabija - ilsėtis reikia daugiau, o ne rytą sutikti prie kompiuterio smile.gif
O tikrai būtų gerai ilsėtis , bet chemo -topotekanas/yra ir kitas jo pavadinimas/ į vakarą pradeda "graužti "kojas, nepadeda nei nauskausminamieji , nei masažas, užtai ir dasibaiginėju prie kompo.Šiandien nubudau 12 val.Vos spėjau vyrui pieniškus pietus paruošti.
O dėl baimių, pykčio, tai visos mes panašiai jaučiamės, tik kiekviena skirtingai išgyvenam viską. Protu suvoki, kad taip ar kitaip elgtis negali, bet kaip save perlipt, kad pasielgtum teisingai. Galiu pasidžiaugti, kad kol kas man tai pavyksta, nenaudoju vaistų. Man padeda vaikai. Tiesiog negaliu prie jų "išsikrauti", o kol laukiu tinkamos progos, dažniausiai pamirštu, kad pykau, liūdėjau. Tokia jau aš esu, sugebanti iššokt iš savo kūno, kada man baisu.
Jau 4-is metus gyvenu su antidepresantais.Remisijos Pagerėjimo metu be jokių jokių problemų juos metu.Mygdomųjų poreikį sumažinu naudodama mažesnį tabletės gabaliuką.Todėl nesuprantu paniškos mergaičių baimės raminamiesiems.Paskaitykit, norint pagyti visur akcentuojama ramybė.Ir jei nesant jogai, ją pasiekti sunkiai įmanoma.Pozityvių knygų skaitymas mažai efektingas .Aš prisirinkau rusiškame internete programų pasamonei ,siekti pozityvumui, saviįtaigai, tačiau kritiniu momentu ,net jie mažai efektyvūs.O jei jau gyveni su vėžiu, tai už jį jau nieko blogesnio nebebus.Skambinausi Juodžbalienei atsakymo KT, dar nematė jo, skambinti liepė vėliau. Oi, lėtai dirba ten kažkas. O aš laukiu, be jokių emocijų. Kaži, prieš gerą čia ta tyla. Bijojau bijojau, o dabar ir pati patikėjau, kad kas bus tas.

Pas gydytoją gal vėliau atneša.Kai eini pati jau ryte būna.Be to dabar daro vaizdo įrašą  ir į diskelius, kuriuos reikia apsimokėti.
Žinau , kaip kiekviena laukimo minutė varo iš proto.
Visom geros dienelės, gražių minčių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 13 sausio 2011 - 14:58
Žiuriu per TV3 laidą, sukčiai farmacininkai ir visa sistema, žmogus nieko nereiškia...ir vaistų kainos Lenkijoje 2-3 kartus mažesnės. Pirko man Alkymer (Lenijoje vadinas Ekomer)tai ten 120 kapsulių tiek kainuoja, kiek pas mus 60 kapsulių.

Gabiella, teisingai, ne gyvenimo pabaiga tos metastazės, juk man jau 2007m. buvo mts limfoje, o 2009m. gimd ir kiauš., bei pleuroje. Šiandien aš gyvenu mirksiukas.gif

GREK, nekepiau duonelės, nebespėju, chemijos, darbas, dar valgio gaminimas, rašymas internete, mezgimas... oi, kiek darbų.

Ryt 11 chemo - Navelbine lašinimas, kraujas nenukrito šią savaitėlę, yra 4,9 leukocitai. Nors sausio 7 dieną jis buvo labai aukštas, leukocitai buvo net 7,8. Džiaugiuosi, kad kraujukas geras thumbup.gif . Tik kai šiandien paklausiau laidą per TV3, tai visokios mintys kilo, gal yra geresnių vaistukų, bet niekas jų nesiūlo, nesiūlo, nes kainos fantastinės... Ax...

.GABIJA., niu niu niu, kodėl tiek naktelė nemiegojai? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 13 sausio 2011 - 20:41
Laba 4u.gif

Šiandien daug geriau emociškai jaučiuosi rolleyes.gif

QUOTE(Patriccija @ 2011 01 13, 20:21)
Žiuriu per TV3 laidą

Ir aš žiūriu, įdomu būtų paskui padiskutuoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Oduvančikas @ 2011 01 13, 11:40)
[ 4u.gif Labutis mergytės....mane ir pyktis užvaldė...labiausiai iš proto einu, kai lieku viena,,,nenoriu jokių vaistų,,,gal vakare gražiau ką parašysiu, dabar jokia protinga mintis neaplanko-sveikatytės visoms,,,Carvel-tu stipruolė wub.gif

Oduvančikai 4u.gif , kaip suprasti tokį nerimą? Tokia smulkmena erzina, o kai lieki viena TU DARAI KĄ NORI lotuliukas.gif ... aš nieko nespėju, dabar einu megzti, vat, dar reikia paskambinti, kad ryt nuvešim į Kauna savo bendradarbę spinduliukams, dar į vonią reikia įlįsti....o noris anksti ir atsigultiii. Labos mielosios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 13 sausio 2011 - 20:45