Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių Neligoniukų pavėsinė -2

Sveikutės,

mano naujienos šiandien tokios: KT stebimi 2 židinėliai 5,5 mm, mažyčiai.
KT apraše rašo: "negaliu atmesti mts kilmės. Derinti su klinika ir sekti".

Chirurgas paskaitęs ir pažiūrėjęs nuotrauką, pasakė, kad yra du keliai: stebėti ir po 3 mėn. kartoti KT, arba operuoti. Taigi pasitarę nutarėm operuoti. Pirmadienį guluosi jau operacijai. Chirurgas linkęs manyti, kad tai sąąugos, nors garantuotas nėra, todėl ir nutarėm operuot, kad po to ištirt.

Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 12 01, 19:53)

Chirurgas paskaitęs ir pažiūrėjęs nuotrauką, pasakė, kad yra du keliai: stebėti ir po 3 mėn. kartoti KT, arba operuoti. Taigi pasitarę nutarėm operuoti. Pirmadienį guluosi jau operacijai. Chirurgas linkęs manyti, kad tai sąąugos, nors garantuotas nėra, todėl ir nutarėm operuot, kad po to ištirt.

arune ,teisingai nusprendei operuoti,as ir negaleciau laukti ir stebeti 3 men.Jeigu jau kas ir yra blogo,vistiek niekur nepabegsi nuo to,o ko anksciau suzinosi-to geriau ,bet manykim kad ten tikrai nieko blogo nera,jeigu Bagajevas taip sako,kad tai saauogos (suprantu,iki bijopsijos atsakymo niekas negarantuotas 100%),tai manau diiiidele tikymibe kad taip ir yra.
Tai pirmadieni tik atsigulsi i ligonine,o operuos veliau tikriausiai? Butinai pasistengsiu tave aplankyti,jeigu nepriestarausi blush2.gif ,tikiuosi kad pasveiksiu jau kita savaite.Ta skyriu, torakalines chirurgijos, pazistu kaip nulupta biggrin.gif Nes ten gulejau 2 menesius doh.gif Kol mane istyre visa,tik savaitgaliais vaziavau namo ir savaites viduryje daznokai rasiau prasyma ,kad galeciau namie nakvoti,nes vaikas buvo mazas visai dar.Cia iki operacijos...po jau zinoma,niekas neisleisdavo.
Tai pasistenk nusiraminti ir galvoti kad viskas bus gerai 4u.gif

Atsakyti
Ačiū, Svetuk 4u.gif . Keista, bet šiandien jaučiuosi ramesnė nei vakar. Nepasakė gi tiesiai šviesiai: mts, dar davė vilties..., į kurią ir įsitvėriau.

Dabar dar du klausimus reiks išspręsti: mama nieko nežino apie mano paskutinius "žygius" su KT ir dar dukriukas mano iš vis nieko nežino apie mano ligas... vis dar nepasakiau, neužsiminiau... Reiks kažkaip švelniai per aplinkui abiem pasakyti, nutylint daug ką. Gulėti ligoninėj reiks mažiausiai 5 dienas, taip kad nenusimuilinsi. Pagalvosiu rytoj rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 01 gruodžio 2010 - 20:38
QUOTE(arune @ 2010 12 01, 21:35)
Ačiū, Svetuk 4u.gif . Keista, bet šiandien jaučiuosi ramesnė nei vakar. Nepasakė gi tiesiai šviesiai: mts, dar davė vilties..., į kurią ir įsitvėriau.

Dabar dar du klausimus reiks išspręsti: mama nieko nežino apie mano "žygius" ir dar dukriukas mano nežino nieko apie mano ligas... vis dar nepasakiau, neužsiminiau... Reiks kažkaip švelniai per aplinkui abiem pasakyti, nutylint daug ką.  Gulėti ligoninėj reiks mažiausiai 5 dienas, taip kad nenusimuilinsi. Pagalvosiu rytoj  rolleyes.gif

tikrai yra viltis ir manau, kad ji Taves nepaves, gal jau pasakojau, kaip viena moteris sirgo kruties veziu ir po metu atsirado darinys skrandyje, o gydytojau labiau linko i ta puse, kad tai blogas darinukas, ji jau net atsisveikino su tolimesniai giminaciais, o po operacijos paaiskejo, kad nieko pikti nera, bus ir tau geari, tik labai keista, kaip cia tau tas KT tik pirma karta dare, gi ir recidyvas buves, laikom kumstukus ir linkim geru ataskymu 4u.gif
Atsakyti
Taip, Domogintare, man pirmą kartą KT. Gydytoja visada sakydavo, kad tausoja mane, kad nereikia man tų spindulių... Aš labai pasitikiu savo gydytoja, tikrai matau stengiasi, drąsina visada, va ir šiandien daug kalbėjom, sako pasidarykim dėl visa ko tą operaciją, kad po to nereiktų man nesmagiai jaustis prieš jus, kad pražiopsojom...

Kažin kaip plaučius operuoja? g.gif Sakė, bus pilna narkozė, ir drenai po to išvesti, vien dėl to gulėsiu 5 dienas, čia jei komplikacijų nebus.
Atsakyti
Arunele, apkabinu Tave be zodziu! Gal reikia arrtimisiems pasakyti, maziau įtampos bus tavo širdeleje!
Tai kiek suprantu visa tai pleuroje, bet ne plautukyje. Gal operuos laparaskopu?
Papildyta:
Sveikute prisedusi cia, GABIJA. KAIP JAUTIESI?
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 12 01, 12:05)
Labas
Tokia jau čia liga , kad kaip beguostų draugai vis tiek  tenka pačiai išdrebėti, išbijoti.Tik kai pamatai juodu ant balto patiki , kad viskas gerai.
Linkiu gerų išvadų.

Man temperatūros jau nėra.Tik namuose ne taip šilta kaip Klinikose kur gal 24 laipsniai buvo.O pilvukas dar nenori sėdėti prie kompo.
Geros dienos 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 01 gruodžio 2010 - 21:02
QUOTE(arune @ 2010 12 01, 22:53)
Kažin kaip plaučius operuoja?  g.gif  Sakė, bus pilna narkozė, ir drenai po to išvesti, vien dėl to gulėsiu 5 dienas, čia jei komplikacijų nebus.

Operuoja 2 budais -duoda pasirinkti,laparaskopija ir "paprastai pjauna" krutines lasta,bet dauguma ,aisku pasirenka laparoskopine operacija,pas mane jau tu skyluciu vos matosi .Pilna narkoze,pries tai tas "populiarusis" gerimas Fortranas,kuri ir musu GABIJA neseniai gere smile.gif isveda drenus,para reanimacijoje ,kai perveda i palata-reguliariai (taip priklauso) suleidzia morfina,tai skausmo nebijok,nieko neskaudes 4u.gif Sesutes parodo kvepavimo manksta,ja butinai reikes daryti,ji nesunki 4u.gif Ir tiksliai nepamenu,bet rodos kai perveda i palata jau lepia po truputi vaikscioti,pats nemaloniausias dalykas cia-ta trilitrine prie sono,bet kai pripranti,tai normaliai,as su ja net galva ploviau,su mamos pagalba. Gerai butu ,jeigu kas nors padetu truputi,kazkiek sunkoka pirma diena su ta trilitrine nueiti i tualeta ir pan.,bet jeigu ne-pades sesutes,jos ten labai geros wub.gif

As tai bijau prizadeti,nes viena su vaiku,ir kolkas dar sergam,bet jeigu galesiu,90% kad galesiu-butinai atvaziuosiu,gal kazkiek padesiu,tik parasyk man savo tel. i az.,mano jei neissaugojai-parasysiu dar 4u.gif

Del to,ka ir kaip pasakyti mamai ir dukrelei nezinau...gal ka nors tokio,kad nuo persalimu,bronchitu,kosuliu susidare kazkokie skrepliai,skysciai ir reikia pavalyti g.gif Istikruju,su manim gulejo viena moteris,jai kazkas panasaus buvo,pastovus kosulys,silpnumas ir t.t.bet nieko blogo ir pikto,bet jai dare tokia operacija.

Ir as klausiu,GABIJA ,kaip jautesi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 01 gruodžio 2010 - 23:12
Labas rytas,

Gabija, ku kū!!! Brūkštelk žinelę, kai galėsi...

Sveta, tavo telefoną turiu, ačiū tau labai už geranoriškumą, jei ko norėsiu dar paklausti, parašysiu į a.ž. iki pirmadienio. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 12 01, 21:35)
Keista, bet šiandien jaučiuosi ramesnė nei vakar.

Nežinojimas visada atveria duris baisiausiom mintim
Jau kai susidėlioji diagnozę ir gydimą matai, pasidaro aiškiau....
Žinoma, geriau jau viso to nebūtų....
Belieka sakyti, kaip gerai, kad ...nėra dar blogiau....

Laikykis 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas, Arūniuk 4u.gif Tikrai gal nieko pikto ten nėra, ir gerai, kad darysi operaciją, nes tas laukimas ir stebėjimas tai irgi gerai nervus patampo. Laikysiu už tave kumštelius ir melsiuosi. Viskas susitvarkys ir bus gerai - pamatysi - Kalėdos bus liksmesnės, nei dabar atrodo. Pasakysiu ir aš apie tą trilitrinį. Kai dabar darė man operaciją, gulėjo moteris, kuriai operavo plautuką (buvo židinukai. Ji laukė atsakymo. Jau 30 metų serga gimdos piktąja ligele...) Tai sesutės jai patarė trilitrinį įsidėti į maišelį (tokį parduotuvinį, maksiminį, svarbu, kad tas stiklainis nesivartaliotų jau ten labai) su rankenėlėm. Tokį, kad patogu būtų paimti ir neštis, nes šiaip jis tikrai nepatogus - tiesiog nėra kaip paimti, o iškart ir tų jėgelių nėra tiek. O gulėti ir ritinėtis niekas ilgai neleidžia rolleyes.gif Ir tu gali tokį maišiuką pasiimti - vietos daug neužims, o nereiks - tai nereiks...
Svarbu dar , kad dukrytei pasakytum bent jau truputėlį, nes vis tiek kažkada reiks pasakyti. Dabar ji jau didesnė - švelniai, užuolankėle kažkuo užsiminti. Paskui, kai atsiras jai koks klausimukas, vėl atsakyti. Svarbiausia nesupilti jai informacijos daug vienu metu. O mamytė gal supras , bet aišku - mamytė yra mamytė, ji galvos daugiau negu reikia. Bet nesakant ir tau pačiai bus labai sunku. Mylime tave ir viskas tau bus gerai, gerai ir gerai... wub.gif

Labukas visoms Mergaitėms 4u.gif 4u.gif Kaip Patricija, kaip Gabija laikosi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 02 gruodžio 2010 - 09:44
Sveikos,
na, kraujukas leukocitai yra 2.1, todel, net nevaziavau i Kauno onkoligonine, pasidarius kraujo tyrima Marijampoleje. Dar pasiemiau biuleteni dviems dienoms, pavargstu darbe, todel nevaziavau i darba, o einu i lovyte pamiegosiu. Kazin kaip man pavyks dirbti ir lasintis chemija kiekviena savaitele.... Matosi, kad nelabai...
Nusipirkau Alkymer, gersiu po 2 kapsules keturis kartus per diena(kaip Ruolia yra rekomendaves) ir ilsesiuos, t.y. miegosiu ilgai rytais iki 11 val. wink.gif. Auginsiu leukocitus taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 02 gruodžio 2010 - 10:28
QUOTE(arune @ 2010 12 01, 18:53)
Sveikutės,

Labas

Nesibaigia problemos mūsų žemėje.Kadangi prisiminimai dar šilti, tai tegaliu stipriai apkabinti ir paprašyti Dangaus pagalbos.
Man kažkaip keistą, kad nežinodami , gal tai sąąugos puola operuoti.Man buvo pliauroje metastazės . Jau nemažos, o dar kita metastazė pilve tupėjo, tai pleuros metastazes užkalkino su chemo.Gal dar su kuo nors , pasikonsultuok.Iki pirmadienio niekas nepadidės.Paskambink chirurgui, kad sergi gripu ir paprašyk kitos datos.
O ar visada tie trilitriai kabinami? Gal tik kai skysčiai kaupiasi, jau man nuo tų trilitrių vaizdo aprašymo plaukai šiaušiasi, užteko ir "rankinukų".
Mamai info minimali, o dukrai visai nereikalinga.Mano 27-ių metų ir tai buvo iš veido išėjusi.Juk vaikui esi vienintelė ir mes nežinome kaip vaikai priima tokias problemas .Gal jai operacija susitapatins su mamos netekimu.
Pasakyk kad susirgai plaučių uždegimu ir kol bus drenos ar trilitriai. pasakyk, kad karantinas ir negalima lankyti.Aš pati kai pirmą kartą pamačiau "rankinukus" bloga pasidarė, o Dieve galvoju, ryt jau aš su tomis pūslėmis būsiu.
Šiandien pilvas jau mažiau skausmingas, bet jėgų kaip pas virtą kopūstą.Kol pasidariau sumuštinį prakaitas išpylė.Užsipyliau miežių , kelsiu hemoglobiną.Dar laukia ar chemo ar švytinimas , tiksliai nežinau.
Nepamenu Kuri mane raudonais bateliais apdovanojo.Renkuosi aulinukus, nes kulniukai po chemo atpuolė.
Jūs dabar juoksitės , bet prieš 5 metus vyras nuirko raudoną pižamą ir raudoną chalatą.Tai dabar tokia mano operacinė forma.

PATRICIJA gal per chemo vis tik nesiverš į darbą.Juk organizmas kovoja su liga, į jį pilami nuodai, o tu net nenori duoti jam poilsio.Jau mūsų taupioji valdžia ne veltui nedarbingumą duoda.Nors poilsiu palepink save, pasivaikščiok , paskaityk.Darbe prasidės gripai , taigi pradėk save saugoti ir mylėti.Pinigų visų neuždirbsi.
Dėkoju už rūpestį ir linkiu visoms kuo geresnės dienos. 4u.gif
Atsakyti