Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių Neligoniukų pavėsinė -2

QUOTE(GREK @ 2010 11 10, 11:58)
Labas rytas, ateinu su žalios arbatos puodeliu ir gražiu vaizdu

user posted image

Beja, vakar sveriamos arbatos, kavos parduotuvėj pirkau japoniškos žaliosios arbatos (skaičiau, kad geriau mum gerti japoniška, nei kiniška), pažįstama pardavėja pasiūlė man dar vienos arbatėlės - kiniška žalioji, bet lapeliai panašūs į krapų, sakė kad gerai valo kraują, galabyja pakitusias ląsteles ir t.t. Tuo metu neturėjo aprašymo jos, bet prašiau, kai turės, kad atšviestų man ir parneštų. Brangi, gyvatė, bet nusipirkau trupučiuką pabandymui. Norisi tikėt, kad tai nėra apgaulė, kad negersiu kasdien džiovintų krapų arbatos  rolleyes.gif gal kuri naudojat ją?

Prasinešiau po pardes, pasipirkau sau maistelio kokybiškesnio, nes kraujas pakritęs, dėl to ir galvelė svaigsta. Eisiu troškinti liežuvio  bigsmile.gif

Kai dabar gulėjau ligoninėje viena lovos kaimynė pasakojo receptuką, kaip pakelti hemoglobiną. Tiesa , aš tokio nebuvau girdėjusi, bet galvoju, kad jei kam reikia - galima pabandyti.
Imame lygiom dalim grikių, graikiškų riešutų ir medaus. (pvz. visko imam po stiklinę, ar po taurele...) Grikius ir riešutus sumalame. Viską sumaišome. Kai tik norim ir užkandam po šaukštelį...
Ačiū už gražų vaizdelį... biggrin.gif Labai tinka akims paganyti...
Apie tokią arbatą tikrai nežinau nieko... schmoll.gif Mes irgi su vyru kas rytą su žaliąja pradedam. Bet mes labai esame pamėgę Senča (kinišką), be jokių paskaninimų. Seniau bandydavom ir kitokių paragauti, bet neprigijo - tai per stipriai žandus traukia, tai atsiduoda pelėsiu, tai per karti... lotuliukas.gif Ir vis prie šios sugrįžtam - ji mums švelni, nors , kaip sakoma skonis jos gal ir mažiau išreikštas... rolleyes.gif

Tarp kitko, krapų arbata irgi sveika :
"... krapų preparatai pasižymi antiseptiniu, priešuždegiminiu, diuretiniu (šlapimą varančiu) poveikiu, skatina skrandžio sulčių ir tulžies išsiskyrimą (gerina virškinimą ir kelia apetitą), veikia spazmolitiškai, kraujospūdį mažinančiai, skatina laktaciją.
Liaudies medicina pataria vartoti krapų vaisius apetitui kelti, virškinimui gerinti, vidurių pūtimui mažinti esant dispepsiniams sutrikimams. Jie taip pat vartojami esant nemigai, aukštam kraujospūdžiui, kvėpavimo takų, kepenų ir šlapimtakių ligoms. Išoriškai nuoviro pavilgais gydomos pūlingos odos žaizdos, konjuktyvitas.

Kontraindikacijos. Nevartoti esant žemam kraujospūdžiui, inkstų geldelių uždegimui."

Papildyta:
QUOTE(Patriccija @ 2010 11 09, 11:53)
Vakar galvoju, kad per daug gal aš čia teršiu eterį...

QUOTE(.GABIJA. @ 2010 11 09, 13:22)
Aš čia labiausiai teršiu.

Sveikos žaliųjų partijos, susipratusiųjų skyrelio, aktyvaus padalinio desantininkės... lotuliukas.gif Kas čia per tokios natos... blink.gif Daugiau tokių "teršalų", kaip jūsų ir pasaulyje lengviau gyventi taptų...

Na, o mes jau penktadienį kraustomės pas tetuką. Dabar visur "bordelis" - nei ten dar, nei čia... Kurį laiką interneto neturėsiu, tai rečiau parašysiu - kai grįšiu į senajį butą, nes čia dar tiek daiktų smulkių liks... doh.gif Yra tokia patarlė - "jei nori žinoti, koks esi turtingas - kraustykis į kitą vietą" . Jetau, jetau - pajudinom gausybės ragą - kur reiks viską sukišti - apaugome daiktais daikteliais, kurių jau keletą metų neprireikė ir įtariu - neprireiks. Stengiuosi daug ko atsikratyti - bet jų vis yra ir yra... doh.gif doh.gif
Beje, narvelį katinukui jau taip pat turime - katinukas apuostė, bet nesusidomėjo.

Šiandien ėjau persirišti randelį. Viskas gyja gerai - pirmadienį ištrauks siūlus ir bus dar geriau... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 10 lapkričio 2010 - 16:07
Rasų lanka,
džiaugiuosi, kad savijauta gera, kad yra jėgų kraustymuisi biggrin.gif

O dėl daiktų, tai taip, aš generalinį tvarkymą vykdžiau prieš porą savaičių ax.gif Labai daug gavo konteineris biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 11 10, 16:59)
Na, o mes jau penktadienį kraustomės pas tetuką. Dabar visur "bordelis" - nei ten dar, nei čia... Kurį laiką interneto neturėsiu, tai rečiau parašysiu - kai grįšiu į senajį butą, nes čia dar tiek daiktų smulkių liks... doh.gif 
Beje, narvelį katinukui jau taip pat turime - katinukas apuostė, bet nesusidomėjo.

Kaip gerai - bus visiems geriau - tetukui ypač. Gal susistyguos gyvenimas. Kad tik katulis nesuprotestuotų rolleyes.gif Kada tu skambinsi daktariukui atsakymo?

Gero kraustymosi, kad nenuvargintų labai, ir saugok save!
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 11 10, 21:29)
Kaip gerai - bus visiems geriau - tetukui ypač. Gal susistyguos gyvenimas. Kad tik katulis nesuprotestuotų  rolleyes.gif Kada tu skambinsi daktariukui atsakymo?

Gero kraustymosi, kad nenuvargintų labai, ir saugok save!

Ačiū. Jaučiuosi sveika, tik šiandien ten pirmyn atgal truputi pastumdžiau šį tą, tai supratau, kad dar reikia pasisaugoti - žaizdelė davė žinoti, kad yra... blush2.gif Negaliu nė sūrio sutarkuoti... blush2.gif
Aš nesiskambinsiu, daktariukas man paskambins. Telefono paklausė, įsivedė. Aš sakau, tai gal aš jums, gydytojau pati paskambinsiu, o jis - nesirūpinkit, aš bet kokiu atveju jums paskambinsiu pats. thumbup.gif Laukti mažiausiai 2 savaites... Kai laukiau atsigulti į palatą - matėme su vyru, kaip jis dviem pacientam pats paskambino - vienam atsakymą pasakė, kitam , kada atvažiuoti gultis į ligoninę (visai kaip man rolleyes.gif ) ir kaip būti pasiruošus operacijai... Na, thumbup.gif daktariukas...
Atsakyti
Labas
Kaip gerai, kad nėra didelių problemų.
Kai man teko gabentis irgi pasijutau turtinga.Visokiais skudurais , kurių gailėjau išmesti ,savaitę krosnį kūrenome, o kaip degti jie nenori.Vis būna mintis , kad gal persiusi, gal pravers.Dabar vėl ant aukšto lobiai kaupiasi.Laukiu vasaros sanitarijai .Jaunimas mėgsta atvežti savo nereikalingus daiktus, tai dabar jau rūsys taip užsipildė, kad vyras senais baldais krosnį kūrena, atsižvelgiant į jo taupumą, galima daryti išvada , kad jam jau tie turtai akis išėdė.
Vakar pasidariau markerį -68,1, jau išėjau iš pilkosios zonos, kurios viršutinė riba vienur 50, kitur 65 .Jaučiu, kad nuo chemo ir stilingos šukuosenos neišsisuksiu.
Šiandien atsivešiu anūką.Vakar nuoirkau naują knygutę, bus prieš miegą paskaityti.
Geros dienos 4u.gif
Atsakyti
Laba visom,

ateinu gerdama savo stebuklingą "krapų" arbatą biggrin.gif

Šiandien mano krikštaduktės gimtadienis - 15 m., ech, o atrodo tik vakar gimė rolleyes.gif Vazoj didžiulė rožė, mažas tortukas šaldytuve, pinigėliai vokelyje, turi atlėkt į svečius - švęsim, tsakant abi biggrin.gif

Gabija, taip suprantu, didėja markeris? unsure.gif Oi, kaip rūpės, kaip jum sekasi, kai išvažiuosiu į sanatoriją g.gif o protingo Patricijos telefono tai neturiu verysad.gif Laikysiu kumščius - du dideliu ir du mažus už jus iki savaitgalio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 11 11, 10:30)
Vakar pasidariau markerį -68,1, jau išėjau iš pilkosios zonos, kurios viršutinė riba vienur 50, kitur 65 .Jaučiu, kad nuo chemo ir stilingos šukuosenos neišsisuksiu.
Šiandien atsivešiu anūką.Vakar nuoirkau naują knygutę, bus prieš miegą paskaityti.
Geros dienos  4u.gif

Ei, kas čia dabar....console.gif

Ai, labas visiems 4u.gif Skaitau kasdien, tik beveik neparašau....
Šv. Martynas Vilniuj be lietaus, tai negi Kalėdos bus ant vandens? g.gif
Atsakyti
GREK, Rasų lanką, arune, GABIJA, AČIŪ JUMS , kad taip gražiai čia rašote!
Sunkiausia dabar mūsų GABIJAI, laukimo stadijoje, tai visos esame patyre! Laikykis!

ifauru, kad pas mus sako, jei per Martyną gruodu, tai per Kalėdas bredu. Vienu zodziu atbulai. Tai gal Kalėdoms ateis žiema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 11 lapkričio 2010 - 21:43
QUOTE(Patriccija @ 2010 11 11, 22:39)
GREK, Rasų lanką, arune, GABIJA, AČIŪ JUMS , kad taip gražiai čia rašote!
Sunkiausia dabar mūsų GABIJAI, laukimo stadijoje, tai visos esame patyre! Laikykis!

ifauru, kad pas mus sako, jei per Martyną gruodu, tai per Kalėdas bredu. Vienu zodziu atbulai. Tai gal Kalėdoms ateis žiema.

Nu jau taip - grįžtant iš Vilniaus nulijo, tai gal ir bus žiema per Kalėdas....
Atsakyti
Labas
Jūs kaip žydo vaikai.Sustato žydas 7 vaikus ir liepia spėti orą.Vienas sako , kad lis, kitas , kad saulė šviesir t.t.Vakare žydas džiaugiasi, kad jo vaikai tokie protingi .Vis vienas kuris orą atspėja. lotuliukas.gif

Dėkoju už kuštukas. thumbup.gif
Mano rezultatai darosi nelabai kokie.Ką darysi , reikia invalidumo pašalpą atidirbti.Durniausia, kad stentuotas šlapimtakis uždegimą pasigavo , leukocitų 500.Jau dėžutę furadolino išgėriau, bet nepraeina.Vyras išvažiavo vaistų, vakar telefonu su šeimos gydytoja sutariau, kad paliks registratūroje receptą.Nepagaunu chirurgo.Ką jis pasakys?

O čia linksmas dienos užtaisas.

Paradoksas: norint sumažinti alkoholio vartojimą, reikia padidinti
gražių moterų skaičių, o norint padidinti gražių moterų skaičių,
reikia padidinti alkoholio vartojimą.
---
Lenino šūkis "mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis" iš tiesų reiškia
vieną egzaminą ir du perlaikymus.
---
Kam skirtas baltasis šokoladas? Tam, kad ir juodaodžiai galėtų išsiterlioti.
---
- Petriuk, nori pamatyti broliuką, kurį atnešė gandras?
- Pamanykit, broliuką..? Geriau parodytumėt gandrą.
---
- Veidrodėli, patylėk, aš šukuotis atėjau.
---
Iš zoologijos sodo pabėgo sargas. Nors atrodo,kad liūtai kai ką nutyli.
---
Visapusei burnos priežiūrai vien dantų pastos ir dantų šepetuko
neužtenka. Reikia ir burnos su dantimis...
---
Skraido dvi kregždutės pažeme ir kalbasi:
- Matai, kaip žmonės į mus žiūri, gal bus lietaus?
---
Kai kurie dainininkai savo balsu daužo taures, o minedas savo balsu
lamdo kibirus.
---
Gyveno kartą trys paršiukai: Nif-Nifas, Naf-Nafas ir Nuf-Nufas. Bet
buvo ir ketvirtas. Jis nuo vilko nesislapstė, namelio nestatė, bet
vaikščiojo po mišką ir visus siuntinėjo. Ir vadino jį Nach-Nachu...
---
Bėga mauglis per džiungles - mato duobėj drambliukas įkritęs. Traukė,
traukė ir nepajėgė ištraukt, todėl duobę užkasė, kad kiti drambliukai
neįkristų.
---
Į džiungles atėjo sausra. Vakar Mauglis gimtadienį šventė.
---
Akcija batų parduotuvėje: "Perki vieną, antrą gauni nemokamai!"
---
Chemikas giriasi kolegoms:
- Mano mažylis sūnelis vakar ištarė pirmąjį žodi.
- Ir ką jis pasakė?
- Paraaminoarsenbenzohidrochloridas...
---
-Daktare, ką man daryti? Kasnakt sapnuoju, kad esu karvė ir ėdu žolę.
-Na, čia dar ne taip baisu…
-Taip, bet kai rytą prabundu, pusės čiužinio – kaip nebūta!
---
Velionį laidojo su orkestru ir choru. Bet paskui pagalvojo, kad tai
bus per didelė prabanga, tad chorą atkasė.
---
Niekada nesijaudinkite dėl savo sveikatos, jos tikrai užteks iki pat mirties.

4u.gif

Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 11 12, 10:45)
Dėkoju už kuštukas. thumbup.gif
Mano rezultatai darosi nelabai kokie.Ką darysi , reikia invalidumo pašalpą atidirbti.Durniausia, kad stentuotas šlapimtakis uždegimą pasigavo , leukocitų 500.Jau dėžutę  furadolino išgėriau, bet nepraeina.Vyras išvažiavo vaistų, vakar telefonu su šeimos gydytoja sutariau, kad paliks registratūroje receptą.Nepagaunu chirurgo.Ką jis pasakys?

Gabijuk 4u.gif , labai labai stipriai apkabinu ir linkiu ir tik tikiu, kad viskas susitvarkys. Laikau už tave kumštelius. wub.gif wub.gif

Aš "sėdžiu ant čemodanų" rolleyes.gif rolleyes.gif Baldai jau iškeliavo, tuoj parvažiuos vyras, tada atsigersim kavutės, ir tarsimės su katinuku g.gif rolleyes.gif ... Vyksime į naujus - senus namučius. Ir gyvenimas pradės naują etapą drinks_cheers.gif ... Nežinau, kada prieisiu prie kompo, nes pas tetuką nėra interneto. Kai tik galėsiu , parašysiu iš karto.

Labai labai jus visas myliu - visoms geriausios sveikatėlės, ir naujų džiaugsmelių savaitgaliui. Gabijuk wub.gif - ir tau džiaugsmelių linkiu, bandyk kaip gali laikytis , nebijoti (na, tu žinai kaip nebijoti)... wub.gif
Atsakyti
Sėkmės, mergaitės Jums abiems. Gal Rasų lankele, kaip nors įsiveskit greičiau internetą!
GABIJA, TAU KUO DAUGIAU STIPRYBĖS!
Atsakyti