QUOTE(GREK @ 2010 11 10, 11:58)
Labas rytas, ateinu su žalios arbatos puodeliu ir gražiu vaizdu
Beja, vakar sveriamos arbatos, kavos parduotuvėj pirkau japoniškos žaliosios arbatos (skaičiau, kad geriau mum gerti japoniška, nei kiniška), pažįstama pardavėja pasiūlė man dar vienos arbatėlės - kiniška žalioji, bet lapeliai panašūs į krapų, sakė kad gerai valo kraują, galabyja pakitusias ląsteles ir t.t. Tuo metu neturėjo aprašymo jos, bet prašiau, kai turės, kad atšviestų man ir parneštų. Brangi, gyvatė, bet nusipirkau trupučiuką pabandymui. Norisi tikėt, kad tai nėra apgaulė, kad negersiu kasdien džiovintų krapų arbatos gal kuri naudojat ją?
Prasinešiau po pardes, pasipirkau sau maistelio kokybiškesnio, nes kraujas pakritęs, dėl to ir galvelė svaigsta. Eisiu troškinti liežuvio
Beja, vakar sveriamos arbatos, kavos parduotuvėj pirkau japoniškos žaliosios arbatos (skaičiau, kad geriau mum gerti japoniška, nei kiniška), pažįstama pardavėja pasiūlė man dar vienos arbatėlės - kiniška žalioji, bet lapeliai panašūs į krapų, sakė kad gerai valo kraują, galabyja pakitusias ląsteles ir t.t. Tuo metu neturėjo aprašymo jos, bet prašiau, kai turės, kad atšviestų man ir parneštų. Brangi, gyvatė, bet nusipirkau trupučiuką pabandymui. Norisi tikėt, kad tai nėra apgaulė, kad negersiu kasdien džiovintų krapų arbatos gal kuri naudojat ją?
Prasinešiau po pardes, pasipirkau sau maistelio kokybiškesnio, nes kraujas pakritęs, dėl to ir galvelė svaigsta. Eisiu troškinti liežuvio
Kai dabar gulėjau ligoninėje viena lovos kaimynė pasakojo receptuką, kaip pakelti hemoglobiną. Tiesa , aš tokio nebuvau girdėjusi, bet galvoju, kad jei kam reikia - galima pabandyti.
Imame lygiom dalim grikių, graikiškų riešutų ir medaus. (pvz. visko imam po stiklinę, ar po taurele...) Grikius ir riešutus sumalame. Viską sumaišome. Kai tik norim ir užkandam po šaukštelį...
Ačiū už gražų vaizdelį... Labai tinka akims paganyti...
Apie tokią arbatą tikrai nežinau nieko... Mes irgi su vyru kas rytą su žaliąja pradedam. Bet mes labai esame pamėgę Senča (kinišką), be jokių paskaninimų. Seniau bandydavom ir kitokių paragauti, bet neprigijo - tai per stipriai žandus traukia, tai atsiduoda pelėsiu, tai per karti... Ir vis prie šios sugrįžtam - ji mums švelni, nors , kaip sakoma skonis jos gal ir mažiau išreikštas...
Tarp kitko, krapų arbata irgi sveika :
"... krapų preparatai pasižymi antiseptiniu, priešuždegiminiu, diuretiniu (šlapimą varančiu) poveikiu, skatina skrandžio sulčių ir tulžies išsiskyrimą (gerina virškinimą ir kelia apetitą), veikia spazmolitiškai, kraujospūdį mažinančiai, skatina laktaciją.
Liaudies medicina pataria vartoti krapų vaisius apetitui kelti, virškinimui gerinti, vidurių pūtimui mažinti esant dispepsiniams sutrikimams. Jie taip pat vartojami esant nemigai, aukštam kraujospūdžiui, kvėpavimo takų, kepenų ir šlapimtakių ligoms. Išoriškai nuoviro pavilgais gydomos pūlingos odos žaizdos, konjuktyvitas.
Kontraindikacijos. Nevartoti esant žemam kraujospūdžiui, inkstų geldelių uždegimui."
Papildyta:
QUOTE(Patriccija @ 2010 11 09, 11:53)
Vakar galvoju, kad per daug gal aš čia teršiu eterį...
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 11 09, 13:22)
Aš čia labiausiai teršiu.
Sveikos žaliųjų partijos, susipratusiųjų skyrelio, aktyvaus padalinio desantininkės... Kas čia per tokios natos... Daugiau tokių "teršalų", kaip jūsų ir pasaulyje lengviau gyventi taptų...
Na, o mes jau penktadienį kraustomės pas tetuką. Dabar visur "bordelis" - nei ten dar, nei čia... Kurį laiką interneto neturėsiu, tai rečiau parašysiu - kai grįšiu į senajį butą, nes čia dar tiek daiktų smulkių liks... Yra tokia patarlė - "jei nori žinoti, koks esi turtingas - kraustykis į kitą vietą" . Jetau, jetau - pajudinom gausybės ragą - kur reiks viską sukišti - apaugome daiktais daikteliais, kurių jau keletą metų neprireikė ir įtariu - neprireiks. Stengiuosi daug ko atsikratyti - bet jų vis yra ir yra...
Beje, narvelį katinukui jau taip pat turime - katinukas apuostė, bet nesusidomėjo.
Šiandien ėjau persirišti randelį. Viskas gyja gerai - pirmadienį ištrauks siūlus ir bus dar geriau...