Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių Neligoniukų pavėsinė -2

QUOTE(Patriccija @ 2010 11 08, 12:55)
GABIJA 4u.gif  4u.gif  4u.gif , laikykis!
Kada Tau paskirta operacija?
Rodos 15 d. Ar užmiršau?

15-o guluosi, 16-o charakiri schmoll.gif

Gal ką sudomins
šiandien radau

http://www.sveikaszm...amp;strid=37389

"Julė ligoninėje susipažino su moterimi, kuri gėrė kažkokio augalo šaknį ir tikino, kad vėžys nuo jos pasitraukė. Julė irgi nusprendė su vėžiu kovoti Kondroto šaknimi. Ši šaknis labiau žinoma degsnio šaknies pavadinimu. Moterys suteikė jai Kondroto vardą, nes tokia buvo pavardė vaistininko, kuris nurodė šią šaknį jos pažįstamai."
4u.gif
Degsnys - pripažinta vaistažolė

Degsnio, kurio labiau įprastas pavadinimas - miškinė sidabražolė, yra ir vaistinėse. Magdalena įsitikinusi, kad "privačiai ir su meile" apdorota žolė, kokią paruošia ji, yra stipresnė ir veiksmingesnė. Esą reikia gebėjimų sudžiovinti degsnį taip, kad jame liktų nesudžiovintojo gydomosios savybės.

Miškinė sidabražolė - dažnas daugiametis augalas. Liaudies jis dar vadinamas dagiuku, degimo žolele, gumbo žolele, gumbučiu, senšakne, trakžole. Jis auga drėgnose pievose, spygliuočių ir mišriuose miškuose, kirtimuose, upių pakrantėse. Žydi nuo birželio iki rugpjūčio. Vaistams vartojami šakniastiebiai renkami anksti pavasarį arba rudenį. Iškasti šakniastiebiai nupurtomi, nukarpomos pridėtinės šaknys, nuplaunami tekančiu vandeniu ir pavytinus paskleidžiami plonu sluoksniu bei džiovinami. Žolininkė Magdalena juos džiovina tik ant balto popieriaus, kurį sudrėkusį keičia dukart per parą. Patalpa turi būti užtamsintais langais. Sudžiovinti šakniastiebiai laikomi medinėse dėžėse arba maišeliuose sausoje, gerai vėdinamoje vietoje. Išdžiūvusi žaliava turi būti tamsiai ruda, pjūvio vietoje raudonai ruda, bekvapė, rūgšti.
http://www.balsas.lt...9912/sveikata/1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 08 lapkričio 2010 - 12:11
Labas šlapią rytą biggrin.gif

gerai, kad mūsų pavėsinėj šilta ir jauku, nes jau lauke oras doh.gif

Noriu padėkoti visom už pagyras mano vaikučių, tai mano brangiausias turtas wub.gif

Skaičius esu jau seniai apie sidabražolę, kiek žinau ir ji nuodinga, todėl atsargiai vartoti reikia.
Nors dabar viena pažįstama buvo pas Ruolią, tai jis nerekomendavo vartoti jokių antpilų ar arbatėlių, kol gaunami vaistai (jai taip pat kaip ir man lašina Herceptiną). Liepė atvažiuot tik po viso gydymo, o dabar kaip įmanoma stiprint imunitetą.

Tai va, jos paklausius, prisipirkau šiandien visokio gėrio, valgau, stiprinu. Pasivaikščiojau lauke porą valandų, nors malonumas ot toks, pradėjo lyt, tai skutau namo.

Patricija, gal sąnariukus skauda nuo tokio oro? Neturit užsipylusi kaulažolės degtine? Kitaip dar vadina kaštavolu. Mano mamai labai padeda nuo sąnarių.

Einu ruošt pietukų, mergytė mano parlėks tuoj, iki rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiba @ 2010 11 05, 00:49)
O čia mano kiti augintiniai  blush2.gif
user posted image

Čia tai bent komanda thumbup.gif thumbup.gif - kaip aš ją praleidau... Dabar dar skaitinėjuosi šviežia galvele... bigsmile.gif Šaunuoliai tavo - ir tokie charakteringi - asmenybės... didis.gif didis.gif didis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 08 lapkričio 2010 - 19:20
GREk, na, parėjusi iš darbo greit valgyt padariau vaikuciui ir pasimatavau temperatūra, buvo 37,5. Išgėriau paracetamolio. Tai dėl to visą dieną taip negera buvo.
Papildyta:
GABIJA, dabar kai nueisiu į vaistinę būtinai pirksiu miskines sidabrazoles šaknų arbatos. Kažkada esu geriau,,neskanu!
Atsakyti
QUOTE(Patriccija @ 2010 11 08, 21:36)
GREk, na, parėjusi iš darbo greit valgyt padariau vaikuciui ir pasimatavau temperatūra, buvo 37,5. Išgėriau paracetamolio. Tai dėl to visą dieną taip negera buvo.
Papildyta:
GABIJA, dabar kai nueisiu į vaistinę būtinai pirksiu miskines sidabrazoles šaknų arbatos. Kažkada esu geriau,,neskanu!

Labas
Patricija
Betgi tu naudoji chemo? Atsiklausk ar galima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 09 lapkričio 2010 - 09:00
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 11 09, 11:00)
Labas
Patricija
Betgi tu naudoji chemo? Atsiklausk ar galima?

Labutis,
na, klausiau dėl GESAVIT ar kordisepto, sakė galima. Tai gal ir arbatos galima. Paklausiu penktadienį.
Vakar galvoju, kad per daug gal aš čia teršiu eterį, reikia mažinti bereikšmes žinutes ypač Onkol ligų temoje.
Atsakyti
QUOTE(Patriccija @ 2010 11 09, 10:53)
Labutis,
na, klausiau dėl GESAVIT ar kordisepto, sakė galima. Tai gal ir arbatos galima. Paklausiu penktadienį.
Vakar galvoju, kad per daug gal aš čia teršiu eterį, reikia mažinti bereikšmes žinutes ypač Onkol ligų temoje.

Jei negavai pastabos iš administratorių , tai ko pergyveni.Aš čia labiausiai teršiu.

http://youryoga.org/..._meditation.htm

Kas norite prie jūros? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 09 lapkričio 2010 - 11:35
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 11 09, 12:22)
Kas norite prie jūros? 4u.gif

Aš aš, prašom abi terškit dar daugiau biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Ačiū už pagyrimus mano augintiniams blush2.gif Taip, tikrai jie asmenybės, ir visi labai skirtingi, turim ir garbanotų ir blondinių ir briunetų biggrin.gif Nekalbu jau apie charakterius... lotuliukas.gif Mažius labai šokdina paskutiniu metu naktimis, šiandien važiavau reabilituotis pas močiutę, pamiegojau cielas 2 valandas, tai gava pašviežėjo, šakės, toks miego trūkumas, kad nieko negaliu daryti... Galvą skauda, nei maditacijos nepadeda. Miegas ir poilsis šventas reikalas rolleyes.gif Tik iš kur jo gaut g.gif biggrin.gif

Grek, taviškiai irgi fainuoliai, berniukas atrodo visiškai sveikutis ax.gif

gaila, pražiopsojau vakar tą laidą apie rusų gydytoją, įdomu buvo kas ten per stebuklas.

Aš tai apie žoles nieko neišmanau, užtai pasitikiu KFS, ten jų daugybė įrašyta...

Rasų Lanka, kaip faina, kad viskas taip gerai drinks_cheers.gif Kad ir toliau taip thumbup.gif

Atsakyti
Tai gerai, kad nepykstat!
Gražus vaikučiai abiejų Žiba ir GREK!
Kaip Rasų lankele?
Sunku rašyti šiandien, rankeles skauda. Ooo!Aaaa!Uuuu!

g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 09 lapkričio 2010 - 19:37
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
išgasdinau vakar, kad nei viena nerašėte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 10 lapkričio 2010 - 09:16
QUOTE(Patriccija @ 2010 11 10, 09:58)
išgasdinau vakar, kad nei viena nerašėte.

tai aišku, tiktai au, oi, ai, tai jau nežinojom nei kaip guost lotuliukas.gif

Labas rytas, ateinu su žalios arbatos puodeliu ir gražiu vaizdu

user posted image

Beja, vakar sveriamos arbatos, kavos parduotuvėj pirkau japoniškos žaliosios arbatos (skaičiau, kad geriau mum gerti japoniška, nei kiniška), pažįstama pardavėja pasiūlė man dar vienos arbatėlės - kiniška žalioji, bet lapeliai panašūs į krapų, sakė kad gerai valo kraują, galabyja pakitusias ląsteles ir t.t. Tuo metu neturėjo aprašymo jos, bet prašiau, kai turės, kad atšviestų man ir parneštų. Brangi, gyvatė, bet nusipirkau trupučiuką pabandymui. Norisi tikėt, kad tai nėra apgaulė, kad negersiu kasdien džiovintų krapų arbatos rolleyes.gif gal kuri naudojat ją?

Prasinešiau po pardes, pasipirkau sau maistelio kokybiškesnio, nes kraujas pakritęs, dėl to ir galvelė svaigsta. Eisiu troškinti liežuvio bigsmile.gif
Atsakyti