Labas rytas
RASELE, kaip viskas greit tau praėjo. Tavo vaizdinys neįtikėtinas .Tikrai mama tave globoja iš aukštybių .Tikrai viskas bus gerai, kaip sakė daktarai.Belieka tik stiprėti.
O aš neturiu jokių įspūdžių iš narkozių, kerta per smegenis ir viskas dingsta, o po to jau palatos šviesos ir realus gyvenimas , su gabalais pamirštų įvykių tos dienos įvykių, kai tai prabundi, tai snaudi.
GREK koks nuoširdus gerumas sklinda iš tavo vaikučių
Aš šiemet irgi apie cerebralinį paralyžių studijavau, nes pasakė , kad mažajam anūkėliui padidėjęs raumenų tonusas.Buvo labai neramu , bet dar apsieis su pratimais ir mankštomis.Draugės anūkui irgi tas pats.Kažkodėl jau vaikučiai gimsta įsitempę, suspaustais kumštukais ,o juk jie dar negyveno mūsų pasaulio strese.Reiškia ta įtampa jau per kraują ateina.Peprotiškas gyvenimas jau palietė ir kūdikius.
PATRICIJA man negaila , bet kur tau telpa visos gėrybės
Vakar "šok su manimi" visai neprailgo.Net anūkėlis išbuvo, tik rezultatų nelaukėme.Sėdėjome pirmoje eilėje už metrinio rezultatų ekrano, kuris užstojo vedančiuosius , tai reikėjo pasikraipyti.Kai rodė filmukus irgi nieko nematėme.Bet vakaras buvo geras.
Labukas, vakariukas Grįžom jau ir mes iš tetuko. Vis rengiamės , tvarkinėjamės tenai - gal jau šią savaitę atsikraustysim. Tai per dieną nieko gera aš nenuveikiau - jaučiasi dar kažkas... Taip pavargstu ir padūstu - vis pasikrapštau ir pagulėti traukia. Skauda kaip ir mažiau randelį, jau ir niežtėti pradeda - gyja turbūt Na, bet jėgų nėra - galiu tik smulkius darbelius daryti. Rytoj jau gal bus dar geriau. Didžiausia problema persikraustymo - katinukas. Kaip jį reiks pergabenti... Bijo net nosį pro savo buto duris į laiptinę iškišti. Narvelio neturime, bet susitariau su katinuko daktariuku, kad jis atveš savo šuniuko didelį narvą. Kaži, kaip mes ten jį įkišim...? Ir kaip jis naujuose nameliuose pripras? Reiks tikriausiai mums patiems su vyru raminančių išgerti...
Tokie gražūs tavo vaikučiai - džiaugsmas ir laimė tavo. Turi ir pati dėl ko sveikti ir gyventi. Stiprybės tau , mieloji ir visiems jums sveikatos didelės...
O kaklaskarė nuostabi - apie megztas nebuvau nei girdėjusi nei mačiusi. Kaklaskarę visada laikiau - vyriška rūbų detale...
Ačiū, Arūniuk už gerus žodelius. Dukrytei tūkstantis bučinukų ir du tukstančiai penki šimtai devyniasdešimt aštuoni AČIŪ už tokį gražų paveiksliuką...
Kaip smagu, kad gerai praleidai laiką. Tikriausiai labai vėlai grįžai į namučius - ar vyras irgi buvo su tavim?
Man visos narkozės irgi "išsijungiu-atsibundu" būdavo. Išskyrus vieną - kai per visą operaciją mačiau gražią šiltą šviesią pilką spalvą - erdvę . Ja grožėjausi ir iki šiol negaliu užmiršti. Na, o užvakarykštė narkozė - be žodžių...
QUOTE(GREK @ 2010 11 06, 21:33)
Mano liga - ne vienintelė bėda mūsų namuose. Mano mažius turi cerebrinį paralyžių nuo gimimo, paralyžuota kairė pusė, rankytė ir kojytė. Tai dėl jo gerovės stengiuosi, jam priklauso sanatorija, turėjom važiuot pavasarį, bet aš negalėjau, o daugiau nieks nesiryžta su juo leistis trim savaitėm kelionėn
Tokie gražūs tavo vaikučiai - džiaugsmas ir laimė tavo. Turi ir pati dėl ko sveikti ir gyventi. Stiprybės tau , mieloji ir visiems jums sveikatos didelės...
O kaklaskarė nuostabi - apie megztas nebuvau nei girdėjusi nei mačiusi. Kaklaskarę visada laikiau - vyriška rūbų detale...
QUOTE(arune @ 2010 11 06, 23:31)
Labas vakarėlis, grįžau šį vakarą iš svečių
Rasų lanka, džiaugiamės kartu su tavim tavo nepiktu atsakymu
O čia, Rasyte, tau nuo mano dukrytės
Už dovanėles
Rasų lanka, džiaugiamės kartu su tavim tavo nepiktu atsakymu
O čia, Rasyte, tau nuo mano dukrytės
Už dovanėles
Ačiū, Arūniuk už gerus žodelius. Dukrytei tūkstantis bučinukų ir du tukstančiai penki šimtai devyniasdešimt aštuoni AČIŪ už tokį gražų paveiksliuką...
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 11 07, 12:07)
Labas rytas
RASELE, kaip viskas greit tau praėjo. Tavo vaizdinys neįtikėtinas .Tikrai mama tave globoja iš aukštybių .Tikrai viskas bus gerai, kaip sakė daktarai.Belieka tik stiprėti.
O aš neturiu jokių įspūdžių iš narkozių, kerta per smegenis ir viskas dingsta, o po to jau palatos šviesos ir realus gyvenimas , su gabalais pamirštų įvykių tos dienos įvykių, kai tai prabundi, tai snaudi.
Vakar "šok su manimi" visai neprailgo.Net anūkėlis išbuvo, tik rezultatų nelaukėme.Sėdėjome pirmoje eilėje už metrinio rezultatų ekrano, kuris užstojo vedančiuosius , tai reikėjo pasikraipyti.Kai rodė filmukus irgi nieko nematėme.Bet vakaras buvo geras.
Kaip smagu, kad gerai praleidai laiką. Tikriausiai labai vėlai grįžai į namučius - ar vyras irgi buvo su tavim?
Man visos narkozės irgi "išsijungiu-atsibundu" būdavo. Išskyrus vieną - kai per visą operaciją mačiau gražią šiltą šviesią pilką spalvą - erdvę . Ja grožėjausi ir iki šiol negaliu užmiršti. Na, o užvakarykštė narkozė - be žodžių...
QUOTE(rasų lanka @ 2010 11 07, 19:17)
Labukas, vakariukas Grįžom jau ir mes iš tetuko. Vis rengiamės , tvarkinėjamės tenai - gal jau šią savaitę atsikraustysim. Tai per dieną nieko gera aš nenuveikiau - jaučiasi dar kažkas... Taip pavargstu ir padūstu - vis pasikrapštau ir pagulėti traukia. Skauda kaip ir mažiau randelį, jau ir niežtėti pradeda - gyja turbūt Na, bet jėgų nėra - galiu tik smulkius darbelius daryti. :
Rasele gal tu gyvybės eleksyro išgėrei , antra diena , o ji jau darbelius daro ir dar kalnus nori nuversti.
LNK "Šokiuose" buvome visa kompanija,mes su vyru ir dukra su šeima.Penktadienį žiūrėsiu pakartojimą, nes sakė pradžioje rodė , kai anūkas pas vyrą sėdėjo.Lijo lietus tai mano "šukuosena", visai subliuško po šaliku.Saugausi peršalimo, nes šlapimtakis vėl "užsidegė" , geriu vaistus, arbatas.Reikia iki antradienio kondiciją atgauti.
Būtų gerai gauti tos kaklajuostės išmatavimus.Iš akies nesigaus.Baigsiu kepurę, gal tada numegsiu ir kaklajuostę.Bet tai po eilinio charakirio.Liko 8 dienos
labanaktukas
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 11 07, 20:49)
Rasele gal tu gyvybės eleksyro išgėrei , antra diena , o ji jau darbelius daro ir dar kalnus nori nuversti.
LNK "Šokiuose" buvome visa kompanija,mes su vyru ir dukra su šeima.Penktadienį žiūrėsiu pakartojimą, nes sakė pradžioje rodė , kai anūkas pas vyrą sėdėjo.Lijo lietus tai mano "šukuosena", visai subliuško po šaliku.Saugausi peršalimo, nes šlapimtakis vėl "užsidegė" , geriu vaistus, arbatas.Reikia iki antradienio kondiciją atgauti.
Būtų gerai gauti tos kaklajuostės išmatavimus.Iš akies nesigaus.Baigsiu kepurę, gal tada numegsiu ir kaklajuostę.Bet tai po eilinio charakirio.Liko 8 dienos
labanaktukas
labanaktukas
Neleidžia man nei tetukas nei vyras darbuotis - saugo Bet kai pasėdžiu, atrodo, kad jaučiuosi stipri , bet tik trumpam. Tik ant smegenų truputi sėdo - negaliu dėmesio sukoncentruoti. Sakinį žurnale po kelis kartus turiu perskaityti arba užmirštu žodį kokį noriu pasakyti, tai artimieji laukia kantriai, kol aš išmostikuoju rankomis, išrodau mimikas kokias žinau ir tada pralemenu.... Štai ir žinutes kai parašau, paskaitau - jetau, jetau, kiek raidžių vietomis sukeistų - ir vėl pataisinėju...
Ir aš norėčiau kaklaskarės išklotinės - patiko man ji labai...
Saugokis Gabijuk peršalimų, laikysiu kumštelius už tave. Ar dabar imiesi kokių savęs stiprinimo veiksmų (kruopų, meditacijos, Reiki...) prieš operaciją?
QUOTE(rasų lanka @ 2010 11 07, 19:17)
Didžiausia problema persikraustymo - katinukas. Kaip jį reiks pergabenti... Bijo net nosį pro savo buto duris į laiptinę iškišti. Narvelio neturime, bet susitariau su katinuko daktariuku, kad jis atveš savo šuniuko didelį narvą. Kaži, kaip mes ten jį įkišim...? Ir kaip jis naujuose nameliuose pripras?
Sveikutės, o tavo katinukas visai naminukas? Ar ne geriau jį saugiai savo glėbyje paėmus ir pervežti? Nes tas narvas... Mano ankstesnį katinuką buvo įkišę į narvą, kai nuvežėm kastruoti, kad palauktų savo eilės, oi, kaip jam ten nepatiko, daužėsi, blaškėsi, vis pasprukt norėjo... O naujuose namuose turėtų priprast, žmonės juk tie patys... susiras sau mielą vietelę, ir turėtų būt gerai...
Gabija, nemačiau nei to šokių projekto, buvom svečiuose, tik pabaigoj įsijungiau. Bet, manau, smagi tau pramoga buvo ir ištrūkimas iš namų...
QUOTE(arune @ 2010 11 07, 21:00)
Sveikutės, o tavo katinukas visai naminukas? Ar ne geriau jį saugiai savo glėbyje paėmus ir pervežti? Nes tas narvas... Mano ankstesnį katinuką buvo įkišę į narvą, kai nuvežėk kastruoti, kad palauktų savo eilės, oi, kaip jam ten nepatiko, daužėsi, blaškėsi, vis pasprukt norėjo... O naujuose namuose turėtų priprast, žmonės juk tie patys... susiras sau mielą vietelę, ir turėtų būt gerai...
Be narvo - nė iš vietos. Seniau vežėm skiepyti . Tai atsivežiau pas daktariuką gražiai, o įšvežti gainiojomės po visą patalpą . Atsivežus buvau ramiai kartoninėje dėžutėje, tai šiaip ne taip įkišome su daktariuku jį į dėžutę, tai jis kaip kulka su visu kartono gabalu šovė iš jos - skuteliai liko iš dėželės. Tai davė veterinarinės parduotuvės naują narvą . Kišom abu į jį po prakaitu. Daktariukas tik sako - na, gal kitus kartus aš jau pas jus pats į namus atvažiuosiu. Taip jau 8 metus važiuoja į namučius paskiepyja - viskas ramu... Bailiukas jis mūsų. Praeitais metais taisė iš lauko pusės mūsų blokinio namo siūles. Pamatė, kaip pasikelia lauko pusėj žmogus su tuo padėklu, motoras burzgia. Visą savaitę prisitūpęs pasieniais vaikščiojo - iki tualeto savo, iki bliūdelio ir vėl užšoka aukštai ant lentynos. Laikėme kelias dienas užuolaidas naktines užtraukę, bet nepadėjo - šešėlis dar baisesnis. O atvažiuojančio sunkvežimio garso dar ilgiau bijojo. Tik išgirsdavo, iškart prisitūpdavo ir bėgdavo slėptis... Problemytė... Tai jau žinau, kad keliausime, kartu su nagų kasykla, bliūdeliais, džiovintų miotiejukų puokšte, kilimėliu ir virtom kepenėlėm...
QUOTE(rasų lanka @ 2010 11 07, 20:13)
Problemytė... Tai jau žinau, kad keliausime, kartu su nagų kasykla, bliūdeliais, džiovintų miotiejukų puokšte, kilimėliu ir virtom kepenėlėm...
Na, tada tikrai problemytė... gal amžius savo daro - jau turi susiformavusius įgūdžius, ir jei kas ne taip, kaip yra pripratęs - jau ir bėda jam. Mūsų Perlas irgi neperauklėjamas, turi savo įpročius, ir neįpirši jam to, ko norim mes, o jis - ne. Dabar pykstamės su juo - susigalvojo "didelį reikalą" ant kilimo daryt , būtent ant kilimo, o ne dėžutėj, ar kur kitur. Ne juokais jau barėmės
Būtinai Keksas tegul turi savuosius daiktelius... dabar sunku pasakyt, kaip jam seksis, o gal bus viskas gerai
QUOTE(arune @ 2010 11 07, 21:42)
Na, tada tikrai problemytė... gal amžius savo daro - jau turi susiformavusius įgūdžius, ir jei kas ne taip, kaip yra pripratęs - jau ir bėda jam. Mūsų Perlas irgi neperauklėjamas, turi savo įpročius, ir neįpirši jam to, ko norim mes, o jis - ne. Dabar pykstamės su juo - susigalvojo "didelį reikalą" ant kilimo daryt , būtent ant kilimo, o ne dėžutėj, ar kur kitur. Ne juokais jau barėmės
Katinukai juk visi tokie. Jie valdo mus , o ne mes juos. Juk ir anekdotas toks yra: Atneša šuneliui šeimininkas valgyti, o šunelis galvoja - "jis tikriausiai yra Dievas, nes taip manimi rūpinasi..." , atneša katinukui šeimininkas valgyti, o katinukas galvoja - "tikriausiai aš esu Dievas, nes taip manimi rūpinasi..."
Gal tavo katinukas dėl ko nors įsižeidė? Taip kerštauja... Jie juk kerštingi ir mes su jais turime laaaabai draugauti. Pvz, mūsų vienas pažįstamas gyvena nameliuose, prie miško, bet katytė bijo lauko ir į lauką neina. O pažįstamas turi verslą ir dažnai iilgai negrįžta. Vat, tai , kaip sigrįžta , jei batų kur nors aukščiau neužkelia, kaip mat prisisioja.... Na, bet vis tiek jis ją myli.
Mūsų katinukas, jei ilgai negrįžtame tapetus nudrąsko. Kol esame namie - nieko nedaro. Bet turi savo pasiutimo taip pat - jei nekreipiam į jį dėmesio, kai jis reikalauja - eina prie sienos mums matomoje vietoje, atsisėda ir abi priekines letenėles uždeda ant tapeto (atseit, žiūrėkit, tuoj brėšiu). Mums su vyru juokinga. Esame bandę nekreipti dėmesio . Tai jis laaaaaabai lėtai trumpais brūkšniukais "drikst", ir žiūri, ar reaguojam, apsimetam, kad nematom, jis vėl toliau "drikst". Na, aišku, toliau nebeleidom, bet leipom juokais. Ir kaip gali pasaktyti, kad jis protelio neturi.
Oi, kates labai gudrios ir reikalauja daug dėmesio, esu prižiūrėjusi daug visokių cirkų, nes sesė viena turėjo katiną bute!
GABIJA, na nepastebėjau Tavęs telike . AR PATIKO?
Aš jau lovoj, nežinau ar užmigau taip anksti,, bet bandysiu. Ryt išeisiu iš namų, nes nuo penktadienio niekur nebuvau. Lepinau save namučiuose.
Labos mergaitės!
GABIJA, na nepastebėjau Tavęs telike . AR PATIKO?
Aš jau lovoj, nežinau ar užmigau taip anksti,, bet bandysiu. Ryt išeisiu iš namų, nes nuo penktadienio niekur nebuvau. Lepinau save namučiuose.
Labos mergaitės!
QUOTE(rasų lanka @ 2010 11 07, 21:55)
Gal tavo katinukas dėl ko nors įsižeidė? Taip kerštauja...
Žinau, žinau, kodėl įsižeidė Pamatė, kas yra laukas, ir dabar nori, miaukia prie durų, maldauja išleisti, o mes nenorim, tai ir kerštauja...
QUOTE(rasų lanka @ 2010 11 07, 19:59)
Neleidžia man nei tetukas nei vyras darbuotis - saugo Bet kai pasėdžiu, atrodo, kad jaučiuosi stipri , bet tik trumpam. Tik ant smegenų truputi sėdo - negaliu dėmesio sukoncentruoti. Sakinį žurnale po kelis kartus turiu perskaityti arba užmirštu žodį kokį noriu pasakyti, tai artimieji laukia kantriai, kol aš išmostikuoju rankomis, išrodau mimikas kokias žinau ir tada pralemenu.... Štai ir žinutes kai parašau, paskaitau - jetau, jetau, kiek raidžių vietomis sukeistų - ir vėl pataisinėju...
Saugokis Gabijuk peršalimų, laikysiu kumštelius už tave. Ar dabar imiesi kokių savęs stiprinimo veiksmų (kruopų, meditacijos, Reiki...) prieš operaciją?
Labas
kad po narkozės žodžiai ir raidės iškrinta , taip ir turi būti.Man ir po chemijos leidimo raidės krisdavo.Ir dar vietoj vieno žodžio pasakai kitą , pajauti, kad į tave nekaip žiūri, tada staigiai atsimeni, kad nusipeizėjai.Todėl dabar tikrai negalėčiau būti vyr. buhaltere, ką ten vyr . ir kaip eilinė pridaryčiau tokiųųųųųųųųųų kliauzų
Aš dabar geriu žoles imunitetui, mišrainę spanguolių, medaus ir tt.
Dar nuvažiuosiu pas Reiki meistrą.Praeitą kartą jis man savijautą stipriai pagerino.
O čia trumpa santrauka , raudančio kvėpavimo.Dar gerai neišmokau.Jei suprasite , čia to kvėpavimo labai sutrumpintas aprašymas.Man rodos padeda.Prieš kelis puslapius buvau įdėjusi nuorodą.
основные элементы: вдох выдох пауза.
И вдох, и выдох осуществляются только ртом, дыхание носом исключается. Выдох всегда должен быть продолжительнее вдоха.
дыхание можно делать в любом положении (лежа, сидя, стоя, при ходьбе), практически в любом месте
Процесс рыдающего дыхания постоянно контролируется центральной нервной системой, которая его «включает» и «отключает». Это происходит так.
Рыдающее дыхание «включено», если выдох осуществляется легко, без всякого принуждения и насилия
Чтобы кислород попал, наконец, в органы и мышцы, необходимо сделать не вдох, а продолжительный выдох ртом (носом это делать категорически запрещается сразу могут появиться боль, головокружение).
Рыдающее дыхание «отключено», если выдох осуществляется с трудом, с усилием,
В таком случае надо продолжать обычное носовое дыхание, в рыдающем дыхании ртом пока нет никакой необходимости.
При выдохе следует произносить один из следующих трех звуков: «ха», «фу» или «ффф».
Тот звук для вас лучше, при котором легче и приятнее осуществляется выдох.
Следует обязательно придерживаться следующих правил.
Звук «ха»: при выдохе рот широко открыт (для этого надо поднести большой палец ко рту, и рот откроется как надо вы найдете свой вариант), выдох неслышный, про себя произносите «ха».
Звук «фу»: при выдохе произносить только «у» (губы трубочкой, размер отверстия определяется так: нужно положить указательный палец в рот, затем губами не слишком плотно охватить палец, в результате губы сложатся в трубочку); про себя произносите «у», выдох неслышный.
Звук «ффф»: продуваете сквозь маленькую щелку между губами воздух (как будто сдуваете пылинки с листа бумаги), губы плотно не сжимать; выдох легкий, свободный; нельзя произносить при выдохе «фу», выдох слышим.
Выдох при рыдающем дыхании всегда плавный, непрерывный, продолжительный, равномерный, одной силы, одной интенсивности от начала выдоха до его конца. Весь воздух из легких выдыхать не требуется.
Продолжительность выдоха всегда одна и та же. Она определяется так: в процессе выдоха говорите про себя: «раз машина, два машина, три машина».
Если выдохи всегда одинаковы по продолжительности,
то вдохи могут быть разными.
Есть три вида вдохов:
имитация вдоха (или нулевой вдох) (0 секунд),
поверхностный вдох (0,5 секунды),
умеренный вдох(1 секунда).
Эти три вида вдохов соответствуют трем видам дыхания.
1. Имитационное (нулевое) дыхание, в процессе которого полностью прекращается поступление внешнего кислорода в легкие;
2. Поверхностное дыхание, когда кислород уже поступает в легкие, но в небольшом количестве;
3. Умеренное дыхание: кислород в полном объеме и достаточном количестве поступает в легкие.
Имитация вдоха
Начинаете с имитации вдоха. Имитация это видимость вдоха, воздух не должен попадать в легкие. Напротив, у вас должно быть четкое ощущение того, что воздух остался во рту.
Имитация осуществляется так. Вначале надо немного приоткрыть рот, а затем произнести звук «к» как бы на вдохе. Когда произносите «к», то заметите, что язык прижимается к небу и не пускает воздух в легкие, то есть воздух остается во рту. Значит, имитация выполнена правильно.
При имитации возможны следующие ошибки.
Когда вы приоткрывали рот, то непроизвольно сделали вдох, а потом уже произнесли звук «к».
Вы произнесли звук «к» не на вдохе, а на выдохе.
Вы произнесли звук «к» слишком сильно и энергично.
Вы перевели звук «к» в звук «х».
После произнесения звука «к» вы сделали непроизвольно вдох.
Примечание: если вы никак не можете научиться делать имитацию при звуке «к», можно использовать другой вариант звук «ха». Немного приоткрываете рот, затем делаете очень слабый вдох на звук «ха» (чем слабее, тем лучше). В этом случае немного воздуха, конечно, попадет в легкие, но его будет настолько мало, что это не приведет к каким-либо негативным последствиям.
Выдох на звук «ха»
Для правильного выдоха на звук «ха» надо широко открыть рот. Поднесите большой палец ко рту и как можно шире откройте рот. Отверстие должно быть круглым, рот открыт максимально (но при этом должно быть удобно); если вы чувствуете, как напряглись мышцы во рту, значит, рот открыт правильно.
По завершении выдоха закрываете рот, и начинается пауза.
Выдох делается неслышно: для этого расслабьте мышцы горла.
Выдох плавный, непрерывный, одной интенсивности от начала и до конца. Если головной мозг «включил» рыдающее дыхание, то выдох идет легко, свободно, без всякого принуждения, как бы сам собой. Не надо стараться делать шумный выдох: широко откройте рот и «отпустите» выдох он произойдет легко, неслышно, без всякого гудения и шума.
Возможные ошибки на выдохе:
вы слабо открыли рот и не чувствуете напряжения мышц во рту;
вы слишком сильно напрягли мышцы горла и слышите свой выдох (шум, гудение);
появились затруднения на выдохе, выдох вы осуществляете с трудом, с усилием;
продолжительность выдоха стала больше или меньше нормы (не три «машины», а четыре, пять или две);
выдох вы делаете прерывисто.
Пауза
По завершении выдоха закройте рот и затаите дыхание: начинается пауза. Ее продолжительность тоже три «машины» (как и продолжительность выдоха). Паузу нельзя сокращать, но можно ее немного увеличить (если так получилось). Во время паузы не дышите ни носом, ни ртом, дыхание как бы замирает.
После того, как вы выдержали паузу снова делайте имитацию вдоха на звук «к». Возможные ошибки при паузе:
вы сократили паузу до двух «машин»;
вы подсасывали воздух носом или вдыхали ртом;
вы забыли сделать паузу после выдоха.
GABIJA , laikykis!
Kada Tau paskirta operacija?
Rodos 15 d. Ar užmiršau?
Kada Tau paskirta operacija?
Rodos 15 d. Ar užmiršau?